Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
MLNR 7. Masoneria si Statul
Aciduzzul | 8 octombrie, 2010 | 1 comentarii | 1092 vizualizari |
(5 voturi )

Partea 1
Authority has every reason to fear the skeptic, for authority can rarely survive in the face of doubt.
Robert Lindner

Cateodata mintea umana calatoreste pe cai greu de deslusit…Am ales acest citat al lui Lindner pentru acest capitol pentru ca nu exista structura mai gnostica decat masoneria si mi s-a parut citatul perfect pentru a defini climatul real a ceea ce ar trebui sa se petreaca inca in Atelierene noastre. Dar tot Lindner este autorul celebrului roman “Rebel fara cauza”…Oare ce conexiuni m-au facut sa ma raportez la un scriitor de formatie psihiatru in incercarea de a lamuri profunda interdependenta Francmasonerie-Stat modern de inspiratie democratica? Poate voi intelege vreodata… asa cum am inteles demult ca necunoscutele sunt caile Domnului si mare este puterea Sa.

Francmasoneria speculativa apare, dupa toate datele, la sfarsitul secolului 17, intr-o Europa dominata de principiile monarhiei ereditare si absolutiste. Printre acestea fiind aristocratia ereditara, Dreptul Divin, crestinismul militant, existenta claselor sociale distincte, inexistenta votului si a oricaror alte institutii democratice. In 1723 Francmasoneria primeste primul Regulament de Functionare sub forma Constitutiilor lui Andersen. Cine sunt cei care participa la scrierea acestui regulament?

Clerici si aristocrati englezi, adica exact beneficiarii statutului existent in acele timpuri. Si tocmai ei redacteaza un set de reguli care prevad egalitatea membrilor asociatiei, egalitate prevazuta expres ca fiind independenta de pozitie sociala, credinta religioasa, avere sau apartenenta la familiile de sange nobil. Aceleasi prevederi limiteaza mandatul conducatorilor atat temporal (la un numar fix de ani) cat si ca numar de mandate (maxim 2 pentru Marele Maestru si Venerabilii Lojilor), intr-o epoca in care nu existau decat functii ereditare sau numite, nicidecum alese prin ceea ce astazi numim vot democratic. Nu vi se pare cel putin straniu ca prevederile Regulamentelor masonice, atata de contrare traditiilor respectivelor timpuri, sa fie redactate tocmai de cei care beneficiaza de acele traditii?

Prea seamana cu povestea padurarului care-si taie creaca de sub picioare…si, totusi, acest lucru se intampla, documentat, in mai putin de 20 de ani pe intreg teritoriul European, din Anglia pana in Imperiul Tarist, trecand in 1732 si prin neinsemnata pe atunci Moldova. Toate inscrisurile gasite ne arata ca factorii de initiere a Lojilor sunt exact regii sau domnitorii aflati in functie in acele timpuri sau rudele lor apropiate, cazul Frantei, in care Delfinul este Mare Maestru, cazul Prusiei cu Regele ales Mare Maestru si cazul Imperiului Habsburgic cu Imparatul Franz Josef aflat in Fruntea Ordinului si considerat unul dintre intemeietorii Ritului Scotian, fiind simptomatice pentru prezenta masiva a Francmasoneriei de-a lungul si de-a latul unei Europe medievale.

Intrebarea uriasa cu care se confrunta atat Fratii cat si Statele in care Ordinul nostru este activ ramane urmatoarea: Ce anume i-a determinat pe acesti autocrati sa creeze o institutie care, in mod evident, va duce la pierderea privilegiilor lor? Ce se poate ascunde de fapt in spatele Ordinului nostru? Care este adevaratul Secret Masonic, de vreme ce dovada extraordinarei lui puteri sta tocmai in fata noastra, intinzandu-se prin cateva secole de istorie umana si determinand schimbarea fundamentala a civilizatiei noastre, de la intunecatul Ev Mediu la actualele democratii parlamentare?

Structurile statale desemnate cu apararea Constitutiei (cum este cazul SRI-ului in Romania) au considerat intotdeauna, cu drept temei, Francmasoneria ca fiind o potentiala amenintare fundamentala la adresa stabilitatii statale. De altfel si in cadrul SRI exista o directie de lucru permanenta ce analizeaza posibilele amenintari ale Ordinului nostru la adresa ordinii de drept in Romania. Orice analiza a evolutiei MLNR ar trebui sa ia in calcul raportarea corecta la aceasta situatie de fapt. Multi cred ca-si pun intrebarea cum de este considerara Francmasoneria o potentiala amenintare pentru un stat la ale carui insituttii si-a adus in asemenea masura aportul. Astfel incat voi face o scurta trecere in revista a 3 cazuri recente, toate petrecute in tari cu indelungata si stabila traditie democratica.

1. Italia si celebra Loja P2. Cazul a fost indelung mediatizat, in special datorita mass- mediei americane. Lucru putin cunoscut este aportul serviciilor de informatii americane la destructurarea retelei mafiote construite in jurul acestei Loji. Istoricul P2 este fascinant, dar incepe banal, cu preluarea conducerii Lojei de catre Licio Gelli. Loja P2 este o loja masonica atipica, constituita in Italia in 1877 pe modelul englez al lojilor intinerante.

Cel care o transforma intr-o adevarta putere profana este Gelli. Acesta recruteaza intr-o perioada de aproape 20 de ani cateva sute de reprezentanti ai diverselor structuri de putere italiene, oferindu-le ceea ce masoneria italiana traditionala nu putea face: secretul apartenentei la Ordin, secret pastrat chiar si fata de conducerea Marii Loje din care facea parte, colaborarea cu serviciile americane de informatii, interesate de limitarea penetrarii comuniste in Italia, o structura de intrajutorare frateasca pe care o transformat-o intr-un puternic instrument de sprijin finaciar si protectie fata de actiunile violente ale diverselor organizatii ce activau ilegal pe teritoriul italian, fie politice (ca de exemplu Brigazile Rosii) fie criminale (Mafia si alte strcuturi criminale).

Timp de aproape 20 de ani, structura creata de Gelli in interiorul Marelui Orient al Italiei a prosperat, a crescut numeric si a ajuns in cele mai inalte structuri bancare (banca Ambrosiano), politice (peste 50 de parlamentari italieni faceau parte din Loja), religioase (2 cardinali si mai multi episcopi au fost identificati), militare (peste 80 de generali si multi alti ofiteri din toate structurile sistemului de aparare national al Italiei) si criminale (peste 60 de membri ai Mafiei, Camorrei si alte structuri de crima orgamizata au fost identificati drept masoni in cadrul Lojei P2).

Aceasta putere s-a incercat sa fie folosita, la un moment dat, pentru schimbarea regimului politic italian si instaurarea unei dictaturi militare, cu conotatii anticomuniste. Aveau oare sanse de reusita in Italia anilor ’80? Toti cei implicati in ancheta au considerar ca sansele unei astfel de lovituri erau uriase, de aici si reactia deosebit de dura a autoritatilor italiene contra membrilor Lojei P2, dar si impotriva Francmasoneriei in Italia.

Pentru cei mai putin la curent cu acest scandal, de abia in urma cu 4 ani s-a anulat decretul care interzicea francmasonilor sa devina functionari publici in Italia. Stiu ca acest lucru este cunoscut de catre conducerea MLNR si este pacat ca, pana acum, nu au initiat o dezbatere serioasa in cadrul Obedientei pentru a explica semnificatia acestor evenimente in istoricul MLNR, institutie creata in Romania dupa 1990 chiar de catre Marele Orient al Italiei.

2. Franta si scandalul Provence. La sfarsitul anilor ’80 izbucneste in Franta un scandal urias in care este implicata Marea Loja Nationala a Frantei (Grand Loje Nationale de France – GLNF), adica structura regulara ce a infiintat in Romania post-revolutionara actuala MLNUR.

Ce se intamplase? Urmare a celui de-al 2-lea Razboi Mondial si cu ajutor americano-englez, in Franta renaste masoneria regulara, vazuta ca o contrapondere la Marele Orient al Frantei. Zona Provence a fost deosebit de fertila pentru aceasta operatiune, datorita marii concentratii de expatriati englezi si americani ce se stabilesc in zona Coastei de Azur. Se infiinteaza numeroase Loji in aceste zone si sunt invitati, pentru prima data in Franta, si corsicanii sa se alaturi masoneriei regulare. Acest lucru permite mafiei corsicane sa se infiltreze printre Frati si, in mai putin de 20 de ani, se creaza o structura mafiota la care adera primari, deputati, prefecti, procurori, judecatori, politisti si oameni de afaceri ce activau in zona serviciilor publice.

Ancheta autoritatilor franceze va dovedi comiterea a peste 40 de crime in decursul anilor la comanda mebrilor acestor Loji. Motivul? Controlul total al fondurilor publice pentru lucrari publice, infrastructura, alimentare cu apa, salubrizare, adica aproape toate cheltuielile din fonduri publice ce se efectuau pe un teritoriu destul de intins apartinand Frantei metropolitane. Actiunea justitiei franceze s-a soldat cu sute de arestari si condamnari, precum si cu radierea din GLNF a peste 8000 de Frati, asociati in diverse forme cu cei gasiti vinovati si condamnati.

3. SUA si Marea Loja a Districtului Columbia. La sfarsitul anilor ’90 se constata ca Marea Loja a Districtului Columbia a fost penetrata de structuri locale ale traficantilor de droguri, interesati de stabilirea unor conexiuni directe cu politicienii trimisi de electori sa activeze in Washington, precum si cu diversi conducatori ai structurilor federale americane cu sediul in Wshington. In paralel, emigratia iraniana resusise si ea, intr-o mare masura, sa ajunga in structurile de conducere ale Marii Loji mentionate, urmarind, din aceasta postura, interese proprii, divergente de cele ale SUA. A fost nevoie de aproape 10 ani pentru ca americanii sa-si faca un pic de curatenie in propria ograda, si acest lucru a fost resimtit din plin si asupra relatiilor internationale ale Masoneriei americane cu celelalte Obediente masonice regulare.

Aceste 3 cazuri din istoria recenta demonstreaza fara echivoc cat de usor poate fi pervertita Francmasoneria daca principiile ei nu sunt respectate si daca marile Loji ajung sa fie conduse fie de incapabili, fie de persoane dubioase. Sa incercam sa privim MLNR prin prisma unui ofiter SRI. Ordinul nostru concentreaza cel putin o treime din parlamentarii romani, peste 1000 de ofiteri, in special de rang superior, cateva sute de procurori si judecatori, numerosi membri din conducerea partidelor politice, sute de primari, viceprimari, consilieri judetei sau locali si prefecti. Ce se poate intampla daca la conducerea Ordinului ajunge un personaj cu ambitii politice majore?

Evident, avand la dispozitie asemenea resurse umane, are mari sanse de reusita intr-un termen de 10-15 ani pentru orice proiect politic ar urmari. Poate un Mare Maestru carismatic sa determine schimbari majore in politica romaneasca, folosind influenta membrilor Ordinului? Raspunsul este evident pozitiv pentru orice analist. Care este calea facila de a impiedica un astfel de eveniment? Determinarea Fratilor pentru a alege un personaj controlabil sau santajabil, de preferinta alogen (ceea ce si explica de ce Masoneria romana a avut preponderent Mari Maestri evrei, germani sai armeni pana in 1948).

Vi se pare cumva cunoscut ceea ce se intampla la fiecare alegere de Mare Maestru al MLNR in ultimii 15 ani? Priviti Ordinul nostru din acest punct de vedere si veti descoperi cu usurinta contructiile realizate in acest scop. Rezultatul? Un Ordin fragmentat, slab, lipsit de credibilitate, penetrat de mici structuri mafiote, incapabil de o viziune pe termen lung. Dar si mai incapabil de a putea influenta, in vreun fel, politica statala, folosind mijloace ale umbrei. Consecinta neplacuta? Imposibilitatea Ordinului de a servi statul roman in relatiile cu celelalte state ce protejeaza masoneria, tocmai datorita lipsei de credibilitate constatata de ei in relatiile fratesti directe. (Florin Ghiulbenghian, 12 septembrie 2010)

Partea a 2-a

Din articolul precedent s-ar putea deduce ca statele democratice moderne privesc si trateaza Francmasoneria ca pe un pericol potential. Relatia Francmasonerie-Stat este insa mult mai complexa decat aceasta prima impresie, Statul actionand in aceste cazuri ca protector al Ordinului, asa cum ar trebui sa-si aminteasca toti Fratii care tin toasturile rituale ale punctului geometric. Dar statele folosesc activ Francmasoneria in promovarea intereselor nationale in relatiile cu alte state.

De aceea au sosit si sosesc permanent in Romania, de exemplu, Frati din alte Obediente cu rugaminti de facilitare a unor contacte diverse, de la schimburi culturale, trecand prin interventii politice si mergand pana la afaceri. Nu este nimic gresit in a ne ajuta Fratii din Obedientele straine. Greseala noastra majora a fost si este ca nu suntem in stare, mai ales sub conducerea lui Chirovici, sa promovam si noi interesele nationale ale Romaniei in relatiile cu celelalte Mari Loji regulare. Raspunsul la intrebarea de ce nu suntem in stare este, din nou, mai complex decat apare la prima vedere.

Mandatul lui Chirovici a fost afectat de cativa factori ce ii pot fi direct imputabili, dar si de unii asupra carora nu a avut nici un fel de control. Astfel, in perioada ultimului mandat a lui Comanescu s-a incercat obtinerea unui teren de la Primaria Capitalei pentru constructia Templului Masonic. Va voi povesti acum ceea ce mi-a marturisit chiar Bebe Comanescu, rugandu-ma sa intervin pentru deblocarea jenantei situatii.

In vara anului 2000 devine Primar General al Bucurestiului D-ul Traian Basescu, actualul Presedinte al Romaniei. In cursul anului 2002 Bebe Comanescu afla de depunerea unei petitiuni de initiere in Ordin de catre acesta. Tinand cont de castigarea celui de-al doilea mandat de Mare Maestru, precum si de promisiunea ce o facuse ca pana la sfarsitul mandatului va lasa mostenire MLNR macar un Templu Masonic in constructie, Bebe Comanescu solicita o audienta Primarului General, in cursul careia il roaga sa identifice un teren liber, in suprafata de minim 5000m mp, pe care sa-l puna la dispozitia Asociatiei MLNR.

Deoarece acest lucru nu se putea face decat printr-o hotarare a Consiliului General al Capitalei, dominat in acea perioada de reprezentantii PSD, Traian Basescu il roaga pe Bebe Comanescu sa aranjele el cu consilierii PSD despre care avea informatii ca sunt membrii ai Ordinului nostru, pentru a evita producerea vreunui scandal in momentul votului.

Bebe Comanescu ii contacteaza pe 4 dintre acesti consilieri si le transmite rugamintea sa, insotita de explicatii asupra importantei votarii respectivei hotarari de Consiliu General. In paralel, din pacate, unul dintre bunii prieteni din acea vreme a lui Traian Basescu, fratele nostru Sorin Frunzaverde, decide sa inceapa negocieri pentru a trece la PSD si provoaca respingerea petitiunii de initiere depusa de profanul Traian Basescu, incercand sa-l izoleze de orice sprijin potential.

Cred ca banuiti ce a urmat la sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti in cursul careia Primarul General Traian Basescu a incercat sa promoveze o hotarare de consiliu prin care sa se atribuie Asociatiei MLNR un teren pentru Templul Masonic. Exact Fratii cu care discutase Bebe Comanescu sa sprijine votarea respectivei hotarari au fost primii care au sarit sa il atace pe Traian Basescu. Acesta a retras instantaneu proiectul de hotarare de pe ordinea de zi a Consiliului si a decis sa ingroape problema. Din acel moment, in mod evident, consider ca dateaza neincrederea actualului Presedinte al Romaniei in MLNR si in reprezentantii sai.

De asemenea, exista dovezi indirecte ca mai multi Frati au incercat sa ii propuna lui Traian Basescu, in acea perioada, diverse afaceri oneroase cu Primaria Capitalei. Nu doresc sa ma pronunt aici, dar, din documentele consultate in timp, am constatat ca astfel de propuneri au fost respinse categoric de fiecare data cand au aparut pe masa Primarului General.

Dupa acest eveniment neimputabil direct lui Chirovici, ajungem la alegerea in inalta demnitate de Mare Maestru al MLNR a lui Eugen Ovidiu Chirovici, fost consilier personal al lui Adrian Nastase in perioada in care acesta era Primul Ministru al Romaniei. Va reamintesc si ca, la data alegerii in functie, Chirovici fusese numit, tot de catre Adrian Nastase si fara a fi mebru al PSD, Presedinte al Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici, Mijlocii si Cooperatie.

Alegerea lui Chirovici are loc in noiembrie 2003. In vara anului 2004, Traian Basescu este ales, cu o majoritate zdrobitoare, Primar General al Capitalei si creeaza, impreuna cu Teodor Stolojan, Alianta DA, structura politica avand rolul de a infrange mecanismul construit de PSD si de a castiga alegerile parlamentare si prezidentiale din iarna anului 2004. Putini credeau ca aceasta alianta politica va putea indeparta de la conducerea Romaniei PSD-ul.

Dar surpriza majora apare in iarna lui 2004, cand Traian Basescu este ales Presedintele Romaniei, in ciuda previziunilor tuturor analistilor politici. Intre timp, Eugen Ovidiu Chirovici este impus de Adrian Nastase in Partidul Conservator si participa activ la campania prezidentiala a acestuia. Reactia lui Traian Basescu la sugestia de a colabora cu Chirovici, conform formatului in care Iliescu si Adrian Nastase colaborasera pana in 2004 cu Bebe Comanescu, este de inteles daca luam in considerare trecutul politic al lui Chirovici si apartenenta acestuia la ceea ce va ramane in istorie ca “solutia imorala”.

Ceea ce ii putem imputa direct lui Chirovici este incapacitatea acestuia de a relationa atat in mediul romanesc cat si in cel extern, chiar si in interes personal. Si doresc sa amintesc doar episodul in care sunt sunat de Chirovici, afalt in acel moment in Anglia, si sunt rugat sa intervin la Ministerul Agriculturii pentru ca fratele sau sa nu nu fie dat afara. Ii indic pe cine sa sune direct, dar ma roaga sa merg eu personal sa vorbesc cu respectivii, deoarece el nu este prea bine primit de respectivii Frati. Vorbesc cu ei si bieinteles ca problema se rezolva in cateva zile.

Ramane pentru mine uriasa intrebare de ce Marele Maestru al MLNR nu este in stare sa intervina nici macar in favoare propriei familii, intr-un caz evident de abuz cum era tentativa de concediere a fratelui sau. Am aflat ulterior raspunsul si va pot spune doar ca asa este Eugen. Nu joaca teatru. Este un om prea timid pentru a putea interveni in cauze personale. Asa a procedat si in facultate, si ulterior cat a fost angajatul lui George Paunescu. Chirovici este in esenta unul dintre putinii oameni cinstiti din Ordin, chiar si in comparatie cu mine. Dar tocmai aceasta exacerbare a corectitudinii cred ca a determinat izolarea si indepartarea Ordinului nostru de misiunea sa seculara si de chemarea nationala.

Cea mai mare vina a lui Chirovici o gasesc insa in incapacitatea de a intelege finele mecanisme ale Ordinului in ceea ce priveste selectarea echipei de Mare Consiliu si construirea urmasului la demnitatea de Mare Maestru. Chirovici a cosntruit prima sa echipa de Mare Consiliu pe baza unor negocieri strict electorale, asa cum invatase din lumea profana, oferind functii in schimbul voturilor electorilor in Conventul de alegeri. Este adevarat ca nici nu ii cunostea pe Fratii din MLNR, activitatea sa masonica ulterioara asa-zisei fuziuni cu MLNUR fiind practic inexistenta.

Aceeasi greseala a repetat-o si in 2006, adaugand insa la lista conducatorilor MLNR cativa prieteni apropiati, cum ar fi Cristi Unteanu, Mare Secretar de Externe care nu a facut nimic in cei 4 ani de mandat, fiind detasat la Bruxelles, Bogdan Dumitrescu, fostul secretar general al ANIMMC in perioada mandatului lui Chirovici, cunoscut mai ales ca Marele Purtator de Bananiera, Popa Marcu si Traian Caramanian, consilier al sau la ANIMMC. Din nefericire pentru Ordin, majoritatea celor prezenti in structurile de conducere ale MLNR au fost special alesi dintre persoanele sterse, fara realizari profane, fara posibilitati reale de a deschide usi si de a promova idei, fara capacitate de constructie pe termen lung, adica persoane care sa nu ii poate ameninta nici o clipa autoritatea presupus indiscutabila si inviolabila.

Bomboana pe coliva lui Chirovici a fost pusa insa de situatia creata in jurul Fundatiei Cercul, fundatie infiintata de cativa Frati cu certe posibilitati financiare, avandu-l pe Marele Maestru ca Presedinte. Sufletul acestei fundatii a fost Octavian Cretu, Presedintele Romaqua. Odata cu implicarea acestuia in scandalul Adrian Nastase-Zambaccian, Chirovici decide sa il izoleze si sa nu mai continue colaborarea cu el. Face cunoscut acest lucru mai multor Frati, considerand comportamentul lui Cretu drept o tradare a lui Adrian Nastase si incearca timp de 2 ani sa il izoleze pe Cretu de Fratii din Ordin. Continuarea acestei atitudini pro-Adrian Nastase cred ca a fost principalul motiv al refuzului constant al adevaratilor decidenti din cadrul organismelor statului roman de a colabora in vreun fel cu Chirovici si de a folosi posibilitatile oferite de Ordinul nostru in relatiile cu terte tari.

Oricum, marja de manevra externa a MLNR s-a diminuat dramatic in decursul ultimilor 7 ani, deoarece nici Chirovici nu a putut raspunde solicitarilor fratesti venite din partea celor ce ne-au acordat recunoasterea. Misiunea noului Mare Maestru va fi mult mai dificila pe plan extern ca urmare a comportamentului lui Chirovici si a factorilor exogeni ce actioneaza asupra MLNR. (Florin Ghiulbenghian, 4 septembrie 2010)

Sursa: MLNR-Povesti Adevarate

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

  Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 368 vizualizari | 5 voturi

  Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 438 vizualizari | 1 vot

  Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 141 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 226 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics