Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
septembrie 19, 2021, 11:42 am
Soare
Soare
20°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 48%
Vânt: 14 km/h V
Răsarit: 6:59 am
Apus: 7:18 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Arta-Cultura
Maxima Moralia: Andrei Plesu demascat drept plagiator de Adrian Marino. “Mafia Liiceanu-Plesu”, pusa la zid in Testamentul lui Marino “Viata unui om singur”. Minima Moralia: Plesu i-a buzunarit pe Sartre si Adorno (Blogul lui Victor Roncea)
Aciduzzul | 9 februarie, 2010 | 2 comentarii | 1901 vizualizari |
(4 voturi )

andrei_plesuDespre Andrei Pleşu

„Mi se părea ridicol a fi exclus din literatura română de acest moralist cu lipsă la cântar – cu o operă destul de subţire – care împrumută de la alţii titlul unei cărţi („Minima moralia”) fără s-o declare.”

Despre Dinescu

„Biata Românie şi biata tânără democraţie românească, în care unii dintre purtătorii săi de cuvânt şi lideri de opinie sunt de calitatea unui golănaş, suburban, incult, agresiv şi obraznic, gen Mircea Dinescu.”

Despre Gabriel Liiceanu

„Liiceanu devine conştiinţa naţiunii. Al său «Apel la lichele », supremul manual de etică civică. O astfel de mentalitate transformată în monopol cultural este plină de implicaţii nocive. (…) La Cluj, m-am lovit, în permanenţă, de aşa-zisa Şcoală Zaciu. La Bucureşti, cu aceeaşi virulenţă, de mafia Liiceanu- Pleşu. Atacuri, obstrucţii, denigrări permanente. Uneori, la limita ilegalităţii evidente. ”

Adrian Marino, fost detinut politic la Aiud si Canal

Bine zice Ecleziastul ca toate isi au vremea lor si „fiecare lucru de sub ceruri isi are ceasul sau”. Lucrurile nefacute la timp se razbuna. Recunosc, cu oarecare jena, ca abia recent am citit cartea lui Andrei Plesu, Minima moralia, desi a aparut in 1988, a fost reeditata de doua ori si toata lumea buna a „lecturat-o”. Si mai rau: am parcurs-o dupa ce am citit o alta carte, scoasa pe piata nu cu mult timp in urma de editura ART, si care poarta acelasi titlu – Minima moralia – dar care apartine lui Theodor Adorno! Una dintre cele mai importante carti ale marelui filosof german, scrisa in exilul sau american intre 1944 si 1947, si aparuta in prima editie in 1951.

Si asa au inceput sa ma chinuiasca intrebarile: chiar sa nu fi stiut Andrei Plesu ca mai exista o carte cu acelasi titlu? Sa fi „picat” pe nume intr-o clipa de inspiratie geniala, caci, nu-i asa, „marile idei se intâlnesc”? Sau sa fi stiut, dar sa nu-i fi pasat? Sa fi considerat scrierea unei carti cu acelasi titlu a unui autor celebru ca pe un „challange” – o provocare? Dar atunci de ce nu a scris „Critica ratiunii pure”? Sau, pentru ca ratiunea nu poate cunoaste totul, având in schimb o valoare in domeniul practic, contingent cu morala, sa fi scris eventual „Critica ratiunii practice”… Oare sa fi rationat conform unui silogism: Adorno e filosof – Adorno a scris Minima moralia; eu scriu Minima moralia, deci si eu sunt filosof…?

Ca sa ma lamuresc, am citit si recitit cartea dlui Plesu. Editia a III-a, aparuta la Humanitas in 2004. Am inceput cu coperta I, apoi am intors cartea la coperta a IV-a, cea pe care este redat textul de prezentare. Si am citit: „Traim intr-o inflatie baroca a competentei morale, intr-o lume a carei principala dezordine risca sa fie faptul ca toti membrii ei se simt moralmente in ordine sau ca toti resimt dezordinea proprie drept neglijabila. L’enfer c’est les autres – parem a concede cu totii. Prin urmare, le paradis c’est nous-mêmes”. Semnat, Andrei Plesu.

Marturisesc ca am fost putin mirat. Pentru ca formularea „L’enfer c’est les autres” – Infernul sunt ceilalti – este una foarte cunoscuta. M-as fi asteptat deci ca dl Plesu sa fi scris ceva ce genul: „Parafrazându-l pe Jean-Paul Sartre, cu al sau L’enfer c’est les autres etc”. Am inceput sa citesc si am ajuns la pagina a 13-a, de unde era extras fragmentul prezentarii. Aici nedumerirea mea a crescut. Credeam ca voi gasi macar o referire la marele scriitor si filosof francez, cu atât mai mult cu cât traducerea piesei „Huis clos” – „Cu usile inchise” -, in care, spre final, personajul Garcin are celebra replica: „Nu-i nevoie de flacari si de smoala, infernul sunt Ceilalti”, a aparut la E.P.L.U. inca din 1969 fiind reeditata in 1981 la Editura Minerva. Nu este inutila nici informatia ca traducerea, care apartine lui Mihai Sora, a mai aparut in volum la editura RAO in anii 1998, 1999 si 2007, sau ca piesa a fost pusa in scena in 1982 la Teatrul Bulandra in regia lui Mihai Maniutiu, cu Marcel Iures in rolul lui Garcin, Irina Petrescu jucând-o pe Ines iar Mirela Gorea pe Estelle.

M-am tot intrebat, si ma mai intreb, de ce in niciuna dintre cele trei editii ale cartii sale, Andrei Plesu nu l-a mentionat pe Sartre ca sursa? „Infernul sunt ceilalti” nu este nici pe departe o expresie comuna, ci dimpotriva, iar in scris, spre deosebire de vorbirea familiara, citarea devine obligatorie. Cu atât mai mult cu cât premisa conceptuala a cartii este fundamentata pe interpretarea formularii lui Sartre, in sensul „inflatiei baroce a competentei morale”. Adica fiecare ne simtim moralmente in ordine, apartinem „baietilor buni” – suntem paradisul, in timp ce ceilalti fac parte dintre „baietii rai”, fiind infernul.

Dar vai, interpretarea dlui Plesu este profund eronata. Intr-un comentariu scris in 1965, ca preambul al inregistrarii fonografice a piesei, Sartre explica de ce ii resimtim pe cei din jur ca insusi infernul: „Pentru ca ceilalti sunt de fapt ceea ce este mai important in noi insine, pentru propria noastra autocunoastere. Când ne gândim la noi insine, când incercam sa ne cunoastem, de fapt noi folosim cunostintele pe care ceilalti le au despre noi. Ne autojudecam prin cunostintele pe care ceilalti le au despre noi, pe care ni le-au dat pentru a ne judeca. Orice as spune despre mine, judecata celuilalt isi face loc. Vreau sa spun ca, daca raporturile mele sunt proaste, asta e asa pentru ca sunt total dependent de celalalt si atunci, intr-adevar, sunt in infern”. Concluziile se impun de la sine : Andrei Plesu fie ca nu l-a citit pe Sartre,desi cartea ii statea la indemâna, fie ca il interpreteaza dupa ureche. Pentru edificare, pasajul citat din Jean-Paul Sartre poate fi gasit la http://www.alalettre.com/sartre-huisclos.htm.

Am cititit si recitit cartea. Este scrisa cu reala indemânare literara si este plina de citate care dovedesc eruditia autorului. In 161 de pagini sunt citati, cam de-a valma: J.M. Guyau, Heidegger, Platon, Noica, Socrate, Kant, Hegel, Dostoevski, Ibsen, Kierkegaard, Nietzsche, Max Scheler, Soloviov, Berdiaev, Sfântul Augustin, Aristotel, Maurice Morgann, Shakespeare, Hugo, Daniel Defoe, Ananda K. Coomaraswamy, Goethe, Derrida, Antonie cel Mare, Cicero, Quintilian, Michelangelo, Isidor din Sevilla, Protagoras, J.J. Pollitt, Cennino Cennini, Homer, Montesquieu, Mallarmé, Marx, Origen, Felix Cleve, Epictet, Mircea Eliade, Georg Simmel, Walter Otto, Jean Anouilh, Ibn Arabi, Michel Tournier, Gogol, Neumann, Tertulian.

In mod straniu, singurii care scapa citarii sunt Theodor Adorno si Jean-Paul Sartre…

Din punct de vedere filosofic, Minima moralia, in varianta Plesu, este un mare gol tivit pe margini cu eruditie. Un gol pe care autorul incearca sa il umple cu formulari deliberat alambicate, voit paradoxale, si cu o structura de speculatii mai mult sau mai putin logice. (…)

Sursa: Blogul lui Victor Roncea

2 Comments

 • tyu
  septembrie 5, 2011

  MOTATAIANU MIHAELA – INSPECTOAREA ISJ DOLJ , PROTEJEAZA CUIBUL DE PLAGIATORI AL CELEBREI PLAGIATOARE ADRIANA STANOI (I)

  Grupul Scolar de Cai Ferate Craiova, sub oblăduirea plagiatoarei ADRIANA STANOI care este directoare fara concurs, a devenit grupul cu toţi profesorii plagiatori de top. Acest cuib este protejat de inspectoarea generala MIHAELA MOTATAIANU care i-a acoperit şi încurajat pe plagiatori iar oameni cinstiţi şi valoroşi au fost daţi afară din învăţământ. Oare în CV-ul d-nei MOTATAIANU MIHAELA se află plagiate de care nimeni nu s-a ocupat? Vom face cercetări.
  Noi cadrele didactice din judeţul Dolj suntem şocate de degradarea morală a celor ce se numesc impropriu profesori. Ei ne fac de râs. Directoarea Adriana Stănoi a transformat şcoala într-un grajd de rumegătoare care nu au timp să mai digere “înţelepciunea” acestei directoare fără scrupule. Acest cuib de plagiatori copiază tot, din orice domeniu şi publică sub alt nume lucrări celebre, chiar luate din presa scrisă cum este ADRIANA STANOI care a copiat în întregime un articol din Adevărul. Iar profesorul de sport PUIU OPRICA a devenit specialist în poluare electromagnetică, iar fosta inspectoare de specialitate, absolventă a facultăţii de mecanică, MARIANA NICULESCU, a devenit peste noapte specialistă tot în poluare electromagnetică. Părera noastră este că acest grup este bântuit de poluare morală şi Ministerul ar trebui să facă o deratizare serioasă pentru că bacteria poluării atinge şi pe cei aparent sănătoşi.
  Aceşti plagiatori au obţinut avantaje materiale şi funcţii, din care menţionăm câteva :
  1.Adriana Stănoi şi Niculescu Mariana – gradaţii de merit în anul 2011
  2.Adriana Stănoi – director cu delegaţie
  3.Mihai Ovidiu – sef de catedră, director adjunct şi membru în Consiliul de administratie
  4.Pătraşcu Cristian, Puiu Oprică (fost director)– membrii în Consiliul de administraţie

  Halal profesori, halal şcoală, halal învăţământ, halal ISJ Dolj!

  Prof. Niculescu Mariana a atins un record absolut cu care va intra în cartea recordurilor : a plagiat după un alt plagiat oferit de prietenii ei Pătrăscu Cristian (prof. dr.!!!!!) şi Puiu Oprica (profesor de sport).
  Pentru conformitate vă prezentăm doar câteva cazuri atât de celebre în manifestările lor de plagiatori că nu avem cuvinte să le mai descriem. Au copiat lucrări complete, cu semne de punctuaţie şi le-au publicat fără bibliografie. In top este profesoraşul MIHAI OVIDIU care sfidează legile gravitaţiei : în loc să cadă la cantitatea de plagiat, el urcă ca un fulguşor spre înălţimea de « director » sluga lui Adriana Stănoi.

  PLAGIATORUL NR. 1 : MIHAI OVIDIU
  1. PROF.GR. I . ING MIHAI OVIDIU –şef de catedră, director adjunct şi membru în consiliul de administratie
  ESTE DE RAS SA PUI CA DIRECTOR ACEST PLAGIATOR CELEBRU.
  GRUPUL SCOLAR DE TRANSPORTURI CAI FERATE
  Str. Constantin BRANCUSI nr. 15, CRAIOVA

  PLAGIAT NR. 1 (in totalitate)
  Lucrarea originală:
  STUDIUL PROCESELOR SEDIMENTARE DE PE LITORALUL SUDIC ROMANESC AL MARII NEGRE.
  Autori: Gabriela MAXIMOV, Adrian STANICA, Sebastian DAN, Glicherie CARAIVAN
  Apariţie: GEO_ECO_MARINA 14/2008- SUPLIMENT NR. 1, PG. 83-86
  Plagiatul:
  PROCESELE SEDIMENTARE DE PE LITORALUL SUDIC ROMANESC AL MARII NEGRE.
  Autor: Prof. Gr. I. Ing. Mihai OVIDIU
  Apariţie: cartea MAREA NEAGRA IZVOR DE VIATA. Editura Sitech, Craiova, 2010. ISBN978-606-11-0884-8
  pg. 64-69

  In ce constă plagiatul:
  Copiat rând cu rând, inclusiv bibliografia.
  Singura modificare: traducerea în engleză a unui ABSTRACT (tot plagiat)

  PLAGIAT NR. 2. Autor: Mihai Ovidiu

  Lucrarea originală:
  CONSERVAREA BIODIVERSITATII PE TERENURILE AGRICOLE SI FORESTIERE -PNDR
  http://www.fonduri-structurale-europene.ro/pndr/conservarea-biodiversitatii.html

  Plagiatul:
  CONSERVAREA BIODIVERSITATII PE TERENURILE AGRICOLE SI FORESTIERE CARACTERISTICI GENERALE ALE BIODIVERSITATII.
  Autor: Prof. Gr. I. Ing. Mihai OVIDIU
  Apariţie: volumul PROTEJAREA BIODIVERSITATII IMPERATIV AL DEZVOLTARII DURABILE. Editura Sitech, Craiova, 2010. ISBN 978-606-11-0651-6
  pg. 124- 127

  2.PROF.GR. I . ING ZINICA IACOV
  GRUPUL SCOLAR DE TRANSPORTURI CAI FERATE
  Str. Constantin BRANCUSI nr. 15, CRAIOVA

  PLAGIAT NR. 1 (in totalitate)

  Lucrarea originală:
  rezumat teza de doctorat:
  ANALIZA DE SUBSIDENŢĂ ŞI EVOLUŢIA TECTONICĂ-TERMICĂ A DEPRESIUNII ISTRIA (MAREA NEAGRĂ).IMPLICAŢII ÎN GENERAREA HIDROCARBURILOR
  (rezumat)
  Autor: Dorina TAMBREA
  Conducator ştiinţific:DR. SERBAN VELICIU
  Loc de muncă:
  Danubian Energy Consulting SRL
  2 Silvestru St., 6th Suite,
  Bucharest 2, Zip 020735
  Romania
  Tel: +4 031 80 54 201
  Mobile: +4 0721 638 240
  E-Mail: dtambrea@danubianenergy.com

  Plagiatul:
  MAREA NEAGRA – ANALIZA DE SUBSIDENTA SI EVOLUTIA TECTONICA- TERMICA A DEPRESIUNII ISTRIA
  Autor: Prof. Gr. I. Ing. Zinica IACOV
  Apariţie: cartea MAREA NEAGRA IZVOR DE VIATA. Editura Sitech, Craiova, 2010.
  ISBN978-606-11-0884-8
  pg. 78-81

  In ce constă plagiatul:
  Copiat rând cu rând, inclusiv bibliografia.
  Singura modificare: traducerea în engleză a unui ABSTRACT (tot plagiat)

  3.PROF. DR. GR. I . ING CRISTIAN PATRASCU
  GRUPUL SCOLAR DE TRANSPORTURI CAI FERATE
  Str. Constantin BRANCUSI nr. 15, CRAIOVA

  CELEBRU: Publică două lucrări plagiate cu acelasi titlu, prima fără bibliografie, a doua fiind o parte din prima şi cu o bibliografie aiurea.

  PLAGIAT NR. 1 (două surse)
  Lucrarea originală:
  Sursa 1
  PROIECT DE CERCETARE AL INCDM “Grigore Antipa”
  Director proiect partea română: Viorel MALCIU
  Director proiect partea bulgară: Ivan GEORGIEV
  TITLUL PROIECTULUI:
  COLABORARE STIINTIFICA SI TEHNOLOGICA PENTRU STUDIUL VARIATIILOR NIVELULUI MARII SI A MISCARILOR CRUSTALE VERTICALE IN VESTUL MARII NEGRE
  Sursa 2
  http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+IM-PRESS+20100604STO75551+0+DOC+XML+V0//RO

  Galileo: alternativa europeană la sistemul GPS are nevoie de fonduri suplimentare
  Cercetare şi inovaţie – 08-06-2010 – 16:16

  Plagiatul:
  “STUDIUL VARIATIILOR NIVELULUI MARII SI A MISCARILOR CRUSTALE VERTICALE IN MAREA NEAGRA DIN PERSPECTIVA SISTEMELOR MODERNE DE OBSERVARE”
  Autor: Prof. Gr. I. Dr. Cristian PĂTRAŞCU
  Apariţie: cartea MAREA NEAGRA IZVOR DE VIATA. Editura Sitech, Craiova, 2010. ISBN978-606-11-0884-8. pg. 64-69

  In ce constă plagiatul:
  Copiat rând cu rând, inclusiv bibliografia.
  Singura modificare: traducerea în engleză a unui ABSTRACT (tot plagiat)

  PLAGIAT NR. 2 (lanţ de plagiate)
  LUCRARI CU ACELASI TITLU PUBLICATE IN VOLUME DIFERITE (a doua lucrare este o parte din prima).

  LUCRAREA ORIGINALA:
  “Poluarea electromagnetica a mediului”
  http://x-referat.ro/ecologie/poluarea-electromagnetica-a-mediului.html

  Primul plagiat, fără bibliografie: 10 aprilie 2010
  “EFECTELE CAMPURILOR ELECTROMAGNETICE ASUPRA MEDIULUI”
  Autori: Prof. Gr. I. Dr. Cristian PĂTRAŞCU, Puiu OPRICA (profesor de sport)
  Apariţie: volumul PADUREA, PAMANTUL PLANETEI. Editura INFO, 2010. ISBN: 978-606-8100-27-2 . 8 pagini, nenumerotate.

  Al doilea plagiat (extras din primul plagiat):
  “EFECTELE CAMPURILOR ELECTROMAGNETICE ASUPRA MEDIULUI”
  Autor: Prof. Gr. I. Dr. Cristian PĂTRAŞCU
  Apariţie: volumul “PROTEJAREA BIODIVERSITATII IMPERATIV AL DEZVOLTARII DURABILE – Studii Stiinţifice” . Editura SITECH, Craiova, 2010. ISBN 978-606-11-0651-6. pg. 134-138
  PLAGIAT NR. 3 (fara bibliografie)
  LUCRAREA ORIGINALA:
  POLUAREA ELECTROMAGNETICA A MEDIULUI
  http://www.scritube.com/stiinta/fizica/Undele-electromagnetice-Poluar81593.php
  PLAGIATUL:
  “POLUAREA ELECTROMAGNETICA A MEDIULUI”
  Autori: Prof. Gr. I. Dr. Cristian PĂTRAŞCU, Puiu OPRICA (profesor de sport)
  Apariţie: volumul PADUREA, PAMANTUL PLANETEI. Editura INFO, 2010. ISBN: 978-606-8100-27-2 . 8 pagini, nenumerotate.

  Realizarea plagiatului:
  toate propozitiile sunt copiate din trei referate de pe internet:
  http://www.scritube.com/stiinta/fizica/Undele-electromagnetice-Poluar81593.php

  4. DIRECTOR PROF.GR. I . ING ADRIANA STANOI
  GRUPUL SCOLAR DE TRANSPORTURI CAI FERATE
  Str. Constantin BRANCUSI nr. 15, CRAIOVA
  PLAGIAT NR. 1 (in totalitate)
  Lucrarea originală:
  “ Educatia pentru timpul liber”
  Autor: prof. Mihaela Iuliana FLOARE
  Scoala clasele 1-I- VIII, sat. RACOVITA, judeţ SIBIU
  Apariţie: 29.11.20072007, postat pe didactic. ro proiecte educationale

  Plagiatul:
  “Educatia pentru timpul liber”
  Fără BIBLIOGRAFIE
  Autor: Prof. Gr. I. Ing. Adriana STANOI
  Apariţie: Revistă Doljeană despre educaţie “EducaţiaPro”, Nr. 1, Noiembrie 2010, cu acordul ISJ DOLJ
  Editura Sitech, Craiova, 2010.
  ISSN 2069-1939
  pg. 9-10

  In ce constă plagiatul:
  Copiat rând cu rând, fără bibliografie.

  PLAGIAT NR. 2 (in totalitate)
  Lucrarea originală:
  TERMOCENTRALE CU APA DE MARE
  Apariţie: Adevarul.ro, Energie alternativă (publicat de eco7)

  Plagiatul:
  TERMOCENTRALE CU APA DE MARE
  Autor: Prof. Gr. I. Ing. Adriana STANOI
  Apariţie: cartea MAREA NEAGRA IZVOR DE VIATA. Editura Sitech, Craiova, 2010. ISBN978-606-11-0884-8
  pg. 10-13
  Bibliografie: nu este trecuta sursa
  In ce constă plagiatul:
  Copiat rând cu rând, inclusiv bibliografia.
  Singura modificare: traducerea în engleză a unui ABSTRACT (tot plagiat)

  5. CULMEA PLAGIATULUI: SA FACI PLAGIAT DUPA ALT PLAGIAT.
  REALIZATOARE:
  PROF. GR. I . ING. Mecanic MARIANA NICULESCU
  GRUPUL SCOLAR DE TRANSPORTURI CAI FERATE
  Str. Constantin BRANCUSI nr. 15, CRAIOVA
  Fostă inspectoare de specialitate la ISJ Dolj

  Primul plagiat:
  Lucrarea “POLUAREA ELECTROMAGNETICA A MEDIULUI” este un plagiat notoriu realizat de profesorii plagiatori Pătraşcu Cristian şi Oprica Puiu de la acelaşi Grup şcolar, publicata în volumul “PADUREA, PAMANTUL PLANETEI”, editura INFO 2010. Este o lucrare fără bibliografie, copiată de cei doi plagiatori în totalitate.

  Al doilea plagiat:
  Profesoara NICULESCU MARIANA în deficit de realizări ştiinţifice, pe baza bunelor relaţii cu plagiatorii colegi Pătraşcu Cristian şi Oprica Puiu, ia lucrarea sus amintită, se pune autoare singură şi o publică în revista DIDACTICA XXII editura REVERS 2011, nr. 19 sub acelaşi titlu.

  In numele asociaţiei ANT-PLAGIARISM
  Prof. Gr. I VIRGINIA DOBROTESCU
  CRAIOVA

    (Quote)

 • iunie 23, 2010

  O CURIOZITATE,
  Domnule Victor Roncea vă aminteşte acest articol al domnului Adrian Pleşu :
  http://www.dilemaveche.ro/sectiune/situatiunea/articol/despre-iubirile-fericite

  cumva …de vreun eseu a lui Rebreanu cu referire la Fany ?

    (Quote)

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 534 vizualizari | 1 vot

– Domnule profesor, omenirea a marcat, în acest an, împlinirea unui secolde la declanşarea Primului Război Mondial. Cum aţi caracteriza, în câteva cuvinte, acest sinistru al istoriei, care a provocat moartea a circa 17milioane de oameni? Sigur că, în esenţă, ne gândim la numărul de morţi şi la uriaşele distrugeri materiale. Dar, în ce priveşte […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 280 vizualizari | 1 vot

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 640 vizualizari | 2 voturi

Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul “material” al acestui fenomen divin. “O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg […]

Autor: Aciduzzul | 11 aprilie, 2014 | 0 comentarii | 531 vizualizari | 5 voturi

Ceea ce stim despre avangarda literara, artisica in general, este ca ea reprezinta factorul dinamic in miscarea artei, ca are rolul noului fata de vechi, ca este deschizatoare de drumuri, precursoare a artei viitorului, sondand noi cai de exprimare, impulsionand cursul literaturii, al artei, spre noi orizonturi, respingand traditia ca factor fosilizant, retrograd. Din acest […]

Autor: Aciduzzul | 21 ianuarie, 2014 | 1 comentarii | 1130 vizualizari | 2 voturi

La sfarsitul anului trecut, Cotidianul a publicat poate cea mai completa sinteza a evenimentelor din decembrie 1989, realizata de unul dintre cei care a fost in miezul problemei. Noi am publicat prima parte, sub titlul: Decembrie 1989: Atacul Ungariei asupra Romaniei vazut de serviciile secrete romanesti (I). “Neorevizionismul ungar a devenit vârful de lance al […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
18 Sep 2021 | 0 comentarii | 26 vizualizari | 4 voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
| comentarii | vizualizari | voturi
»
18 Sep 2021 | 0 comentarii | 26 vizualizari | 4 voturi
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics