Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Mihai Razvan Ungureanu nu pare agreat de rezervistii SRI. Ungureanu si serviciile secrete straine
Aciduzzul | 8 aprilie, 2012 | 0 comentarii | 548 vizualizari |
(1 voturi )

Aurel I. Rogojan
Dupa 1989, in Romania a intrat foarte repede in circulatie un nou tip de pasaport. Cel mai tare pasaport. Pasaportul de agent al unui sau mai multor servicii secrete ale noilor stapani ai lumii. Un evreu romano-american, convertit la catolicism (Dorin Tudoran sau Vladimir Tismaneanu? – nn), mi-a invederat ca sunt si voi ramane o persoana nefrecventabila daca nu ma hotarasc sa ma salvez in barca pescarului ce mi-a iesit in cale, in sua personna. Osardia unora, dar si a altora, cu aceeasi origine ideologica, chiar daca roza vanturilor i-a imprastiat pe toate punctele cardinale ale mapamondului, de-a ma damnatiza, avand ca laitmotiv niste realitati obiective de notorietate generala, intotdeauna demn asumate, circumscrise faptului de a fi fost si ramas in serviciul patriei mele ca ofiter al securitatii statului si natiunii romane, imi reaminteste, de fiecare data cand sunt luat in seama, de vorbele pescarului.

Asta, fiindca cei care vad si simt o amenintare periculoasa pentru linistea lor in exercitarea, din partea-mi, a dreptului prevazut de celebrul Articol 19 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului sunt in barca pe care am refuzat-o. Si nu am refuzat-o fiindca este prea slaba in fata furtunilor care ne asteapta, ci fiindca este o barca mereu ratacitoare prin ceturile taramurilor ostile sufletului romanesc.

Si totusi, nu putini romani de seama, prin demnitatile inalte, dar temporar detinute, in virtutea naivitatii si bunei noastre credinte, platesc cu averea Romaniei pretul cate unui bilet de clasa a treia pentru a se putea urca si ei in barca pescarului.

De trei luni si mai bine, tot felul de voci “din public” transmit unele supozitii, altele aparente neprobate inca, in legatura cu interesele straine reprezentate de cetateanul Mihai – Razvan Ungureanu, primul dintre ministrii Guvernului Romaniei.

Locotent-colonelul (retragere) Nicolae Ulieriu, fost sef al Biroului [ulterior Sectorul] de Presa al Serviciului Roman de Informatii, este si el unul dintre cei care au afirmat, cu subiect si predicat, ca prim-ministrul a avut si ar avea o relatie speciala cu un anumit serviciu strain. Domnul Ulieriu nu poarta decat vorbele auzite la ultimul sau loc de munca.

Mai recent, senatorul Daniel Savu, colonel SRI in rezerva, membru al Comisiei comune a Camerei Deputatilor si a Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii Serviciului Roman de Informatii, a savarsit si Domnia Sa o afirmatie cu acelasi fond. Calitatea de membru al comisiei parlamentare de control a SRI [detinatorul competentei generale de contraspionaj] da afirmatiei domnului senator nu numai greutate, dar si alte conotatii. Se stie si nu numai ca se accepta, dar ar putea fi si o conditie. Nu ar fi nici primul, dar nici ultimul caz.

Intamplator sau nu, aparitia si ascensiunea cetateanului Mihai-Razvan Ungureanu in viata publica nu mi-au ramas neobservate. El a capatat notorietate publica in prima jumatate a anilor ’90, in urma unui scandal care a implicat Serviciul Roman de Informatii.

Scenariul, regia si productia sunt un duplicat al scandalului creat in jurul lui Horia-Roman Patapievici, pornindu-se de la o banala investigatie a capitanului Soare. In cazul preparatorului universitar Mihai-Razvan Ungureanu, un alt “capitan Soare”, [fost corespondent de razboi pe frontul din Transnistria!] a gasit de cuviinta sa-l viziteze la locul de munca si sa initieze o provocare la colaborare, in opinia lui Mihai Razvan Ungureanu.

In contextul de atunci, simpla prezenta a unui ofiter al SRI intr-o institutie publica putea sa devina pretext de scandal. Oripilat de gestul reprezentantului autoritatii legitime a statului roman, Mihai Razvan Ungureanu s-a adresat cu proteste vehemente pe la porti straine, cazul sau devenind obiect de studiu in Marea Britanie, este exemplul pe care il putem demonstra, de pe urma caruia capata foarte repede o larga notorietate internationala.

Intamplator sau nu, de studierea si expunerea cazului sau in Marea Britanie, si in lume, s-a ocupat Virgil Baleanu [alias Dijmarescu], fost ofiter, cu gradul de capitan, in contraspionajul extern al Departamentului Securitatii Statului, care, conform documentelor oficiale, in 1987 a fost condamnat la moarte, in contumacie, pentru savarsirea infractiunii de tradare.

Asemenea lui Horia-Roman Patapievici, Mihai Razvan Ungureanu a inceput sa fie perceput in medii din strainatate, inchise “neinitiatilor”, ca un tanar al carui viitor promite si in care trebuie investit.

Colectia impresionanta de titluri si functii onorifice din CV-ul prim-ministrului in functie nu mai lasa loc si pentru vreo realizare notabila. Nici nu avea cand sa valorifice atat de multele investitii, toate menite a-i stimula neostoita-i sete. De putere si de bani. Asa ni-l descriu intimii sai.

Investitorii l-au format ca actor. Adica interpret de roluri. Pentru asta l-au invatat arta de a minti si de a fi impertinent, ca antidot la trac. Independentul Mihai Razvan Ungureanu recita zilnic pe de rost dezinformarile politice elaborate in laboratorul toxic al unui partid iremediabil compromis, pe care il mentine la putere in numele dorintei sale patologice de putere.

Primul dintre ministrii Guvernului Romaniei ne minte fara sa clipeasca, cinic si cu ura, de cate ori ni se adreseaza. Actele sale de guvernamant sunt niste ordine straine si secrete. Secrete pentru a ascunde abuzul, ilegalitatea si tradarea. Legea nationala romana a secretelor de stat interzice clasificarea ca secrete de stat a informatiilor de interes public.

Guvernul nu mai comunica nimic din ceea ce face, numai dupa ce isca vreun scandal. Si o face aproape in fiecare zi.

Guvernul prefera sa ia amploare zvonurile, in loc sa ofere informatiile corecte. Guvernul are sadica placere sa stea spectator la dezbinarile pe care le provoaca si sa ne adanceasca disperarile.

Cand guvernezi netransparent, inseli, cetatene Ungureanu! Iar infidelitatea inaltului dregator, inalta tradare de tara se cheama, cetatene prim-ministru!

Sursa: Cotidianul, Ziaristi Online

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 353 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 429 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 138 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 224 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics