Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Economie
Ministrul Apărării Mircea Dușa pune la Transelectrica un schizofrenic
Aciduzzul | 14 martie, 2013 | 0 comentarii | 513 vizualizari |
(3 voturi )

George Roncea
Astăzi are loc Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Transelectrica prin care vor fi înlocuiți membrii Consiliului de Supraveghere. În noiembrie 2012 acționarii Transelectrica au ales un Consiliu de Supraveghere, cu caracter provizoriu, iar potrivit unui comunicat al Transelectrica transmis Bursei de Valori București, „schimbările au fost făcute pentru a asigura o mai bună coordonare a activităților în vederea creșterii eficienței acestora“. Evident oricine se gândește ca statul român, ca principal acționar al companiei nu poate avea în vedere decât managementul performant iar nu alte obiective mizere, legate de nepotism, tembelism, oligofrenism.

Cu toate acestea până în prezent factorii politici au fost cei care, de-a lungul timpului au contribuit, mai mult sau mai puțin, la imaginea proastă a Transelectrica în rândul companiilor de profil și partenerilor de afaceri din sectorul energetic. Personaje dubioase numite politic au accentual procesul de căpușare și discreditare a companiei.

În decembrie 2012, agenția de evaluare financiară Moody’s a retrogradat ratingul Transelectrica cu o treaptă, de la nivelul Ba1 la Ba2, cu perspectiva negativă, din cauza îngrijorării legate de nivelul lichidităților companiei. Nicholas Stevens, analist la Moody’s însărcinat cu evaluarea Transelectrica a declarat că perspectiva negativă arată menținerea riscurilor legate de sprijinul așteptat din partea Guvernului român.

Perspectiva ratingului Transelectrica ar putea fi modificată dacă Transelectrica va capăta o vizibilitate mai bună, dacă va fi adoptat un program adecvat de finanțare și creare de lichidități. Câtă vizibilitate va capăta Transelectrica, după alegerea noilor membri ai Consiliului de Supraveghere și în ce măsură vor reuși aceștia, alături de directorii Transelectrica să adopte programe adecvate, profesioniste, rămâne de văzut.

Atribuțiile membrilor Consiliului de Supraveghere sunt importante iar Procedura de recrutare și selecție pentru poziția de membru în Consiliul de Supraveghere fixate de O.P.S.P.I – pe hârtie – este riguroasă. Sau așa ar trebui să fie.

Între criteriile de recrutare și selectare se cer „minim 10 ani experiență profesională, dintre care minim 5 ani în funcții de administrare/conducere/ coordonare și experiență a persoanelor fizice sau juridice în funcții de adminis­trare/conducere/coordonare în companii cu cifra de afaceri de minim 100 milioane euro sau 1000 de angajați sau deținerea unui rol-cheie în proiecte cu o valoare de minim 50 milioane euro.“

Propunerile Ministerului Economiei, prin Oficiul Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie (OPSPI) includ persoane fără nicio pregătire în energetică, printre care se numără un adevărat briliant. Cum ar fi Eduard Bachide, director de cabinet al Minis­trului Apărării Naționale din decembrie 2012.

Botoș, fostul șef DGIA, i-a validat lui Bachide poziția în MApN

În CV-ul prezentat de către Eduard Bachide și depus la Transelectrica acesta se prezintă drept director la o firmă din Brașov, SC Bachiris SRL, probabil pentru a-și legitima calitățile manageriale.

În rest se legitimează doar cu calitatea de țuțăr al actualului ministru al Apărării, Mircea Dușa. Definiția țuțărului, conform DEX, i se potrivește manușă: “țuțărul este doar o mică secătură care se dă pe lângă alții mai ajunși și este […] un fripturist, și un ticălos.“ „Iată o meserie, am putea zice chiar o vocație, care nu va dispărea niciodată: aceea de țuțăr. Greu de găsit în dicționare, cuvântul desemnează o realitate umană complexă, un amestec inextricabil de inhibiții, aspirații secrete și orgolii dramatice, la limita balamu­cului. […] țuțărul doar se învârte în jurul persoanei ori grupului în orbita cărora l-au împins interesele, mărginindu-se a scoate nu învățăminte din existența pilduitoare a modelului, ci doar oala lui de noapte.“

Bachide este probabil expert în mânuirea oliței de noapte a lui Mircea Dușa, căruia i-a tot fost director de cabinet necontenit, încă din perioada în care acesta era Ministru pentru relația cu Parlamentul, apoi l-a însoțit pe Dușa pe postul de țuțăr și în perioada când acesta a ajuns Ministru de Interne și apoi Ministru al Apărării. În prezent, Bachide, la 32 de ani se recomandă prin poziția de director de cabinet al șefului Armatei, unde a aterizat din decembrie 2012, poziție prin care aceste poate avea acces la secrete de importanță deosebită motiv pentru care ar fi trebuit să fie validat obligatoriu de către Ilie Botoș, cel care la vremea aceea era șeful serviciilor militare.

DGIA este, cică, considerat unul din cele mai puternice servicii secrete din România, coordonând două servicii de informații, o structură de analiză și sinteză și o unitate specială de luptă iar în compunerea DGIA intră Direcția de Informații Militare (DIM) și Direcția Contrainformații și Securitate Militară (DCSM) (contraspionajul militar).

În ce mâini bune s-a aflat Securitatea militară a României cu Botos, fostul procuror general devenit general loco­tenent, până recent, putem înțelege examinând situația acestui straniu personaj, țuțărul Bachide lui Mircea Dușa, un personaj la rândul său extrem de flexibil în principal față de nevoile ungurilor.

Botoș n-a reușit nici măcar să citească năzdrăvăniile scrise cu mânuța sa de către briliantul Bachide, și i-a avizat postul și poziția în MApN fără să clipească, făcând de râs o instituție unde se afla și militari care au muncit din greu, cadre bine pregătite nu doar secături și țuțări, cărora directorul de cabinet al șefului Armatei le poate închide ușa în nas când vrea mușchii săi, că el este practic balamaua de la ușa lui Dușa.

Balamaua de la ușa lui Dușa – uzurpatorul Partidului European Socialist

Eduard Bachide este fie idiot, fie schizofrenic și oligofren, în orice caz un mitoman sadea, sandilău cu acte în regulă. Schizofrenia este o dereglare mintală care produce dedublare și generează personalități închipuite, iar oligofrenia este, conform DEX, o stare de dezvoltare incompletă și întârziată a facultăților psihice; debilitate mintală ca urmare a unor suferințe cerebrale, survenite în perioada intrauterină, în cursul nașterii sau în perioada copilăriei.

În mod clar la Bachide se manifestă tulburări ale facultăților mintale deoarece se prtinde a fi vicepreședintele PES – Partidul European Socialist. Nici măcar Victor Ponta nu a ajuns în funcția pe care și-o arogă directorul de cabinet al lui Dușa, poziție asumată negru pe alb în declarația sa de interese depusă la data de 4.01.2013. Junele Bachide, fostul mic cârciumar din Brașov, este uzurpatorul socialiștilor europeni, practic i-a șmanglit scaunul unuia dintre vicepreședinți și s-a pus el însuși la vârful PES.

Structura de conducere a partidului socialiștilor europeni îi are ca vicepre­ședinți pe Jean-Cristophe Campadelis, Elena Valenciano, Jasn Royall și Katarina Nevedalova iar ca președinte a fost ales Serghei Stanisev. Există și un ong asociat PSD-ului intitula PES, care pare un fel de organizație de lipitori de afișe ai pesediștilor lui Ilici și răzuitori de pe garduri ale afișelor altora. Activitate care probabil rezonează cu activitățile unei firme de spălat geamuri și curățat clădiri, sau cam așa ceva, Eso-Sauber SRL din Brașov, unde tânărul Bachide avea calitatea de acționar alături de mămica, Sofica, cea care probabil a avut oarece nefericite probleme în perioada de gestație intrauterină a viitorului “vicepreședinte al Partidului European Socialist“.

Firma respectivă a avut din 2001 până în prezent zero (0) venituri și a avut cel mai adesea zero angajați, cu excepția unei scurte perioade când a avut un (1) angajat, probabil chiar pe tânărul Bachide. Este ușor de presupus că activitatea de curățire a clădirilor, care include și competențe în materie de golirea WC-urilor, de exemplu, a generat și competențele speciale în materie de țuțăr, care l-au propulsat în poziția de director de cabinet al șefului Armatei.

Mai mult, competențele sale întrunite, având în vedere și capacitățile sale de cârciumar, îl vor recomanda, iată, chiar azi, pentru postul din Consiliul de Supraveghere al Transelectrica. Transelec­trica este deținută de stat, prin Ministerul Economiei, principal administrator al societății în care deține o cotă de participare la capitalul social de 73,6882%, iar acțiunile companiei sunt listate la Bursa de Valori București. CN Transelectrica SA este operatorul de transport și de sistem din România, cu un rol cheie pe piața de energie electrică din România. Compania are un rol strategic major deoarece nu doar administrează și operează sistemul electric de transport ci și asigură schimburile de electricitate între țările Europei Centrale și de Răsărit, ca membru al ENTSO-E (Rețeaua Europeană a Operatorilor de Transport și Sistem pentru Energie Electrică).

„Briliantul“ lui Dușa, care dorește să conducă una dintre cel mai mari societăți ale statului, cu activitate ce ține de securitatea energetică regională, se legitimează cu activitatea sa la SC Bachiris SRL din Brașov, o firmuliță cu capital social de 2 milioane de lei vechi (50 de euro) și care are ca obiect de activitate principal cârciumăria. Firmulița a fost chemată în judecată în data de 02.06.2011 de către Ministerul Justiției prin Oficiul Național al Registrului Comerțului pentru încadrarea în rândul comercan­tilor împotriva cărora sunt înaintate acțiuni de dizolvare conform art. 237 din Legea nr. 31/1990.

În ce măsură i se potrivesc țuțărului lui Mircea Dușa criteriile de recrutare și selecție pentru poziția de membru în Consiliul de Supraveghere cum ar fi “funcții de administrare/conducere/ coordonare în companii cu cifra de afaceri de minim 100 milioane euro sau 1000 de angajați sau deținerea unui rol-cheie în proiecte cu o valoare de minim 50 milioane euro.“? Răspunsul este evident pentru oricine dar din păcate pe cei ca Mircea Dușa, cu țucălarii săi cu tot, n-are cine să-i dizolve, conform legii.

Sursa: Curentul

Foto: Mediafax

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 1 comentarii | 257 vizualizari | 4 voturi

Evident, doar oligofrenii si deficientii mintali in stadiu avansat pot crede ca poti lua Covid mai repede mancand o friptura sau band o bere la un restaurant cu cativa prieteni, decat calcandu-te in picioare in hipermarket. Si totusi, nu s-a luat niciodata in calcul inchiderea hipermarket-urilor. A pietelor taranesti, in schimb, da…Explicatia este simpla. Desi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 130 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

Autor: Aciduzzul | 28 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 107 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sprijinit de Miscarea Civica Frontul Alfa cere imperativ stoparea TOTALA si URGENTA a defrisarilor de orice fel si interzicerea exportului de masa lemnoasa bruta si prelucrata primar pentru o perioada de zece ani. Aceasta masura putea fi luata oricand pana acum de catre cei care s-au perindat la conducerea tarii, insa […]

Autor: Aciduzzul | 9 octombrie, 2020 | 0 comentarii | 184 vizualizari | 4 voturi

Producatorii romani, discriminati in tara lor

Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 175 vizualizari | 2 voturi

De ce nu mai gasesc fabricile de conserve rosii pentru bulion in Romania?!

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics