Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Arta-Cultura
Necrutatatorul Grid Modorcea: Pataharbici, frumoasa care, iata, bate campii. La Gala “Top 300 puscariabili din Romania” (by Capital)
Aciduzzul | 31 octombrie, 2012 | 0 comentarii | 255 vizualizari |
(1 voturi )

Grid Modorcea
Am fost invitat la lansarea revistei „Capital 300 bogati”, care a avut loc la Palatul Cesianu-Ravovita, adica la sediul Casei de licitatii Artmark, care, cu acest prilej, a lansat si albumul „100 cei mai valorosi pictori romani”. Evident, este o rusine pentru o tara saraca, disperata, sa faci un asemenea eveniment sfidator. Corect ar fi fost ca aceasta revista fara personalitate, condusa nu de ziaristi, ci de economisti, sa fi lansat o brosura numita „Capital 300 cei mai saraci romani”. Fapt imposibil, fiindca semnul crizei autentice este tocmai sa imiti clasamentele celor mai bogate tari din lume. Daca in Romania a ajuns sa se practice Halloween, de ce nu s-ar imita si revista Forbes. Sigur, sunt multe de spus, dar aici nu vreau decat sa prezint ideea din titlu.

O lansare de revista in care vorbesc 6 oameni, timp de peste o ora, ultimul fiind Patapievici, in costumul lui de fürer cu papion, adus fiindca ceilalti 5 erau in admiratia lui, si nicidecum nu era cerut de public, care privea tablourile expuse si-si bea cafeluta, este un fapt inacceptabil, o sfidare a publicului, o mitocanie.

Bun, au vorbit, dar ce? Au batut campii, sefii de la Capital nu au nici o legatura cu arta, n-au rostit o vorba despre un pictor, iar fürerul Pataharbici a vorbit despre Nefertiti, care inseamna „Frumusetea care, iata, vine”, o femeie bogata din Egiptul antic, care nu ar fi insemnat nimic daca un artist nu o eterniza. si aceasta bomboana a tot supt-o fürerul Pata-HR, adica Harbici, timp de 45 de minute! Toata lumea a plecat, a ramas sa le vorbeasca admiratorilor, celor cinci „capitalisti”, unul mai tamaie decat altul.

De ce trebuia sa vorbeasca kilometric Pataharbici, cand isi putea rezuma ideea la o fraza, doua?! Cea mai banala idee de pe lume, faptul ca bogatia e efemera, iar arta eterna, acest amartoloi a intors-o pe toate fetele, de parca era un copil handicapat care trebuie sa inteleaga el ce spune, a presarat-o cu tot felul de citate, cu date si ani, imitandu-l incult pe Vadim, incurcand anii, ca si numele, cum ar fi celebrul palat Frick de la New York, caruia in spunea Frick Museum, cand el se numeste Frick Collection.

A luat-o de la Amenhotep al IV-lea si a ajuns la marii industriasi americani, care si-au dat averea pe arta. Bogatia nu inseamna nimic daca nu e pusa in slujba unor valori artistice. Ceea ce stie toata lumea, banalitatea suprema! Ma mir ca nu a vorbit si de epoca Regelui Soare, de epoca elizabethana, de teatrul lui Wagner de la Bayreuth, care nu ar fi existat fara investitia lui Ludwig II de Bavaria si de alte cazuri celebre. El a vorbit de hititi si de Noica, fiindca nu cunoaste alt filosof decat pe Liiceanu!

Dar ce a facut Patapievici timp de 6 ani si mai bine cat a fost director al ICR, avand in mana milioane de lei, o avere, care e opera lui de arta in care a investit? si-a tradus „Omul recent” in 17 limbi, asa cum l-a tradus si pe Clismaneanu si alti amartoloi ca ei, asta e opera fürerului cu papion, care arata ca un bidon. In afara de camarila lui, n-a ajutat nici un artist.

I-am intrebat pe cei de la Capital daca stiu cati artisti plastici are Romania si sa-mi spuna cateva nume. Habar nu au. Le-am spus eu, 5 mii, iar multi dintre ei sunt muritori de foame. De ce nu faceti macar un numar de revista numit asa: „Capital 300 de artisti plastici muritori de foame”? Cu ce-i ajutati voi „capitalistilor” pe sute de artisti romani care nu au bani sa-si cumpere panze, rame, culori, nici macar hartie, ca sa scrie titlul lucrarilor atunci cand expun in expozitii de grup!

Pictorii romani sunt total necunoscuti in lume fiindca amartoloi ca Pataharbici si „capitalistii” de la Capital sau de la alte scursuri profitabile nu investesc un leu in cunoasterea lor.

Seful de la Capital imi zicea ca Pataharbici a investit in cinematografie, ca a facut cunoscuta cinematografia romana in lume! Ha, Ha, acest individ nici nu auzise de CNC si de Cannes. Sau poate ca Pataharbici a platit juriile de la Cannes, sa le dea premii lui alde Puiu si Mungiu, sa faca cinematografia noastra cunoscuta in lume! Ignoranta acestor admiratori ai unui harb e fara comentarii!

Ce blestem pe cultura romana un amartoloi ca Pataharbici, care, iata, are si admiratori. Acum stim si cine sunt, cei de la Capital! Bravos natiune capitalista, sa admiri un hot si un personaj penibil, care se autociteaza si autocultiva, mandru de el, care nu are nici un pic de modestie si respect pentru gazde si public! Habar nu avea ca se afla intr-o casa istorica, nici de efortul de restaurare al celor de la Artmark.

El e prea plin de sine. si bate campii cu gratia unei cocote. Nu ii este rusine sa apara in lume, cand un popor intreg stie cum a risipit banii ICR. El vorbeste ca bogatia trebuie sa ajute cultura? Cum a ajutat el cultura timp de 6 ani? Cati pictori a impus in afara, cati oameni de teatru? Cati balerini, cati muzicieni sau cantareti de opera? Nici unul. A pompat in ai lui si in doi regizori foarte cunoscuti, Lucian Pintilie si Andrei Serban, care nu aveau nevoie de ajutorul ICR, ba acest ajutor i-a omorat ca artisti, asa cum voi arata cu alt prilej.

De ce alde Marga (era sa scriu Gigi Marga, dar jigneam o mare artista) sau Justitia nu-l iau la intrebari pe Patapievici depre averea pe care a risipit-o din banii contribuabililor?! Asa, javra umbla in libertate, se autociteaza si alinta ca „frumoasa care, iata, vine”, e vedeta, asa cum va fi si Basescu dupa ce nu va mai fi presedinte. Mass-media romaneasca a facut vedete numai din puscariasi si puscariabili.

De ce Capital, care e o revista profitabila, nu face un numar dedicat acestor oratanii, sa ne prezinte „primii 300 puscariabili ai tarii”?!

Sursa: Curentul via Ziaristi Online

Foto: Capital

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 572 vizualizari | 1 vot

– Domnule profesor, omenirea a marcat, în acest an, împlinirea unui secolde la declanşarea Primului Război Mondial. Cum aţi caracteriza, în câteva cuvinte, acest sinistru al istoriei, care a provocat moartea a circa 17milioane de oameni? Sigur că, în esenţă, ne gândim la numărul de morţi şi la uriaşele distrugeri materiale. Dar, în ce priveşte […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 286 vizualizari | 1 vot

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 658 vizualizari | 2 voturi

Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul “material” al acestui fenomen divin. “O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg […]

Autor: Aciduzzul | 11 aprilie, 2014 | 0 comentarii | 556 vizualizari | 6 voturi

Ceea ce stim despre avangarda literara, artisica in general, este ca ea reprezinta factorul dinamic in miscarea artei, ca are rolul noului fata de vechi, ca este deschizatoare de drumuri, precursoare a artei viitorului, sondand noi cai de exprimare, impulsionand cursul literaturii, al artei, spre noi orizonturi, respingand traditia ca factor fosilizant, retrograd. Din acest […]

Autor: Aciduzzul | 21 ianuarie, 2014 | 1 comentarii | 1153 vizualizari | 2 voturi

La sfarsitul anului trecut, Cotidianul a publicat poate cea mai completa sinteza a evenimentelor din decembrie 1989, realizata de unul dintre cei care a fost in miezul problemei. Noi am publicat prima parte, sub titlul: Decembrie 1989: Atacul Ungariei asupra Romaniei vazut de serviciile secrete romanesti (I). “Neorevizionismul ungar a devenit vârful de lance al […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics