Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Big Brother
VIDEO. Nu scapa nici „noile democratii”. Cu japca, Afganistanul intra si el in randul lumii: Armata SUA colecteaza date biometrice in Afganistan. Carduri de identificare biometrica pentru intreaga populatie pana 2013(Saccsiv)
Aciduzzul | 3 noiembrie, 2010 | 0 comentarii | 77 vizualizari |
(2 voturi )

Un tanar isi ‚ofera’ in sila ochii si amprentele unui soldat american cu o cutie hi-tech ce seamana cu o camera digitala uriasa. Vezi articolul US army amasses biometric data in Afghanistan. In timp ce masinaria aduna putin cate putin detaliile sale biometrice, barbatul parea sa se simta din ce in ce mai incomod. Sa fie asta din cauza turmei sale de capre care se ratacise? Sau poate dispozitivul divulga participarea acestuia la revolta? Cu fiecare iris si amprenta scanate, dispozitivul arata intr-un procent crescand ca pastorul de capre se afla pe lista electronica de „suspecti”. Desi nu a ajuns la o siguranta de 100% a fost totusi suficient pentru ca omul sa fie dus la cea mai apropiata baza US pentru interogatoriu. Cum „Gardianul” a fost martorul acestui incident, ce a avut loc in apropiere de orasul sudic Kandahar mai devreme in acest an, soldatii SUA au marit in mod dramatic vasta baza de date continand informatii biometrice stranse de la poporul afgan traind in zonele cele mai afectate de razboi din sudul si estul Afganistanului.

Armata SUA detine acum informatii despre 800 000 oameni, in timp ce o alta baza de date, dezvoltata de ministerul de interne al tarii, detine cazierele (dosarele) a 250 000 de oameni.

Acesta e tipul de operatie care ar ingrozi militantii drepturilor omului in vest, insa in Afganistan au avut loc putine dezbateri pe acest subiect. Echipati cu dizpozitive care contin o camera pentru scanat ochii si o tabla electronica pentru amprente, soldatii americani continua sa adune cantitati imense de date biometrice, nefiind aproape deloc supravegheati de catre guvernul afgan.

SUA spera ca Hamid Karzai, presedintele afgan, va fi convins sa instaleze un sistem national de identificare biometrica mult mai ambitios care sa cuprinda informatii despre fiecare cetatean afgan de la varsta de 16 ani.

Desi o asemenea actiune ar limita intimitatea oamenilor, ar face fara indoiala viata mai grea potentialilor insurgenti.

„Ne permite sa intelegem fluctuatia si deplasarea populatiei, cine nu a fost acolo mai inainte si cine ar putea constitui o amenintare tocmai pentru ca sunt nou-veniti intr-o anumita zona”,a declarat Craig Osborne, colonelul insarcinat cu operatiunea Force Biometrics.

Deja tehnologia, care a fost la inceput introdusa in bazele SUA din Balcani la inceputul anilor 2000, foloseste la capturarea a zeci de suspecti saptamanal. Informatia colectata pe teren e verificata cu ajutorul unei baze de date centrala, care contine sute de mii de amprente din laboratoarele judiciare ale armatei americane gasite pe materiale atinse de insurgenti: arme, banda adeziva de la bomele construite manual si chiar chitante pentru transferurile monetare folosite pentru a finanta cauza rebelilor.

Sute de suspecti au fost si sunt identificati si arestati prin astfel de metode, potrivit informatiilor lansate de armata americana luna trecuta.

Studiul biometric este considerat o unealta esentiala in adoptarea unuia dintre principiile –cheie ale teoriei contra-insurgentei si anume acela ca populatia trebuie sa fie separata de insurgenti.

In Vietnam, americanii au incercat o separare fizica prin adunarea satenilor in „satucuri (catune) strategice” unde erau tinuti departe de Viet Cong (Frontul national pentru eliberarea Vietnamului de Sud). Tehnologia biometrica de azi este folosita cu precadere in Irak in scopul indepartarii insurgentilor din cartierele izolate din Bagdad.

Strategia va fi cu mult mai eficienta daca guvernul afgan accepta introducerea cardurilor de identificare biometrice pentru intreaga populatie afgana pana in 2013, ceea ce ar putea totodata ajuta in lupta impotriva fraudelor electorale ce au avut loc la ultimele doua alegeri. Acestea s-au datorat in special lipsei unui recensamant electoral adecvat si a utilizarii buletinelor de vot care se pot falsifica usor si obtine pe cai frauduloase.

Ministerul de interne lucreaza deja la proiect si americanii au initiat un program in care 1000 de voluntari studenti au strans informatii biometrice ale cetatenilor. Ei spera sa elibereze 1.7 milioane de carduri pana in luna Mai.

Se grabesc pe tot globul baietii, pentru raspandirea cipurilor in acte sau obiecte, a internetului si a eGuvernarii…

Sursa: Saccsiv

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9879 vizualizari | 8 voturi

Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

Autor: Aciduzzul | 17 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 476 vizualizari | 6 voturi

Ce urmăresc băieţii de mai jos cu aprobarea unor proiecte de lege în regim de urgenţă? Cine sunt ei, cine îi dirijează şi unde vor să ajungă? Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, Calea Europeană, Asociaţia Română pentru Evaluare şi Strategie, Asociaţia pentru Transformare Europeană, Asociaţia Atlantică a Tinerilor Lideri Politici, Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, […]

Autor: Aciduzzul | 15 ianuarie, 2015 | 1 comentarii | 528 vizualizari | 2 voturi

Cei care vor renunta la libertatea esentiala pentru a dobandi o farama de siguranta pe moment nu merita nici libertate, nici siguranta (Benjamin Franklin) Gata, acum ca a cam trecut si isteria “atentatului sangeros” Charlie Hebdo, hai sa vedem si cu ce scop a fost la cale. Evident, dupa cum ne-am obisnuit deja de la […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 1242 vizualizari | 4 voturi

Faptul că dispozitivele psihotronice au ajuns atât de avansate încât pot menține într-o stare de letargie populația unei întregi țări, de exemplu, nu mai reprezintă o surpriză pentru cei avizați…Desigur, foarte mulți v-ați întrebat probabil cum de este posibil ca într-o țară ca România, jefuită și umilită de decenii, oamenii să nu fie în stare […]

Autor: Aciduzzul | 9 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 154 vizualizari | 2 voturi

“Cei care vor renunţa la libertatea esenţială pentru a dobândi o fărâmă de siguranţă pe moment nu merită nici libertate, nici siguranţă” Benjamin Franklin Ungureanu despre atentatele de la Paris: Este un moment critic pentru viitorul construcţiei europene. Fostul premier şi ministru de Externe Mihai Răzvan Ungureanu consideră că, după atentatele de la Paris, UE […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics