După ce au ajuns la guvernare în alianță cu PSD, luptând ”crunt” împotriva guvernării PDL, nu o vor recunoaște vreodată, pentru că sunt prea cuminți și ascultători când în joc le este interesul, dar mai ales liberalii din teritoriu s-au trezit dintr-odată că trebuie să se unească cu PDL-ul. Pentru consolidarea dreptei, nimic altceva! Lipeala s-a urzit de sub șorțulețele lui Frunzăverde, în laboratoarele masoneriei, iar cu ceilalți a fost ușor, dacă au știut ce e bine pentru ei… Un liberal după altul i-au iertat în cel mai scurt timp pe cei din “noul” și “rebranduitul” PDL. Totul sub deviza care spune că în politică nu trebuie să spui niciodată niciodată. Poți să spui orice, numai niciodată nu! Ieri o înfruntare titanică, astăzi o dulce simbioză! Și așa, cei care suferă de o memorie care nu este prea scurtă – și aceștia nu pot decât să sufere în România! – au putut vedea cu ochii minții – cei care îi au – cum acum PNL era în alianță cu PC, în ACD, și cu PSD, în USL, și acum PNL e în alianță cu PDL în ACL, și apoi se contopesc ușor, din dragoste de dreapta.
Deci, PSD s-a aliat cu PC, care apoi s-a aliat cu PNL, dar asta după ce s-a rupt de PSD, dar au rămas totuși împreună, în USL. Clar! Dar PSD înainte se aliase cu PDL, care nu a vrut să se alieze cu PC, cu care fusese aliat.
Bun! PDL s-a despărțit de PSD, care s-a aliat cu PNL, care, după ce s-a despărțit de PDL, la rândul său, s-a aliat cu PSD, care era aliat cu PC, care s-a despărțit de PSD, ca să se alieze cu PNL în ACD.
Dar PNL, înainte de a se alia cu PC, s-a aliat cu PSD și a făcut USL. Deci, USL era PNL plus PSD, fără PC, care e în ACD, cu PNL. UNPR și UDMR nu sunt nicăieri, decât la guvernare! Dar UNPR e la guvernare fără să fi fost în alegeri, dar a ajuns în Parlament. Ca și PC, nu a fost votat de nimeni vreodată, existând numai datorită acestor alianțe posibile și imposibile.
UDMR a fost în alianță cu PSD, care a fost în alianță cu PRM, PUNR și cu PSM. Dar PRM nu a fost niciodată în alianță cu UDMR, în sensul că doar una ca asta nu se poate! În trecut, UDMR s-a aliat cu PSD, în trecut UDMR s-a aliat cu CDR, adică PNL plus PNȚCD. Care PNȚCD apoi s-a rupt în AP și alte PNȚCD-uri. Din PSD, stânga, a apărut tot atunci un APR, care apoi a intrat în PNL, dreapta. Nu PSD, APR. Dar cu un și mai lung timp în urmă PSD și PD, viitorul PDL, erau același partid, PDSR, sdtânga. Acum PDL este un singur partid împreună cu PNL, noul PNL, dreapta.
Trebuie să o luăm de la capăt! Avem nevoie, precum la logică, precum la geometrie, de cerculețe înscrise, intersectate, intercalate, circumscrise sau cât de puțin tangențiale, diagrame, triunghiuri, patrulatere…
Deci, să le luam pe rând: PDSR, PSDR, PSD, PSR, PNL, ALDE, PNȚCD, PD, PDL, UDMR, PRM, CDR, APR, UNPR, AP, PC, mai nou ALDE și PSR, dar au mai fost și altele. Toate au fost în alianță cu fiecare din restul sau s-au desprins unele de altele, s-au unit și s-au coalizat, s-au dezlipit și s-au alipit, s-au revopsit și s-au rebranduit… Numai în ultimii ani, pentru că liderii nu au putut să rămână lideri sau pentru că nu au vrut să plece de la guvernare, au apărut, din PNL, Partidul Liberal-Reformator (PLR) (Călin Popescu Tăriceanu) și, din PSD, Partidul Social Românesc (PSR) (Mircea Geoană), primul aflat la guvernarea alături de PSD, al doilea așteptând guvernarea alături de PNL.
Din PDL s-a desprins Mișcarea Populară (MP), care trebuie să-l țină în „politica mare” și departe de tribunal pe Băsescu. În viitor, acestea vor urma același mic joc al UNPR sau PC, cu care, de altfel, PLR s-a unit într-un ALDE…
Dar jocul mare este al lor: acum avem o alianță între PNL și PDL și apoi un singur ”mare” partid: PNL. De ce nu, că așa-i în politică! Doar că, pentru cei care nu au memoria scurtă – numai pentru ei vorbim aici! – în trecutul deloc îndepărat PNL era într-o altă alianță, în USL, care însemna PNL și cu PSD, și în ACD, care era PNL și cu PC, care PC nu mai este în ACD, de când PNL nu mai este în USL, ci cu PSD, adică la guvernare. Deci, care PNL era în USL și în ACD, PSD era în USL, dar nu era în ACD, iar PC a fost cu PSD înainte, da’ nu mai era, pentru că era în ACD, cu PNL, care era în USL cu PSD, care a fost cu PDL, da’ nu mai e…
Să rezumăm? PSD a guvernat împreună cu PDL, PSD a guvernat împreună cu PNL, PDL a guvernat împreună cu PNL, PNL este astăzi împreună cu PDL în ”noul” PNL, PDL a guvernat împreună cu PSD, PNL a guvernat împreună cu PDL, PNL a guvernat împreună cu PSD. Ce a făcut și a desfăcut întotdeauna aceste alianțe a fost doar interesul lor ”politic”, adică de grup, adică de gașcă. Iar asta se numește istorie, iar asta ne-a adus la acest moment, în care… PDL și PNL, în noul PNL, dorește să guverneze în viitor în locul PSD, împreună cu care PDL a guvernat, împreună cu care PNL a guvernat… Iar dacă peste 20 de ani această ”politică” expusă aici va ocupa de două ori mai mult spațiu, atunci politica românească va rămâne în continuare a PDSR, PSDR, PSD, PSR, PNL, PNȚCD, PD, PDL, UDMR, PRM, CDR, APR, UNPR, AP, PC, ALDE, PSR, dar niciodată nu va fi a noastră!
Nu există nimic de demonstrat în aceste ecuații atât de complexe, pentru că totul s-a demonstrat de la sine. Nu există incompatibilitate între aceste partide, nu există deosebiri doctrinare, viziuni opuse sau abordări diferite. Cele care există cu adevărat sunt oportunitățile strict ”politice”, care se traduc prin împlinirea destinului partidului, adică găștii de a fi în fruntea bucatelor. Acesta este singurul deziderat real al acestor partide care s-au aflat și se vor afla la guvernare.
Date cronologice:
8 decembrie 2004 – Guvernul Tăriceanu – Alianța Dreptate și Adevăr (D.A.) (Partidul Național Liberal (PNL) și Partidul Democrat (PD, viitorul PDL), UDMR, Partidului Umanist din România (PUR), viitorul PC.
14 decembrie 2008 – Guvernul Emil Boc I – PD-L în alianță cu PSD+PC, acord de guvernare intitulat “Parteneriat Pentru România”
9 februarie 2012 – guvernul Ungureanu – PDL, UDMR și UNPR.
17 decembrie 2012 – guvernul Victor Ponta – PSD – PNL – UNPR.
Sursa: Anonimus
Adauga un comentariu!
Editoriale din aceeasi categorie
Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]
Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 387 vizualizari | 5 voturi
Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]
Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 449 vizualizari | 1 vot
Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]
Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 145 vizualizari | 2 voturi
Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]
Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 230 vizualizari | 2 voturi
Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]