Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editoriale / Opinii
O vorba de folos despre “scandalul Petru-Voda” (Emilia Corbu)
Aciduzzul | 23 februarie, 2011 | 1 comentarii | 246 vizualizari |
(1 voturi )

Dr. Emilia Corbu
Este clar ca dupa scandalul regizat maicutelor de la manastirea Petru Voda nu mai exista libertate de exprimare. Aveti grija ce cantati in baie!

De la firul rosu la …

Protestul acelui obscur centru de monitorizare se inscrie intr-o serie de acuzatii de antisemitism si fascism niciodata dovedite dar vanturate strategic ori de cate ori se atinge intr-un fel istoria Miscarii Legionare. Asa s-a intamplat si cu expozitia ,,Destine de Martiri,, cu filmul ,,Portretul Luptatorului la Tinerete,, cu interviul lui Ion Cristoiu la ,,Profesionistii,,. Cazul cantecului de la Petru Voda aduce o noutate. S-a trecut din mediul public la cel privat. Si, desi s-a invocat de zeci de ori ca Miscarea Legionara nu a fost catalogata drept fascista in urma Procesului international de la Nurberg, acuzatiile continua. De ce oare? Cui folosesc? Cat de indreptatite sau adevarate sunt? Nu stim.

Latul istoriei

Toate aceste proteste, bobarnace, scrisori, jalbe de acuzatii antisemite vor fi indosariate, numarate, declarate si vor intra in istorie. Se va spune ca in perioada, sa zicem 2000-2010, in Romania au avut loc atatea manifestari antisemite, insemnand expozitii, interviuri, manifestari artistice, graffiti pe garduri cu autori necunoscuti sau cunoscuti, in care au fost implicate si institutii ale statului, personalitati, pam-pam…Si ca la atatea proteste nu s-a primit nici un raspuns. Si, de aceea se impune pastrarea, finantarea si extinderea retelei de cercetare, monitorizare a antisemitismului prin centre, institute etc. Si cum traista de bobarnace se umfla pe zi ce trece, ea poate fi trantita si pe masa internationala. De ce, nu? Si, pe baza lor, Romania poate fi sanctionata sau conditionata de forurile internationale.
Aceasta este procedura in orice sistem democratic.

Ce-i de facut?

Ei bine, dragii mei, civilizatia contemporana prevede ca dreptatea sa fie stabilita de justitie. Judecatorii sunt cei care hotarasc daca o acuzatie este intemeiata sau nu. Nu raspunsurile unuia sau altuia, persoana fizica sau juridica, ci instanta de judecata, fie romaneasca, fie europeana.

In fata istoriei si la masa discutiilor politice flecareala noastra de pe bloguri, articolele chiar documentate nu fac doi bani. Raman insa in picioare protestele scrise ale Institutului ,,Ellie Wiesel,, sau mai nou ale acestui Centru de Monitorizare a Antisemitismului carora din punct de vedere oficial nu li s-a raspuns. Doar instanta poate raspunde unor asemenea acuzatii. Logic si legal este ca toti cei acuzati de antisemitism sau fascism sa se adreseze unei instante care sa stabileasca daca acuzatia e indreptatita sau nu. Doar asa un protest ramane valabil sau se va sterge din istorie.

Dupa cate stiu eu nimeni nu a facut acest lucru pana acum. S-au lamentat, aparat, indreptatit pe bloguri, in presa etc. Dar nu in instanta. Ei cred ca adevarul e clar. Dar nu e de ajuns. Toate aceste raspunsuri date la manie pe net vor umfla dosarele de antisemitism. Atata tot!
Ca asa stau lucrurile ne dovedesc chiar initiatorii acestor proteste.

Daca ei ar fi fost convinsi 10% de dreptatea lor cu siguranta ar fi actionat in instanta. De pilda, desi cercetarile arheologice girate de Institutul ,,Ellie Wiessel,, cu privire la un presupus masacru al evreilor in Padurea Vulturi de langa Iasi nu sunt finalizate, totusi comunitatea evreiasca va initia statului roman (daca nu este deja pe rol) un proces de omucidere. Chiar daca nu s-a stabilit anul crimei, daca e 1939 sau 1941, presa vorbeste despre ,,progromul de la Iasi,,. Or, intre cele doua date exista o diferenta istorica enorma. In 1939 regele si camarila erau la putere. Din ianuarie 1941 puterea e preluata de Antonescu si armata germana. Nu este corect sa pui in carca armatei romane prin presa crimele de la Vulturi, in conditiile in care nici macar anul evenimentului nu este clar stabilit.

Opinia mea este ca aceste proteste care multora par de saga sau abuzive, la scara istoriei sunt mai serioase decat credeti. Ele pot costa de la finantari acordate unor vazatori de cai verzi pe pereti pana la imaginea Romaniei si despagubiri materiale. De aceea, se impune lamurirea lor pe cale juridica.

Sursa: Emilia Corbu

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

  Autor: Aciduzzul | 24 iunie, 2016 | 0 comentarii | 557 vizualizari | 2 voturi

  Brexit-ul este, fara doar si poate, un eveniment de proportii epice prin prisma perpectivelor pe care le deschide. Brexit-ul reprezinta prima fisura intr-un sistem monstrous care parea monolit. Practic, intreaga oligarhie americana si europeana, cu monstroasa masinarie media aservita au fost luate prin suprindere, in ciuda manevrelor diperate de a influenta in extremis opinia publica […]

  Autor: Aciduzzul | 3 iunie, 2016 | 0 comentarii | 590 vizualizari | 2 voturi

  Alegerile locale de duminica se remarca prin ceva unic in ultimii 26 de ani. Nicicand in aceasta perioada de dezmat neobolsevic, de jaf si disolutie a tot ce este romanesc, asadar, nicicand in acest sfert de secol, candidatii oferiti spre votare de gastile de crima organizatea numite eufemistic partide, nu au fost mai jalnici. Practic, […]

  Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2016 | 0 comentarii | 278 vizualizari | 0 voturi

  Charles Simic Widespread ignorance bordering on idiocy is our new national goal. It’s no use pretending otherwise and telling us, as Thomas Friedman did in the Times a few days ago, that educated people are the nation’s most valuable resources. Sure, they are, but do we still want them? It doesn’t look to me as […]

  Autor: Aciduzzul | 6 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 245 vizualizari | 4 voturi

  Marius Serban Nesimtirea de care a dat dovada, astazi, Iohannis (Ioha), presedintele cu o legitimitate fragila al Romaniei, este strigatoare la cer! Astazi, cand se face fix o saptamana de la moartea oamenilor din Colectiv, Ioha a demonstrat cu varf si indesat ca nu a inteles nimic, dar absolut NIMIC, din cerintele strazii,ca nu a […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics