Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
MLNR 3. Operatiunea “Sicriu pentru Tanasie” – Inceputul
Aciduzzul | 8 octombrie, 2010 | 0 comentarii | 1985 vizualizari |
(5 voturi )

Anul trecut, in toamna, o toamna aproape la fel de calda ca actuala vara, facea valuri printre Fratii din MLNR povestea repetata obsesiv, pe toate canalele posibile, a unei prezumtive amenintari cu moartea la adresa lui Danut Ioan Tanasie. Autorul? Evident, eu. Modul de operare? Un “cadou otravit”, si anume un sicriu, o cruce cu numele lui Tanasie, lumanari, tamaie. Livrate chiar in biroul Marelui Secretar. Rezultatul? Chemarea Politiei Romane, depunerea unei plangeri penale impotriva mea si a inca unui frate pentru amenintari cu moartea, efectuarea de analize criminalistice, prelevarea de amprente de pe respectivele obiecte. Rezultatul ulterior? Depunerea a doua zi, la aceeasi Sectie de Politie care cerceta deja presupusa amenintare cu moartea la adresa lui Tanasie, a unei plangeri penale pentru fals, uz de fals, declaratii false la notariat si declaratii false in justitie impotriva lui Eugen Ovidiu Chirovici, Danut Ioan Tanasie si Gabriel Homotescu, impreuna cu inca doi complici.

In cursul anchetei s-a confirmat deja si acuzatia de constituire de catre invinuiti a unui grup criminal organizat, in vederea fraudarii fondurilor Asociatiei MLNR, inselarii cu consecinte deosebit de grave a membrilor Aociatiei, exercitarii de presiuni si tentative de influentare a organelor de cercetare penala in vederea acoperirii infractiunilor comise.

Sa incep insa cu inceput acestei operatiuni. O numesc operatiune pentru ca majoritatea celor implicati au fost sau sunt ofiteri apartinand diverselor arme din sistemul national de aparare, pentru ca am planificat-o din timp, pentru ca am stiut riscurile la care ne supunem si pentru ca ne-am atins scopurile propuse.

In anul 2007 am inceput discutiile cu Eugen Ovidiu Chirovici in vederea desemnarii de catre acesta a unui succesor credibil si bine pregatit la demnitatea de Mare Maestru. Dupa cum doar unii dintre Fratii mei stiu, masoneria presupune, in tarile unde functioneaza coerent, pregatirea urmasilor de catre Fratii aflati pe diverse functii. Astfel, Maestrul Venerabil al unei Loji este inlocuit de Primul Supraveghetor sau de Secundul Supraveghetor.

Acestia au ocupat insa functii mai marunte in Loja inainte de a deveni Supraveghetori. Modul acesta de pregatire a Demnitarilor Atelierului, trecandu-i prin toate functiile in asa fel incat, in momentul in care preiau conducerea Atelierului ca Maestru Venerabil, sa il poata conduce cu intelepciune, se reflecta si in modul de selectie a personalului de conducere din zona corporatista vest-europeana si nord-americana. Sefii isi cresc urmasii, fara teama de competitie. Pentru ca sefii stiu, inca de la investirea in functie, ca mandatul lor este limitat in timp. Si stiu ca, pentru binele celor multi, nu trebuie sa-i omoare pe cei mai buni subalterni, ci sa-i motiveze si sa-i pregateasca pentru lucruri mai importante.

Aceeasi procedura este folosita in Marile Loji pentru desemnarea succesorului Marelui Maestru. Stim cu totii, cu ani de zile inainte, cine sunt urmasii Marilor Maestri ai Marilor Loji a Frantei, a Germaniei, a Austriei si asa mai departe. Urmasii lor sunt trimisi in diverse misiuni masonice, atat in strainatate cat si in Valea masonica, pentru a-i pregati cat mai bine posibil cu raspunderea ce la va incumba odata confirmati in functia de Mare Maestru. Iar de la ei se asteapta sa isi desemneze cat mai repede un urmas la functie, asa cum s-a procedat si cu ei. Avantajele acestui mod de educare a urmasilor sunt evidente.

In primul rand se evita lupta electorala fratricida, iar in al doilea rand se elimina perioada de invatare a obligatiilor aferente demnitatii de Mare Maestru de catre noul ales. Oricat am incerca cei implicati in campaniile electorale ale diversilor candidati la demnitatea de Mare Maestru sa pretindem ca am ramas Frati, stim cu totii ca este o minciuna de convenienta. Un exemplu ar fi Eugen Coifan, care a intervenit pentru concedierea de la Ministerul Agriculturii a Fratelui Aurica Stoica in anul 2006, cand acesta candida la functia de Mare Maestru. Un altul este Bogdan Dumitrache, care a incercat acelasi lucru, in acelasi an. Am ramas Frati, ne salutam, dar crede oare cineva ca astfel de lucruri pot fi iertate? In intelepciunea lor, inaintasi nostri au prevazut creearea unui sistem care sa elimine astfel de momente penibile si aparitia dusmaniilor dintre Frati. Acelasi lucru am incercat sa fac si eu, convingand-ul pe Chirovici sa isi desemneze un succesor, sa il pregateasca din punct de vedere masonic si sa obtina pentru acesta un sprijin cat mai larg din partea principalelor factiuni din MLNR.

Discutiile cu Eugen au durat mai bine de un an. In cele din urma a considerat ca poate face o incercare si m-a mandat sa ii invit pe cei perceputi ca lideri de opinie in interiorul MLNR la o discutie frateasca asupra acestui subiect. Am considerat ca cei ce reprezinta in masura suficienta Ordinul nostru sunt Fratii Costel Iancu, Stefan Masu si Gheorghe Florea, in calitate de Suverani ai Riturilor de Perfectie cu care MLNR are incheiate concordate, Ion Savancea, in calitate de initiator al unui mare numar de Ateliere si Cornel Visoianu, proaspat venit in MLNR impreuna cu 25 de ateliere. Dupa cum observati, la un usor calcul electoral, daca toti cei prezenti ar fi convenit asupra unui singur candidat, acesta ar fi avut cel putin 80% din voturile Fratilor, iar eventualii contracandidati s-ar fi gandit foarte, foarte bine inainte de a-si mai depune candidatura.

Lucrurile au evoluat mult mai bine si mai rapid decat ma asteptam. Chirovici a propus inca de la inceput ca, in loc sa faca fiecare propuneri, sa se intocmeasca o lista cu cei care isi anuntasera intentia de a candida in toamna anului 2009 la functia de Mare Maestru iar cei prezenti sa isi exprime dezacordul asupra celor de pe respectiva lista. Ma intelesesem inainte cu Chirovici sa imi depun si eu candidatura, dar doar ca sperietoare, urmand sa declar inca de la inceputul discutiilor ca ma retrag si ca voi sprijini si eu pe cel sustinut de toti ceilalti. La fel a procedat si Cornel Visoianu. Dupa 3 runde de convorbiri, ramasese un singur nume pe lista, nume ce intrunea acordul tuturor celor 7 Frati. Este vorba de Traian Caramanian, propunere facuta de catre Chirovici. Tot Chirovici si-a luat obligatia de a discuta cu Caramanian si de a-l pregati pentru candidatura.

Ca aducere aminte, in cursul primei campanii a lui Chirovici, in vara anului 2003, eu am fost la Constanta, i-am contactat in numele lui Chirovici pe Fratii prezenti acolo si am purtat mai multe discutii cu Traian Caramanian, convingandu-l ca Eugen este solutia optima pentru MLNR in acel moment. Cu ocazia acelor vizite l-am si cunosct pe Caramanian. Iar cu ocazia discutiilor cu Chirovici despre viitoarea conducere a MLNR am avut o singura rugaminte pentru o numire, si anume Traian Caramanian in functia de Asistent al MM pentru Constanta. Pentru a elimina suspiciunile inerente unei astfel de cereri, mentionez cat se poate de ritos ca nu am fost platit de Traian Caramanian si nici nu ma atrage fizic… :-))))

Stabilisem impreuna cu ceilalti 6, inclusiv cu Chirovici, o ultima intalnire pentru confirmarea lui Traian Caramanian drept candidatul sustinut de noi toti in alegerile din noiembrie 2009. Pe parcursul celor 4-5 luni de discutii, l-am imformat personal si permanent pe Traian Caramanian despre continututl acestora. Inaintea ultimei intalniri, care era prezumata mai mult festiva, Chirovici urma sa faca o vizita in Austria impreuna cu Caramanian si urma sa discute pe larg subiectul candidaturii. Ceea ce a si facut. La intoarcerea in tara a lui Eugen, ne-am intalnit doar noi doi, pentru a pregati intalnirea de la ora 18.00 cu ceilalti mebrii ai grupului. Cu o seara inainte, vorbisem la telefon cu Caramanian care imi confirmase ca accepta nominalizarea si sproijinul nostru. La fel stia si Chirovici, care se despartise cu 2 zile inainte de Caramanian.

Insa, ca de obicei, “Surprize, surprize”!!!! Caramanian ma suna in jurul orei 11.00 si imi transmite ca s-a razgandit si nu mai poate candida. Ma vad cu Chirovici la barul Hotelului Novotel si il sunam pe Caramanian. Eugen pune telefonul pe speaker pentru a putea auzi si eu. Si se produce dezastrul. Caramanian ii comunica si lui ca nu poate candida. Stateam si ne uitam unul la celalat ca doi pamblegi. Eu il banuiam pe Chirovici ca a facut vreo manevra cu Caramanian.

Ulterior, am aflat de la el ca si eu eram banuit ca l-am santajat pe Caramanian sa se retraga. Momentul acela de indecizie a lui Caramanian a condus la toate scandalurile care au urmat. Nu pot sa i-l reprosez, dar pot sa constat ca munca catorva Frati valorosi (si nu am aroganta de a ma considera printre ei) s-a dus pe apa sambetei in cateva minute. Ramasesem cu Chirovici, incercand sa gasim o solutie, avand la dispozitie mai putin de 4 ore pana la intalnirea cu ceilalti 5 membri ai grupului de initiativa. Si in acel moment Chirovici ma intreaba: “Vrei sa candidezi?” Raspunsul a fost evident, nu. Dar in urmatoarele 5 minute am realizat amandoi ca trebuia sa castigam timp. Aveam cateva avantaje fata de ceilalti competitori, dar aveam si dezavantajele pe care multi dintre voi le cunoasteti. Asa ca am decis sa le comunicam si celorlalti raspunsul final al lui Traian Caramanian iar Chirovici sa ma propuna drept succesorul sau. Eu trebuia sa-l informez din timp pe Costel Iancu si sa-i obtin acceptul pentru aceasta propunere. Ulterior urma sa gasim o solutie si un alt candidat, mult mai potrivit decat mine pentru aceasta demnitate.

In Ordinul nostru surpizele se tin lant. Seara, toti cei prezenti accepta propunerea lui Chirovici, si anume nominalizarea mea. Si se schiteaza si un program cu ceea ce urma sa facem fiecare. Program pe care atat eu, cat si toti ceilalti la-m respectat intocmai. Pana cu 3 zile inainte de Conventul din aprilie 2009. Le cer iertare, acum, ca nu am mai dorit sa candidez. De fapt, nu am dorit nicodata functia de Mare Maestru, iar motivele incompatibilitatii mele cu respectiva functie sunt destul de numeroase. Am sperat, pana in ultimul momet, ca Eugen sa gaseasca un candidat mult mai bun decat mine pentru acea functie. Din pacate, nu a facut nimic in acest sens. S-a lasat condus de valuri, incercand sa impace si capra si varza, mintind si dezinformand, incapabil sa ia vreo decizie. Asa ca i-am propus un targ.

I-am propus lui Chirovici sa ii prelungim mandatul. Costel Iancu facuse deja aceasta propunere de mai multe ori in cadrul intalnirilor Grupului de Initiativa, si de fiecare data Chirovici refuzase. De data aceasta, i-am prezentat o alta optiune. Urma sa ma sacrific eu, sa creez un nou scandal in Ordin (lucru cu care eram oricum obisnuit… LOOOL), iar pe fondul acestui scandal Costel Iancu sa propuna modificarea Constitutiei si prelungirea mandatului de Mare Maestru cu cel putin 1 an. Nu va ascund ca am incercat sa il conving pe Chirovici sa accepte un nou mandat de 3 ani, dar tot ce a vrut sa accepte a fost o prelungire de un an. Va reamintes si situatia politica a primaverii anului 2009. Urmau alegerile parlamentare, in vara, dupa care prezidentialele in iarna. O parte din candidati, inclusiv eu, aveam legaturi mult prea puternice cu unul sau altul dintre partidele politice aflate in competitie. Miscarile din Ordin devenisera deja haotice, era prea multa nervozitate si incapacitatea noastra de a-l propune pe Traian Caramanian drept succesor al lui Chirovici facuse ca lucrurile sa degenereze.

In ziua sosirii delegatiei engleze, ma vad cu Chirovici in fata Ateneului Roman. Ii prezint materialul ce urma sa il trimit catre Loji si ii impun sa accepte prelungirea mandatului. Ii garantez ca, pe fondul scandalului inerent si urmare a propunerii pe care o va face Costel Ianca, Conventul va aproba fara probleme prelungirea mandatului sau cu 1 an. Ma intreaba de mai multe ori daca se poate avea incredere in Costel Iancu ca va face ceea ce a promis. Nu pot sa-i spun decat ca nu Costel Iancu este cel care nu si-a respectat cuvantul, ci chiar el. Problema mare a noastra este daca mai poate avea incredere Costel Iancu in el si, automat, in mine. Negociez si pasii urmatorii. Ii cer sa imi accepte orice comportament voi crede de cuvinta la Convent, urmand sa clarificam ulterior motivele mele.

Si ii cer ca, pe perioada de prelungire a mandatului, sa faca doua lucruri. Primul, sa aleaga pana in noiembrie 2009 un candidat credibil la functia de Mare Maestru si sa il prezinte Comitetului de Initiativa, astfel incat sa avem alegeri cat mai linistite in 2010. Al doilea lucru, sa imi permita sa fac un audit de legalitate si unul contabil al MLNR, impreuna cu o comisie de cel putin 10 Frati, experti fiecare in domeniile necesare, iar cerintele rezultate in urma auditului sa fie implementate imediat, astfel incat noul Mare Maestru sa “mosteneasca” o Mare Loja cat mai curata posibil. Este de acord cu amandoua cerintele mele, stabilim sa ne mai vedem doar in dimineata Conventului, la Palatul Parlamentului, si pleaca sa se intalneasca cu Costel Iancu, eu urmand sa-l sun pe Suveran si sa ii comunic continutul intelegerii noastre.

In urma intalnirii cu Costel Iancu, Chirovici are certitudinea ca planul propus de mine poate functiona. Dar vrea sa se acopere si in plan extern, astfel incat se duce la Hotel Mariott, unde era cazata delegatia engleza, convoaca acolo pe aproape toti membrii Marelui Consiliu si poarta discutii prelungite pana tarziu in noapte. Odata ce obtine si acceptul englezilor, precum si promisiunea de suport personal atat in timpul Conventului, cat si ulterior acestuia, printr-o scrisoare cat mai angajanta, ii anunta si pe ceilalti membri ai Comitetului de Initiativa. Informarea mea catre Obedienta deja plecase pe e-mail si producea efecte. Pentru corecta informare, o voi adauga intr-o postare ulterioara. Si sper ca veti intelege de ce-urile Conventului din aprilie 2009. Mai greu veti intelege ce anume m-a determinat sa ma sacrific pentru Eugen, atata timp cat stand linistit si neprovocand scandal functia de Mare Maestru era matematic a mea. Dar sper sa ma credeti cand va repet ca Ordinul nostru avea si are nevoie de un Mare Maestru mult mai bun decat mine, de un Mare Maestru la care sa ne raportam cu respect, de un Mare Maestru ale carui legaturi cu cu partidele politice si cu serviciile de informatii sa fie cordiale dar echidistante si formale, de un Mare Maestru care sa poata adauga din valoarea lui profana la stralucirea noastra si nu invers.

O data cu acceptarea de catre Chirovici a auditarii activitatii MLNR de catre o Comisie constituita din Frati, a inceput in mod real Operatiunea Sicriul. Veti intelege mult mai multe citind capitolele urmatoare. Am scris ca veti intelege, nu si ca va va placea ceea ce veti citi.

Operatiunea “Sicriu pentru Tanasie” – Conventul

Aprilie 2009. Conventul MLNR. Locul de desfasurare, ca de obicei in ultimii 7 ani, la Palatul Parlamentului. Sosesc printre primii, deoarece trebuia sa am grija si de delegatii RL Sphinx nr. 88. Nu mai eram Maestrul Venerabil de cateva luni deoarece Chirovici ma numise deja Asistent al MM pentru Constitutie (conform celor stabilite in Comitetul de Initiativa) si, automat, imi dadusem demisia din functia detinuta in Atelier, dar obligatiile organizatorice imi ramasesera pe cap.

Cativa dintre delegatii altor Ateliere vin, ma saluta, ma felicita. Altii imi ofera sprijinul. Altii (destul de multi, de altfel, dupa cum si banuiam) ma acuza de tulburarea linistii Ordinului. Cel mai vehement este Dinu Valeriu, de la Calarasi. Ridicol cavaler al unei tristei figuri! In mai putin de o ora este fortat sa imi ceara scuze. Iar eu sunt fortat sa i le accept. Ca si cum lipsa totala de bun simt si agresivitatea analfabetica pot fi vreodata scuzate.

Revin. Stau in hol si imi astept Fratii din Atelier, introducandu-i in zona de asteptare pe masura ce sosesc. O data cu intrarea ultimului, ma indrept spre Sala rezervata oaspetilor straini si membrilor Marelui Consiliu. Chirovici deja ajunsese acolo. Dupa perdaful pe care-l suportasem cu stoicism de la Dinu Valeriu in holul Palatului Parlamentului, mai urmeaza inca unul. Sau asta incearca el. Doreste sa para mult mai important decat este si a fost vreodata in fata celor prezenti acolo. Din pacate, ii curm brusc elanul. Il chem pe Chirovici si il intreb daca stie despre mesajul meu catre Obedienta si daca poate sa confirme ca tot ceea ce este scris acolo este adevarat. Chirovici, cu naturaletea data si de placerea de a il umili pe Valeriu, confirma spusele mele. Si ii recomanda lui Valeriu sa gandeasca altadata inainte de a deschide gura.

Am in fata mea un Valeriu Dinu dezumflat. Albit la ten. Respirand greu. Si care tace. Neintelegand in ce s-a bagat iarasi. Ii recomand sa mai ia cateva cursuri de dezinformare si razboi psihologic. Exact in acel moment trece pe langa noi generalul Ioan Rus. I-l recomad lui Valerica drept profesorul ideal. Oricum fusese seful catedrei de specialitate in Academia MIlitara. Nici Fratele Rus nu intelege despre ce este vorba, dar Valerica cu atat mai putin. Singura intrebare care mi-o poate pune este de unde stiu cu ce se ocupa Domnul General. Il las cu gandurile lui si imi vad de restul de treburi.

Timp de o ora am diverse intalniri cu Fratii prezenti la Convent. Ca in orice alta structura romaneasca, si in Ordin zvonurile circula repede. Calmarea brusca a lui Dinu Valeriu de catre Chirovici, faptul ca nimeni din Comitetul de Initiativa nu a infirmat in vreun fel continutul scrisorii mele si prezenta mea cu paramentele de Asistent al MM fac ca zvonurile sa se inteteasca. Momentul ideal pentru a pune in practica a doua faza a planului nostru. La sosirea lui Chirovici in holul din fata Salii Conventului, mimez o cearta cu acesta. Total nemasonica si plina de amenintari.

Eugen reactioneaza asa cum ma asteptam Surprins, ranit de neincrederea si agresivitatea mea. Incearca sa ma calmeze. Pare sa nu inteleaga nimic. Tip la el, imi arunc paramentele si parasesc lucrarile Conventului. Suficient de zgomotos ca sa fiu auzit de cateva sute de Frati. Suficient de credibil pentru a induce ideea unui conflict autentic si a unei probleme grave aparute brusc. Suficient pentru ca Fratii sa considere ca nici unul dintre candidatii anuntati pana atunci, si cu atat mai putin eu, nu va fi capabil sa gestioneze asemenea razboaie, suprapuse cu haosul politic ce ne va insoti pana la sfarsitul anului 2009, ba chiar si inceputul lui 2010.

Restul Conventului este istorie inregistrata pe pelicula. Si istorie scrisa in plansa de Convent. Costel Iancu a propus modificarea Constitutiei si prelungirea mandatului Marelui Maestru cu 1 an, Chirovici a supus la vot amanarea alegerilor cu un an. Total neconstitutional! Dar teama de scandal a Fratilor a functionat. Majoritatea au votat pe foc continuu. Ar fi votat orice numai sa plece acasa. De cand Chirovici nu a mai permis delegatilor la Convent sa isi exprime punctul de vedere, lucrarile noastre au devenit plictisitoare, formale si repede terminate. Poate viitorul Mare Maestru va intelege nevoia Fratilor de a ridica probleme si a propune solutii. Poate viitorul Mare Maestru va intelege ca delegatii la lucrarile Conventului nu au nimic de a face cu lucrarile Marii Adunari Natioanele din vremea ceausismului. Poate lectia ce o va primi Chirovici, parasit de toti cei ce i s-au pretins prieteni, va servi si urmatorului. Dar tare nu cred ca mai putem avea parte si de bine…

Dupa Convent, m-am vazut cu Eugen. Incerca sa inteleaga cu ce gresise fata de mine de luasem foc atat de rau. A inteles imediat ca nu a fost decat un alt act al piesei noastre de teatru. Seara am venit impreuna la Balul oferit de MLNR la Palatul Parlamentului. Au inteles si cei prezenti ca, oarecum, au fost pacaliti. Dar am considerat ca ma pot sacrifica inca o data, daca acest lucru va garanta alegeri decente in Ordin. Ceea ce m-a surprins negativ a fost reactia mebrilor Marelui Consiliu. Cativa dintre ei chiar pretindeau ca sunt buni prieteni cu Eugen. Pana in acea seara.

Aproape toti l-au luat la discutii si i-au comunicat ca nu sunt de acord cu prelungirea mandatului sau. Asta dupa ce, la discutiile cu membrii delegatiei engleze, sustinusera ideea si votasera propunerea in Convent. Incercau sa schimbe schimbarea. Exceptiile au fost Cristian Unteanu si, culmea, Radu George Serafim, care a adoptat o pozitie de mare tinuta morala. El a fost singurul membru al Marelui Consiliu care a votat contra propunerii in Convent, dar care a considerat decizia Conventului definitiva si suverana. In ciuda catorva asperitati ce au marcat relatia mea cu Radu George Serafim, comportamentul lui din seara Conventului l-a facut sa fie unul dintre putinii oameni care mi-au castigat perfect meritat intregul respect. Permite-mi, Radu, sa nu iti mai spun de acum incolo pe numele mic, oriunde am fi, ci Domnule Serafim. Pentru ca ai dovedit ca esti un DOMN.

Dezamagitori? Traian Caramanian, Cristi Gherasim, Ovidiu Gales, Mircea Gheordunescu. Complotau pe fata contra Marelui Maestru. Ieseau pe rand la o tigare cu cate un Frate prezent la Bal si incercau sa ii convinga ca prelungirea mandatului lui Chirovici este o greseala uriasa. Testau apele pentru un Convent extraordinar care sa anuleze decizia de abia luata. Si erau tristi si furiosi.

Ridicol? Nicu Cristescu. Un alt personaj caruia ii voi dedica cat de curand un capitol. Prezent in smoking alb, cu revere patate cu mizerie si sos. Gesturi de chelner si pretentii de dirijor. Altfel, simpatic. Daca nu ii stii trecutul si prezentul.

Vesel? Doar eu, prietenii mei si Fratii din provincie. Vroiau sa se simta bine, doreau sa simta Frati langa ei. Primeau in schimb intrigi de inspiratie bizantina. Vroiau sa danseze cu sotiile sau fiicele. Simteau nevoia sa socializeze. Erau tratati electoral. Si au plecat si ei dezamagiti.

Odata cu sfarsitul Balului, se inchide si capcana pregatita de noi in cadrul operatiunii “Sicriu pentru Tanasie”. Din pacate, in capcana au picat si cativa care nu trebuiau sa pice, dupa cum veti constata in continuare.

Operatiunea “Sicriu pentru Tanasie” – Auditul

Pietre sunt si iarasi pietre.
Pe poteca mea de dor,
greu se lasa, greu se lasa
Dumnezeul pietrelor.
… tot Lucian Blaga

L-am lasat pe Chirovici sa respire o saptamana dupa intamplarile din Convent si ne-am prezentat la el o mica delegatie a RL Sphinx. Doar 5 Frati, doi dintre ei fiind din alte Ateliere. Eram eu (normal si evident, dupa cum va asteptati… LOL), Aurica Stoica (fost Maestru Venerabil al RL Sphinx timp de 2 ani inaintea mea, in lumea profana un reputat specialist in zona economica, fost Director al Directiei Supraveghere si Control Bancar din BNR timp de 8 ani), Ion Badea (care devenise de 4 luni Maestrul Venerabil al RL Sphinx, in urma demisiei mele), Nicusor Dedu (Maestru Venerabil al RL Ulpia Traiana si care depusese la Marele Consiliu de 5 luni o cerere de fuziune cu RL Sphinx, in lumea profana expert contabil autorizat) si avocatul Catalin Craciunescu, un Frate tanar dar care activase cativa ani pe consultanta juridica in domeniul Asociatiilor si Fundatiilor, pentru Sorin Ovidiu Vantu.

I-am adus aminte lui Chirovici de promisiunea facuta la Convent, de a ne permite un audit al activitatii Asociatiei MLNR din punct de vedere juridic si economic. I-am prezentat si o lista de 15 Frati ce urmau sa faca parte din aceasta Comisie de audit, toti cu referinte profesionale impecabile, dupa cum veti constata citind numele lor. Chirovici a fost de acord cu propunerea noastra si a semnat si stampilat un Contract de prestari servicii cu avocatul Catalin Craciunescu. Contractul a fost semnat pe o suma minima, dar scopul contractului era de a avea acoperire juridica pentru concluziile raportului ce urma sa fie prezentat Marelui Maestru si, de acesta, Marelui Consiliu. Chirovici l-a sunat pe Danut Tanasie in aceeasi zi si i-a spus sa ne puna la dispozitie toate actele oficiale ale Asociatiei MLNR, de la infiintare la zi. De asemenea, ne-a promis ca ne va permite in termen de cateva zile accesul la documentele financiare ale Asociatiei MLNR, deoarece Marele Trezorier Radu Deac era plecat din Bucuresti.

Si am inceput treaba. Dupa cum va asteptati, ioc acte de la Tanasie. Motivatia lui oficiala? Nu vrea sa le dea… iar noi (si in special eu) suntem niste mucosi obraznici care avem tupeul de a-i cere lui sa se ne prezinte documentele Asociatiei unde eram membri, unde plateam cotizatii de ani de zile si de unde el incasa salariu lunar tot de ani de zile. Judecati voi cine avea tupeu maxim!!! Asa ca am pornit sa cautam prin arhivele judecatoriilor. Prima cerere ne-a fost respinsa de catre Judecatoria Sectorului 2. Sub motivul ca nu eram persoane indreptatite. Am obtinut o delegatie semnata de Chirovici (care asista pasiv la meciul dintre noi si Tanasie) si am devenit persoane indreptatite.

Nu comentez prima decizie a judecatorilor de a nu ne permite accesul la actele solicitate, deoarece a fost in mod evident ilegala. Din nou, surprize, surprize! Andreea Marin devenise mic copil pe langa ceea ce ni se intampla noua. In dosarul Asociatiei MLNR se gaseau actele MLNUR. Acte pe care cei de la MLNUR le cautau de doi ani de zile si nu reuseau sa le gaseasca. Le-am indicat unde se aflau si asa au reusit si ei sa-si reconstituie arhiva de la Judecatorie. Am insistat cu cautare si am fost trimisi la alta judecatorie. In dosarul Asociaitiei MLNR aparuse brusc o nota a Presedintelui Judecatoriei ca actele originale fusesera transmise in alta parte. Evident, un nou fals. In arhiva la care am fost trimisi nu figura nici o intarere, conform procedurilor uzuale. Ne-am intors la Judecatoria initiala. Acolo, ca in poeziile copilariei noastre minunate:

“Ei se jura ca nu fura,
Dar i-am prins cu rata-n gura”…. LOL

Am obtinut, prin Fratii nostri, o cerere semnata de Ministrul Justitiei de a i se aduce urgent dosarul Asociatiei MLNR. Din nou surpriza!!!! Placuta de data aceasta. Apare dosarul. In mai putin de 1 ora de la primirea cererii. Si reusim si noi sa facem o copie dupa toate documentele ce erau continute in el. Toata povestea cu “ia dosarul, nu-i dosarul, na dosarul” a durat aproape o luna, a necesitat implicarea aproape zilnica a 3 avocati si 2 consilieri juridici si ne-a costat destul de multi bani, mult mai multi decat ar fi trebuit daca Tanasie ar fi avut bunul simt sa ne puna la dispozitie copiile solicitate si daca Chirovici ar fi intervenit energic pentru a fi ascultat. Dar poate ne asteptam noi la prea mult si prea bine de la Chirovici. In mod evident, cel care conducea (si banuiesc ca inca conduce) MLNR, cel ale carui dispozitii erau ascultate chiar si contrar dispozitiilor Marelui Maestru (dispozitii date de 2 ori in scris si ignorate total de Marele Secretar Adjunct, Tocu Gabriel) si cel care trebuia sa-si acopere activitatea infractionala prin orice mijloace este Dan Tanasie.

De ce spun activitate infractionala??? Pentru ca a urmat cea mai neagra surpriza. Provocata de documentele gasite in dosarul obtinut cu atata truda. In decembrie 2003, la o luna de la alegerea ca Mare Maestru a lui Eugen Ovidiu Chirovici, sunt falsificate ordinar Plansele de Convent din aprilie 2003 si din noiembrie 2003, este falsificata semnatura lui Gheorghe Comanescu, se autentifica in fals la notariat aceste acte si se depun la Judecatorie.

O parte din membrii Comisiei de Audit ne-am adus brusc aminte ca am fost prezenti ca delegati ai Atelierelor noastre la acele Convente si ca nici vorba sa se fi votat ceea ce pretindea in paginile aflate in fata noastra. Si nu s-au votat acele prevederi pentru ca nici macar nu s-au discutat. Bomboana pe coliva a constituit-o regasirea lui Cristian Burci (cel care pentru mine si Aurica Stoica reprezenta o neagra amintire a Ordinului nostru prin implicarea lui in teapa Banca Populara Romana) intre cei cinci membrii ai Consiliului de Administratie ai Asociatiei MLNR, in paza unui proces verbal in care se pretindea, sub semnatura lui Chirovici si Tanasie, ca respectivul Burci Cristian fusese ales de catre Adunarea Generala a MLNR in aceasta pozitie. Desfid pe oricine sa prezinte o singura dovada ca Burci Cristian ar fi fost ales vreodata pe vreo functie in MLNR!!!! Iar toti cei ce am fost prezenti la Conventele MLNR din 2003 putem depune marturie in acest sens. Infractiunea exista, este demonstrata, la ea au fost autori Chirovici, Tanasie si Homotescu.

De parca nu era suficient sa identificam cateva falsuri in actele statutare ale Asociatiei MLNR, incercam sa ne bagam nasul si in documentele contabile. Si acolo, aceeasi atitudine total necooperanta a lui Radu Deac, similara celei a lui Tanasie. Atitudine oarecum justificata si de refuzul meu si al Maestrului Venerabil in scaun al RL Sphinx de a -i sustine candidatura la functia de Mare Maestru, cel putin asa am considerat initial. Dar am constatat ca, din nou, realitatea functionarii ilicite a Asociatiei MLNR era adevaratul motiv. Astfel, nu se regaseau in documentele contabile anumite donatii facute de diversi Frati catre MLNR. Culmea, inclusiv o donatie a mea pentru Casa Masonilor, in valoare de 200 de milioane de lei, pentru care mi se multumise public de catre Marele Maestru intr-unul dintre Convente, nu se regasea in bilantul contabil.

Eram deja stupefiati! Dupa 6 ani de mandat nu se schimbase chiar nimic? Se eliberau chitante pe persoane inexistente, cu specificatie scrisa in clar cotizatie, si se inregistrau in contul de contributii. Se procedeaza la fel si acum. In baza reglementarilor legale in vigoare, fapta este infractiune iar sumele astfel colectate trebuie facute venit la bugetul de stat. Cerem situatia cotizatiilor si a membrilor Asociatiei si aceasta nu exista in forma prevazuta in norme. Incercam sa vedem ce se ascunde in spatele unor contracte de prestari servicii catre MLNR si descoperim, din nou, umflarea aberanta a sumelor facturate.

Cred ca am reusit sa va descriu destul de clar atmosfera de lucru din acele 2 luni. Perioada in care ne-am tot vazut cu Chirovici si am incercat sa-i prezentam situatiile pe masura ce le identificam. Imi pare rau sa mentionez acum, dar atitudinea Marelui Maestru a fost in permanenta duplicitara, de negare a probelor si de acceptare cu greu a realitatii, si doar cand aceast devenea imposibil de tagaduit.

In momentul in care am considerat ca ne-am terminat oarecum treaba, am convocat, de acord cu Chirovici, o sedinta cu o parte din membrii Comisiei de Audit la care sa se prezinte concluziile rezultate in urma analizei activitatii noastre. S-a prezentat si un material scris, semnat de toti membrii Comisiei, material ce i-a fost predat lui Chirovici si lui Ovidiu Gales, prezent si el la acea intalnire. Materialul continea referiri clare si documentate la infractiunile descoperite de noi, precum si propuneri de intrare in legalitate pana la sfarsitul anului 2009. In caz contrar, urma sa actionam in penal, depunand plangere penala contra faptuitorilor identificati pana in acel moment, la loc de cinste aflandu-se chiar Chirovici. Meritorie, in acea sedinta, a fost atitudinea lui Ovidiu Gales. A declinat orice raspundere, a specificat clar ca el nu este membru al Consiliului de Administrare a Asociatiei MLNR, desi fuses votat in Convent, lucru care l-a lasat fara cuvinte pe Chirovici, a mai mentionat ca nu a semnat nici un document cu rol decizional in cadrul MLNR de cand fusese ales Mare Orator si s-a aratat dispus sa fie chemat ca martor in cadrul unui eventual proces penal contra conducerii MLNR din perioada 2003-2006, uniforma de militar nepermitandu-i sa acopere astfel de infractiuni ca cele descoperite de noi.

Cu toate ca detineam toate documentele probatorii a infractiunilor comise de Chirovici, Tanasie si gasca, am decis sa incercam o solutie amiabila. Am solicitat demiterea imediata a lui Tanasie, Homotescu si Radu Deac (am propus chiar, cu inima indoita, sa le fie acceptate de catre Marele Maestru demisii pe orice motiv doresc ei, pentru a evita un scandal public), am mai solicitat numirea in respectivele functii a 3 Frati care sa procedeze la indreptarea imediata a ascpetelor ilegale semnalate de noi si am fost de acord sa ne dam intrgul sprijin, material si profesional, pentru realizarea acestui obiectiv. Chirovici a ascultat si ne-a rugat sa ii acordam un termen de 2 saptamani in care sa se consulte cu avocati deoarece el nu are studii de specialitate si vrea “o a doua opinie” in ceea ce priveste cele constate de noi. Toti cei prezenti am fost de acord, i-am lasat copie dupa Nota de Constatare intocmita, precum si copii dupa actele ce constituiau probatoriul si am cazut de acor sa ne vedem dupa 2 saptamani, intr-o formula asemanatoare.

Si de acum porneste adevaratul circ. Dar despre el in capitolul urmator…. (Florin Ghiulbenghian, 17 august 2010)

Operatiunea “Sicriu pentru Tanasie” – Gambitul

Şi mai spune “XXXXXXX” că el îşi începe totdeauna ziua cu Tatăl Nostru. Ei, bine, dragă, să ştii că noi o terminăm mereu cu mama voastră.
Mihai Radu – Catavencu

Din momentul predarii Notei de Constatare lui Chirovici si lui Ovidiu Gales, le-am acordat, in spirit fratern, un ragaz de doua saptamani pentru a se convinge nu atat de realitatea celor constatate ci mai ales de faptul ca detineam destule probe materiale pentru a justifica trimiterea lor in judecata pentru infractiunile comise in ultimii 6 ani, precum si pentru a incerca indreptarea erorilor comise, in masura posibilului.

Am facut eroarea sa credem in buna lor credinta. Grava eroare! Stiu aceasta acum, am stiut-o si atunci, dar a existat o presiune uriasa a anumitor Frati de a nu scoate lucrurile acestea la lumina sub pretextul “protejarii Ordinului”. Ma intreb acum cum ar fi procedat daca faptele descoperite ar fi fost comise de o structura mafiota. Si teama mea este ca si atunci ar fi solicitat pastrarea secretului…. Iubiti Frati ce ati stiu de cele aflate si de noi, oare la fel ati procedat in cazul “Camatarilor”? Sau SAFI si FNI? Vina voastra este aceeasi, complicitatea este dovedita… constiinta, sunt convins, nu va deranja… pentru ca nu aveti asa ceva.

Am avut, timp de 3 luni, mai multe intalniri cu Chirovici. Nici una la care sa ma prezint singur, pentru ca deja constatasem ca dezinforma in legatura cu cele ce discutam cu el fata in fata. Asa ca am apelat la martori. A mintit continuu, incepand cu faptul ca nu a primit Nota de Constatare (desi ii fusese predata de fata cu 10 martori), a negat existenta documentelor aflate in arhiva Tribunalului, a negat orice se putea nega. Cand a cedat, in cele din urma, ne-a promis ca il va schimba pe Tanasie si pe Deac… dar s-a razgandit. A solicitat in doua din intalniri sa i se spuna sa-l dea afara. De catre cine, a ramas un mister…

A incercat sa ma ameninte cu o presupusa apartenenta a sa la serviciile secrete engleze, motivand ca doar asa se explica sprijinul masiv ce il primise in ultimii ani, precum si suportul financiar primit pentru studiile pe care fiul lui le efectua in Anglia. Iar englezii m-ar cauta in toata lumea sa ma pedepseasca daca i se va intampla lui ceva rau din cauza mea. Doar a reusit sa ma amuze… pentru ca i-am replicat ca exista posibilitatea reala sa lucrez pentru rusi si sa mi se fi ordonat sa-l elimin…. a transpirat brusc si nu a mai putut sa scoata un cuvant timp de cateva minute… iar eu radeam in sinea mea…

Devenise evident ca Eugen Chirovici nu dorea (sau nu putea) sa schimbe pe nimeni dintre cei ce-i fusesera complici la infractiuni. De asemenea, exista o uriasa presiune din partea unor Frati ca nu cumva sa depun plangerea penala in forma in care deja le-o prezentasem. Asa ca m-am hotarat sa inventez un motiv pentru care sa se depuna o plangere penala contra mea. Am discutat cu mai multi Frati (culmea, inclusiv cu Chirovici, caruia i-am prezentat direct si complet intentiile mele) planul de a-l starni pe Tanasie pentru a actiona in profan. Asa se explica, dragi Frati si draga Danut, de ce a staruit atat de mult Chirovici sa nu cumva sa depui plangerea penala contra mea. Stia ca urma imediat devoalarea de catre mine a actiunilor voastre. Si exact asa s-a intamplat.

Am prezentat intr-o tinuta a Atelierului nostru faptele perfect reale ca Danut Tanasie se plangea de starea sanatatii sale, ca nu participase la doua Mari Consilii tocmai din cauza unor probleme de sanatate, ca solicitase chiar si prezenta unei ambulante la sediul MLNR pentru a-i verifica starea de sanatate si ca se plansese, atat mie cat si lui Chirovici, de starea sa financiara din ce in ce mai grea. Asa ca am propus sa ii acordam un ajutor de inmormantare in natura, ceea ce s-a si votat cu unanimitate. I-am dat Plansa Tinutei lui Chirovici. Incepuse gambitul.

In tinuta urmatoare a Atelierului nostru, s-a confirmat Plansa tinutei precedente. Lucrurile intrau in linie dreapta. Am mai facut o ultima incercare de impaciuire. L-am rugat pe Chirovici sa participe la tinuta Atelierului nostru, ca membru dar si ca Mare Maestru, deoarece urma sa discutam concluziile Notei de Constatare si sa decidem, prin vot, cum urma sa procedam in continuare. A refuzat. Nemotivat. Nu ca de obicei. Asa ca am discutat, intre noi, ceea ce aflasem. Au fost cateva voci care au propus sa incercam sa uitam ceea ce gasisem si sa nu ne opunem celor puternici. Chiar destul de multe astfel de voci. Chiar si eu ma simteam obosit. Si nu mai gaseam foarte clara motivatia actiunilor noastre.

Si, ca o mana a destinului, a intervenit Maestrul Orator al Atelierului nostru. Un respectat general de justitie militara. Care s-a ridicat si ne-a intrebat un singur lucru. Daca vrem sa manjim si uniforma lui, si munca depusa zeci de ani in serviciul justitiei, prin acceptarea complicitatii cu infractorii de teapa lui Chirovici si Tanasie. A avut un discurs de cateva minute care ne-a reamintit de juramintele depuse, de principiile pe care le sustineam si de DATORIE. Nu pot sa-i scriu aici numele, dar ii multumesc pentru ca ne-a adus aminte cum este sa fim oameni verticali.

Atelierul nostru a votat, in unanimitate, radierea lui Chirovici dintre membrii nostri si trimiterea lui in fata Justitiei Masonice, impreuna cu complicii sai, cu cererea de suspendare imediata din functie a tuturor. De asemenea, s-a decis depunerea unei plangeri penale, in cazul in care nu se da curs cererii pe linie masonica.

A doua zi, Chirovici m-a anuntat ca ma suspenda. Am mers la cimitirul Ghencea Militar, am cumparat cele decise pentru Tanasie si i le-am dus in birou, insotit de inca un Frate. In aceeasi zi, Tanasie a chemat Politia si a depus o plangere penala contra mea pentru pretinse amenintari cu moartea. A doua zi depuneam si eu plangerea penala contra grupului infractional ce conduce inca Marea Loja.

Am fost suspendat din activitate si trimis in judecata masonica. O parte din judecatori, evident, vechi cunostinte. Din ianuarie 2010 nu a mai avut loc nici o infatisare a Tribunalului Masonic pentru cazul meu. Si nici nu au putut da vreo decizie. Presedintele Tribunalului Masonic, in viata profana judecator, a refuzat sa imi accepte martori. A incercat sa prezinte cazul drept o amenintare reala la viata lui Tanasie. Decizia procuraturii in cazul meu a fost insa normala, desi Tanasie a exercitat atat direct cat si prin interpusi presiuni pentru a fi trimis in judecata. Am fost scos de sub urmarirea penala. Desi nici macar nu m-am aparat.

Am incercat sa prezint Conventului din aprilie 2010 dovezile privind infractiunile comise de tripleta Chirovici-Tanasie-Homotescu. Imposibil! Doar ei conduc si acum Marea Loja. Asa ca am hotarat sa continui lupta cu ei in plan profan. Ceea ce, oarecum, fac si acum…

De ce titulatura de gambit? Pentru ca m-am sacrificat in mod constient. Stiam ca Tanasie se va folosi de gestul meu pentru a ma discredita definitiv. Puteam sa-i santajez, sa cad la pace cu ei, inca eram Asistent al Marelui Maestru, puteam gasi compromisuri chiar sa imi asigur o candidatura la functia de Mare Maestru sau o functie in Marele Consiliu. NU ma cunoasteti, insa. NU as fi facut niciodata asa ceva. Nu am putut fi cumparat cu functii profane, reale, generatoare de profit, cu atat mai putin m-au putut ei cumpara. Si deja mi-era sila. De ei. Ii vedeam asa cum inca sunt si inca va conduc. Ii vedeam reflectand, in buna masura, si compozitia Fratilor ce ne compun Ordinul. Si turpitudinea morala ce ne inconjoara.

Intr-un comentariu anterior, un Frate ce a preferat sa-si pastreze anonimatul i-a criticat dur. Oarecum real. Ma doare sa ii dau aici si acum dreptate. Ma doare pentru ca am crezut in acesti oameni, pentru ca i-am ajutat, si nu doar o data, pentru ca suntem prea multi care i-am respectat… Nimic nu doare mai rau ca stiinta propriilor erori. Si am gresit enorm….(Florin Ghiulbenghian, 21 august 2010)

Sursa: MLNR-Povesti Adevarate

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 374 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 439 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 141 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 228 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics