Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Parintele Arsenie: Striga la Hristos! Te asteapta! Sa stiti sa muriti, sa stiti sa inviati in fiecare zi! Ultimul meu cuvant.
Aciduzzul | 20 iulie, 2011 | 0 comentarii | 340 vizualizari |
(1 voturi )

Parintele Arsenie PAPACIOC: „Sa muriti si sa inviati in fiecare zi!”
– Sfintia Voastra, noi ne-am implicat in campania initiata de apelul Parintelui Justin Parvu privind microcipurile…
– Asta-i un moment greu, un moment aprins, intr-adevar. Mi-a scris Parintele Justin cateva randuri, dar mi-a scris dupa ce a facut chestia asta. Eu n-am fost de parere sa se faca. Avem dreptate, dar sa plecam la lupta fara strategie e o mare greseala. Mai ales ca acum nu lupti cu un ins, ci cu o fiara propovaduita deja. Si s-a inteles ca eu sunt impotriva celor zise de Parintele Justin. Nu! Nu trebuie sa se dea batalia prea devreme. Si neorganizat. – Dar de-acum incolo ce putem face? – Ne inchinam, ce putem face? Velerim si Veler Doamne!

– Parerea mea este ca Parintele Justin a dat drumul la acest apel dintr-un motiv simplu: anul acesta, din luna ianuarie, au inceput sa fie aplicate ordonanta pasapoartelor biometrice si legea de supraveghere a populatiei. Acesta cred eu ca este motivul.

La lupta, muncitori!

– Cineva a intrebat: care-i timpul? Timpul e intotdeauna, dar cand se iveste o fiara care vrea sa te inghita, cum spune si Antonie cel Mare, pacatul de care trebuie sa ne ferim cel dintai este cel care este mai langa tine. Mi-a placut pozitia Mitropolitului Anania pentru ca reprezinta o institutie. Un sinod mitropolitan are autoritate. A fost aici un episcop, caruia i-am spus: ruginiti asa cum sunteti in sinodul ala, da’ sunteti o forta. Ei n-au puterea de discernamant sa analizeze fortele fiecaruia dintre noi, ca un Dumnezeu, dar au anumite pozitii strategice in momente istorice. Insa, nu mai tot discutam mereu.

La lupta, muncitori!

– Exista unii intelectuali care considera ca ei stiu mai bine ce trebuie sa faca Biserica…
Mare greseala este ca oamenii au un Dumnezeu inventat de ei. Ca sa asculte Dumnezeu de ei, nu ei de Dumnezeu. Ne inzestreaza Dumnezeu, ne imbogateste. Dar nu se angajeaza omul la o credinta traitoare. Vedeti. Si nu un Dumnezeu pe care sa-L vorbesti de bine, ci sa-L asculti, sa-L traiesti. Sa te indumnezeiesti. Deci, nu un Dumnezeu inventat de tine, sa-ti menajezi slabiciunile. Ca nu e usor sa te desprinzi de o comoditate in care te-ai simtit bine si ai crezut ca ai atins cote inalte. Si Dumnezeu cere lucrul acesta.

In ierarhia bisericeasca, dupa vrerea Mantuitorului, cel mai inalt nu e imparatul, nici patriarhul, ci smerenia. In masura in care te smeresti, in masura aceea existi. Omul smerit primeste forte, ca omul are nevoie de asa ceva continuu, de improspatare a fortelor.

Omul e fiara daca n-are un Dumnezeu

– Spuneam ca suntem mici prin comparatie cu jertfa celor dinaintea noastra, care au fost atfel claditi. Altfel de generatie, nu ne comparam noi cu ei.

– Noi suntem foarte imbogatiti pentru ca am avut si bunici, si stra-bunici care n-au glumit. Au luptat, da. Au apucat. Uite, eu am 95 de ani.

– Multi inainte!

– Multumesc! Am apucat razboaie dupa razboaie. Am 44 de arestari. Si am vazut ca omul, fereasca Dumnezeu, e fiara daca n-are un Dumnezeu.

Parintele Justin e activ. Ma bucur foarte mult pentru el. Nu ne cunoastem decat prin unul, prin altul. Dar nu conteaza. E prezent. Are si cadru. Eu tin de Patriarhie, va dati seama. Tin de Daniel. Am avut avantajul ca l-am ingrijit cand era student la Sibiu. Si recunoaste lucrul asta.

– Noi l-am cunoscut bine pe Patriarhul Teoctist. Am fost apropiati de dansul, l-am iubit foarte tare. El ne-a dat binecuvantare sa lansam proiectul reintregirii Romaniei. Cu cateva zile inainte de a muri, urma sa ne intalnim pentru a pune pe picioare o miscare de reintregire cu Basarabia. Parintele Patriarh ne-a spus ca i-a visat pe parintii sai in pragul casei, chemandu-l la ei si dojenindu-l ca nu s-a ocupat suficient de Basarabia, si ca Basarabia nu s-a intors acasa. Si ne-a zis: „Acuma va veni randul vostru sa ma visati pe mine in prag!”. Ne-a dat un mesaj. Sunt niste proiecte nationale la care trebuie sa ne gandim mereu. O tara carei ii lipseste o parte din trup e o tara bolnava. Nu poate functiona.

Tara Romaneasca va avea un mare rol in istoria pamantului astuia
– Basarabia e si-un tampon intre noi si rusi, care ne mai fereste. Rusii un popor fara fund. Si ungurii sunt foarte primejdiosi. Cainosi. Eu am fost primar al Zarnestiului. Dom’le, toate fabricile erau conduse numai de unguri. Si s-a intamplat de s-a facut o miscare in favoarea lor, in Ardeal. Au indrazneala de stapan. Un popor foarte primejdios. Si acum, ei, care sunt intrusi, vor sa puna mana pe Ardeal.

– E obsesia lor.

– Da. Multi ma intreaba ce parere am despre Tara. Tara Romaneasca, va rog sa ma iertati, spun cu indrazneala, simt ca va avea un mare rol in istoria pamantului astuia. Pentru ca nu este pe o pozitie de avangarda, ci de avanpost. Noi n-am luat niciun metru de pamant de la straini, si uite, din toate partile trag de noi. Toti!

– Parinte, cum ne indemnati sa luptam impotriva insemnarii acesteia cu cipuri?

Cipurile reprezinta o mare primejdie!

– Ehei, asta-i o mare primejdie, draga! Nu credeam sa inceapa asa de curand. Fara discutie, nu trebuie acceptat cu niciun chip! …Ma intreaba oamenii: „Ce facem?”, eu le spun: „Dom’le, eu nu accept. Atata pot sa va spun!”. Vor sa ne bage cipul in piele, in cartile noastre de identitate. O mare primejdie!

Niciun soldat nu s-a imbracat in haine soldatesti sa fie infrant

Insa, dragii mei, eu am fost militar. Si un maior, Arthur Popescu, ma tinea pe langa el. Comanda un batalion. Era ofiter superior. Faceam strategii militare. Dupa ce-a murit, am raportat generalului ca am preluat comanda batalionului. In armata n-ai cum sa stagnezi. Nu trebuie sa stie inamicul lipsurile tale. Si, daca se poate, sa stii si ce gandeste el. A ramas uimit generalul. Mai mult decat atat! Am cerut o interventie pe dreapta, cum era pozitia. Eram pe pozitii militare, nu pe varful crestei. Acolo te repereaza, stiti? Si, pana la urma, s-a terminat, m-a chemat si m-a imbratisat generalul. Mi-a zis: Daca te fac general, primesti? Zic: primesc, dar nu ma faceti.

Eram un militar care gandeam. I-am spus: domnule general, niciun soldat nu s-a imbracat in haine soldatesti sa fie infrant. Nu exista infrangere. Dar trebuie sa stii intai sa mori.

Eu nu sunt pentru nevointa, sunt pentru stare de prezenta continua. Sa inviezi in fiecare zi. Ca viata inseamna moarte continua. Toata maretia invierii n-ar fi fost asa de grozava daca n-ar fi fost crucea mai intai. Si de-asta spun: orice jertfa e foarte bine primita si te adauga, iti da contur. Esti om!

Te rogi ca un om, si nu ca un inchipuit om. Sfantul Grigorie de Nysa a spus ca Dumnezeu este coplesitor si de neinteles. Dumnezeu are inca taine nedescoperite nici de ingeri, nici de om.

Hristos ne-a dat sa intelegem ca trebuie sa stim sa murim

Omul este stapanul creatiei. Este singura veriga posibila intre Dumnezeu si creatie. Omul! Si satana lupta din rasputeri sa ne puna in situatia sa nu recunoastem ca suntem de o insemnare cu Dumnezeu. Poate sa zica el orice, suntem creatie, chip si asemanare, si sigur ca nu-i convine. Dar e necesar si dracul. Ce ne facem fara el? Ajuta foarte mult in lupta noastra, in angajamentul vietii noastre ca luptatori.

Ca nu vad un om sa nu lupte. N-are chip dumnezeiesc in el atunci! Iisus Hristos, Dumnezeu fiind, a luptat. A luptat ca un ostas, pur si simplu, ca cel mai neinsemnat om, ca cea mai neinsemnata fiinta. A luptat. Ca daca nu lupta, nu murea! Si tocmai asta ne-a dat sa intelegem. Sa stii sa mori! In mic, in mare, daca nu stii sa jertfesti, esti un profitor. Un trandav. Si nu poti sa ridici niciun fel de steag. Nu trebuie renuntat la jertfa. Dracul lupta impotriva noastra, dar nu-si da seama ca lupta cu rezultate pozitive pentru noi. Stare de prezenta continua recomand, nu nevointa. Posturile Bisericii, bineinteles, nu le putem ignora. Si nici n-aveam voie sa ne atingem de ele. Decat sa le executam.

– Ca un soldat.

– Si nici n-aveam voie sa ne atingem de ele. Decat sa le executam.

Am stat si cu Parintele Cleopa prin paduri. Ei, din familie, inclinau spre nevointa. El avea un frate, Vasile, care era la oi. Cel mai in varsta dintre ei. Si Cleopa era cel mai mic in varsta. Tatal lor a fost un traitor. Dar venea cu sistemul asta acasa. A mostenit nevointa. Si avea un frate, monahul Gherasim, care dormea intr-un cosciug, cu paie de ovaz si cu cruce, ca la cimitir, la cap.
Parintele Cleopa era pentru nevointa. Eu sunt pentru prezenta continua.

Sa ne simtim cotul unul la altul

Marea greseala strategica este ca nu facem unitate durabila intre noi in momentul istoric pe care il traim. Ne aratam pozele unul la altul. In sfarsit, avem avantajul ca sa ne pomenim in rugaciune, asta e un mare lucru. Dar nu putem caracteriza un calugar sau un crestin dupa amanunte. E foarte complex. E foarte complicat un om simplu, zice Dostoievski. Asa sa ne ajute Dumnezeu, ma bucur ca ne cunoastem, si sper sa nu fie numai atat.

– Ne-ati facut un cadou minunat.

– Sa ne simtim cotul unul la altul.

E nevoie de luptatori de front, nu de teorii

– Va multumim mult! Si sa ne ajute Dumnezeu si cu cipurile astea, sa ne impotrivim…

– Impotriva lor, asta e raspunsul. Sunt deja propovaduite. V-ati gandit ce-i cu numarul 666? Dracul se considera creatorul lumii. Ce indrazneala, va dati seama! 666 adunate ca simple unitati, insemneaza 18. 18 cete, 9 sus si 9 jos. Satana crede ca el e Dumnezeu. Scuipat, batut, amarat, El e Dumnezeu si gata. Si e propovaduit, spune Sfantul Ioan Evanghelistul, spune Apocalipsa, sunt semne de Apocalipsa. Noi nu credeam, noi care ne gandeam la Apocalipsa cu vreme de groaza, sa inceapa sa ne ia in primire si pe noi. Nu pot sa concep, sa accept 666. Cum e asta? Le dam cu crucea-n cap!

E nevoie de luptatori de front, nu de teorii.

– Pai, Sfintia Voastra sunteti luptator de prima linie. De-aia am venit aici.

– Ati venit ca a vrut Dumnezeu sa ne cunoastem. Nu-i nici o noutate! Noutatea a adus-o Hristos!

Pentru ca daca ar fi vorba, in spital eu ma consideram pregatit de moarte, ca e o varsta, sunt 95 de ani! Si nu ma gaseam. Ca Dumnezeu nu ne judeca dupa poruncile lui Moise, ne judeca dupa talantii pe care-i avem fiecare. Dupa cate ti s-a descoperit! Sa nu crezi ca e o gluma! Mortii nu trebuie sa-i faci o cafea! Nu-i gluma!

Am plans in spital! Ma tem mai mult de iubirea lui Dumnezeu decat de pedeapsa lui.

Si Iuda ar fi putut fi iertat, daca se pocaia!

Noi nu putem face o greseala pe care a facut-o Sfantul Apostol Petru, sa te lepezi de Hristos. S-a lepadat, dar s-a cait. Si a fost iertat! Si Iuda ar fi putut fi iertat, daca se pocaia!

Parintele Teofil m-a vizitat si m-a intrebat daca ma mantuiesc. Si zic: nu ma mantuiesc. Cum? a sarit in sus. Pai, Parinte, imi fixez eu tronurile pana in imparatia cereasca? Dumnezeu da harurile astea, dar la smeriti…

Avem datoria sa ne pomenim intre noi. Sa ne bagam in traista merinde!

– Si noi vrem sa facem o lucrare documentata despre consecintele utilizarii cipurilor, despre ce se intampla cu supravegherea asupra oamenilor. O lucrare stiintifica, care arata ce consecinte poate avea asupra oamenilor supravegherea continua, neincetata, si controlul total din partea statului. Dupa parerea noastra, este foarte rau.

– Parca si titlurile, si e destul. Dar daca o mai si sustineti! Frumos! M-ar bucura foarte mult! Fratilor, nu stati pe loc! Asta inseamna munca si ramane! Uite, raman scrise! Ramane scris ce-a spus cutare parinte despre vremurile ce le traim. Cat se poate, nu stati pe loc. Avem datoria sa ne pomenim intre noi. Sa ne bagam in traista merinde! Cate ceva ca sa reziste! Ramane un lucru, dragii mei. Daca nu e duhul lui Dumnezeu, nu e nimic!

– Sunt unii care vor sa faca o lege pentru homosexuali, sa le permita casatoria in Romania, si incercam sa blocam in Parlament initiativele acestea.

– Sunt lucruri de care ti-e si scarba. Jigneste pe Hristos, care a dat cinste planetei noastre prin intrupare. Nu va cer nimic decat sa stati in picioare.

– O sa stam drepti, cat putem.

– Putem. Marea greseala e ca nu vrei, nu ca nu poti. Striga la Hristos! Te asteapta! Iar Maica Domnului e foarte suparata pe cei care nu-i cer nimic. Sa stiti sa muriti, sa stiti sa inviati in fiecare zi! Ultimul meu cuvant.

Convorbire cu Parintele Arsenie Papacioc realizata impreuna cu Iulian Lita si aparuta in Revista VEGHEA, editia de Sfintele Pasti.

Sursa: Roncea.ro

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 372 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 439 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 141 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 228 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics