Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Parintele Justin Parvu: “Ne apropi­em de un sfarsit al Europei: ea tinde acum catre un guvern unic. Acesta va fi sfarsitul libertatii noastre, pentru ca aceasta guvernare va fi fara Dumnezeu”
Aciduzzul | 28 august, 2012 | 0 comentarii | 1828 vizualizari |
(7 voturi )

Parinte, acum cand situatia economi­ca si politica a tarii e foarte bulver­santa, ce nadejde politica mai putem avea azi, cand lipseste un conducator cu o linie politica echilibrata si care sa ii pese de tara si de popor mai mult decat de propriul lui scaun?

Toate stapanirile acestea noi so­cotim ca sunt de la Dumnezeu, si avem datoria sa ne supunem. Dar sunt stapaniri dinafara care intra inauntrul poporului, sarind peste gard, stapaniri care intra pe usa democratica a unui popor, care se impun prin modul lor de a guverna si nu sunt impusi dinafara. Care este mai tare in mitocanii acela guverneaza, adica cel care are banul sa il poata corupe pe cel sarac.

Se ajunge sa cumperi constiinta omului cu un kg. de faina si orez si jumatate de litru de ulei. Acesta este politicianul compromis si care se degradeaza in fata unui popor. Cu ce incredere poti sa ii acorzi unui astfel de politician casa si averea unui stat? Cel care acorda votul de incredere unui astfel de politician nu este ca un nebun care isi da foc la propria casa? De aceea noi nu mai iesim din aceasta sta­re de mizerie.

Pentru aceasta mizerie nu e de vina doar Europa si pute­rile lumii, ci in primul rand se datoreaza lipsei noastre de administrare interna. Pentru ca Europa nu vine la mine la primarie sa ma controleze ce am lucrat eu intr-o luna de zile si cum am asfaltat drumul.

Cel care guverneaza trebuie sa aiba durere de inima pentru saracia bietilor cetateni. Atata vreme cat nu avem la carma tarii oameni care sa guverneze cu spirit de jertfa pentru popor si cu bi­necuvantarea lui Dumnezeu, nu iesim la orizont. Caci asa era formula veche de altadata: “cu harul lui Dumnezeu, din mila lui Dumnezeu, Domn al acestei tari…”, si cu vointa natiunii. O guvernare fara Dumnezeu este o guvernare fara constiinta. Atata vreme cat vom alege conducatori fara Dum­nezeu, vom merge din rau in mai rau si nu exista nicio speranta pentru un viitor mai bun.

Putem privi indiferenti la durerea si saracia omului de rand, care nici macar bani de spitalizare nu are? Bolile s-au inmultit, medicamentele si taxele de spitali­zare cresc de la o guvernare la alta. Neimplicandu-ne, nu suntem cu totii vinovati pentru durerea si suferinta celuilalt?

Durerea mare este peste tot, pentru ca sunt pusi sa conduca in stat oameni fara o autoritate profesionala si fara o orientare catusi de putin prin Hristos. Azi vointa poporului se cladeste pe fal­sul acesta de la o alegere la alta, ca iti da doar impresia ca esti alegator liber. Iar votul nostru nu este decat folosit si manipulat in slujba intereselor lor meschine. Decat sa cheltui atatia bani pen­tru campanii electorale de parada, mai bine s-ar face o scoala, un spital din acei bani risipiti. Ei fac campanii, promisiuni si alegeri, dar peste tot insa suna a saracie.

Oamenii alesi ar trebui trasi la raspundere pentru ceea ce au facut in orasul sau satul unde guverneaza fiecare. Dar asa, daca nimeni nu ii verifica si stiu ca nu platesc pentru faptele lor, evident ca fura si trage fiecare pentru interesul lui personal. tara aceasta este guver­nata nu dupa nevoile si greutatile poporului, ci dupa bunul plac al sefului.

Datorita saraciei, rata sinuciderii a crescut foarte mult. Ce ii sfatuiti pe acesti oameni care sunt concediati de la munca si societatea actuala nu le permite sa se angaje­ze in alta parte, neavand cu ce sa isi intretina familia?

La noi ar trebui sa se implice mai mult Biseri­ca. Fiecare sat, fiecare parohie trebuie sa aiba evidenta si a ultimului sarac, astfel incat sa poa­ta ajuta si familiile sarace din putinul pe care il au. Daca Biserica ar putea gasi anumite forme de organizare, astfel incat sa construiasca spitale, cantine, scoli pentru familiile sarace, sau chiar institutii unde sa poata oferi locuri de munca crestinilor care sunt capabili sa lucreze si nu au un loc de munca. Biserica nu trebuie sa faca po­litica, dar este datoare sa intervina in societate atunci cand sunt fel si fel de abuzuri si derapaje.

Sa luam exemplul Sf. Vasile cel Mare, care a format renumitele vasiliade, ce nu aveau alt scop decat sa vina in ajutorul omului sarac, omului lipsit. El nu a cautat in primul rand sa cri­tice viata politica din vremea sa, ci a propovaduit mila crestina in viata si societatea de toate zilele. Biserica nu are datoria doar sa predice de la am­von despre virtutile crestine.

Avem modelul evanghelic in persoana Mantuitorului Iisus Hristos, care nu a lasat multimea sa plece acasa flamanda, dupa ce le-a predicat des­pre imparatia Cerurilor, ci a inmultit painile si pestii, bineinteles prin mi­nune dumnezeiasca, de i-a saturat pe toti. Mantuitorul ne invata asadar ca pastorii sunt datori sa cerceteze si sa vada starea populatiei daca e sau nu in nevoi, apoi, dupa puterea fieca­ruia, sa inmultim si noi painea prin osteneala noastra omeneasca si cu ajutorul lui Dumnezeu, vom reusi sa dam saracilor paine.

Nu suntem noi sfinti sa facem minuni, dar avem datoria sa ne ostenim cu puterile omenesti in binele comunitatii. Fi­ecare parohie, cat de saraca ar fi, are o mica rezerva, de unde poate incepe sa sporeasca un bun obstesc, dar sa fie intr-adevar aceste bu­nuri folosite cu durere de inima, cu grija fata de poporul acesta aflat in nevoi. Biserica sa ofere credinciosilor, nu sa ceara taxe si biruri pe care nu le pot duce.

Saracia aceasta este si o incurajare a uciderii in masa, prin avorturi. Vin oameni si imi spun ca nu au cu ce sa creasca pruncii, si de ce sa ii mai faca? Pana si ultima taranca de la sat vine si imi spune: „Nu am cu ce sa il cresc. Il dau afara”. Pai femeia de la tara, de bine de rau, are acolo o bucata de pamant, o cana de faina. Daca avorteaza nici atat cat au acum nu vor avea, pentru ca Dumnezeu va lua de la ei belsugul.

Doar familiile cu copii multi vor rezista. Dumnezeu, mai devreme sau mai tarziu, va raspunde nevoilor acestor familii si chiar din copiii aceia crescuti in saracie, mai tarziu poate veni ajutorul. Dar noi vrem acum imediat sa ne dea Dumnezeu bani si belsug. Nu, Dumnezeu stie cand si de ce ingaduie asa. Aceste familii si mame eroice duc greutatile tarii, nu toate farfaralele care se plang ca nu pot face copii.

Se mai poate naste din poporul roman un Con­stantin Brancoveanu sau un Mihai Viteazul?

Acum nu. Un astfel de om la noi se naste o data la 200 de ani. Deocamdata statul ramane in somnul cel de moarte, nu se intereseaza, este insensibil la durerea po­porului. Fata de un conducator necrestin nu poti avea incredere, ci doar sa te temi de el. Iar daca supusii lucreaza de frica, acela nu mai este stat democratic. Este democratie comunista, o forma mai pla­cuta la vedere si inselatoare simturilor. Deja acum nu se mai pune problema sa ne salveze un conducator roman, acum se pune problema sa ne salveze Europa si bancile internationale.

Azi romanul simplu nadajduieste in aceasta Europa fals democratica. Vin aici crestini simpli, unii primari, si imi spun: „Parinte, noi vrem sa facem o interventie in Euro­pa sa ne dea pentru comuna niste fon­duri europene”. Eu le spun: „Mai, baieti, incercati si voi, dar nu va angajati prea mult, pentru ca Europa e doar cu forma de ajutorare, dar in rest este o forma goa­la, din care nu castigi nimic”. Ne apropi­em de un sfarsit al Europei, in forma pe care o stim noi de odata; ea tinde acum catre un guvern unic, ce va stapani toata lumea, in mod autoritar, ce va conduce toata politica si viata noastra economica. Dar acesta va fi sfarsitul libertatii noastre, pentru ca aceasta guvernare va fi fara Dumnezeu.

De ce suntem din ce in ce mai dezbinati si nu ne putem uni si noi ca alte popoare care isi castiga niste drepturi? Pana si in Basarabia, care este de un sange cu noi, crestinii de acolo au protestat impreuna cu preotii si episcopii impotriva actelor biometrice si au reusit sa modifice legea creandu-li-se alternative, nebiometrice. Pe cand la noi exista o lupta doar la nivel de teorie. (Nota Redactiei Ziaristi Online: Si in Romania exista alternativa prin eliberarea pasapoartelor temporare, normale, fara cip, valabile un an, ca urmare a campaniei societatii civile crestine din anii trecuti. In schimb, in Republica Moldova pasaportul biometric se elibereaza inclusiv copiilor sub 7 ani iar primul ministru Vladimir Filat se lauda ca este posesorul primului pasaport diplomatic biometric.

Conform portalului Moldova Crestina in Basarabia exista “pasapoarte pentru crestini” fara cip dar si fara dreptul de a calatori: “Ministerul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor (MTIC) anunţa cetaţenii care refuza sa-şi faca pasaport biometric ca vor putea solicita in continuare actul de identitate provizoriu (formularul numarul 9), care nu conţine numar de identificare de stat al persoanei fizice (IDNP) şi date biometrice suplimentare.

Totodata, oficialii ii anunta pe cetateni ca respectivul act de identitate este valabil insa doar pe teritoriul Republicii Moldova şi nici o tara din lume nu va permite intrarea pe teritoriul sau a persoanei care detine un astfel de pasaport, din simplul motiv ca aceste acte nu sunt recunoscute si nu corespund standardelor internationale.“ In urma protestelor de anul acesta a ramas valabil… “formularul numarul 9″, mai informeaza acelasi portal: “Deputatul PD, Alexandru Stoianoglo, sustine ca Formularul nr.9 va fi valabil in continuare fara a avea acel cod de identificare pe care enoriasii il considera diavolesc”. Totodata, Mitopolitul Vladimir al bisericii “moldovenesti” rusesti si-a linistit oitele pravoslavnice afirmand ca respectivul cod nu reprezinta “semnul diavolului”).

Ce se intampla in Basarabia e un caz aparte. Ei sunt pusi acolo intre ciocan si nicovala, intre Moscova si Bruxelles. Rusii nu au niciun interes sa ii scape din mana pe basarabeni, ca nu cumva sa se alieze cu Europa, sau cu Romania. Toti se tem, si Europa si Moscova, de o Romanie unita. De aceea se si introduc fel si fel de diversiuni intre romani pentru a nu se putea coagula ceva trainic, special pentru a mentine si accentua dezbinarea.

Toti au nevoie sa fure bunurile si pamanturile Romaniei bogate. Si unii si altii au interes sa folo­seasca tara noastra pentru un eventual front aici intre cele doua puteri. Dar, bineinteles, in afara de aceasta, basarabenii sunt si oameni credinciosi care au stat acolo in picioare, zi si noapte, mili­tand pentru drepturile lor.

Au mai multa stator­nicie decat noi. La noi nu ai cu cine sa te aliezi, nu exista niciun interes nobil la acesti oameni poli­tici ca sa ridice piatra aceasta de pe mormantul neamului nostru. O tin ferecata si cine sa o ridice? Lor le merge bine acolo unde sunt, parlamen­tari, deputati, primari, au copii si rude de ingrasat. La noi fiecare se crede mai papa decat Papa. Interesele si orgoliile personale asa de tare intuneca mintea ca fiecare vede in felul lui propriu, niciodata ca celalalt de langa el. Cum sa se uneasca? Daca se da o dispozitie de la Centrul Europei, apai la noi in tara se aplica cu si mai mult zel.

Da, din pacate aceeasi dezbinare persista si in randul credinciosilor din Biserica. Cum vom reusi sa distingem pe viitor lupii de adevaratii pastori? Binestiind ca se urmareste convocarea unui mare Sinod Ecumenic, prin care ierarhii ecumenisti sa isi intemeieze cu canoane mincinoase faptele lor neortodoxe. Deja sunt divergente intre Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I si mai multi ierarhi necompromisi din Sinodul Greciei pe aceasta tema.

In cazul acesta e bine ca la ei sunt divergente, asta inseamna ca mai ai dreptul la opinie, la noi cine sa protesteze dintre episcopi? La noi se supun cuminti. Aici e liniste, nu cumva sa vorbeasca cineva de vreo problema interna a Bisericii. Noi nu ne amestecam si ramanem mai bine dezinteresati in „pace”. Se vrea distrugerea Bisericii Ortodoxe, singura forta care mai tine omenirea.

Au inceput cu Iugoslavia, pe care au faramitat-o, au trecut in Grecia, tot ortodocsi, unde au creat anarhie si criza economica, urmam noi. Prin aceste masuri anarhice pe care le vedem luate la nivelul tarii noastre, se urmareste distruge­rea Romaniei si a Ortodoxiei, dupa modelul iugoslav.

Tot o intentie de distrugere a Ortodoxiei este si ecumenismul, una mai subtila, din interior, prin care i se distrug bazele si principiile canonice, fara de care Biserica nu poate exista. Dar ea va exista prin episcopii si pasto­rii care vor alege adevarul. Ecumenistii au falsa impresie ca vor putea aduce ceva nou in Biserica lui Hristos. Sa nu uitam ca Biserica este trupul al carui cap este Hristos. Nu o poti rupe de la Hristos, care este calea, adevarul si viata. Ecumenistii nu vor reusi nimic. Reali­tatea nu o poti schimba in functie de interesele omenesti.

Realita­tea dumnezeiasca ramane aceeasi in orice veac. Acest sinod care se urmareste nu are scopuri si intentii bune. Daca ar avea un scop bun ar tine cont de celelalte si­noade ecumenice statornicite de Sfintii Parinti si care au rostit anateme impotriva celor ce nu le vor respecta. in numele carui sfant si al carui duh vin ei acum sa schimbe ceva in dogmele Bi­sericii? si cine sa schimbe? Niste oameni erodati in nedreptate? Duhul Sfant graieste prin gurile purtatorilor de Dumnezeu, nu purtatorilor de interese omenesti. Cum au ei indrazneala sa mo­difice hotararile Sfintilor Parinti?

Unii considera ca aceste randuieli sunt invechite…

Bineinteles, cand nu iti convine si nu se potriveste cu interesul tau, sunt invechite… Dar Adevarul si Evanghelia se invechesc? Dumnezeu nu se invecheste, Dumnezeu acelasi este. Dar daca noi supunem Biserica Statului, o facem o institutie omeneasca, in care pastorii sunt alesi de politici­eni… Iar cum politica se schimba, asa si cei care se ghideaza dupa guvernari politice. Noi mai in­tai trebuie sa fim oameni ai Bisericii, apoi ai Sta­tului. Ierarhul nu amesteca politica cu Biserica, merge dupa dispozitiile Domnului, nu ale Sta­tului.

Ca cetateni ne facem datoria fata de stat, dar dam Cezarului ce e al Cezarului si lui Dum­nezeu ce este al lui Dumnezeu. insa multimea cunoaste pastorul cel bun si crestinul adevarat se va duce dupa pastorul cel bun. Daca multimea de credinciosi cunoaste legea si canoanele Biseri­cii, scrierile Sfintilor Parinti, atunci si episcopul va fi in ton cu credinciosii. Suntem datori sa ara­tam eventualele derapaje de la dogma ortodoxa, cum ar fi slujirea impreuna cu celelalte biserici neortodoxe.

Convietuim, cum am mai spus, im­preuna, nu avem nimic cu cei de alte credinte, dar nu ne amestecam si dizolvam cultul crestin; fiecare slujeste in legea lui, fara conflicte religioa­se, respectand dreptul fiecaruia de credinta. De ce vin ei acum si ne amesteca? Nu cei care vor sa amestece lucrurile produc dezbinarea? Dar noi stim ca ei vor sa formeze o biserica unica mondi­ala, dupa modelul politic.

Nu credeti ca lipseste crestinilor nostri o baza de cunostinte bisericesti, catehetice si dogmatice? Fara cunoasterea predaniilor scrise de Sfintii Parinti, cum vom putea mentine si apara adevarul? Carti se tot tiparesc, dar cine mai citeste?

Cine sa le spuna oamenilor sa citeasca Sfintii Parinti? Putini sunt preotii care isi povatuiesc tur­ma si o educa in duhul Sfintilor Parinti. Acum de la amvon se predica din noile manuale de dogma­tica bisericeasca. Ei si-au facut singuri manuale, pe care credinciosul mai este si obligat sa le cumpere. Nu numai ca se strecoara erori dogmatice, dar nu au macar stiinta de a se adresa intr-un limbaj atrac­tiv educativ.

Nimeni nu citeste din ce scriu ei. Ca­teheze ar trebui sa faca fiecare preot cu parohia sa, cum era pe vremea mea, cand parintele cu dascalul si alte personalitati ale satului se uneau si organizau tabere de vacanta, in care faceau cateheze cu elevii, se discutau lucruri si de cultura si practice si se si bucurau de frumusetea vietii. Trebuie sa stii mai intai sa ii introduci in atmosfera de a citi, de a cauta adevarul, mai ales in randul tinerilor.

Asta este mi­siunea preotului. Azi nu mai are nimeni grija cate­hizarii, din ce in ce mai putini sunt cei care se impli­ca sa formeze crestinul de maine, atat un cetatean drept si onest, cat si un crestin evlavios, cunoscator al traditiei si invataturilor Sfintilor Parinti.

Dar mai degraba mamele ar putea face cateheza cu copiii lor. La noi lipseste o cultura teologica profun­da. Mamele, de mici, ar trebui sa le puna in brate copiilor lor carti de rugaciune, povestiri cu sfinti, cateheze si mai tarziu carti teologice, invataturile Sfintilor, dintre care unele sunt accesibile tuturor, cum e Sf. Ioan Gura de Aur, de pilda.

Comuniunea in comunitate ar rezolva multe pro­bleme si de educatie si de intr-ajutorare. Dintr-o comunitate astfel dezvoltata se poate naste si un Constantin Brancoveanu, si un Mihai Viteazul. Cu o pregatire spirituala si intelectuala putem avea prilejul sa ne impunem in Europa si marilor puteri, aparandu-ne drepturile noastre, credintele si obi­ceiurile predate noua de Parintii nostri, care si-au dat viata pentru Biserica si pentru acest neam.

Sursa: Revista Atitudini via Ziaristi Online

Foto: Cristina Nichitus Roncea

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 366 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 438 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 140 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 225 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics