Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Analize-studii
Parintele Justin Parvu – Traim intr-un veac al minciunii si al inselarii (Atitudini)
Aciduzzul | 20 noiembrie, 2010 | 0 comentarii | 330 vizualizari |
(2 voturi )

Parinte, spuneati ca traim intr-un lagar electronic, chiar daca noi nu sesizam si inca avem impresia ca suntem liberi, intr-o societate democratica. Credeti ca este vreo diferenta intre acest lagar si cel comunist?

Dragii mei, nu este nicio diferenta. Ca este comunism sau neocomunism, ca este sub Ceausescu, sau sub Iliescu, sau sub oricare alt x-ulescu, prizonierul tot prizonier ramane. De aici putem vedea noi arta si dibacia la care au ajuns acesti stapani ai lumii, dupa cum au reusit sa transpuna in mintile noastre comunismul drept democratie, cenzura drept libertate, incat au ajuns sa desavarseasca aceasta arta demonica, arta minciunii; traim intr-un veac al minciunii si al inselarii, incat nimic nu mai e autentic, nici noi, ca persoane, nici plantele sau hrana pe care le consumam, toate sunt modificate si nefiresti. Se lucreaza cu informarea si dezinformarea in asa grad, incat nici tu nu mai stii care este partea reala a lucrurilor. Ca sa distingi azi adevarul de minciuna e greu si pentru oamenii duhovnicesti si cat de cat asezati; este nevoie de o mare atentie si trezvie, sa ne cunoastem inamicul ce ne sta inainte. Este insusi tatal minciunii si isi aduna in laboratorul minciunii toate uneltele acestea prin care lucreaza si pe care le compromite neincetat. Ei folosesc astfel de tehnici pentru un scop foarte important – sa induca confuzia –, aceasta este o arma importanta a sionismului international. Prin indoiala si confuzie anulezi tot, chiar orice fundament care a stat la baza unei civilizatii. Adica este o descompunere si morala, si spirituala a omului, incat el nu mai exista ca fiinta umana; este o depersonalizare a fiintei umane. Acesta a fost de altfel si scopul lor, de a aduce omenirea intr-un stadiu de neincredere. Diavolul, vrajmasul de moarte al omului, a reusit sa il dezmosteneasca pe om de toate calitatile cu care a fost inzestrat in rai.

Dar cum poate reusi fara voia noastra?

Pai, desigur ca prin voia noastra; prin neascultarea noastra de poruncile lui Dumnezeu, am lasat portite deschise pentru tatal minciunii. Cine mai tine azi seama pentru ce inaltime duhovniceasca am fost creati si de ce bogatie ne facem lipsiti prin neascultarea noastra? Cine mai asculta de sfaturile Parintilor Bisericii? Daca nu suntem intr-un rost duhovnicesc, nu ne aflam pe o axa buna. Degeaba avem noi ratiuni drepte si logice, daca nu isi au rostul duhovnicesc, sunt fara valoare; nu esti acoperit de har. Discernamantul este sarea Harului dumnezeiesc. Ei amesteca lucrurile si prezinta unele informatii reale, unele false, astfel incat sa ne slabeasca puterea de a discerne. Acesta este, de altfel, scopul lor demonic.

Daca ajungi sa fii prizonierul unei reeducari a mintii, cum reusesti sa mai evadezi?

Cea mai comuna metoda de reeducare, folosita atat de comunisti, cat si de stapanitorii de azi, de altfel aceiasi securisti doar cu alta palarie, este metoda sedintelor. Inainte erau sedintele de partid, acum sunt sedinte culturale sau simpozioane. In momentul in care a intrat in presa aceasta a sedintelor si a strangerilor de maini, omul incepe deja sa aiba indoieli si sa renunte la crezul sau de o viata si astfel sa imbratiseze doctrina partidului. Nu deodata. Azi, maine, poimaine, incet-incet, incepe sa isi faca loc in suflet schimbarea conceptiilor pe care le aveai si asa toata ciocaneala asta a lor are pana la urma un rezultat pozitiv pentru ei, chiar daca la inceput pare o tactica banala. Ei conduc lumea din umbra, cu un nucleu de oameni, o elita a intunericului si a rautatii. Si noi, daca am crea o elita duhovniceasca am mai putea realiza ceva si sa le stam impotriva.

Mai e posibil asa ceva, cand fraiele natiunii noastre sunt in mainile altora?

Romania la ora actuala nu mai este condusa de romani, ci de straini, in special evrei si unguri, care au gasit in tara noastra o gazda placuta din toate punctele de vedere; din punct de vedere economic, dar si din punct de vedere al lasitatii romanului. Iti da si papucul din picioare, numai sa il lasi in pace acolo sa traiasca linistit in noroiul si in greutatea lui. Si in special aici in Moldova, mai aproape de Rasarit, este o invazie de evrei, ca astfel sa poata avea ei un atu in privinta succesului lor iudaic, sa poata avea trecere din zona Occidentului spre Rasarit. Pentru ca toate miscarile politice si teritoriale nu sunt altceva decat un interes viu pentru viitorul lor, nu un viitor de 10-15 ani, ci un viitor cu o perspectiva si de peste 50 de ani, viitor pe care sa-l aiba la indemana si sa il puna la dispozitia neamului lor, spre realizarea unui guvern unic mondial. Citeam intr-o carte cateva metode de manipulare evreiesti. Primul secret sionist este sa deruteze cu zvonul opinia publica. Al doilea secret: a inmulti asa de tare defectele poporului, obisnuintele, pasiunile, relatiile vietii in comun incat sa nu se mai inteleaga unii cu altii. Iata rostul minciunii evreiesti.

Si care credeti ca ar fi rolul ungurilor la noi in tara de ocupa functii atat de importante in fiecare guvernare?

La noi in tara au condus si vor conduce minoritatile. Dar nu numai la noi in tara, toate conducerile mari ale lumii sunt dirijate tot de minoritati. Rusii, de pilda, sunt condusi in cea mai mare parte de evrei. Americanii, tot de evrei. Pentru ca aceste doua imperii mari pe care se bazeaza sunt forta lor militara. Mafia masonica tine Rusia si America asa, fata in fata – cand prieteni, cand dusmani, cand binevoitori, cand rauvoitori, cand in cantece fratesti, cand in cantece dusmanesti. Daca ai sa gasesti niste romani pusi in guvern, aceia sunt la ministerele cele mai neinsemnate, la ape, in agricultura, pe la aviatie. Ungurii niciodata nu ne-au putut avea in sufletul lor si nici nu ne vor avea, pentru ca e ura acestei rase mongole impotriva rasei latine. Daca am avea niste oameni de jertfa, poate am avea si alta soarta, dar bineinteles ca acesti oameni sunt repede lichidati sau intimidati. Si cei care ar mai putea face ceva sunt de altfel oameni foarte obositi, fiind suprasolicitati. Asta face parte tot din planul lor, sa oboseasca natia in asa fel incat sa nu mai poata gandi limpede si sa doarma in momentele cele mai importante. In parlament, de pilda, vorbeste unul, ceilalti sforaie. Si apoi se intreaba oare cand o fi trecut legea cutare? Si ajung sa banalizeze lucrurile de varf.

Asistam acum la o demascare a masonilor si a societatilor masonice si ei insisi incep sa isi faca lucrarile cunoscute. Cum se explica aceasta?

Pai, la ce sa mai stea ascunsi, daca si-au atins telul? Acum conduc lumea si mai trebuie si sa ni le inchinam. Acum nu mai au niciun secret.

Spuneati mai devreme de sedintele de partid care au rostul de a ne reeduca. Acelasi lucru este valabil si pentru intrunirile ecumeniste? Adica se poate intampla ca sa participi initial la aceste intruniri cu intentii bune, si sa ajungi sa te trezesti ecumenist?

Pai ei asta si urmaresc, aici e si inselatoria. Iti prezinta lucrurile cu inselaciune, ca si cum ei ar fi doritori de pace si plini de iubire, dar in spate se ascunde dorinta demonica, supusa sistemului politic, de a denatura adevarul, de a-ti perverti credinta. Nimic nu se incepe fara reusita. Daca din planul sionist au facut parte aceste intruniri ecumeniste, asta inseamna ca ele au si un scop precis, pe care, de altfel, il vor si atinge. Ei intai fac pacea si dupa aceea razboiul. Totul este foarte calculat cu cateva decenii inainte. La ora actuala este o lucrare mare de inselaciune. Asa cum pescarul, de pilda, la pescuit are o scanteie mica acolo, deasupra apei, care pluteste; pestele o vede si vine repede din adanc sa prinda momeala, si este prins. Daca intr-adevar ar avea niste scopuri sincere si nobile aceste adunari ecumeniste, nu s-ar intruni in hotelurile cele mai luxoase sau in locurile cele mai pline de erezii si paganisme. Noi cunoastem cele sapte soboare ecumenice, aceste sinoade erau in puterea harului lui Dumnezeu. Faceau privegheri indelungi, cu post si nevointa, liturghie, si abia apoi se facea conferinta comuna, unde dezbateau toate problemele. Pentru intalnirile acestea erau alese locurile dintre cele mai simple, cele mai modeste, cu incarcatura duhovniceasca. Pentru ca se adunau acolo sa vorbeasca in cinstea suferintelor, in cinstea chinurilor si a necazurilor prin care au trecut generatiile acestea. Pai noi, daca ne pregatim cu masini de lux, la viteza maxima, in hotelurile cele mai alese, cu ce respect ne apropiem de jertfa aceasta? Evreii insa stiu cum. Nu ati vazut cum se bat evreii cu capul de Zidul Plangerii!? Pai ei stiu sa isi cinsteasca inaintasii mai degraba decat ne cinstim noi sfintii. Bat acolo ca berbecii in zidul acela, desigur un act primitiv, dar asa primitiv cum este, acela sta la baza adevarului iudaic si intretine respectul si evlavia. Noi indata punem mainile in buzunar si trecem cu usurinta peste traditie, peste bogatia istorica si culturala a Bisericii si a neamului, ca nu ne pasa noua – noi traim acum alte vremuri, alta conjunctura, noi suntem oameni „destepti”, „evoluam” altfel si, de fapt, ne deformam. Toata aceasta falsitate care a aparut in lumea noastra nu are alt scop decat sa stanjeneasca si sa submineze toata traditia si convingerile unui neam. Si noi, cand facem o comemorare a martirilor nostri, sa o facem in asa fel incat sa insufli un respect fata de eroi, martiri, marturisitori; nu trebuie compromisa jertfa si lucrarea lor, amestecand-o cu tot felul de teorii mizere ale strainilor, atata timp cat toata viata lor ei (evreii) au urat tot ce a fost valoros in tara noastra. Dar se fac studii de martirologie tot in hoteluri, tot cu straini, al caror neam a torturat pe martirii nostri. Strainul isi expune teoria lui bagatelizanta, romanul nostru rade si in felul acesta ne batem joc de suferinta unui neam intreg. Daca nu traiesti martirologia este ca si cum te-ai duce la apa si te intorci cu galeata goala. Martirologia nu se face in laborator si in eprubeta, ci prin traire. Pai cum sa se pogoare harul lui Dumnezeu cu mainile in san si cu tigara in gura? Pentru ei, acest martiriu este un parfum ortodox. Aceasta este o blasfemie la adresa suferintei. In timp ce ei si-au jertfit viata lor, au stat inghetati in celular, infometati, maltratati si cate si mai cate metode de tortura, din care Harul lui Dumnezeu pe multi i-a scos nevatamati.

La astfel de inselare si minciuna cum trebuie sa reactionam?

Trebuie sa reactionam, mai, cat mai „latin”, pentru ca latinul nu contempla apa care se duce la vale, si in urma lui e prapadul. Latinul actioneaza. Cu totii avem mare vina, pentru ca nu ne facem datoria la timp. Fiecare poate si e dator sa contribuie cu ceva ca sa scoata din noroiul acesta al strainilor si ereticilor adevarul la suprafata. Macar un paraclis sa ne silim sa facem si noi, o metanie batuta din neputinta noastra. Noi nu trebuie sa cautam solutii lumesti, dar fiecare sa marturiseasca si sa lucreze dupa putere la locul in care este, si Domnul va da solutia; Domnul este cel care aduce roadele si El le randuieste pe toate, noi numai sa ne aflam lucrand tarina si ogorul. Izbanda e a lui Dumnezeu, nu a oamenilor. Este nevoie de un numar mare de rugatori, astfel incat sa se simta puterea rugaciunii si sa arda planurile antihristilor.

Dar in acelasi timp este un pericol si de-a dreapta, de a cadea in zelotismul imatur care sa ne conduca la schisme sau alte rataciri, dupa cum stim ca a procedat Parintele Nichita de la manastirea Brancoveni, despre care se tot discuta… De acest pericol cum sa ne pazim?

Este o incercare de a da o lovitura unitatii Bisericii noastre. Pentru ca toate aceste atitudini extreme, care nu au alta finalitate decat faramitarea in alte si alte schisme, sunt lucrarea tot a securitatii, care si-a infiltrat oamenii spre a realiza aceasta dezbinare. Iar bietii crestini naivi, sau creduli, cad in plasa lor. Dar ca sa faci un astfel de act, este nevoie si de putina mandrie, sa te crezi tu putin mai special, vrednic de harul si mantuirea lui Dumnezeu. Toate aceste biserici schismatice si ratacite pot reveni la Trupul Bisericii din care s-au desprins, doar atunci cand capii lor isi vor inmuia cerbicele si se vor smeri sa recunoasca adevarul. Dar cum sa isi piarda ei scaunele si autoritatea? Doar asa am mai putea nadajdui la o revenire a lor. Parintele Nichita era un duhovnic deosebit, care aduna oameni in jurul lui si ii invata o conduita buna, dar uneori se poate ca si din cauza mandriei sa aluneci. Mai greu este ca dupa tine se duc valuri si valuri de ucenici, si te faci pricina si incepatura a caderii si altor suflete. Increderea in propriile forte si propriile cunostinte mereu a dat gres. Parintele Nichita este victima a propriei sale inselari. Ce inseamna a minti? A te ascunde in spatele unui adevar. Si atunci cand stai cu spatele la adevar, ce sa mai vezi?

Cum sa prindem puterea de a ne ruga atunci cand suntem prigoniti sau in cazul in care suntem victime ale unui control al mintii sau psihotronic?

Daca noi am avea o stare de rugaciune cum se cuvine unui crestin, am avea puterea sa intoarcem raul spre bine. Sa facem din tara asta un Canaan de rugaciune. Iar daca vom avea smerenie, Dumnezeu ne va invrednici si de darul rugaciunii care sa ridice solzii de pe ochii mintii. Dar o smerenie imbracata in haina demnitatii, o smerenie nesupusa potrivnicilor lui Hristos, aceasta ne va acoperi si vom trece prin cuptorul cel de foc al ispitelor nevatamati. (extras din nr. 13, interviu realizat de monahia Fotini, 18 octombrie, 2010).

Sursa: Atitudini

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 9 decembrie, 2017 | 0 comentarii | 572 vizualizari | 3 voturi

Cioturi de arbori cu circumferinta de peste 5 metri, ulei de motor ars, paraie distruse, buldozere si drujbe care ”canta” neincetat pe toate vaile de-a lungul raului Cerna. Asa se prezinta astazi Parcul National Domogled – Valea Cernei, cel mai mare din cele 13 din Romania. Padurile ramase neatinse, formate prin procese naturale dupa ultima […]

Autor: Aciduzzul | 29 iulie, 2017 | 0 comentarii | 491 vizualizari | 2 voturi

Publicatia AgroStandard lanseaza Studiul de piata „Top 600+ Cele mai mari Exploatatii Agricole din Romania”, prima analiza de acest fel realizata vreodata in Romania. Studiul a fost realizat urmare a solicitarilor venite din partea mediului de afaceri, data fiind absenta informatiilor oficiale cu privire la fondul funciar din tara noastra, precum si a lipsei unor […]

Autor: Aciduzzul | 13 septembrie, 2015 | 1 comentarii | 610 vizualizari | 4 voturi

Toata lumea vorbeste zilele acestea despre criza imigrantilor. Toti se intrec in teorii care mai de care mai fanteziste cu privire la cauzele si la solutiile pentru acesta “criza” si s-au format deja doua tabere cu pozitii antagonice pe marginea acestui subiect. Pe de-o parte gruparile nationaliste de pe tot cuprinsul Europei care intuiesc pericolul […]

Autor: Aciduzzul | 26 august, 2015 | 0 comentarii | 359 vizualizari | 3 voturi

Marius Serban Toata lumea asista (neputincioasa) zilele acestea la o adevarata invazie a emigrantilor din tarile arabe catre Europa, care a inceput brusc, suspect de brusc. Desi subiectul este intors pe toate partile de mainstream-media, nimeni nu spune de ce aceasta invazie se petrece tocmai acum. Pana la urma razboaiele din Siria, Irak, Libia, Afganistan […]

Autor: Aciduzzul | 15 martie, 2015 | 0 comentarii | 1547 vizualizari | 9 voturi

Cazul Darius Valcov este unul cat se poate de clar al triumfului neoliberalismului si al jafului institutionalizat practicat de mafiile transnationale, numite gratios, FMI, BM, UE, etc., in coloniile cocotiere pacificate, populate cu oi placide, spalate excesiv pe creier, cam cum este Romania. Pentru a intelege resorturile dupa care functioneaza institutia care a acaparat spatiul […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics