Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Arta-Cultura
PATA(pievici) DE PE ICR. Eugen Mihaescu in exclusivitate pentru Ziaristi Online: “Patapievici va trebui curand sa se uite peste umar”
Aciduzzul | 23 iunie, 2012 | 2 comentarii | 301 vizualizari |
(2 voturi )

“HR Patapievici foloseste termeni gen “maniheism” cu usurinta cu care se gandeste la “onanism”, uitand sa se inchida la prohap atunci cand deschide gura.” -Eugen Mihaescu

PATA(pievici) DE PE ICR

Cand eram student la Institutul de Arte Plastice — devenit astazi Universitatea de Arta — pe la jumatatea anilor ’50, un model, care in afara de faptul ca ne poza, il ajuta pe profesorul de anatomie artistica Gheorghe Ghitescu si aducea, impachetat in ziar (“Scanteia”), de la morga, un antebrat ecorsat pentru ca sa-l desenam. Proaspat scos din formol, hoitul putea de te trasnea. Numele modelului era Alexandru Paleologu.

Aceeasi senzatie de greata mi-a revenit astazi cautand cateva citate printre insailarile — care se doresc “dastepte” si nu sunt decat inepte — din corespondenta adresata de HR Patapievici “modelului” devenit “Excelenta Sa Ambasadorul”. Scrisorile sunt semnate “Cu supusenie”!… Apropo, Alexandru Paleologu s-a casatorit cu una dintre colegele mele de studentie, pe atunci tanara pictorita Gabi Ionescu, si astfel se nascu “ambasadorasul” (asa ii spuneau functionarii de la ambasada Romaniei din Paris) Theodor Paleologu! in fine, iata, scoase din “mlastina hartiei” cum scria Arghezi, frazele patapieviciene:

– “Romanii au devenit un popor de oameni urati (in ambele sensuri: lipsiti de frumusete si trezindu-si mutual ura).”

– “Oamenii valizi in Romania de azi sunt tampii, flecarii, extropiatii, gangavii si crapulosii. Constat ca inima acestui popor s-a impietrit.”

– “Ies pe strada si nu vad oameni normali. Ca intr-un cosmar, aproape toti cei pe care ii intalnesc se balbaie, isi bataie ochii, dau din picioare ca apucatii, injura, se zdrelesc intre ei cu placere, vorbesc schimonosit, rostesc idiotenii.”

– “(…) a fi roman nu este numai ingrat, este si injust. Este, in orice caz, aproape o ocara.”

– “Poporul roman nu a vorbit direct in istorie, iar cand a inceput sa vorbeasca (votul universal si egal), a inceput sa spuna numai prostii. Cred cu convingere ca garantia progresului in Romania este votul cenzitar. Romania va evolua numai in masura in care poporul, misera plebs, nu va avea acces direct la decizie. Politicienii nostri de frunte au realizat perfect incapacitatea boborului de a furniza elementele inteligente ale unei optiuni politice libere si mature.”

– “Pentru ca in conditiile votului universal si egal dicteaza cei cu urina puternica. Romania ar fi putut fi salvata de rrromani prin votul cenzitar. Dar Romania va fi distrusa de rrromani, care nu pot alcatui un popor, pentru ca valoreaza cat o turma: dupa gramada, la semnul fierului rosu. Este inutil sa-l salvezi pe imbecil de propria sa vocatie(…)”

– “in noi izbucnesc, vrand nevrand, gesturile melo-epileptice, scobitul in nas, scuipatul in farfurie, argumentarea prin injuraturi, zbieretul cu spume la gura etc. E o mojicie innascuta, ceva de taran care, crezand ca poate ajunge boier cu apucaturi de precupeata, s-a instalat nesimtit in casele orasenilor devenind ireversibil si inconstient taranoi.”

– “Trebuie sa ne smulgem din vraja acestei minciuni care este Romania: romana este o limba in care trebuie sa incetam sa mai vorbim (…) sau sa o folosim numai pentru injuraturi.”

– “Odata ce te-ai dezgustat de el, poporul roman nu-ti mai poate face nici macar mila. Numai un sfant il mai poate salva (dar acela, daca o va face, se va pierde pe el).”

– “(…) stefan cel Mare (pe care melodrama nationala, in ciuda nenumaratelor curvii si ucideri, l-a declarat “sfant”.)”

HR Patapievici e liber sa baiguie ce-i trece prin cap — daca nu s-a gasit nimeni sa-i sparga capul inca! — si sa insulte poporul roman, dar l-as intreba de ce nu refuza simbria pe care o primeste din banii acestui popor nefericit, venita direct din truda celor insultati? Pentru asta insa ar trebui sa aiba ONOARE, iar el se comporta ca un milog. Sa demisioneze odata si sa se dedice despicarii firului in patru intr-o institutie unde se vor gasi destui pacienti care sa-i admire elucubratiile! HR Patapievici foloseste termeni gen “maniheism” cu usurinta cu care se gandeste la “onanism”, uitand sa se inchida la prohap atunci cand deschide gura.

Arivistul uita ca un poet exceptional cum era Alexandru Macedonski, din cauza unei epigrame nefericite in care il insulta pe Eminescu, a fost acoperit de uitare. Iertata-mi fie comparatia dintre Patapievici si Macedonski, “proportion gardée” cum zice francezul! Caragiale, atunci cand l-a creat pe Rica Venturiano, l-a avut ca model pe actorasul Ventura, stalp de cafenea la “Capsa”, cel care l-a atras in cursa pe Eminescu si l-a predat asasinilor. HR Venturianovici, contemporanul nostru, presedinte al Institutului Cultural Roman, a incercat si el, nefericitul, sa il ucida pe Eminescu a doua oara si l-a numit, fara rusine, “cadavrul nostru din debara, de care trebuie sa ne debarasam.” Patapievici, este evident, nu stie ca GENIUL este nemuritor.

Sunt convins, si asta ma mai linisteste, ca Patapievici va plati pentru siragul de magarii pe care a incercat sa ni-l vanda ca fiind din perle de cultura. Va trebui curand sa se uite peste umar, in urma, sa vada daca il urmareste cineva fie in tara, fie acolo unde va incerca sa se refugieze.

Eugen Mihaescu,  Membru de Onoare al Academiei Romane

Sursa: Ziaristi Online

2 Comments

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 572 vizualizari | 1 vot

  – Domnule profesor, omenirea a marcat, în acest an, împlinirea unui secolde la declanşarea Primului Război Mondial. Cum aţi caracteriza, în câteva cuvinte, acest sinistru al istoriei, care a provocat moartea a circa 17milioane de oameni? Sigur că, în esenţă, ne gândim la numărul de morţi şi la uriaşele distrugeri materiale. Dar, în ce priveşte […]

  Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 286 vizualizari | 1 vot

  Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 658 vizualizari | 2 voturi

  Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul “material” al acestui fenomen divin. “O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg […]

  Autor: Aciduzzul | 11 aprilie, 2014 | 0 comentarii | 556 vizualizari | 6 voturi

  Ceea ce stim despre avangarda literara, artisica in general, este ca ea reprezinta factorul dinamic in miscarea artei, ca are rolul noului fata de vechi, ca este deschizatoare de drumuri, precursoare a artei viitorului, sondand noi cai de exprimare, impulsionand cursul literaturii, al artei, spre noi orizonturi, respingand traditia ca factor fosilizant, retrograd. Din acest […]

  Autor: Aciduzzul | 21 ianuarie, 2014 | 1 comentarii | 1153 vizualizari | 2 voturi

  La sfarsitul anului trecut, Cotidianul a publicat poate cea mai completa sinteza a evenimentelor din decembrie 1989, realizata de unul dintre cei care a fost in miezul problemei. Noi am publicat prima parte, sub titlul: Decembrie 1989: Atacul Ungariei asupra Romaniei vazut de serviciile secrete romanesti (I). “Neorevizionismul ungar a devenit vârful de lance al […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics