Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Economie
Patronul Aldis vrea carne bio
Aciduzzul | 18 septembrie, 2010 | 1 comentarii | 743 vizualizari |
(2 voturi )

XP
A pornit de la o carmangerie si in 20 de ani a ajuns unul din cei mai mari producatori de mezeluri din tara. Dupa ce a pus afacerea pe picoare, George Naghi, patronul Aldis, nu se dezminte, isi indreapta atentia spre zootehnie sau mai bine zis vrea sa puna la punct si acest sector. A gasit si o nisa de piata pe care ar putea intra, produsele bio, un segment in crestere in afara, dar care pare sa prinda si la noi. Naghi exploateaza circa 2.000 de hectare de teren agricol, asa ca nu isi pune problema asigurarii hranei pentru animale. Are si ingrasaminte naturale provenite de la fermele actuale. In prezent, detine mai multe ferme cu o capacitate de 2.500 de oi si 2.000 de vite. Ar fi vrut sa creasca si porci, dar nu prea i-a reusit.

A incercat sa faca un proiect, sa obtina bani europeni nerambursabili, dar acesta nu a fost acceptat, ceea ce i-a lasat un gust amar. Ca om din afara, stai si te intrebi, daca un investitor de talia lui Naghi cu afaceri de circa 70 de milioane de euro pe an nu reuseste sa prinda fonduri europeni, atunci ce sa mai zici de agricultorul de rand.

Patronul Aldis mizeaza acum pe rasele de carne, pentru ca altfel zootehnia nu este rentabila, cu atat mai mult cu cat au incetat si subventiile. Este convins ca exista cerere pe piata locala pentru produsele bio, nu-si face deloc griji ca nu are cui sa vanda. In cel mai rau caz poate sa valorifice carnea in stare proaspata.

De altfel, in ultimul an, carnea fresh i-a adus o parte insemnata din venituri, iar solicitarile din partea consumatorilor romani sunt tot mai mari. Are si avantajul macelariilor proprii, dar si a retelei de magazine din intreaga tara. La momentul actual are 28 de depozite si peste 15 magazine.

Vanzari mai mari cu 20%
In ciuda tendintei generale de scadere a consumului pe piata, nu doar la alimente ci si la alte produse, Aldis a inregistrat in primele sase luni o crestere a vanzarilor, fiind consemnat un procent de circa 20% fata de aceeaesi perioada a anului trecut.

Mai mult, Naghi a fost nevoit sa mai angajeze vreo 100 de oameni, la care renuntase anul trecut, pe fondul cererii ridicate de carne proaspata. Pe acest segment, productia zilnica se ridica la cateva zeci de tone. Grupul are circa 1.300 de salariati, din care numai pe procesare lucreaza aproximativ 1.100 de oameni.

Pentru a se mentine pe un trend ascendent, patronul producatorului de mezeluri a fost nevoit sa creasca volumele si sa mearga pe promotii. In conditiile situatiei actuale dificile de pe piata, cu venituri in continua scadere ale populatiei, nu-si doreste decat sa poata sa se mentina.

Promotiile, care presupun preturi de vanzare mai mici, i-au adus anul trecut o scadere a afacerilor de circa 24% fata de 2008 pana la un nivel de circa 69 mil. euro. In acelasi timp, profitul brut al companiei s-a înjumătăţit, de la 1,9 mil. euro la 0,76 mil. euro în 2009. In prezent, compania are o capacitate de productie de circa 150 de tone, care nu este folosita insa la maxim. Valoarea totala a investitiilor realizate in fabrica se ridica la circa 70 milioane de euro. Potrivit datelor companiei, Aldis are o cota de peste 15% pe o piata interna a mezelurilor, principalii concurenti sunt Cris-Tim, Unicarm, Elit Cugir si Angst.

Pensiune agroturistica la ferma
Ca orice om care vine din turism, la un moment dat fiind chiar seful unui complex hotelier, Naghi nu a putut sta deoparte nici acum de acest domeniu. A investit circa 8 milioane de euro intr-un complex hotelier, situat in apropiere de ferme, care dispune de 30 de camere. Aici isi tine si caii de rasa pe care i-a adus din afara pentru sume importante si cu care turistii pot face o plimbare cu trasura pe camp. Are si cativa ponei pentru copiii. S-a gandit si la o livada pentru a asigura o oaza de verdeata in jur.

Cine este George Naghi
58 de ani
Provine din alimentatie pulica
Afaceri in ind. carnii, agricultura, zootehnie
Vrea sa faca produse bio, mizand pe rase de animale de carne
Intentioneaza sa cultive plante tehnice
Cifra de afaceri de circa 70 mil. euro in 2009 pentru Aldis Calarasi
Sursa: Smart Agri

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 1 comentarii | 257 vizualizari | 4 voturi

  Evident, doar oligofrenii si deficientii mintali in stadiu avansat pot crede ca poti lua Covid mai repede mancand o friptura sau band o bere la un restaurant cu cativa prieteni, decat calcandu-te in picioare in hipermarket. Si totusi, nu s-a luat niciodata in calcul inchiderea hipermarket-urilor. A pietelor taranesti, in schimb, da…Explicatia este simpla. Desi […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 130 vizualizari | 3 voturi

  Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

  Autor: Aciduzzul | 28 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 107 vizualizari | 3 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sprijinit de Miscarea Civica Frontul Alfa cere imperativ stoparea TOTALA si URGENTA a defrisarilor de orice fel si interzicerea exportului de masa lemnoasa bruta si prelucrata primar pentru o perioada de zece ani. Aceasta masura putea fi luata oricand pana acum de catre cei care s-au perindat la conducerea tarii, insa […]

  Autor: Aciduzzul | 9 octombrie, 2020 | 0 comentarii | 184 vizualizari | 4 voturi

  Producatorii romani, discriminati in tara lor

  Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 175 vizualizari | 2 voturi

  De ce nu mai gasesc fabricile de conserve rosii pentru bulion in Romania?!

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics