Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Politica macro, moluste corupte si megaescrocherii. Avioane de pe vremea bunicii, probabil mai scumpe decat unele noi
Aciduzzul | 25 martie, 2010 | 0 comentarii | 420 vizualizari |
(2 voturi )

“Vizionarii” care conduc Romania de 20 de ani au luat, din nou, decizii inspirate in numele nostru odata cu achizitia fara niciun fel de licitatie, ci doar in urma unor „angajamente politice” a unor vechituri de avioane F-16 din anii `80 care, chipurile, vor apara spatiul aerian romanesc pana vom intra in liga mare si vom cumpara noile minuni ale tehnicii, si anume, modelul F- 35. In urma analizei caracteristicilor tehnico-economice ale celor mai performante avioane multirol MApN a identificat a cinci modele care satisfac cerinţele operaţionale elaborate de apărare. Este vorba despre F-16 – Lockheed Martin, SUA, JAS-39 Gripen – SAAB, Suedia, Eurofighter Typhoon – consorţiu Germania, Marea Britanie, Italia şi Spania, F-18 – Boeing, SUA şi Rafale – Dassault Aviation, Franţa. Cerinţele operaţionale emise pentru achiziţionarea a 48 de avioane multirol şi a suportului logistic iniţial au fost aprobate în luna iulie 2005.

Varianta achiziţionării de avioane F-16, ca pas intermediar în vederea înzestrării ulterioare cu avioane F-35 a fost menţionată de mai multe ori în ultimii ani fie “pe surse” militare, fie asumat în mod oficial. Un exemplu îl reprezintă fostul secretar de stat în cadrul MApN, Corneliu Dobriţoiu, care afirma la începutul lui septembrie 2008 că o decizie de achiziţionare a avioanelor multirol va trebui să ţină cont de faptul că, peste zece ani, F-35 va fi aparatul ţărilor NATO, iar investiţia într-un aparat care nu e interoperabil cu acesta ar presupune izolarea de ceilalţi.

Unele voci “avizate” din mass-media noastra penibila afirmau, chiar, ca aranjamentul cu SUA pentru cumpararea vechiturilor ar reprezenta un fel de multumire pentru marea generozitate a americanilor care “au ales” Romania pentru amplasarea scutului anti-racheta, dupa ce alte tari civilizate, mai din vest, au refuzat acest lucru. Se pare ca “afacerea” F 16 este tot un fel de Bechtel, un alt cadou otravit al Jandarmului Mondial pe care Romania, condusa de niste moluste corupte, l-a primit cu bratele deschise.

Aparent, ca si in cazul Bechtel, oferta americanilor este foarte tentanta – 24 de avioane oferite “gratis” si un contract de 1,3 miliarde de dolari pentru “revitalizarea” acestora, respectiv pentru pregatirea pilotilor si adaptarea infrastructurii. Numai ca, avand in vedere precedentul la care am facut referire, sau, de ce nu, cel al fregatelor “reconditionate” (o alta afacere geniala), suma s-ar putea dubla sau chiar tripla. Asta incet, cu pasi mici si pe sest. La fel ca in cazul contractului Bechtel.

Numai ca in acest caz, avand in vedere clauzele, cel mai probabil ultrasecrete ale contractului, nu vom afla nici cat am aflat in cazul constructorului american de autostrazi poleite cu aur.

Este, insa, aboslut legitim sa presupunem ca, in final, vechiturile F 16 de pe vremea bunicii ar putea costa de doua-trei ori mai mult decat unele noi. Nu ar fi prima data cand se intampla asta in ultimii 20 de ani!

Mai mult, “agentii de influenta” americani, precum evreul Niels Schnecker (autointitulat analist financiar si pilot de vanatoare) sau evreul cominternist Petre Roman, la unison cu “santajistul” Bogdan Chireac incerca sa ne convinga la Sinteza Zilei de la postul lui Vantu ca Romania a facut de departe cea mai buna alegere, optiunea aceasta fiind cumva, implacabila, sugerand populist ca, vezi Doamne, “revitalizarea” avioanelor ar putea fi facuta in Romania.

Niels Schnecker consideră că F-16 reprezintă cea mai bună alegere făcută de statul român, chiar dacă, în condiţiile în care România este membră NATO, un avion multirol nu este foarte important şi România “ar fi trebuit să se perfecţioneze pe elicoptere”.

“De departe F-16 ni se potriveşte cel mai bine. Imaginaţi-vă că locuim într-un apartament de bloc cu instalaţie electrică de bloc, şi ne luăm un aparat de gătit pentru un restaurant de lux. Instalaţia electrică ar sări în aer. De aceea nu putem lua Gripen”, a spus Niels Schnecker citat de The Money Channel.

El a explicat că F-16 sunt avioane cu experienţă în teatrele de operaţiuni ceea ce face intergrarea României în sistemul NATO mai facilă şi, lucrul cel mai important, trainingul este mai uşor, fiind disponibili mai mulţi specialişti care să poată instrui armata.

In plus, aflam ca vechiturile au performante uluitoare si, ce mai, sunt tot ce am visat vreodata si nu am avut parte pana acum. Este clar pentru orice traitor in Romania ultimilor 20 de ani ca aceasta este o noua afacere din care cineva va profita pe spinarea romanilor. Este interesant de urmarit cam unde se vor duce contractele pentru „serviciile” asociate cadoului american.
Romania plateste 1,3 miliarde dolari pentru avioanele F16 second-hand din SUA

F16 second-hand, solutia pentru Armata romana

Ministrul apararii nationale Gabriel Oprea a prezentat miercuri, in sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii,o informare cu privire la Programul Avion Multirol al Fortelor Aeriene Romane. Propunerea va fi supusa dezbaterii si aprobarii Parlamentului Romaniei. Ministrul Gabriel Oprea a prezentat, de asemenea, membrilor CSAT implicatiile epuizarii, in urmatorii ani, a resursei avioanelor MiG-21 LanceR, aflate in dotarea Fortelor Aeriene Romane.

Valoarea proiectului este de aproximativ 1,3 miliarde dolari SUA, costurile incluzand: 24 avioane revitalizate si complet echipate, asistenta tehnica pentru o perioada de 3-5 ani si pachet de suport logistic, simulatoare de zbor, pregatirea personalului navigant si tehnic, transportul, adaptarea infrastructurii de la sol, munitia, armamentul, costuri administrative, potrivit comunicatului remis redactiei HotNews.ro de catre biroul de presa al MApN.

Instruirea personalului se va desfasura in baze americane, la standardele de pregatire ale Fortelor Aeriene ale SUA, pana la obtinerea nivelului de operationalizare si implementare completa a acestui sistem.

Avioanele care urmeaza a fi cumparate sunt avioane aflate in uzul Aviatiei Militare Americane si au o resursa de zbor estimata la inca 10-15 ani (2500 – 3500 ore de zbor/avion), primele aeronave urmand sa ajunga in Romania in anul 2013. F16 e prevazut sa tina pina la 8.000 de ore de zbor, iar Fortele Aviatice ale SUA au in program folosirea de F16 pina in 2025 .

Derularea Programului Avion Multirol se inscrie in Parteneriatul strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii, iar optiunea pentru achizitionarea de avioane F-16 se circumscrie strategiei Statului Major al Fortelor Aeriene de realizare graduala a capabilitatilor operationale aeriene, care are ca obiectiv final intrarea in inzestrare a avionului F-35 JSF (Joint Strike Fighter). In acest sens, in cadrul strategiei sunt prevazute etapele:

– etapa initiala presupune achizitia a 24 de avioane in uz tip F-16, varianta Block 25;
– etapa intermediara presupune achizitia a inca 24 de avioane noi F-16, varianta Block 50-52;
– faza completa presupune intrarea in serviciu a 24 de avioane F-35 JSF, concomitent cu iesirea din serviciu a primului lot de avioane F-16 achizitionate initial.

F-16 este un avion multirol capabil sa execute misiuni de aparare a spatiului aerian, misiuni de lovire a tintelor terestre si maritime in toate conditiile meteo, ziua si noaptea, precum si misiuni de cercetare aeriana. Configuratia de echipare corespunde nevoilor de aparare a Romaniei si permite indeplinirea angajamentelor asumate in cadrul NATO.

Avionul F-16 este o aeronava cu performante tehnico-tactice testate in lupta, relevante fiind misiunile executate cu succes in operatiile din Irak, Balcanii de Vest si Afganistan. Toate aceste caracteristici tehnice si de performanta de cel mai inalt nivel satisfac cerintele operationale initiale ale Fortelor Aeriene Romane.

F-16 se afla in prezent in dotarea fortelor armate a 25 de tari: Statele Unite, Olanda, Turcia, Belgia, Danemarca, Grecia, Italia, Israel, Norvegia, Polonia, Portugalia, Koreea de Sud, Chile, Egipt, Emiratele Arabe, Iordan, Indonezia, Maroc, Oman, Pakistan, Singapore, Taiwan, Thailanda, Bahrain si Venezuela.

Purtatorul de cuvant al MapN, maiorul Constantin Spanu, a declarat la inceputul saptaminii pentru Mediafax ca MApN a avut in vedere cinci tipuri de avioane noi si un tip de avioane second-hand. “Sunt cinci producatori cu avioane noi: Rafale, F-18, F-16 bloc 51 si 52, Grippen si Eurofighter -Typhoon. In actualul context economic studiem si varianta F-16 in uz prin acord guvernamental cu SUA in cadrul Parteneriatului strategic”, a spus Spanu.

Reprezentantii Lockheed Martin in Romania nu au oferit detalii despre aceasta achizitie, precizand ca nu au aceasta competenta din moment ce va fi vorba despre un contract incheiat intre guvernele celor doua tari, firma fiind doar furnizoarea produselor.

Sursa: Hotnews

Vezi si:

https://www.badpolitics.ro/americanii-au-pus-pe-masa-mapn-oferta-de-24-de-avioane-f-16-second-hand-suedezii-propun-un-sistem-de-tipul-%e2%80%9ccumperi-acum-platesti-mai-tarziu%e2%80%9d-blogul-lui-bataiosu/

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 412 vizualizari | 6 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 459 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 150 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 232 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2025 © BadPolitics