Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Polonia da. România nu
Aciduzzul | 11 aprilie, 2013 | 1 comentarii | 238 vizualizari |
(4 voturi )

Mihai Giurgea
Politrucii români au descoperit modelul polonez. Cum ai vrea sa arate România când pleci din funcție, bai Ponta? “Hai să zicem că aş vrea să arate ca Polonia.” “Pentru mine Polonia reprezintă un model…dacă reuşim şi mergem pe drumul pe care a mers Polonia în ultimii ani cred că este un lucru bun.” “Cred că este un obiectiv nu doar bun, dar şi posibil.“ (sursa: Capital). Un obiectiv bun? Da! Posibil? In capul tău! In Polonia, Ein Mann, ein Wort! In România, căcat cu polonicul! Pe 16 decembrie 1989, Leszek Balcerowicz a apărut la televiziune si a spus polonezilor: de la 1 ianuarie, trecem la capitalism. Vom privatiza tot, vom concedia milioane de bugetari.

In schimb, vom încuraja sectorul privat, vom avea taxe mici, si va fi foarte simplu sa-ti faci o firma. Si așa a si fost: reforma a început exact pe 1 ianuarie 1990.

Porcii români promit invers: lapte si miere înainte de alegeri, iar după alegeri isi baga râtul in buget, pana vomita. Printre ei, însuși Victor Ponta: care promitea dement, 1.000.000 de locuri de munca in noiembrie, iar acum da afara si de la Oltchim, si de la Hidroelectrica, si de la Posta Româna.

Polonia a terminat reforma in 2 ani. România, in 22, nici n-a început-o.

Balcerowicz a tăiat la sânge cheltuielile statului. La fel ca Margaret Thatcher, in Marea Britanie. Ca alta soluție nici nu exista:

1,1 milioane de angajați la stat au fost concediați in 1990-1991.

Inflația a fost 640% in 1989, 240% in 1990.

In schimb s-au creat 600.000 de firme private si 1.5 milioane de noi locuri de munca. La privat!

România: in loc de concedieri, ieșiri la pensie si angajări. Adică a mărit cheltuielile statului!

In 2004: 600.000 de funcționari publici. In 2013: peste 1 milion! (iar idiotul de Ponta, cică mai angajează).

Doar 100.000 de mineri concediați, demult, pe vremea lui Radu Vasile. Si cu ce scandal! Si cu ce lupte: Valea Jiului, Costești, Râmnicu Vâlcea.

România n-a mai ieșit din criza. In schimb, Polonia nici n-a intrat.

Polonia este printre putinele tari europene (alături de Bulgaria) in care mai vin firmele sa facă afaceri. Investițiile străine au scăzut (ca peste tot) in 2009-2010. Dar si-au revenit:

România in schimb, se prăbușește de 5 ani de zile. Investițiile au scăzut de la 9 miliarde, la 1 miliard (si scad in continuare):

Polonia castiga azi mai mulți bani, decât cel mai bun an din istoria României – 2008. Asta e diferența intre Polonia si România.

România e blestemata: si prosti, si hoți!

Polonia a ajuns ce este, din cauza afacerilor, bai Ponta! Din cauza ca a ales clar, in 1990, capitalismul. Si a fost de partea patronilor, nu a cerșetorilor. Pe cerșetori i-a lăsat sa se descurce singuri – sau sa moara-n mă-sa, de foame.
In schimb, voi sunteți niște javre comuniste, care pupați poporul in cur, ca sa va lase sa furați 4 ani: si mai aveți tupeul sa va comparați cu Leszek Balcerowicz, sau cu Margaret Thatcher.

Care, nici unul, n-a furat nici un dolar din bugetul tarii lui!

Auzi, modelul polonez! Modelul Thatcher! Modelul suedez! In timp ce românii visează modele si poarta discuții teoretice savante, alte tari acționează. Fac bani! Exporta! Scad taxele!

Sunteți de rasul lumii! Ca niște bețivi din Vaslui, care se visează prinți, când ei au pantalonii rupți in cur si ciroza alcoolica in ultimul stadiu.

D-aia am creat Mișcarea Antitaxe si mai ales Brigada paramilitara Vlad Țepeș. Ca m-am saturat de vorbe. Si singurul model care mă mai interesează, este modelul securii, cu care poporul român o sa va izbească peste gat.

Ca după orice cheltuiala, vine si nota de plata, bai Ponta! Iar voi ați cheltuit fara număr.

Sursa: Capitalism pe paine

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

  Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 372 vizualizari | 5 voturi

  Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 439 vizualizari | 1 vot

  Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 141 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 228 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics