Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Politica interna
Presa internationala si-a dat seama: vanitatea politicienilor din Romania este mai importanta decat colapsul economic al tarii
Aciduzzul | 17 octombrie, 2009 | 0 comentarii | 263 vizualizari |
(1 voturi )

Romania_saracieUn articol foarte dur si, in acelasi timp, foarte trist pentru noi, aparut in editia online a The Economist, sintetizeaza ultimele scene din drama politica de la Bucuresti astfel: orgoliile, si nu economia falimentara, sunt in centrul economiei romanesti. “Ar fi putut sa mearga din punct de vedere politic, dar nu mai departe de atat”, crede publicatia citata, care, dupa ce face un rezumat al crizei politice din ultimele saptamani, aminteste ca indepartarea Executivului a fost un progres, care nu a mai cerut barbarismul spre deosebire de mineriada de la inceputul anilor ’90.

Jurnalistii englezi cred ca, in continuare, guvernarea tarii ar putea sa mearga. Din pacate insa, pana si aceasta probabilitate redusa este anulata de faptul ca opozitia romaneasca este unita numai de dorinta de a-l invinge pe Traian Basescu, presedintele in exercitiu, care are in continuare 13 puncte in avans fata de urmatorul clasat, Mircea Geoana.

Faptul ca seful statului a respins propunerea pentru functia de premier, in persoana lui Klaus Johannis, considerat primarul model al unuia din cele mai bine conduse locuri din tara, i-a dat un plus de credibilitate taberei anti-Basescu, “unita numai in antipatia” pentru el. De asemenea, The Economist crede ca Parlamentul il va respinge pe Croitoru, iar presedintele va incerca, rabdator, din nou.

Bluf si circ politic, pentru ca romanii sa nu observe Romania reala

In fine, sursa citata subliniaza ca problemele politice au darul de a abate atentia de la problemele reale ale Romaniei, legate de scaderea economiei cu un foarte grav 8% din PIB si implementarea masurilor nepopulare stabilite in baza acordului in schimbul acordarii imprumutului de 20 de miliarde de dolari. Euronews, de exemplu, subliniaza ca, dupa colapsul guvernului sau minoritar, o tara atat de grav lovita de recesiune poate sa aiba probleme serioase in indeplinirea conditiilor din spatele imprumutului de la FMI.

Romania a exasperat Uniunea Europeana, prin inconsecventa din procesul de reformare a sistemului judiciar si penal. “Este probabil ca, pentru moment, domnul Basescu  sa-si  fi castigat batalia pentru supravietuirea sa politica”, cred jurnalistii straini, care amintesc esecul lui de a-si indeplini promisiunile electorale de modernizare si curatare a teatrului politic de mocirla in care este bagat.

Pe langa aceasta, presa straina a inteles bluful presedintelui, care l-a propus pe Croitoru stiind ca opozitia va merge mai departe cu Johannis si, astfel, va reusi sa tergiverseze constituirea noului guvern pana dupa eventuala sa realegere. Washington Post explica, avand alaturi o fotografie cu cel care ii urmeaza lui Basescu in sondaje: “Romania: Mircea Geoana, liderul Partidului Social Democrat, din opozitie, este numai zambet, dupa caderea guvernului de la Bucuresti”.

Deutsche Welle: Haosul politic va continua

Le Monde este mai putin sever si titreaza: “Romania: un economist nominalizat prim-ministru pentru a continua reformele”. Yahoo! News relateaza, de asemenea, despre nominalizarea lui Lucian Croitoru, “un respectat consilier de la banca centrala” si aminteste despre deprecierea leului, pe fondul crizei politice.

“O tara balcanica relativ saraca, dar cu 22 de milioane de locuitori, Romania trece, de un an de zile, printr-o criza economica acuta, din cauza recesiunii mondiale si a politicilor economice proaste. A trecut de la a fi economia Uniunii Europene cu cea mai rapida crestere si o destinatie atractiva pentru investitorii straini la o zona problematica, ce are o nevoie disperata de ajutor”, a incheiat sursa citata.

Deutsche Welle are ca subtitlu: “Un cap limpede intr-o criza financiara”. Numirea sa ar putea ajuta in determinarea Fondului Monetar International sa verse noi transe din imprumuturile contractate, se precizeaza sub acest subtitlu. Deutsche Welle considera ca acest haos politic va continua, pentru ca opozitia va merge mai departe cu propunerea lor pentru sefia Executivului, si anume Klaus Johannis.

Bulgarii de la Novinite.com amintesc ca FMI-ul tocmai a comunicat ca nu va veni la Bucuresti, pentru evaluarea progresului cerut, decat dupa constituirea noului guvern. Dupa desemnarea lui Lucian Croitoru in functia de premier, Irish Times a titrat: “Criza Romaniei se accentueaza, dupa ce candidatul pentru functia de prim-ministru a fost respins”. Basescu a ignorat apelul opozitiei de a-l numi pe candidatul Klaus Johannis, “respectatul primar” din Transilvania, in favoarea lui Lucian Croitoru, si el “respectat”.

Sursa: Gardianul

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 439 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 141 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 228 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 133 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 131 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics