Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Antiglobalizare
Presedintele UE: A luat sfarsit era statelor-natiuni, iar ideea conform careia tarile pot rezista singure este „o iluzie” si „o minciuna” (Saccsiv)
Aciduzzul | 12 noiembrie, 2010 | 0 comentarii | 169 vizualizari |
(1 voturi )

A luat sfârşit era statelor naţiuni, iar ideea conform căreia ţările pot rezista singure este „o iluzie” şi „o minciună”, este de părere Preşedintele UE. Într-una dintre cele mai deschise proclamări ale scopului unui superstat european, de la apogeul atins de Jacques Delors, Herman Van Rompuy a continuat să denunţe euroscepticismul, catalogându-l drept cea mai mare ameninţare la adresa păcii. Deputaţii britanici conservatori au condamnat comentariile inflamatorii ale discursului ţinut de dl. Van Rompuy, cu prilejul celei de-a 21 aniversări de la căderea Zidului Berlinului. Ei au spus că e dovedit faptul că David Cameron (n.trad. – primul ministru britanic) şi-ar lua în braţe o bătălie dacă va evita ca Bruxelles-ul să beneficieze de extra-puteri.

Noaptea trecută, 23 de parlamentari conservatori, inclusiv David Davis – fostul candidat la conducere, s-au răzvrătit în Camera Comunelor din Parlamentul britanic prin faptul că au solicitat organizarea unui referendum dacă Tratatul de la Lisabona va fi amendat (asta chiar dacă miniştrii au spus că schimbările nu afectează Marea Britanie). Iniţiativa lor a fost însă sortită eşecului.

Discursul dlui Van Rompuy în capitala germană a cuprins în faţa auditoriului, faptul că „timpul statului naţiune de tip omogen a luat sfârşit”. El a adăugat că „pericolul” euroscepticismului se răspândeşte dincolo de graniţele unor ţări precum Marea Britanie şi devine o forţă din ce în ce mai puternică pe tot cuprinsul continentului.

„Trebuie să luptăm împreună împotriva pericolului reprezentat de noul euroscepticism”, a declarat el. Nu mai avem de-a face cu monopolul câtorva ţări.

„În fiecare stat membru, sunt oameni care cred că ţara lor poate supravieţui singură în lumea globalizată. Aceasta este mai mult decât o iluzie – este o minciună”.

Belgienii au echivalat euroscepticismul cu o frică ce duce în cele din urmă la război – asta ca un ecou al fostului preşedinte francez Francois Mitterrand căruia îi aparţine faimoasa frază „naţionalismul este război”.

„Cel mai mare inamic al Europei de azi este frica. Frica naşte egoism, egoismul duce la naţionalism, iar naţionalismul generează război”, a spus el. „Naţionalismul de azi este deseori un sentiment ne-pozitiv al mândriei propriei identităţi, fiind cu siguranţă un sentiment negativ de teamă faţă de alţii”.

Într-o puternică apărare a monedei Euro, el a declarat că recesiunea ar fi fost cu mult mai dificilă dacă Franţa îşi păstra moneda naţională (francul francez) iar Germania încă mai avea marca germană.

Folosind din nou imaginea războiului, el a declarat: „Doar imaginaţi-vă marea recesiune din perioada 2008/2009, în contextul în care ar fi fost vechile monede naţionale. Ar fi rezultat turbulenţe ale ratelor de schimb şi sfârşitul pieţei unice. Un război al valutelor se termină întotdeauna cu protecţionismul”.

Iar cu privire la căderea Zidului Berlinului, el a lăudat „oamenii de stat ai anului 1989 – Helmut Kohl, Francois Mitterrand, Jacques Delors”.

Nu a fost însă menţionată deloc Margaret Thatcher, care în calitate de premier britanic la acea vreme a militat împotriva integrării mai strânse.

Noaptea trecută, Nigel Farage – fostul lider al Partidului Independenţei din Marea Britanie a declarat: „Rompy Pumpy (n.trad.: poreclă în derizoriu la adresa Preşedintelui Consiliului European) nu este potrivit pentru a conduce. Acest om este o catastrofă plătită în plus, care vrea să abolească naţiunea noastră. Unica non-naţiune este Belgia – propria sa ţară”.

Deputaţii britanici conservatori au avertizat că astfel de viziuni încep să apară la Bruxelles. Parlamentarul conservator britanic Douglas Carswell a declarat: „vedem în sfârşit intenţiile adevărate ale euro-craţilor. Dacă asta este ceea ce crede dl. Van Rompuy, ar trebui cel puţin să fie ales de către cineva înainte să spună lucrurile astea”.

Sursa: Saccsiv

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 355 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 24 iunie, 2016 | 0 comentarii | 555 vizualizari | 2 voturi

Brexit-ul este, fara doar si poate, un eveniment de proportii epice prin prisma perpectivelor pe care le deschide. Brexit-ul reprezinta prima fisura intr-un sistem monstrous care parea monolit. Practic, intreaga oligarhie americana si europeana, cu monstroasa masinarie media aservita au fost luate prin suprindere, in ciuda manevrelor diperate de a influenta in extremis opinia publica […]

Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9885 vizualizari | 8 voturi

Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

Autor: Aciduzzul | 14 noiembrie, 2015 | 1 comentarii | 603 vizualizari | 3 voturi

Marius Serban Dupa cum ne-am obisnuit deja in astfel de situatii cam toate goarnele media din Romania si de pe afara se vad obligate sa caute dedesubturile acestei afaceri apeland la tot felul de “analisti” mai mult sau mai putin intersati, cu o agenda care mai de care mai inchegata, scrisa de marii actori globali,sau, […]

Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 610 vizualizari | 1 vot

Michael Thomas “9/11 was an Anglo-American black operation executed in collusion with Israeli Secret Services and Saudi Arabian financiers.” — 9/11 Investigator. Undoubtedly the 9/11 attacks on New York City and Washington DC are the most misrepresented by officialdom in US history. Whereas the assassination of John F. Kennedy is now understood to have been […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics