Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Antiglobalizare
Primul Parlament European evreiesc, inaugurat in cladirea Parlamentului de la Bruxelles
Aciduzzul | 14 mai, 2012 | 0 comentarii | 611 vizualizari |
(1 voturi )

Mitingul inaugural al celor 120 de membrii alesi ai primului Parlament European evreiesc (EJP), descris a fi un forum nou si inovator menit sa dea glas opiniilor, convingerilor, ideilor dar si preocuparilor evreilor europeni, a avut loc joi in cladirea Parlamentului European din Bruxelles. Membrii Parlamentului au fost alesi de mai bine de 400 000 de evrei din Europa Occidentala, Centrala si de Est care si-au depus votul online si care au manifestat un interes fara precedent fata de creerea unei oragnizatii noi, de actualitate, transparente si aleasa in mod democratic, a declarat Uniunea Evreilor Europeni (EJU), organizatie care a demarat procesul de creare al acestui parlament. Printre parlamentarii alesi in acest for fac parte mai multe personalitati evreiesti europene cunoscute ca Pierre Besnainou din Franta, Cefi Jozef Camhi din Turcia, Nathan Gelbar din Germania, Oliver Mischon din Marea Britanie, Joel Rubinfeld din Belgia precum si un mare numar de lideri tineri si personalitati in afirmare.

In cuvantul de deschidere al intalnirii inaugurale, Antonyia Parvanova, membra a Parlamentului, a laudat intalnirea istorica care, a spus ea, va marca viitorul evreilor din Europa si din lume.

„Sunt mandra si onorata sa ma aflu in fata dumneavoastra astazi. Pentru prima data am reusit sa adunam in aceasta incapere reprezentanti ai unor organizatii care reprezinta mai mult de 3.5 milioane de cetateni evrei de pe tot continentul” a declarat ea.

“Pentru prima data in istorie, poporul evreiesc european s-a adunat ca un singur om, sau mai bine zis ca un ansamblu care apara aceeasi cauza” a adaugat Parvanova.

Apoi a accentuat faptul ca noul Parlament European evreiesc va fi „vocea care va reprezenta si va imputernici comunitatea evreiasca din Europa”

“Dezbaterile si discutiile reprezinta intotdeauna forta motrice in familie chiar daca uneori exista si diferente de opinii. Dar am incredere ca EJP va fi o voce puternica care va contribui in mod pozitiv la dezvoltarea Europei”.

Apoi si-a incheiat discursul cu o binecuvantare traditionala evreiasca: “Aprind o lumanare, simbol al pacii. Aprind lumanarea acestui consiliu si a primei sesiuni a Parlamentului European evreiesc” precum si cu cuvintele evreiesti „Mazal Tov” (Succes).

Presedintele consiliului director al Uniunii Europene evreiesti (EJU), Tomer Orni, organizatie care a initiat si finantat noul parlament, a declarat: „Visul unui Parlament European evreiesc a devenit acum realitate. Acesta este un eveniment istoric intrucat acest for reprezinta un punct de referinta major al reprezentarii evreilor in Europa. Suntem profund convinsi ca parlamentul va fi o forta pozitiva care va ajuta evreimii europeane sa faca fata incercarilor si schimbarilor cu care se confrunta aceasta”

Membrii noului parlament sunt persoane provenite din diverse medii sociale, respectate in comunitatile din care provin. Numitorul lor comun este identitatea evreiasca si pasiunea pentru promovarea intereselor evreiesti la scara internationala.

“Faptul ca EJP se intruneste in aceeasi cladire ca si Parlamentul European, institutia parlamentara aleasa direct a Uniunii Europeane (EU) este “mai mult decat un simbol”, a spus Joel Rbinfeld din Belgia, fost presedinte al unui grup de organizatii evreiesti din Belgia, care a fost ales sa prezideze noul parlament impreuna cu Vadim Rabinovich, Vice-presedintele EJU. Impreuna vor conduce lucrarile primei Adunari Generale a Parlamentului.

Rubinfeld a acentuat faptul ca provocarile “care privesc nici mai mult nici mai putin decat viitorul a 3 milioane de evrei europeni raspanditi in diverse tari, sunt uriase”.

Printre provocari a mentionat anti-semitismul, de-legitimizarea Israelului dar si promovarea valorilor evreiesti si deschiderii catre alte comunitati.

„Insa dupa intalnirea de astazi am incredere ca putem face fata acestor provocari” a declarat el.

Ideea de Parlament European evreiesc i-a venit pentru prima data lui Shimon Peres, presedintele Israelului care a prezis succesul acestei noi structuri.

Sediul parlamentului este la Bruxelles unde se vor tine si adunarile generale anuale.

Constitutia Parlamentului va fi elaborata pe parcursul primului an de functionare.

Inaugurarea EJP a coincis cu vizita la Bruxelles a unei delegatii de 40 de membrii importanti ai Conferintei Presedintilor Organizatiilor Evreiesti Majore din America conduse de vice presedintele executiv Malcolm Hoenlein.

Delegatia a purtat discutii cu UE, NATO si oficiali belgieni si a discutat probleme precum anti-semitismul in Europa, Iran si Siria.

Liderii comunitatilor evreiesti din Europa si America urmau sa se intalneasca cu membrii EJP pentru a sarbatori impreuna inaugurarea parlamentului la un dineu de gala in noaptea de joi, in prezenta adjunctului Primului Ministru al Belgiei, a Ministrului Afacerilor Externe al Belgiei, Didier Reynders si a parlamentarului german Elmar Brok, Presedintele Comitetului Afacerilor externe al Parlamentului European.

Lista membrilor EJP a fost publicata pe situl EJU: http://www.eju.org/survey/results

Nota traducatorului: Cu ocazia asta am aflat ca exista si o Uniune Europeana Evreiasca (http://www.eju.org).

Sursa: Saccisv

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 372 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 24 iunie, 2016 | 0 comentarii | 557 vizualizari | 2 voturi

Brexit-ul este, fara doar si poate, un eveniment de proportii epice prin prisma perpectivelor pe care le deschide. Brexit-ul reprezinta prima fisura intr-un sistem monstrous care parea monolit. Practic, intreaga oligarhie americana si europeana, cu monstroasa masinarie media aservita au fost luate prin suprindere, in ciuda manevrelor diperate de a influenta in extremis opinia publica […]

Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9894 vizualizari | 9 voturi

Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

Autor: Aciduzzul | 14 noiembrie, 2015 | 1 comentarii | 604 vizualizari | 3 voturi

Marius Serban Dupa cum ne-am obisnuit deja in astfel de situatii cam toate goarnele media din Romania si de pe afara se vad obligate sa caute dedesubturile acestei afaceri apeland la tot felul de “analisti” mai mult sau mai putin intersati, cu o agenda care mai de care mai inchegata, scrisa de marii actori globali,sau, […]

Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 610 vizualizari | 1 vot

Michael Thomas “9/11 was an Anglo-American black operation executed in collusion with Israeli Secret Services and Saudi Arabian financiers.” — 9/11 Investigator. Undoubtedly the 9/11 attacks on New York City and Washington DC are the most misrepresented by officialdom in US history. Whereas the assassination of John F. Kennedy is now understood to have been […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics