Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Arta-Cultura
PRO VITA București solicită instanței închiderea expoziției „Human Body”
Aciduzzul | 19 iunie, 2013 | 0 comentarii | 184 vizualizari |
(1 voturi )

Înainte de a emite orice fel de părere, vă rugăm să aveți amabilitatea de a citi, cu atenție și fără superficialitate, întregul material, compus din comunicatul de presă cu expunerea motivelor acțiunii în instanță și un fragment dintr-un reportaj despre afacerile dr. Hagens. De asemenea, politica privind comentariile pe acest website. Mulțumim. Asociația PRO VITA – filiala București a solicitat instanței de judecată închiderea expoziției „The Human Body” desfăşurată în această perioadă la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, precum și interzicerea ca organizatorii să mai expună corpuri sau părți corporale umane de genul celor expuse, altundeva pe teritoriul României. De asemenea, a mai cerut obligarea la înhumarea cadavrelor și a părților de cadavre prezentate în expoziție, pe cheltuiala organizatorilor. Acțiunea are ca scop apărarea valorilor persoanei umane, reflectate inclusiv în respectul datorat persoanelor decedate, conform legislației românești și internaționale. Cererea se va judeca marți, 18 iunie, la Judecătoria Sectorului 1 București.

În contextul prevederilor legale, care consacră valorile tradiționale românești, de respect față de corpul și persoana celui decedat, PRO VITA consideră că Expoziția „The Human Body” nu își are locul pe teritoriul țării noastre, întrucât reprezintă o gravă atingere adusă respectului datorat persoanei după decesul acesteia și contravine legii române în vigoare, prin:
modul de expunere;

tratamentul aplicat corpurilor umane prin tehnica plastinației;

faptul că corpurile umane neînsuflețite sunt folosite pentru a genera profit;

faptul că organizatorii nu au prezentat niciun fel de documente cu privire la cadavrele expuse;

posibilitatea ca trupurile umane expuse să fi aparţinut unor persoane încarcerate în sistemul de detenție din China,

deținuți executați ori prizonieri de conștiință persecutați de regimul comunist chinez.

Expunerea corpului unor persoane decedate, în maniera în care acestea sunt expuse în cadrul expoziției „The Human Body”, contravine valorilor enunțate de legislația în vigoare cu privire la respectul datorat persoanei după decesul său.

Un aspect încă și mai grav este acela că, în ciuda afirmațiilor organizatorilor, nu se prezintă consimțământul expres al persoanelor cărora le-au aparținut corpurile, sau al familiei, în ceea ce privește folosirea în acest mod a corpului lor după moarte. Nici afirmația că ar fi vorba despre cadavre neidentificate, a căror moarte ar fi survenit din cauze naturale, nu este plauzibilă. Particularitățile tehnicii de conservare („plastinare”) necesită un cadavru cu o vechime de cel mult 3-4 zile, în timp ce declararea ca nerevendicate se poate face doar după 30 de zile. Deci, este practic imposibil ca un cadavru nerevendicat să fie supus tehnicii plastinației.

„Există motive solide să credem că trupurile ar putea fi ale unor persoane care au decedat în urma încarcerării și torturii în închisorile chineze, inclusiv ‘prizonieri de conștiință’ persecutați în sistemul de detenție chinez”, afirmă d-na Anca Florescu, avocatul PRO VITA București. „Toate cadavrele provin din China, o țară condusă de un regim totalitar, cunoscut pentru încălcarea flagrantă a drepturilor omului. China este acuzată de tortură, tratamente inumane sau degradante folosite în mod uzual, de persecuții politice și religioase, incluzând chiar şi trafic de organe umane de la ‘prizonieri de conștiință’, în special practicanți Falun Gong – toate acestea fiind documentate pe larg în rapoartele internaționale.” (Asociația PRO VITA Filiala București)

Afacerile macabre ale lui Gunther von Hagens în fosta URSS

Dupa articolul intitulat „Material uman”, publicat in Izvestia, 11 noiembrie 2003

Gunther von Hagens, medic german, cunoscut pentru expozițiile scandaloase pe care le organizeaza, ce constau in expunerea de cadavre umane in mai multe țari din lume, a provocat o adevarata criza in comunitatea medicala din Kargazstan. Autoritațile au constatat ca, in cațiva ani, von Hagens a primit pentru exponatele sale cadavre cu semne de moarte violenta din inchisori și spitale psihiatrice kargaze. Ca urmare, ministrul Sanatații din Kargazstan l-a demis pe rectorul Academiei Medicale, Iskender Akilbekov.

Von Hagens insuși in mod repetat a pretins ca trupurile moarte pentru expozițiile sale terifiante i-au fost lasate moștenire de catre compatrioții sai. Cu toate acestea, astazi, știm ca au fost transportate in Germania, fara acordul rudelor, 56 de cadavre din Novosibirsk și 488, din Bișkek.

Scandalul Novosibirsk este aproape de sfarșit. In curand se va pronunța verdictul. Scandalul din Kargazstan abia a inceput.

Cu toate acestea, cercetarile penale inca nu au ajuns pana la Hagens. Asemenea scandaluri nu fac decat sa alimenteze interesul fața de activitatea sa. Luni, la Singapore, in toiul unei agitații imense, s-a deschis o noua expoziție. Potrivit anchetatorilor kargazi, cea mai mare parte a lucrarilor prezentate acolo constau din cadavre ale prizonierilor și pacienților fara discernamant din Kargazstan.

Materialul complet poate fi citit aici. (Asociația Provita Media)

Sursa: Cultura Vietii

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 573 vizualizari | 1 vot

– Domnule profesor, omenirea a marcat, în acest an, împlinirea unui secolde la declanşarea Primului Război Mondial. Cum aţi caracteriza, în câteva cuvinte, acest sinistru al istoriei, care a provocat moartea a circa 17milioane de oameni? Sigur că, în esenţă, ne gândim la numărul de morţi şi la uriaşele distrugeri materiale. Dar, în ce priveşte […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 286 vizualizari | 1 vot

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 658 vizualizari | 2 voturi

Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul “material” al acestui fenomen divin. “O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg […]

Autor: Aciduzzul | 11 aprilie, 2014 | 0 comentarii | 556 vizualizari | 6 voturi

Ceea ce stim despre avangarda literara, artisica in general, este ca ea reprezinta factorul dinamic in miscarea artei, ca are rolul noului fata de vechi, ca este deschizatoare de drumuri, precursoare a artei viitorului, sondand noi cai de exprimare, impulsionand cursul literaturii, al artei, spre noi orizonturi, respingand traditia ca factor fosilizant, retrograd. Din acest […]

Autor: Aciduzzul | 21 ianuarie, 2014 | 1 comentarii | 1153 vizualizari | 2 voturi

La sfarsitul anului trecut, Cotidianul a publicat poate cea mai completa sinteza a evenimentelor din decembrie 1989, realizata de unul dintre cei care a fost in miezul problemei. Noi am publicat prima parte, sub titlul: Decembrie 1989: Atacul Ungariei asupra Romaniei vazut de serviciile secrete romanesti (I). “Neorevizionismul ungar a devenit vârful de lance al […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics