Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Economie
PSD a “negociat” la fel ca PDL. FMI si marea pacaleala a “reintregirii salariilor”. In schimbul unui gheseft electoral, guvernul Ponta-Georgescu continua neabatut privatizarile si se imprumuta din nou la FMI
Aciduzzul | 6 mai, 2012 | 2 comentarii | 331 vizualizari |
(2 voturi )

Motto: PDL=USL=aceeasi mizerie
“Negocierile cu FMI s-au incheiat cu succes”, a anuntat ministrul desemnat al Finantelor, Florin Georgescu, la capatul a doua zile de discutii la BNR, partea romana si delegatia institutiei internationale stabilind termenii noii scrisori de intentie la acordul de tip preventiv. FMI si Comisia Europeana au acceptat cresterea salariilor bugetarilor pentru a reveni la nivelul din iunie 2010, prima majorare, de 8%, urmand sa fie operata de la 1 iunie, iar pensionarii vor primi banii retinuti incepand din aceeasi luna, informeaza Mediafax. “Discutiile cu organismele financiare internationale s-au incheiat cu succes si asta reprezinta o angajare ferma a Guvernului Ponta pentru continuarea reformelor (pentru lichidarea totala -n.r.), pentru continuarea politicilor marcroeconomice vizand asigurarea stabilitatii economice si financiare a tarii“, a declarat sambata Florin Georgescu, ministru desemnat al Finantelor.

“Practic, acordul este negociat si incheiat cu succes. Ca efect al caracterului ferm al politicilor si reformelor structurale, sectoriale cuprinse in acord s-au identificat sume suplimentare care au permis majorarea deficitului bugetar, respectand tinta limita de 3% in relatia cu Uniunea Europeana pentru acest an si de asemenea respectand angajamentele fata de Fondul Monetar International”, a adaugat Georgescu. (…)

Daniel Chitoiu, ministrul desemnat al Economiei: Pretul gazelor se va majora din 2013

Pretul gazelor nu se va majora in acest an, ci din 2013, insa deocamdata nu s-a stabilit un procent in acest sens, a declarat, sambata, ministrul desemnat al Economiei, Daniel Chitoiu, dupa negocierile avute cu Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Comisia Europeana, de la sediul Bancii Nationale a Romaniei.

“Anul acesta nu vor fi scumpiri la gaze, dar din 2013 pretul va creste, dar inca nu s-a stabilit procentul. Urmeaza ca expertii tehnici si expertii institutiilor financiare sa stabileasca acest lucru pana maine (duminica, n.r.)“, a afirmat Chitoiu, potrivit Agerpres.

Intrebat in ce stadiu se afla procesul de privatizare al CupruMin, Daniel Chitoiu a precizat ca intreaga procedura de reevaluare va fi reluata dupa ce Ministerul Mediului va da avizul specific, in timp ce in cazul Oltchim se poate vorbi despre incheierea procesului de privatizare la finele lunii septembrie 2012.

“Licitatia CupruMin va fi reluata dupa ce Ministerul Mediului va da avizul de mediu. In termen de patru luni trebuie sa reluam si sa finalizam. Reevaluarea de la CupruMin se va face sigur, dupa ce va primi avizul de la Mediu. Toata procedura de licitatie se reia de la capat. Termenul pentru Oltchim este ca, pana luna iunie, sa aiba management privat si la sfarsitul lui septembrie privatizare“, a explicat ministrul desemnat al Economiei.

Mediafax:

Managementul privat al companiilor de stat prevazute în acordul cu FMI va fi numit pana în octombrie

Managementul privat al companiilor de stat prevazute în acordul cu FMI va fi numit pana în luna octombrie, iar primele societati vizate sunt Hidroelectrica si Transgaz, a declarat sambata ministrul desemnat al Economiei, Daniel Chitoiu, în urma discutiilor de la BNR cu reprezentantii FMI.

Chitoiu a precizat ca primele companii care vor beneficia de management privat vor fi Hidroelectrica si Transgaz.

Alaturi de Transgaz si Hidroelectrica, Oltchim, Romarm si Electrica Furnizare se numara printre societatile de stat la conducerea carora vor fi numiti manageri privati.

Printre companiile de stat pentru care vor fi selectati, ulterior, manageri privati, conform angajamentelor asumate fata de FMI, se numara Tarom, SNLO, CFR SA, CFR Calatori, Nuclearelectrica, Transelectrica si Romgaz. (…)

Georgescu, despre privatizari: Se respecta prevederile negociate de noul guvern

Guvernul va respecta toate prevederile privind privatizarea care vor fi convenite la noegocierile cu delegatia FMI, a afirmat ministrul desemnat pentru Finante, Florin Georgescu, întrebat daca Cabinetul Ponta va stopa procesul de privatizare. ”Se respecta toate prevederile negociate, în conditiile în care se actualizeaza, pentru ca unele s-au realizat, altele nu, este nevoie de alte termene”, a spus Georgescu, întrebat daca este adevarat ca Executivul condus de Victor Ponta intentioneaza sa stopeze procesul de privatizare convenit anterior cu Fondul Monetar International. (…)

B24: Privatizarea companiilor de stat scufunda Romania

Privatizarile companiilor de stat nu vor produce efecte benefice in economia Romaniei, care va continua sa scada, din cauza faptului ca profiturile ajung in buzunarul unor straini, a declarat la un post privat de televiziune analistul economic Ilie Serbanescu.

“Aceste privatizari sunt complet nejustificate. De ce nejustificate? Pentru ca, daca vedeti, e foarte clar se indreapta numai catre structurile care sunt rentabile si la stat. Deci, nu-mi rezolva nimic in economie, ci iau profiturile mari si le baga unor straini in buzunar. Cu asta nu rezolvam nimic in economie”, a declarat Serbanescu.

Potrivit analistului, problema privatizarilor va ingreuna parghiile si instrumentele pe care statul roman le mai are la dispozitie. Analistul s-a referit la capacitatea statului de a derula strategii in sectoarele in care privatizeaza companiile si implicit strategii de dezvoltare a tarii in ansamblu.

“Daca acceptam privatizarile, economia se va duce in continuare in jos si mereu mai prost. Sunt probleme de monopol care vin de la Dumnezeu si care nu se dau altora, nici macar in minoritate”, a spus Serbanescu.

“Privatizarea nu poate fi in nici un caz un scop in sine(…) Nu se tine cont nici macar de forma de esecul, in atatea privinte dramatic, al privatizarilor din Romania, persistandu-se in ideea fixista a privatizarii, fara a se lua in considerare invatamintele obligatorii ce ar trebui trase din esecul cu pricina si consecintele pe care le-a antrenat acesta”, scria Serbanescu in martie pentru Business24, in articolul intitulat “Strategiile inutile – o prosteala la moda”.

Ce s-a convenit si discutat pana acum cu FMI

Potrivit ultimei scrisori de intentie agreate de Guvern si FMI, primul val de privatizari include Oltchim (vanzarea participatiei statului cu investitor strategic), Cupru Min (vanzare integrala), Transelectrica si Transgaz (cate 15% prin oferta secundara). Acestea trebuiau privatizate pana la finele lunii aprilie 2012. Al doilea grup este format din Posta Romana (privatizarea unui pachet minoritar), Romgaz (oferta initiala pentru 15%), Electrica Serv (pachet majoritar) si TAROM (oferta initiala pentru 20%).

De asemenea, vor fi listate la bursa pachete de 15% din companiile de distributie a energiei Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Sud si Electrica Transilvania Nord. Urmeaza apoi Hidroelectrica si Nuclearelectrica (IPO pentru 10% din fiecare), Electrica Furnizare si CFR Marfa (privatizarea pachetului majoritar la ambele). Pana la finele anului 2012/inceputul anului 2013, mai trebuie vandute noile complexuri Hunedoara si Oltenia, precum si Electrocentrale Bucuresti, toate trei urmand sa fie privatizare cu un investitor strategic, adica statul va ceda pachetul majoritar.

Contextul privatizarilor, nefavorabil Romaniei

Privatizarile companiilor de stat au loc intr-un moment prost dupa parerea specialistilor, intreaga piata de capital europeana fiind inghetata din cauza lipsei de interes si lichiditati a investitorilor.

“Nicio companie de stat scoasa la vanzare nu este interesanta pentru ca nici statele si nici corporatiile nu au bani. Doar SUA, Japonia si China dispun de lichiditati, insa ar fi bine ca Romania sa nu repete greseala facuta acum cativa ani cu Romtelecom, companie vanduta statului grec”, a declarat Valentin Ionescu, fostul ministru al Privatizarilor, pentru Business24.

Nota noastra:

Propaganda USL-ista titreaza entuziast ca guvernul a reusit sa obtina de la FMI reintregirea salariilor, ca si cum a impus in negocierile ce au durat o zi intreaga. Fals. Asa cum s-a aratat de catre Ilie Serbanescu in unele interventii tv, tot ce s-a obtinut a fost un nou imprumut de la FMI pentru a se creste cu o suma infima salariile (8% in prima transa) si pentru a se inapoia banii luati pensionarilor (asa se traduce infima relaxare a tintei de deficit “ingaduit” de FMI).

Adica pentru a se aburi electoral poporul si pentru a trece in plan marginal (nici macar secundar) problema reala: programul privatizarii companiilor strategice de stat. Or acesta continua neabatut si, spre deosebire de “negocierile” pentru salarii si pensii, a durat putin, de parca ar fi fost o simpla formalitate, desi este de n ori mai important acest capitol decat cel al unor reparatii financiare pasagere, costisitoare si fara sanse de a se pastra pe termen lung.

Guvernul Ponta nu a avut puterea sau nu a incercat sa miste macar cu un deget vastul program al FMI de devalizare a economiei nationale – ce mai ramasese din ea. E drept ca fusese pus de Traian Basescu intr-o postura slaba in negocierile cu FMI, deoarece atat presedintele cat si fostul (deja) premier MRU aruncasera deja petarda “reintregirii” salariilor, insistand anume, exact in aceste zile, ca se poate face. Mai spune acum romanilor, dupa ce il dai jos pe MRU prin motiune de cenzura, ca de fapt nu vrei sa cresti salariile si sa repari ilegalitatea comisa de regimul Basescu cu pensiile, pentru ca asta inseamna un nou imprumut la FMI si ca nu mai poti negocia nimic din ce s-a semnat deja ca lista de privatizari!

BNR-istul Florin Georgescu a definit foarte clar situatia rezultata din negocierea “reintregirilor”:

“Discutiile cu organismele financiare internationale s-au incheiat cu succes si asta reprezinta o angajare ferma a Guvernului Ponta pentru continuarea reformelor, pentru continuarea politicilor marcroeconomice vizand asigurarea stabilitatii economice si financiare a tarii“

Continuitate… sa nu care cumva sa suparam FMI-ul si agentiile de rating! Continuitate in vanzarea Cuprumin si in listarea pe bursa a Hidroelectrica si toate celelalte… Cum se explica atunci moratoriul pe gazele de sist si reanalizarea RMGC? Deocamdata, sa vedem daca declaratiile se traduc in fapte. Apoi, totusi Chevron si RMGC vin mai degraba pe filiera directa a “aliantei strategice” cu SUA, nu sunt neaparat in aceeasi ecuatie cu FMI.

Alte atacuri sunt propaganda pedelista. Guvernul “de penali” care ar compromite pretioasa “lege a educatiei” (desi ministrul propus pentru Educatie e Igasul guvernului Ponta, lucru deloc de ignorat) sau care ar “sandiniza” Romania, toate acestea sunt aberatiile unui aparat de propaganda rasuflat care agita aceleasi teme de ani de zile. Esentialul este legat de economie si de resursele Romaniei, atatea cate au mai ramas. Si, in privinta acestui aspect, tocmai s-a dat semnalul ca robia FMI in forma agravata continua.

Sursa: Razbointrucuvant

2 Comments

    Adauga un comentariu!

    Nume (necesar)

    Website


    *

    Editoriale din aceeasi categorie

    Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 1 comentarii | 269 vizualizari | 4 voturi

    Evident, doar oligofrenii si deficientii mintali in stadiu avansat pot crede ca poti lua Covid mai repede mancand o friptura sau band o bere la un restaurant cu cativa prieteni, decat calcandu-te in picioare in hipermarket. Si totusi, nu s-a luat niciodata in calcul inchiderea hipermarket-urilor. A pietelor taranesti, in schimb, da…Explicatia este simpla. Desi […]

    Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 133 vizualizari | 3 voturi

    Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

    Autor: Aciduzzul | 28 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 108 vizualizari | 3 voturi

    Partidul Noua Romanie (PNR), sprijinit de Miscarea Civica Frontul Alfa cere imperativ stoparea TOTALA si URGENTA a defrisarilor de orice fel si interzicerea exportului de masa lemnoasa bruta si prelucrata primar pentru o perioada de zece ani. Aceasta masura putea fi luata oricand pana acum de catre cei care s-au perindat la conducerea tarii, insa […]

    Autor: Aciduzzul | 9 octombrie, 2020 | 0 comentarii | 189 vizualizari | 4 voturi

    Producatorii romani, discriminati in tara lor

    Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 177 vizualizari | 2 voturi

    De ce nu mai gasesc fabricile de conserve rosii pentru bulion in Romania?!

    Ofera o donatie
    Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
    fii aproape de noi
    Conferinta_AGROstandard
    PUB
    web design profesionist
    Red Moon Media
    CAMPANII bp
    Atitudine Contemporana
    Televiziunea Copiilor
    Le Pre
    1984 George Orwell
    Televiziunea Copiilor
    piata BIO
    alimente organice
    internet manipulation techniques
    Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
    bad politics

    2009 - 2025 © BadPolitics