Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Big Brother
Registru national pentru donatorii de organe. Poate, chiar din timpul vietii pentru cei compatibili, cu organe sanatoase…
Aciduzzul | 1 mai, 2012 | 0 comentarii | 301 vizualizari |
(1 voturi )

Potrivit unui proiect de Ordin supus deja dezbaterii publice, persoanele care vor sa devina post-mortem donatori de organe pentru transplant vor fi inscrise din timpul vietii intr-un registru national creat la nivelul Ministerului Sanatatii. Proiectul de Ordin al Ministerului Sanatatii (MS), supus dezbaterii publice, prevede infiintarea, la nivelul MS, a unui Registru National de Evidenta a Donatorilor de Organe, tesuturi si/sau Celule Umane. Datele din acest registru vor fi centralizate pe suport electronic la nivelul Ministerului Sanatatii, prin Serviciul de Telecomunicatii Speciale. Registrul are are in vedere crearea unei baze de date „pentru gestionarea informatiilor in scopul realizarii transplantului de organe, tesuturi si/sau celule cu respectarea vointei si drepturilor persoanelor care in timpul vietii consimt sa isi doneze post-mortem, in scop terapeutic, organele, tesuturile si/sau celulele“.

Proiectul de Ordin reglementeaza si procedura de inscriere de catre notarii publici in registru a datelor de identificare a donatorilor si a declaratiilor autentice prin care consimt la donarea in scop terapeutic a organelor, tesuturilor si celulelor.

Astfel, in registru vor fi trecute toate datele donatorului, dar si ale notarului public sau ale altei autoritati care a autentificat actul. In cazul unui cetatean strain sau apatrid cu domiciliul in strainatate, atat la inregistrare, cat si la verificare, codul numeric personal este optional.

Totodata, proiectul precizeaza ca organele care pot fi donate sunt cord, plaman, cord-pulmon, rinichi, ficat, pancreas si intestin. De asemenea, pot fi donate ca tesuturi piele, cornee, insule Langerhans, os si vase de sange. „Notarul public care a autentificat o declaratie prin care o persoana majora si cu capacitate deplina de exercitiu isi da consimtamantul in vederea donarii post-mortem in scop terapeutic a organelor, tesuturilor si/sau celulelor are obligatia sa comunice catre registru, de indata, in ziua autentificarii, datele necesare din cuprinsul declaratiei, completand in acest sens un formular electronic de inscriere“, se mai arata in proiectul de act normativ.

La formularul electronic de inscriere va fi atasata scanata, in format PDF, declaratia autentica. Daca donatorul modifica declaratiile anterioare, va fi autentificata o noua declaratie, potrivit modelului stabilit de MS. in urma solicitarii inscrierii ca donator va fi eliberat automat de registru un certificat, care va cuprinde inclusiv data, ora, minutul si secunda la care s-a efectuat inscrierea declaratiei.

Ministerul Sanatatii, in colaborare cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale, va realiza o aplicatie informatica ce va permite accesul in timp real a notarilor publici, in vederea inscrierii datelor in registru si respectiv a operatorilor ministerului pentru interogarea registrului.

Scurt comentariu bp:

De-a lungul timpului au existat nenumarate controverse cu privire la legalitatea si moralitatea publicarii unor astfel de informatii.

Riscul cel mai mare in acest caz este acela ca nu va mai fi cerut acordul apartinatorilor victimei unui posibil accident, ba, mai mult, cei cu anumite particularitati anatomo-fiziologice mai rare ar putea fi ajutati sa aiba un mic accident pentru a le putea fi prelevate, apoi, fara probleme, organele.

Una peste alta, un numar mare de specialisti sustin ca publicarea datelor donatorilor ar putea fi primul pas in dezvoltarea unei megaafaceri internationale de zeci de miliarde de euro si ar putea facilita traficantilor internationali de organe accesul la informatii cu caracter personal. Cu atat mai mult cu cat intregul istoric al bolilor si datele personale vor fi inscrise OBLIGATORIU pe cardul national de sanatate, deci, practic, oricine va putea sti cat de buna este inima sau cat de sanatos este ficatul dumneavoastra. In aceste conditii, furtul de organe ar putea deveni aproape la fel de facil ca si furtul unui potrofel pe strada.

Mai multe despre traficul de organe AICI, AICI, AICI, AICI si AICI.

Sursa: Doxologia

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9894 vizualizari | 9 voturi

Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

Autor: Aciduzzul | 17 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 480 vizualizari | 6 voturi

Ce urmăresc băieţii de mai jos cu aprobarea unor proiecte de lege în regim de urgenţă? Cine sunt ei, cine îi dirijează şi unde vor să ajungă? Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, Calea Europeană, Asociaţia Română pentru Evaluare şi Strategie, Asociaţia pentru Transformare Europeană, Asociaţia Atlantică a Tinerilor Lideri Politici, Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, […]

Autor: Aciduzzul | 15 ianuarie, 2015 | 1 comentarii | 528 vizualizari | 2 voturi

Cei care vor renunta la libertatea esentiala pentru a dobandi o farama de siguranta pe moment nu merita nici libertate, nici siguranta (Benjamin Franklin) Gata, acum ca a cam trecut si isteria “atentatului sangeros” Charlie Hebdo, hai sa vedem si cu ce scop a fost la cale. Evident, dupa cum ne-am obisnuit deja de la […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 1244 vizualizari | 4 voturi

Faptul că dispozitivele psihotronice au ajuns atât de avansate încât pot menține într-o stare de letargie populația unei întregi țări, de exemplu, nu mai reprezintă o surpriză pentru cei avizați…Desigur, foarte mulți v-ați întrebat probabil cum de este posibil ca într-o țară ca România, jefuită și umilită de decenii, oamenii să nu fie în stare […]

Autor: Aciduzzul | 9 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 154 vizualizari | 2 voturi

“Cei care vor renunţa la libertatea esenţială pentru a dobândi o fărâmă de siguranţă pe moment nu merită nici libertate, nici siguranţă” Benjamin Franklin Ungureanu despre atentatele de la Paris: Este un moment critic pentru viitorul construcţiei europene. Fostul premier şi ministru de Externe Mihai Răzvan Ungureanu consideră că, după atentatele de la Paris, UE […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics