Spionajul este un domeniu bine reglementat. Un domeniu in care disciplina este nu numai necesara, ci asigura si eficienta.
Lumea spionajului are regulile ei specifice, total diferite de lumea civila sau cea militara. Cand vom ajunge sa intelegem aceste reguli, atunci putem spune ca intelegem cu adevarat specificul spionajului.
PRINCIPIUL EFICACITATII – ORICE ESTE EFICIENT SI DA REZULTATE ESTE RECOMANDAT A FI UTILIZAT. In spionaj, mai mult decat in alte domenii acest principiu reglementeaza in mod drastic activitatea unui serviciu secret.
PRINCIPUL CAMELEONULUI: spionul are capacitatea de a se adapta la orice situatie si a-si schimba identitatea si personalitatea asa cum doreste (un fel de Pretender, pentru cei care au urmarit serialul THE PRETENDER). Este un principiul esential. Adaptabilitatea este dovada inteligentei (aceste doua calitati sunt strans legate). Numai un om inteligent stie sa se adapteze perfect la orice situatie, si adaptarea sa fie conforma.
INFORMATIILE SUNT MATERII EXTREM DE PERISABILE SI IN SPIONAJ MANIPULAREA/DEZINFORMAREA SUNT EXTREM DE RASPANDITE.
Regula nr.1 – Legea Tacerii – Lumea spionajului este bantuita de discretie, secretomanie.
Actiunile unui serviciu de spionaj isi au eficacitate doar atunci cand sunt ascunse, acoperite, secrete.
REGULA NR.1 a spionajului este REGULA SECRETULUI. Prima Lege a Spionajului este Legea Tacerii! Cine nu isi poate tine gura, nu poate fi spion. Tacerea, secretul, discretia sunt caracteristici ce invaluie aceasta lume.
Regula nr.2 – Anonimatul este mediul in care respira spionul
“Cei mai buni spioni sunt cei care fura secrete fara a fi prinsi, cei care lucreaza neobservati fara a se scrie de ei prin romane. Spionii nu sunt niciodata sclipitori, nu ies in evidenta. Daca o fac, asa cum il arata filmele pe James Bond, atunci sunt prinsi, iar eficienta actiunilor sale este nula.”
Regula nr.3 – Razboiul inteligentelor – Spionajul este domeniul unde lupta nu este dusa cu arma, cu fizicul, cu dotarea…ci cu mintea! In spionaj cel mai important capital este FACTORUL UMAN! Iar principala caracteristica a acestuia este INTELIGENTA! Spionajul este razboiul inteligentelor, al oamenilor inteligenti! Este un joc mult mai complex decat SAHUL. Deoarece implica mult mai multe variabile. Inainte de toate caracteristicile acestui razboi, este INTELIGENTA!
Regula nr.4 – “Tot ceea ce vezi cu ochii tai si auzi cu urechile tale este sfant.”
Regula nr.5 – IN MESERIA ACEASTA NU AI VOIE SA REPETI GRESELILE!
Regula nr.7 – IN TERITORIU STRAIN E BINE SA-TI ASIGURI SPATELE!
Regula nr.8 – Sa ai incredere in superiori tai directi. (Ei cunosc misiunea in ansamblu si stiu cum sa te indrume mai bine).
Regula nr. 9 – Sa nu-ti pierzi speranta ca exista o portita de iesire din orice situatie. (Dusmanul pe caderea psihicului se bazeaza cel mai mult pentru a obtine informatiile de la tine : intimidare, tortura si renuntarea in final la opozitie).
Regula nr.10 – Sa nu uiti niciodata ca ceea ce faci a fost si este alegerea ta si o faci pentru tara ta.
Regula nr.11 – Pentru a reusi trebuit sa fii INVENTIV. Foloseste-ti imaginatia!
Regula nr.12 – Secretul cunoscut de mai mult de o persoana nu mai este secret!
Regula nr.13 – Din victorii nu inveti niciodata, din esecuri da!
Banuiesc ca ati auzit cu totii, cel putin cei pasionati de spionaj, de faimoasele reguli ale Moscovei, reguli sfinte pentru orice agent KGB.
Le voi prezenta si eu mai jos, caci este bine sa le cunoastem cu totii.
REGULILE MOSCOVEI
– Nu crede nimic.
– Nu merge niciodata impotriva curajului tau.
– Orice e posibil sa fie sub controlul adversarului.
– Mentine un ritm de mers natural.
– Stabileste un profil model distinctiv si dinamic.
– Stai mereu peste program.
– Sa cunosti concurenta si teritoriul indeaproape.
– Construieste oportunitatea dar foloseste-o cumpatat.
– Nu hartui (supara) concurenta.
– Alege timpul si locul actiunii.
– Orice operatiune poate esua. Daca ceva e gresit, e gresit.
– Pastreaza-ti deschise optiunile.
– Foloseste indicatii gresite, iluzii si deceptii.
– Ascunde gesturi mici, operative in miscari mari, neamenintatoare.
– Pluteste (in echilibru) ca un fluture, inteapa ca o albina (Mata blanda, zgaraie rau).
– O data e un accident, de doua ori e coincidenta, de trei ori (acelasi lucru, persoana) e o actiune ostila.
– Nu exista o limita a abilitatii umane de a explica logic adevarul.
***
SPIONII SE NASC, NU SE FAC! UN OFITER DE INFORMATII SE CRESTE, NU SE FABRICA PESTE NOAPTE.
Una din regulile spionajului : invatarea acestei profesiuni nu este usoara. Nu poti fabrica pe banda rulanta un spion bun.
De ce? Pentru ca multe din calitatile necesare nu sunt calitati pe care le poti educa sau dezvolta de pe o zi pe alta.
Spionul e caracterizat nu numai de un impresionant ansamblu de calitati intelectuale, ci si de un mod de gandire si analiza, care se desvolta in timp. In spionajul, experienta este mult mai importanta ca in alte domenii.
Agentii de informatii primesc o pregatire psihologica speciala. O latura importanta a acestei pregatiri este si un sistem de conceptii puternic inradacinate, conceptii care sa-l autostimuleze, sa-l autoconduca spre succes.
Activitatea in lumea informatiilor nu este una usoara. Necesita multiple calitati, multiple cunostinte din variate domenii, spirit de organizare, control, stapanirea tehnicilor de culegere si exploatare a informatiilor. De aceea, in general spionii sunt intruiti sa poata face orice. Din vocabularul lor le este scos cuvantul “imposibil”. Sunt educati sa castige, sa reuseasca acolo unde oamenii obisnuiti nu reusesc. Daca cad, trebuie sa se ridice. Daca pierd, trebuie sa se reculeaga si sa castige.
Cu mintea putem face multe lucruri. Putem face daca credem in ele. Spionii stiu ce inseamna puterea credintei si o folosesc in activitatea lor. De asta poate de-a lungul istoriei cazurile anumitor spioni au ajuns celebre, tocmai prin eforturile supraumane facute. Si multi s-au intrebat : de unde aceasta energie supraumana? Din interiorul lor. Au fost invatati sa creada ca orice este posibil. Si daca crezi cu putere chiar este posibil.
Fraze de mai sus mai are si un alt sens extrem de important. Spionul este pregatit sa se astepte la orice. Lumea informatiilor nu este o lume cu aceleasi lege ca si lumea obisnuita. In lumea informatiilor multe lucruri la care nici nu te-ai gandit, sunt POSIBILE. Tocmai de aceea apare asa numita regula a PRUDENTEI. In spionaj trebuie sa te astepti la orice. Pana la urma oricine poate fi adversarul. Tradarea, minciuna, dezinformarea, manipularea sunt lucruri extrem de obisnuite, care pentru o minte normala nu ar fi de inteles. In spionaj insa TOTUL ESTE POSIBIL!
Sursa: Spyology
Adauga un comentariu!
Editoriale din aceeasi categorie
Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]
Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 1 comentarii | 183 vizualizari | 3 voturi
Cele mai multe dintre evenimentele majore ale ultimelor decenii au venit ca reactie la un eveniment precedent, de multe ori fals, o provocare menita a pregati opinia publica pentru ceea ce va urma. Comentatorii politici numesc astfel de evenimente inscenate – false flag – un steag fals. Cele mai clare exemple de atacuri inscenate sunt […]
Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 3 comentarii | 467 vizualizari | 5 voturi
“Alegerile” europarlamentare 2019, in fapt un jalnic exercitiu pseudoelectoral, reflecta cat se poate de clar faptul ca Romania este un stat esuat fara posibilitatea practica de a-si mai reveni. Asistam, de fapt, la o batalie intre diversele factiuni din serviciile secrete romanesti, in fapt doar niste reminiscente bolsevico-securistoide sau neomarxiste extrem de toxice, simple anexe […]
Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 612 vizualizari | 1 vot
Michael Thomas “9/11 was an Anglo-American black operation executed in collusion with Israeli Secret Services and Saudi Arabian financiers.” — 9/11 Investigator. Undoubtedly the 9/11 attacks on New York City and Washington DC are the most misrepresented by officialdom in US history. Whereas the assassination of John F. Kennedy is now understood to have been […]
Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 1 comentarii | 583 vizualizari | 6 voturi