Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Lucruri de stiut
Cancerul din cutia de conserve. Bisfenol A (BPA) produce defecte congenitale, cancer, afectiuni cerebrale, tulburari de comportament
Aciduzzul | 14 octombrie, 2010 | 0 comentarii | 785 vizualizari |
(3 voturi )

Bisfenol A (BPA), compusul din masele plastice, care destabilizeaza functiile endocrine si care a atras atentia prin prezenta sa in biberoane si sticlele de apa, este chiar mai utilizat la o alta familie de produse larg raspandite: conserve si bauturi. Aproape 100% din recipienetele conservelor si bauturilor de pe piata au pe pereti un strat de rasina facuta din BPA, si se intampla asta inca din 1940. Aceste rasini epoxidice previn influentarea aromei alimentelor de metalul ambalajului. Si mai important, acestea împiedica aparitia unor reactii intre compusii din produsele alimentare si metal si care ar putea cauza alterarea sau chiar explozia conservelor. Expunerea la BPA prin aceasta sursa este “mult mai extinsa” decat cea prin sticle de plastic, a declarat Shanna Swan de la Universitatea Rochester din New York. La urma urmei, BPA-ul este cunoscut pentru scurgerile din cutiile de conserve in produsele alimentare, chimicala fiind utilizata in aproape toate produsele sub forma de conserve si aproape toata lumea consuma astfel de produse in mod regulat.

Despre BPA se cunoaste faptul ca imita estrogenul si ca afecteaza sistemul hormonal, iar studiile au facut legatura intre acesta si riscuri crescute de imbolnavire de cancer, diabet si boli de inima. In Ianuarie, FDA-ul a admis pentru prima data ca “o anumita ingrijorare” exista privind efectele substantei chimice.

Multe descoperiri recente sunt chiar mai ingrijoratoare, sugerand ca BPA poate genera “modificari epigenetice,” modificand modul in care genele organismului sunt exprimate (cum se manifesta caracteristicile genetice) si ducand la transmiterea acestei modificari si la copii si nepotii persoanei. Una dintre aceste schimbări elimina grupurile de carbon care impiedicau afectarea ADN-ul de catre estrogenii din mediul inconjurator.

Potrivit cercetatorului de la Universitatea Yale, Hugh Taylor, asta inseamna ca BPA poate spori impactul estrogenilor prezenti in mod natural in produse cum este soia, crescand riscul unei persoane de a dezvolta cancer la san si alte afectiuni.

“Acesta are efecte permanente, de durata”, a spus Taylor. “Expunerea adultului este ingrijoratoare, dar cred că expunerea fetala este mai grava.”

“Eu spun pacientelor mele gravide sa evite produsele care il contin. Chiar si o expunere trecatoare in timpul sarcinii poate provoca o problema de sanatate de durata. ”

Sursa: Iulian Urban

BPA produce cancere, defecte congenitale şi reproductive, obezitate, instalarea precoce a pubertăţii, probleme de comportament, afecţiuni cerebrale, afectiuni grave ale intestinului

Citez din articolul BPA plastics chemical damages intestines, study shows:

Răspândita toxină Bisfenol-A (BPA) afectează intestinele şi ar putea conduce la o afecţiune dureroasă numită sindromul intestinelor neetanşe, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Institutul Naţional de Cercetări Agronomice din Toulouse, Franţa, şi publicat în Acţiuni ale Academiei Naţionale de Ştiinţe.

Studiul „arată sensibilitatea ridicată a intestinului faţă de BPA”, afirmă Institutul Naţional de Cercetări Agronomice.

BPA este folosit pentru a produce plasticuri transparente solide precum sticlele de apă sau cele pentru copii. Este de asemenea folosit pentru confecţionarea plombelor dentare şi a compozitelor, şi se găseşte în garniturile pentru conservele alimentare, băuturi şi laptele praf pentru sugari. Mai mult de 130 de studii au legat substanţa chimică ce imită hormoni de o largă varietate de probleme de sănătate, inclusiv cancere, defecte congenitale şi reproductive, obezitate, instalarea precoce a pubertăţii, probleme de comportament şi afecţiuni cerebrale.

În noul studiu, cercetătorii au expus atât şobolani vii, cât şi celule intestinale umane la o doză de BPA de 10 ori mai mică decât este considerat sigur de către majoritatea guvernelor. Ei au descoperit că permeabilitatea celulelor intestinale la oameni şi şobolani a scăzut după expunerea la substanţa chimică. Mucoasa intestinală a dezvoltat pagube caracteristice pentru afecţiunea cunoscută ca „slaba permeabilitate a intestinelor” şi „sindromul intestinelor neetanş”.

În mod normal, o peliculă de mucus previne pătrunderea substanţelor nedigerate să treacă prin mucoasa intestinală în circulaţia sangvină. Totuşi, atunci când această mucoasă este afectată, substanţe toxice şi substanţe patogene străine pot intra în organism mai uşor. Pentru că mucoasa intestinală conţine imuglobina A, perturbarea acesteia poate afecta intregul sistem imunitar al organismului.

Persoanele cu sindromul intestinului neetanş adesea suferă de dureri abdominale, tulburări digestive, iritaţii, funcţie imunitară îngreunată şi dureri musculare cronice. Pagubele aduse mucoasei intestinale pot cauza absorbţia slabă a nutrienţilor, ducând la deficienţe de vitamine şi de minerale.

Adăugându-se la corpul de probe, de dovezi că BPA este în mod particular periculos pentru dezvoltarea fetuşilor şi copiilor, cercetătorii au descoperit că expunerea la BPA din uter sau imediat după naştere creşte în mod semnificativ riscul şobolanilor de a dezvolta inflamaţii intestinale la vârsta adultă.

Sursa: Saacsiv

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 20 septembrie, 2019 | 1 comentarii | 190 vizualizari | 3 voturi

Mihael Duca Cartea mea “Evaluarea si motivarea elevului” a deschis numeroase campuri de dezbatere. Fiind o carte orientata spre anumite teme de cunoastere, am incercat sa nu alunec spre alte teme, pentru a pastra unitatea cartii si logica expunerii. Acolo unde a fost cazul am incercat sa ofer exemple prin care sa argumentez o anumita […]

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2016 | 0 comentarii | 469 vizualizari | 2 voturi

Oamenii de stiinta au descoperit de ce ne iubim cainii aproape la fel de mult ca pe propriii copii. Astfel, potrivit sciencealert.com, care relateaza concluziile unui studiu publicat recent, atunci cand ne uitam in ochii unui caine, atat in creierul oamenilor, cat si in cel al animalului se elibereaza oxitocina – ”hormonul iubirii/fericirii”. Mecanismul este […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 657 vizualizari | 2 voturi

Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul “material” al acestui fenomen divin. “O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg […]

Autor: Aciduzzul | 4 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 300 vizualizari | 1 vot

What’s wrong with Genetic Engineering? Genetic engineering refers to a set of technologies used to change the genetic makeup of cells and move genes across species boundaries to produce novel organisms. Once released, these genetically modified organisms (GMOs) can easily spread and interbreed with other organisms, and they are virtually impossible to recall back to […]

Autor: Aciduzzul | 3 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 290 vizualizari | 0 voturi

Indiferent de cât de buni șoferi am fi niciodată nu putem fi siguri că alți participanți la trafic nu vor comite vreun gest neașteptat, cum ar fi o frână pusă brusc sau trecerea la limită la semafor, care până la urmă ne-ar putea implica într-un accident rutier. Dar o regulă importantă, însă tot mai puțin […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics