Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Traumele si nostalgiile comunismului
S-a “stricat jucaria” cu despagubirile pentru “rivulutionari” (Rapcea)
Aciduzzul | 8 ianuarie, 2011 | 1 comentarii | 299 vizualizari |
(1 voturi )

In urma miliardelor de vizionari ale acestui site (www.rapcea.ro), am primit o multitudine de mesaje si materiale de la cititori. In spiritul sarbatorilor de Anul Nou, am selectat un mic pamflet ”cu parfum de credibilitate”, pentru a-l publica. Pace tie, cititoriule!! Va mai amintiti imaginea aceea de la stiri, cu acel rivulutionar de provincie, care uitase timp de 20 de ani ca a fost si el la rivulutie, iar acu isi incasase ”drepturile” cu… roaba din gospodarie?! Da, omul se intorcea fericit acasa cu o roaba plina de bani (cateva miliarde de lei vechi), bani platiti din buzunarul nostru, al tuturor, pentru ca mitul ”revolutiei” (a se citi lovitura de stat) lui Iliescu-Roman-Brucan sa ramana consolidat in constiinta publica. In jurul acestui mit al ”revolutiei” au misunat in toti acesti 21 de ani, pescuitorii in ape tulburi, fripturistii si oportunistii cu ”certificat de revolutionar” obraznici, vocali si apucatori. Ei sunt linia a 2-a a beneficiarilor ”revolutiei” – dupa prima linie a securisto-comunistilor ce au preluat puterea dupa Ceausescu.

Acesti ”revolutionari” ne costa scump ”libertatea” de a suporta saracia si foamea ”democratiei originale” a lui Ion Iliescu si a ciracilor sai vopsiti in toate culorile spectrului politic (de la rosu-portocaliul de stanga pana la cacaniul Vadimian). Ei sunt cei care au primit de-a moaca spatiile comerciale din centrul fiecarui oras ”revolutionar”, cate un hectar de teren, 5.000 metri teren de casa in oras, abonamente gratuite de transport pe viata, acei ”sarmani” dintre noi, care traiesc numai din chirii si din ”indemnizatia” de mari rivulutionari.

Fenomenul oportunismului rivulutionar in Romania postdecembrista nu ar fi fost posibil fara oameni precum Dan Iosif, ”fidelul” lui Ion Iliescu, sau George Costin, secretarul de Stat pe problemele revolutionarilor. Care probleme? Ei au probleme?! Problema lor era ca nu le mai ajungeau privilegiile si avantajele. Noua lege a revolutionarilor le mai dadea o paine de mancat liderilor acestor farsori.

Pana acum 2 ani, pe vechea lege, circuitul prin care deveneai rivulutionar era mai sinuos (presupunea sa te dai bine pe langa liderul de la 21 decembrie, Maries – sau cineva care il cunostea), apoi sa iti faca intrarea la procurorul militar Dan Voinea, cel insarcinat cu cercetarea in ”dosarul revolutiei”, care iti lua o declaratie cu 2 martori cum si unde ai visat ca erai la ”revolutie” – si gata adeverinta si certificatul ! E binecunoscut cazul celebrului rivulutionar care nu avea alta ”vina” decat ca, auzind impuscaturile din strada (el fiind in apartament), a cazut pe jos prin casa – de frica, si si-a rupt un picior, fiind instant considerat ”erou ranit in rivulutia romana din decembrie 89” !!!

Ei, acu pe noua lege, e un pic mai complicat. Trebuia sa ai certificatul vechi si sa il preschimbi, prilej de noi beneficii si spagi pentru unii.
Pe noul sistem, daca ai pierdut termenul de preschimbare a certificatului, adio avantaje. Si multi l-au pierdut, pentru ca au aflat tarziu de noua lege. Unii au aflat cand nu le-au mai venit acasa, la botu calului purcoiu` de bani, cum le venea lunar.

In disperare de cauza, unii au apelat la „domnu`George Costin”, care le face si desface, leaga si dezleaga, zice si de-zice si-ti scoate argintii vii din buzunare mai ceva ca vrajitoarele din Chitila – in materie de rivulutie. Numa ca domnu Costin a fost patit cu niste ”tovarasi de lupta rivulutionara” pe care i-a ajutat sa-si obtina noile certificate si nu i-au mai virat spaga aferenta din ”drepturile” restante (destul de consistente, unele dintre ele de miliarde de lei vechi – aproximativ 10.000 de euro, cum spuneam) asa ca a inovat o noua metodologie in materie de spagareala rivulutionara: Nu te ajuta sa iti iei dreptul decat daca ii dadeai procura sa te reprezinte si sa iti ridice el banii (ca sa fie sigur ca isi incaseaza partea), cam in acelasi sistem clientelar si mafiot care paraziteaza ANRP-ul. Dar acu, a intarcat balaia, cum zice romanu’.

Gurile rele spun ca niste rozalii flamanzi de prin guvern, suparati ca domnu Costin ”isi face parte da` nu imparte mai departe”, pastrand pentru el tot ”argintu viu” extras din certificatele reannoite, au asmutit pe el ”cainii de paza ai democratiei” (aia adevarate, nu pentru toti !) – adica procurorii si mascatii de la DNA (da, ati inteles bine, nu mai e presa ”cainele de paza”, ea sta cuminte cu ochii pe os si da din coada in fata stapanilor Romaniei).

Cum spuneam, in data de 5 si 6 ianuarie, uratorii cu cagule au inceput sa bata sfios pe la usile de la sediul asociatiei 22 metrou, conduse de domnu Costin, cu legala strigare ”primiti cu perchezitia !?”.

S-a iscat – se povesteste din batrani – mare vanzoleala si agitatie in sediu. Se ascundeau oalele cu sarmale, sticlele de tarie si cozonacii ramasi dupa festinul rivulutionar, sa nu puna ochii pe bucate (si actele aferente) ”colindatorii” cei lacomi.

Simtind in ceafa ”jilava” suflare a puscariei, ”sarmanul” domn Costin a plans cu lacrimi de crocodil pe la Cotroceni, dar lumea era prea mahmura dupa revelion ca sa-l bage cineva in seama.

Disperat, a apelat la vechiul sau tovaras de matrapazlacuri rivulutionare, Teodor Maries, care si-a convocat ”oastea” de ”noi golani” sa dea piept cu mascatii. Se povesteste ca s-au redesteptat – in toiul luptelor vechi amintiri, regasiri si iubiri de stadion – dintre bulanele jandarmeresti ”cu 7 clase, care nu stiu decat sa rupa oase” si vechii membrii ai unor galerii ”noi golanesti”, in fapt noii mercenari (pe sticle de vodca) ai lui Maries.

In final, ”colindatorii” si-au luat partea. Probabil ca nu vom mai auzi nimic de povestea asta (presa oricum a pus batista pe tambal), dar scopul a fost atins. Aliluia !!! Portocalii vor avea ce manca la primavara electorala!

Se putea si altfel: ii ”vindem” gratis un pont domnului Boc. Putea sa il ”decapiteze” pe ”sarmanul domn Costin” si altfel: legal, constatand incompatibilitatea acestuia intre functia de demnitar (presupusa de pozitia de secretar de stat) si cea de administrator si membru al unor consilii de administratie la niste societati comerciale – la care ”mulge” inca. (Herpesicius)

In final, noi recomandam autoritatilor sa ii recompenseze cu cate o pereche de ”bratari dacice” pe toti acesti ”eroi” care au ”luptat” pentru libertatea ”emanatilor” rivulutiei de a se face stapani pe noi si pe viitorul copiilor nostri, dar care au luptat si pentru dreptul nostru de a muri de foame indatorati la FMI pentru a le plati lor subsidiile de rivulutionari.

Sursa: Rapcea

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 3 ianuarie, 2015 | 1 comentarii | 969 vizualizari | 4 voturi

  Aniela Radu AVEAM 11 ANI.Totul s-a petrecut in fata blocului meu din Strada Drumul Taberei nr.14, Sector 6, Bucuresti. Eu nu pot uita imaginile respective, nici mirosul de sange si nici strigatele militarilor chemati, debarcati din autocare si vanati in fiecare noapte in fata MAPN-ului pentru asa-zisa “Revolutie”!! Apartamentul meu era sub foc continuu tras […]

  Autor: Aciduzzul | 16 aprilie, 2014 | 0 comentarii | 547 vizualizari | 3 voturi

  Ciudatul personaj pripasit sub pulpana lui Traian Basescu in urma cererii unui agent antiroman si a unui oligarh transnational, bloggerul Vladimir Ilici Tismaneanu, declama sus si tare pe canalele retelei sale ca raportul ticalos cu care a otravit societatea romaneasca din ignoranta teribila a presedintelui Romaniei nu a fost contestat decat de catre “marginali” “nefrecventabili”. […]

  Autor: Aciduzzul | 9 iulie, 2013 | 2 comentarii | 1150 vizualizari | 9 voturi

  “În plin avânt al comunizării României, valurile de teroare politică în forma “loturilor” de condamnaţi de “tribunalele poporului” deveniseră aproape fapt comun. Consilierul sovietic, sub acoperire, Denis Patapievici a instrumentat delaţiunile prin care s-a fabricat “Lotul de la Finanţe”. Ministrul Aurel Vijoli şi elita finanţiştilor români au fost judecaţi şi condamnaţi sub acuzaţia de introducere […]

  Autor: Aciduzzul | 9 iulie, 2013 | 0 comentarii | 1024 vizualizari | 3 voturi

  Fiica lui Alexandru Balaci, scriitor comunist responsabil cu îndoctrinarea populaţiei, este director artistic la Muzeul Naţional de Artă Contemporană. Ruxandra Balaci face echipă cu ginerele lui Leonte Răutu. Destinele mai multor instituţii culturale din România se află în mâinile copiilor celor care, în urmă cu mai bine de 20 de ani, se evidenţiau într-un sistem […]

  Autor: Aciduzzul | 9 iulie, 2013 | 2 comentarii | 5047 vizualizari | 11 voturi

  DECRET nr. 92 din 19 aprilie 1950 pentru nationalizarea unor imobile Publicat in BULETINUL OFICIAL nr. 36 din 20 aprilie 1950 ART. 1 Pentru intarirea si dezvoltarea sectorului socialist in economia R.P.R; Pentru asigurarea unei bune gospodariri a fondului de locuinte supuse degradarii din cauza sabotajului marei burghezii si a exploatatorilor care detin un mare […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2023 © BadPolitics