Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Antiglobalizare
SACCSIV: OAMENII GOLDMAN SACHS – Mario Draghi, Mario Monti si Lucas Papademos. Adica noul presedinte al Bancii Centrale Europene si noii prim ministrii ai Italiei si Greciei …
Aciduzzul | 26 noiembrie, 2011 | 0 comentarii | 207 vizualizari |
(2 voturi )

Marc Roche
Ce au in comun Mario Draghi, Mario Monti si Lucas Papadémos? Noul presedinte al Bancii Centrale Europene, presedintele desemnat al Consiliului Italian si noul prim ministru grec, apartin in grade diferite “guvernului Sachs” european. Banca de afaceri americana a tesut, intr-adevar, in Europa o retea de influenta unica sedimentata de foarte multa vreme gratie unei retele dense, subterana ca si publica. In orice concurs, este nevoie de o ierarhie. Premiul I revine, bineinteles, lui Mario Draghi, vice-presedinte al bancii Goldman Sachs pentru Europa intre 2002 – 2005. Numit asociat el este responsabil cu “intreprinderile si tarile suverane”. In aceasta calitate, una din misiuni este sa vinda produsul financiar “Swap”, permitând sa disimuleze o parte a datoriei suverane,care a permis sa machieze conturile grecesti.

Urmeaza, apoi, Mario Monti, consilier international din anul 2005. Soseste in a treia pozitie Lucas Papadémos, care tocmai a fost guvernator al Bancii Centrale Elene intre 1994 si 2002, care a participat in aceasta calitate la operatia de falsificare a conturilor comisa de Goldman Sachs. Gestionarul datoriei grecesti este de altfel un anumit Petros Christodoulos, un ex-trader al firmei.

Doua alte personaje cu greutate detin o situatie avantajoasa, in aruncarea pe fereastra a euro-ului Otmar Issing, fost presedinte al Bundesbank si Jimm O’ Neill, inventatorul conceptului BRICS, acronim desemnând pietele emergente cu potential ridicat de crestere ( Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud). Fost presedinte al Bancii Goldman Sachs International, ramânând unul dintre administratori, irlandezul Peter Sutherland a jucat un rol-cheie in salvarea Irlandei.

In cele din urma, Paul Deighton, care a petrecut 22 de ani la Goldman Sachs, este director general al Comitetului de organizare a Jocurilor olimpice de la Londra din 2012. Felinarul rosu (ultimul clasat intr-o competitie sportiva), caci toata lumea stie ca sportul ca si prietenia este in afara concursului.

Totusi, dincolo de aparente, reteaua de influenta care si-a facut puterea inainte sau in timpul crizei politice financiare din 2008 si-a pierdut eficacitatea. Intr’ adevar, complicitatile vechi intretinute de fostii bancheri centrali experimentati, mobilizati pentru a trage sforile par a fi mai putin utile fata de politicieni sensibili la impopularitatea profesionistilor finantei tinuti ca responsabili ai crizei.

Acolo unde Goldman Sachs putea cu usurinta sa-si exersese talentele, o serie de cazuri – Grecia, speculatia impotriva euro-ului, scandalul Abacus in care a fost implicat francezul goldmanian Fabrice Tourre – i-au pus in spate puterea publica.

Carnetul de adrese este util dar nu suficient in sine pe o planeta financiara complexa si tehnica si fata la o noua generatie de industriasi mai putin framântati de respect pentru establishement. Patronii europeni plecati la cucerirea lumii s-au emancipat de cruciatii Inaltei finante stil Goldman Sachs. Cautarea valorizarii actionarului, exigentele de transparenta a conturilor si imperativele expansiunii in strainatate slabesc “efectul de retea”.

In cele din urma, deveniti mai exigenti cu privire la calitatea si independenta meseriei de consilier, clientii europeni, dar nu numai, cer respectul unui minim de etica. Si aici este care doare à propos de Goldman Sachs. Caci bancii ii place sa-si plaseze oamenii fara a lasa sa cada masca vreodata. De aceea oamenii sai devotati ascund aceasta filiatie când dau un interviu sau duc o misiune oficiala cum a fost cazul lui Monti caruia i s-a incredintat in 2010 un studiu privind piata unica europeana de catre presedintele Comisiei, José Manuel Barosso).

Mario Draghi afirma ca intrând in functie in 2002, nu a avut nimic de-a face cu machiajul conturilor grecesti, orchestrat doi ani mai devreme de catre banca. Si el a demisionat in 2005, fie cu un an inainte ca Goldman Sachs sa revânda o parte din “Swap” in chestiune la National Bank of Greece, prima banca comerciala a tarii, condusa de un fost goldmanian, Petros Christodoulos, astazi responsabil al organismului de gestionare a datoriei grecesti.

Sursa: Saccsiv

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 346 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 24 iunie, 2016 | 0 comentarii | 555 vizualizari | 2 voturi

Brexit-ul este, fara doar si poate, un eveniment de proportii epice prin prisma perpectivelor pe care le deschide. Brexit-ul reprezinta prima fisura intr-un sistem monstrous care parea monolit. Practic, intreaga oligarhie americana si europeana, cu monstroasa masinarie media aservita au fost luate prin suprindere, in ciuda manevrelor diperate de a influenta in extremis opinia publica […]

Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9879 vizualizari | 8 voturi

Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

Autor: Aciduzzul | 14 noiembrie, 2015 | 1 comentarii | 601 vizualizari | 3 voturi

Marius Serban Dupa cum ne-am obisnuit deja in astfel de situatii cam toate goarnele media din Romania si de pe afara se vad obligate sa caute dedesubturile acestei afaceri apeland la tot felul de “analisti” mai mult sau mai putin intersati, cu o agenda care mai de care mai inchegata, scrisa de marii actori globali,sau, […]

Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 610 vizualizari | 1 vot

Michael Thomas “9/11 was an Anglo-American black operation executed in collusion with Israeli Secret Services and Saudi Arabian financiers.” — 9/11 Investigator. Undoubtedly the 9/11 attacks on New York City and Washington DC are the most misrepresented by officialdom in US history. Whereas the assassination of John F. Kennedy is now understood to have been […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics