Rachitzele Research Center (RRC)
Stim cu totii ca romanii sunt creativi, lucru care se vede imediat ce iesim afara din tara si dam piept cu un sistem concurential si cu o economie cat de cat sanatoasa la cap, orientata catre rezultate si mai putin catre mentinearea privilegiilor unor clici. Mai stim cu totii ca multi dintre noi au idei geniale, validate (nu este nicio exagerare) si energia necesara pentru a le pune in practica, insa le lipsesc resursele financiare. Cati dintre noi nu ar pune pe picioare o afacere cel putin decenta daca ar avea 10.000 de euro sa spunem? Dar nu exista fonduri pentru asa ceva pentru ca fie au fost cheltuite pe trasnai fie au fost furate. Avem inteligenta emotionala, inteligenta abstracta si muncim de ne sar ochii din cap (ne referim aici la romani), astfel ca reusita ar putea fi aproape o garantie.
Numai ca nu putem sau nu suntem lasati sa iesim din mocirla. De unde am putea lua acesti bani?! Stim cu totii ca fondurile UE sunt date cu dedicatie unor clici care au ADN similar cu cel al contopistilor UE, care le da posibilitatea sa se strecoare prin documentatia stufoasa.
Multi dintre noi, desi geniali, nu stim sau nu vrem sa facam asta. Pe de alta parte, de la banci este greu sa mai scoti ceva pentru ca statul roman i-a rasfatat deja cu toate concesiile din lume iar acestea au devenit foarte mofturoase.
Solutia pare sa vina de unde v-ati fi asteptat mai putin – de la o megaclica numita Statul Roman (National, Unitar si Suveran) in cardasie cu Uniunea Europeana (Suverna, Unitara si Caritabila).
Asadar, prin programul cu nume “arogant de pretios” – Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013, clica autohtona in cardasie cu clica UE ofera prin Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) “posibilitatea de finantare europeana nerambursabila de pana la 200.000 de euro (Uau!!!) pentru dezvoltarea de activitati profesionale, stiintifice si tehnice in mediul rural”.
Mai exact, banii se pot obtine prin Masura 312 – „Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi“, pentru finantarea unor activitati aferente diviziunilor 69, 70, 71, 74 si 75 din Codul privind Clasificarea Activitatilor din Economia Nationala (CAEN).
Astfel, microintreprinderile din mediul rural pot primi sprijin financiar nerambursabil pentru derularea de activitati juridice, de contabilitate si audit financiar, dar si pentru consultanta in management. Totodata, sunt eligibile si cabinetele de arhitectura, consultanta tehnica sau de testari si analize tehnice.
Oportunitati de finantare au si activitatile de design specializat, fotografie sau de traduceri autorizate.
Societatile care vor beneficia de aceste fonduri trebuie sa indeplineasca anumite conditii: sa aiba pana la zece angajati si o cifra de afaceri anuala neta care sa nu depaseasca 2 milioane de euro. Mai pot beneficia de fondurile europene si persoanele fizice care sunt obligate ca pana la data semnarii contractului de finantare sa obtina statutul de persoana fizica autorizata (PFA) si sa functioneze ca microintreprinderi.
Finantarea nerambursabila in cadrul acestei masuri poate ajunge pana la 70% din valoarea totala eligibila a investitiei, dar nu va putea depasi 200.000 de euro.
Potrivit datelor Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), pana la 27.12.2010 au fost depuse pentru Masura 312 – crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi – 3.980 de cereri de finantare, in valoare de 543,86 milioane de euro. Dintre acestea au fost selectate 1.382 proiecte, in valoare de 204,32 milioane de euro si semnate contracte de finantare pentru 1.338 de proiecte, in valoare nerambursabila de 196,67 milioane de euro si au fost facute plati de peste 37 milioane de euro.
PS:
Slava Domnului ca a aparut acest program care, mai mult ca sigur, va aduce o infuzie de tehnologie in mediul rural. Astfel, am putea avea si noi carute high-tech (nu aceste adevarate rusini medievale ambulante de acum), compatibile cu secolul XXI, care ar putea circula, cu putin noroc si cu putina bunavointa din partea politiei rurale, chiar si pe drumurile judetene. Poate chiar le-am putea exporta…
Adauga un comentariu!
Editoriale din aceeasi categorie
Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 1 comentarii | 266 vizualizari | 4 voturi
Evident, doar oligofrenii si deficientii mintali in stadiu avansat pot crede ca poti lua Covid mai repede mancand o friptura sau band o bere la un restaurant cu cativa prieteni, decat calcandu-te in picioare in hipermarket. Si totusi, nu s-a luat niciodata in calcul inchiderea hipermarket-urilor. A pietelor taranesti, in schimb, da…Explicatia este simpla. Desi […]
Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 133 vizualizari | 3 voturi
Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]
Autor: Aciduzzul | 28 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 108 vizualizari | 3 voturi
Partidul Noua Romanie (PNR), sprijinit de Miscarea Civica Frontul Alfa cere imperativ stoparea TOTALA si URGENTA a defrisarilor de orice fel si interzicerea exportului de masa lemnoasa bruta si prelucrata primar pentru o perioada de zece ani. Aceasta masura putea fi luata oricand pana acum de catre cei care s-au perindat la conducerea tarii, insa […]
Autor: Aciduzzul | 9 octombrie, 2020 | 0 comentarii | 189 vizualizari | 4 voturi
Producatorii romani, discriminati in tara lor
Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 177 vizualizari | 2 voturi
De ce nu mai gasesc fabricile de conserve rosii pentru bulion in Romania?!