Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Big Brother
Scurta istorie a vandalizarii culturilor OMG. Monsanto devine un fel de Big Brother. Monsanto apeleaza la compania de mercenari Xe Service (ex-Blackwater) pentru a spiona activistii anti-OMG
Aciduzzul | 19 noiembrie, 2010 | 0 comentarii | 276 vizualizari |
(2 voturi )

Colosul din industria agricola Monsanto, care modifica genetic plante pentru a exclude sau tolera anumite pesticide sau pentru a le face sa produca seminte neviabile, cu scopul de a detine o pozitie de monopol in industria alimentara, a contractat serviciile firmei de mercenari Blackwater pentru a-i spiona pe activistii anti-OMG, relateaza Jeremy Scahill in articolul Monsanto, Blackwater si sabotorii culturilor modificate genetic. Acest demers este, fara indoiala, un raspuns la deceniul de eforturi de sabotare a culturilor modificate genetic de intreg globul. De la introducerea de culturi modificate genetic, anuntata public in 1996, cetatenii preocupati au vandalizat acestor culturi in fiecare an undeva pe planeta. Mai multe mii de plante modificate genetic au fost distruse de catre activistii anti-OMG. Compania Blackwater, principala firma de securitate privata in Irak, este cunoscuta, in special, pentru masacrul din 2007 din Piata Nisour din Bagdad. Saptesprezece civili nevinovati au murit atunci cand garzile Blackwater au deschis focul intr-o zona aglomerata din piata. Echipa de ucigasi a fost, mai tarziu, achitata.

Potrivit asociatiilor anti-OMG, Blackwater (acum Xe Services), a spionat si/sau s-a infiltrat in grupuri ce se opuneau companiei Monsanto in intervalul 2008-2010.

Producatorul agentului Orange, al PCB-urilor, al DDT-ului, al aspartam-ului a angajat o adevarata armata de mercenari, formata, in special, din fosti agenti CIA pentru a proteja culturile modificate genetic si pentru descurajarea activistilor anti-OMG. In plus, Monsanto acorda o importanta deosebita publicatiilor anti-OMG.

“Pot confirma ca firmei Monsanto ii place sa supravegheze indeaproape blogurile si site-urile. In 2005 am luat o pauza, ca scriitor-comentator de politica alimentara, dupa ce un avocat al Monsanto mi-a sanctionat blog-ul, cu toti cei 30 de cititori ai sai, cu o scrisoare de reducere la tacere”, sustine Tom Philpott de la publicatia Grist. O alta activista anti-OMG, Linn Cohen-Cole, a sustinut ca a observat vehicule de supraveghere pe strada ei.

Insa, indiferent cat de multi bloggeri incearca sa reduca la tacere, industria biotehnologiei a pierdut orice suport al opiniei publice. Acesta este principalul motiv pentru care face lobby ca alimentele modificate genetic sa nu fie etichetate.

Sabotajele culturilor modificate genetic a inceput in Europa inca din anul 1997. In 1999, Andrew Hund a elaborat mai multe rapoarte privind sabotajul culturilor modificate genetic din intreaga lume. Doar concentrandu-se asupra SUA, Gordon Rausser a documentat mii de distrugeri de plante modificate genetic numai in 1999. Activistii anti-OMG s-au orientat catre porumbul modificat genetic, sfecla de zahar, floarea-soarelui, pepeni, rosii, nuci si capsuni. Atacurile au avut loc in Maine, Vermont, Minnesota, New York si California.

Jurnalista Kathryn Brown a aratat in Scientific American ca, in 2000, “in Maine, la miezul noptii, un grup a taiat mai mult de 3.000 de plopi experimentali. Si in San Diego, protestatarii au distrus plante OMG si au pulverizat vopsea pe peretii serei unde erau cultivate. In acest an, Marcel Kuntz a descris 70 de cazuri de sabotaj a culturilor modificate genetic in Anglia, Elvetia, Franta si Germania.

Cazuri de sabotaj a plantelor OMG:

1997, 1998 – irlandezii distrug sfecla de zahăr OMG
1998 – francezii distrug porumbul OMG
1998 – britanicii distrug recoltele OMG din peste 40 de loturi separate
1999 -fermierii indieni ard bumbacul OMG
1999 – neozeelandezi distrug cartofii OMG
1999 – canadienii distrug copaci OMG
1999, 2000, 2001 – britanicii distrug proumbul OMG
2001 – brazilienii distrug culturile modificate genetic de porumb si soia
2003 – francezii distrug rapita OMG
2004 – activisti din Guyana Franceza distrug cafeaua OMG
2005 – francezii distrug 50 de acri de porumb modificat genetic
2006 – germanii distrug porumbul modificat genetic, in mai multe atacuri
2007 – britanicii distrug cartofi modificati genetic
2008 – brazilienii distrug culturile modificate genetic de porumb
2008, 2009 – elvetienii distrug culturi de grau OMG
2009 – islandezii distrug culturi de orz OMG
2009 – britanicii distrug culturi de cartofi OMG
2009 – britanicii distrug plantatii de meri OMG
2010 – elvetienii distrug culturi de garu OMG
2010 – spaniolii distrug culturile de porumb OMG
2010 – italienii distrug culturi de porumb OMG
2010 – francezii distrug vii OMG

Nu toata lumea isi permite, insa, luxul de a distruge loturile-test. In India, in cadrul unui nou proiect de lege pentru biotehnologie, cunoscut sub numele de BRAI, oamenii pot fi inchisi si amendati, pur si simplu pentru ca ii “induc in eroare” pe altii despre culturile modificate genetic.

Avand in vedere ca intreaga industrie se bazează pe informatii “inselaoare”, care induc in eroare, (de ex. ca organismele modificate genetic sunt substantial echivalente cu alimentele normale), trebuie sa va intrebati de ce directorii Monsanto vor fi acceptati si crezuti, in timp ce cei care desconsidera tehnologia devin tinta.

In alte parti, dezacordul a generat ca raspuns violenta. Luna trecută, in La Leonesa, Argentina, 100 de huligani au atacat fermierii locali, care se adunasera pentru a asculta o prezentare stiintifica cu privire la toxicitatea glifosatului, principalul ingredient in produsul RoundUp al Monsanto. Guvernul provincial Chaco raportase anterior o triplare a incidentei cancerului la varsta copilărie si o crestere de patru ori a cazurilor de malformatii congenitale in zona, in cei 10 ani de la “expansiunea agrochimica a glifosatului si a altor chimicale pulverizate pe culturile din provincie.

Sursa: Ide4ortodox

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9885 vizualizari | 8 voturi

Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]

Autor: Aciduzzul | 17 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 477 vizualizari | 6 voturi

Ce urmăresc băieţii de mai jos cu aprobarea unor proiecte de lege în regim de urgenţă? Cine sunt ei, cine îi dirijează şi unde vor să ajungă? Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, Calea Europeană, Asociaţia Română pentru Evaluare şi Strategie, Asociaţia pentru Transformare Europeană, Asociaţia Atlantică a Tinerilor Lideri Politici, Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, […]

Autor: Aciduzzul | 15 ianuarie, 2015 | 1 comentarii | 528 vizualizari | 2 voturi

Cei care vor renunta la libertatea esentiala pentru a dobandi o farama de siguranta pe moment nu merita nici libertate, nici siguranta (Benjamin Franklin) Gata, acum ca a cam trecut si isteria “atentatului sangeros” Charlie Hebdo, hai sa vedem si cu ce scop a fost la cale. Evident, dupa cum ne-am obisnuit deja de la […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 1242 vizualizari | 4 voturi

Faptul că dispozitivele psihotronice au ajuns atât de avansate încât pot menține într-o stare de letargie populația unei întregi țări, de exemplu, nu mai reprezintă o surpriză pentru cei avizați…Desigur, foarte mulți v-ați întrebat probabil cum de este posibil ca într-o țară ca România, jefuită și umilită de decenii, oamenii să nu fie în stare […]

Autor: Aciduzzul | 9 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 154 vizualizari | 2 voturi

“Cei care vor renunţa la libertatea esenţială pentru a dobândi o fărâmă de siguranţă pe moment nu merită nici libertate, nici siguranţă” Benjamin Franklin Ungureanu despre atentatele de la Paris: Este un moment critic pentru viitorul construcţiei europene. Fostul premier şi ministru de Externe Mihai Răzvan Ungureanu consideră că, după atentatele de la Paris, UE […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics