Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Serialul lui George Roncea: Vintu – profil de mogul (II). Asociatii, acoperitii si descoperitii lui SOV: de la Prigoana la Dobanda si Gusa, de la securisti la KGB-isti, de la caractita UTI la disparitia ZIUA si aparitia Publika TV. Va urma…(Victor Roncea)
Aciduzzul | 29 iulie, 2010 | 0 comentarii | 629 vizualizari |
(2 voturi )

Cine sunt stapanii “presei libere”? Ce sunt “mogulii”, cine i-a facut pe ei si de ce? Ce ii uneste si ce ii aseamana pe Vintu, Voiculescu, Patriciu? Istoriile necenzurate ale mogulilor “presei libere”. Cine sunt “mogulii” presei romanesti si de ce acestia au devenit o tema centrala a discursului public actual? De ce televiziunile mogulilor Voiculescu si Vintu s-au inflamat pana la explozie pana si datorita unor mici pamflete vizuale create de fratele meu si alti “derbedei”, huligani, golani si gugulani? De ce s-a ajuns ca informatii despre moguli sau chiar luatul in ras ai acestora sa nu (mai) fie permise decat in spatiul online? – (desi agenti ai acestora din asa zisa societate civila incearca acum sa “reglementeze” pana si acest unic mediu de expresie unde mai exista inca libertate, pana la un punct).

De ce este atat de controlata presa, cu mijloace de presiune mult mai perfide decat in apusa epoca comunista?

De ce jurnalismul care se practica acum in Romania mai are foarte putin de-a face cu ideea de libertate si exprimare neingradita?
Sunt intrebari legitime in masura in care conceptul de “presa libera” mai are (inca) legitimitate, dupa 20 de ani de la momentul in care romanii au crezut ca “si-au luat ratia de libertate” in decembrie 1989. Anatema de “stupid people” aruncata in scarba romanilor acum 20 de ani de Silviu Brucan, unul din sefii vechii retele a Kominternului mai are inca putere si azi?

Nu reusim oare sa ridicam valul de minciuna, sa luptam cu armele cuVintului liber impotriva celor care isi propun, ca demni urmasi ai lui Brucan, sa impinga in jos, sa prosteasca si sa-i hipnotizeze pana la idiotizare pe romanii cu telecomanda in mana?

Chiar daca nu ne ramane decat online-ul ca mediu de exprimare libera, si eu si alti ziaristi, formati in mediul liber de comunism al Pietei Universitatii, trecuti prin mineriada, prin arest si prin proba batailor salbatice aplicate de mineri si securistii/militieni ai lui Ion Iliescu ne vom propune sa deslusim misterul mogulilor educati la scoala Brucan, facuti oameni – miliardari – de regimul Iliescu.

Este vorba in principal in serialul care urmeaza de Sorin Ovidiu Vintu, Dinu Costache Patriciu si Dan Felix Voiculescu, bazat pe informatii care deja circula dar pe care, in premiera, le completez cu date mai putin publice, pentru care cer si sprijinul profesionistilor liberi din presa, din mediile de informatii. Asadar, intrucat este vorba de un work in progres invit pe toti cei care au date suplimentare ce pot completa, in beneficiul opiniei publice, profilul fiecaruia dintre cei trei sa mi le trimita si voi adauga aceste materiale la serialul pe care il voi publica aici cu respectarea confidentialitatii celor care o doresc.

2. Cum si-a cladit Vintu ciomagul media

In 2008 procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au dechis un dosar pentru spalare de bani, ce viza modul in care Sorin Ovidiu Vintu a cumparat, prin intermediul unor off-shore inregistrate in Cipru, actiunile detinute de Silviu Prigoana la postul Realitatea TV.

Deputatul PDL Silviu Prigoana a dat de doua ori cu subsemnatul la DIICOT pe aceasta tema. Povestea sa, din surse ale parchetului a fost urmatoarea:

In noiembrie 2003 Silviu Prigoana, proprietarul postului la data respectiva, a cesionat 55% din Realitatea TV off-shore-ului elvetian Blue Link Comunicazzioni contra sumei de 165 de dolari (ati citi bine una suta saizeci si cinci de dolari).

In aprilie 2004, Sorin Ovidiu Vintu a cumparat optiunea de preluare a Realitatii TV de la Bluelink Comunicazioni.

In mai 2004 Prigoana a cesionat catre Bluelink si restul de 45 de procente unui anume Radu Mihai Margineanu, contra sumei de 133 dolari (ati citit bine una suta treizeci si trei de dolari).

In luna iunie 2004 Margineanu vinde actiunile cumparate de la Prigoana cu 133 de dolari contra sumei de 5.553.297 dolari catre Radoway Limited, un off-shore din Cipru, ce apartinea tot lui SOV.

Milioanele de dolari au fost insa virate si platite de Petromservice, fosta firma controlata de Liviu Luca, partenerul de afaceri cu SOVintu.
Alt off-shore cu acelasi nume ca off-shore-ul elvetian, respectiv Blue Link Comunicazioni Cipru, care apartine unui cetatean moldovean pe numele sau Vitalie Dobanda a preluat actiunile de la Radoway Limited.

In februarie 2006, Vintu anunta ca a preluat compania Blue Link Comunicazioni Elvetia, cu tot cu patrimoniul sau respectiv pachetul majoritar al Trustului de presa Realitatea.

Tranzactia preluarii a fost perfectata de Blue Link Comunicazioni Cipru, patronata de Vitalie Dobanda, interpusul lui SOV, apropiat de KGB si GRU.

Misteriosul Margineanu, care a perfectat tranzitia dintre Prigoana si SOV a Trustului Realitatea este finul si partenerul de afaceri al generalului Gheorghe Rotaru, fostul sef al Directiei Generale de Informatii a Armatei (DGIA) fost consilier al fostului ministru PD al Apararii, Sorin Frunzaverde. Generalul Rotaru detine alaturi de Radu Margineanu 50% din firma Compatible Systems International SRL, infiintata in 2006 si axata pe intermedieri de logistica militara.

Margineanu face parte din gruparea de afaceri condusa de Alexandru Bittner si Adrian Petrache. Firma sa lucreaza cu biroul notarial “Vladica Gheorghe”, patronat de Janina Ratiu si de Gheorghe Vladica. Janina Ratiu, este fiica generalului de securitate Gheorghe Ratiu, ultimul sef al fostei Directii a I-a din cadrul Securitatii Statului, fost sef al GELSOR-ului creat de Sorin Ovidiu Vintu.

Nasul lui Margineanu, generalul Rotaru este bun tovaras al generalului-maior Marius Opran fost cadru al Serviciului de Telecomunicatii Speciale si al generalului Decebal Ilina, tot fost sef al DGIA, in perioada 1993-1997, fost coleg cu Marius Opran de dinainte de 1989, cind Ilina era ofiter DIA. Ilina este asociat cu Marius Opran in Cube Consulting SRL, firma care a participat la licitatia de desemnare a consultantului pentru securizarea granitelor Romaniei de la Marea Neagra. Decebal Ilina este partener de afaceri si cu Gheorghe Nemtanu – fost director Romarm, totodata fost subordonat al sau din perioada cand Ilina era secretar de stat la Ministerul Industriilor, fiind sef peste Romarm, producatorul national de armament.

Administratorul firmei lui Ilina si Opran este Mircea Rusu – cenzor la trei companii ale lui Vintu, si la o alta firma de consultanta militara – Total Consulting & Trading Grup SA.

Opran mai este combinat in afaceri cu Adrian Mitu fost secretar de Stat la MAE si la Ministerul Economiei, fost consilier al fostului cadru militar si ministru urmarit pentru tradare si spionaj in favoarea unei retele tot rusesti, Codrut Seres. Sotia lui Mitu este asociata cu finul generalului Ion (Gioni) Popescu, fost director adjunct al SRI. La loc de frunte intre acolitii lui Marius Opran, se afla fiul fostului general MApN Tiberiu S. Urdareanu, un personaj implicat in reprimarea din perioada Revolutiei din 1989.

Tiberiu Urdareanu junior, fost cadru militar la Institutul de Cercetari Militare de la Clinceni, este patronul UTI, firma cunoscuta pentru nenumaratele scandaluri in care a aparut numele sau de-a lungul anilor. UTI a derulat contracte cu Romtehnica, societatea comerciala prin care MApN isi deruleaza achizitiile, Bancorex, Ministerul Finantelor, Romtehnica, Petrom, Metrorex, Aeroportul Otopeni, Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Ministerul Comunicatiilor, Posta Romana, etc

De la servicii de securitate, UTI s-a extins ca o caracatita in toate domeniile posibile, de la constructii la NetCity beneficiind de contracte de sute de milioane de euro cu statul roman. Banii sunt externalizati in Elvetia catre o firma de apartament unde figureaza, pe aceeasi adresa si firma generalului STS Marius Opran.

Sotia lui Tiberiu Urdareanu, Lucia Urdareanu este fosta lucratoare a Directiei de Informatii a Armatei si era colega de firma cu Anca Simona Medar, sotia fostului consilier prezidential si sef al Comunitatii Nationale de Informatii (CNI), Sergiu Medar. Anca Simona Medar detinuse 25% din actiunile firmei “Sorral International” (fiind totodata director general si administrator), firma care face parte din Divizia de Tehnologia Informatiei a UTI Group, controlata de Lucia Urdareanu.

Sergiu (Serghei) Medar a fost “protejatul” lui Vasile Ionel, cadru conspirat al GRU, adevaratul sef al Cotroceniului din perioada lui Ion Iliescu, inca activ si astazi.

De aici incolo s-a trasat o noua linie de actiune catre Republica Moldova, noua adresa de bussines a Trustului rusesc al lui Sorin Ovidiu Vintu, Publika TV, care este coordonata de Cozmin Gusa, amicul lui Boris Golovin si creatia lui Mircea Popa. Un personaj aparte, care vine sa intregeasca aceasta imagine a jocurilor serviciilor secrete rusesti in afacerea Sorin Ovidiu Vintu, este scriitorul filo-rus Mircea Popa, urmarit pentru legaturile sale cu agentura KGB si inainte de 1989. Dupa o traiectorie fascinanta prin maruntaiele miscarii sindicale si ale Guvernelor PSD de dupa 1989, in 2007, Mircea Popa, tovaras cu Sorin Rosca Stanescu, conducea Agentia de Presa Rusia la Zi, promovata de ziarul ZIUA si controlata de un off-shore din Insulele Virgine Britanice, reprezentat de un cetatean moldovean conectat la afacerile lui Sorin Ovidiu Vintu.

ZIUA, desi aflata in lantul lui Vintu, deranja foarte tare pentru linia romaneasca pe care o impusese in presa centrala prin militantismul pentru valorile romanesti, Basarabia, Bucovina, Tinutul Herta, Transnistria, romanii de pretutindeni si problemele de geopolitica de la Marea Neagra. Rusia la Zi si influenta lui Popa ar fi putut sa schimbe aceasta situatie, nerezolvata in totalitate nici dupa ce fratele meu, Victor Roncea, fusese inlaturat de la sefia Departamentului Externe si “avansat” pe tusa, drept “senior editor”, pentru ca apoi sa fie eliminat de-a dreptul, la ordinul lui SOV. Nu degeaba Ambasada Rusiei isi incepea intotdeauna revista presei cu ziarul ZIUA, care reiesise la o monitorizare a specialistilor rusi, ajunsa in posesia unor cititori, drept dusmanul Nr 1 din presa al intereselor rusesti, cu o preponderenta a stirilor si analizelor pe temele numite cu peste 75% mai mare decat restul publicatiilor centrale. Mircea Popa este, de altfel, cel care in vara anului trecut, la o intalnire placuta de incrucisare a ideilor pe care am avut-o impreuna cu el si fratele meu, ne-a asigurat ca, si din motivele invocate, ziarul ZIUA se va desfiinta si de pe print si de pe online si va disparea cu totul in luna decembrie 2009. Desi atunci nu i-am dat crezare, planul s-a derulat cu precizia prestabilita.

Mircea Popa, modest dar cu o inteligenta combinatorie sclipitoare, este de fapt omul din spatele lui Cosmin Gusa, un personaj folosit pentru caracterul sau bagaret, dar mai putin modest decat magistrul sau, fiind dotat, printre altele, cu o vila la Cornu, pe aceeasi proprietate cu Horia Bejan, omul lui Boris Golovin. Gusa s-a remarcat in peisajul public prin discursurile sale filo-ruse si incercarile politice de alipire la constructiile “mamei-Rusia”. Nu intamplator a ajuns in umbra lui Adrian Nastase cat si pe langa Traian Basescu, pentru ca la ultimile alegeri sa fie consilierul personal al lui Mircea Geoana si un fel de sef de campanie din varful masinii de manipulare a lui Vintu, Realitatii Tv. Acum bate cararile Chisinaului cu ucaz de la Moscova etc samd si never ending story…
(va urma)

Sursa: Victor Roncea

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 372 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 439 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 141 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 228 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics