Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Economie
Serparia Apa Nova
Aciduzzul | 19 aprilie, 2012 | 1 comentarii | 932 vizualizari |
(3 voturi )

Mircea Popescu
Istoria ne invata sa nu acceptam daruri de la greci daca nu vrem sa aprindem cetatea, iar ultimii ani de democratie anarhica ne-au aratat ca francezii sunt mai evrei decat urmasii lui Moise. Dar daca elenii si-au otravit singuri „apele”, edilii Capitalei au invitat cocosul galic sa ne „ciuguleasca” din punguta cu Veolia Franta via Apa Nova. De ceva timp, bucuresteanul a fost indexat la apa si canal cu o „bagatela” de 2 lei pe metrul cub. Astfel, avem apa la pretul de ex-marca germana impus si colectat de francezi! Explicatiile izvorate din tenebrele „serpariei” Apa Nova sunt dizgratioase: avem nevoie de bani pentru „operarea” statiei de epurare Glina, iar viceprimarul Raicu ne sasaie perfid sa nu ne scumpim la tarate daca vrem sa traim intr-o Capitala europeana. Aiurea! Platim de ne sar capacele pentru ca o mana de comunitari francofoni sa se imbuibe din buzunarele bucurestenilor.

Nu toata apa menajera ajunge in Glina

Hotarat lucru, Apa Nova ne-a „intepat” pe unde ne-a prins in ultimii ani. „serparia” coordonata de anaconda Semenescu, cobra Roche, pitonul Lalaque si boa span au pus la cale o majorare de pret ilegala si imorala, aprobata in „laborator” de „culegatorul de otrava” Mircea Matei, seful Autoritatii Nationale de Reglementare a Serviciilor Comunitare (ANRSCUP).

La un calcul simplu, descoperim ca ANRSCUP a permis o ticalosie uriasa. in primul rand, din tariful pentru apa si canal, apa uzuala are o pondere de 80% din pretul total! Adica patru cincimi din apa ajung in Glina si trebuie epurata. Numai ca nu 80% din apa menajera se deverseaza in Glina. si asta dintr-o cauza reala binecunoscuta de „serparia” Apa Nova si „culegatorul de otrava”: nu toate canalele Bucurestilor se varsa in statie! si, uite-asa, dintr-un „suierat” de condei, Apa Nova baga in conturi circa 38 de milioane de euro pe an. Bani pe care nu-i poate justifica, pentru ca la Glina costurile de operare sunt cu peste 10 milioane de euro mai mici.

Acestea sunt datele contabile de la suprafata care ne otravesc viata, luna de luna, prin facturarea la preturi mari a apei potabile si menajere. Mizeria din tenebrele canalizarii Bucurestilor este similara cu cea din „serparia” Apa Nova. Avand o administratie corupta, Apa Nova continua sa ne usureze buzunarele printr-un tarif impus si aprobat de oameni ticalosi.

Licitatie cu efecte proaste pentru bucuresteni

Chiar daca, la prima vedere, ar trebui sa nu prezentam acest caz, el trebuie facut cunoscut cetatenilor Capitalei, pentru ca ei sunt cei care platesc toate angaralele companiei de prestari de servicii Apa Nova.

„Serparia” a decis ca trebuie sa-si asigure parcul auto – CASCO si RCA. Caietul de sarcini aprobat de anaconda Semenescu, cobra Roche si pitonul Lalaque a prevazut ca se acorda 100 de puncte companiei de asigurari care prezinta cel mai bun pret, dar si comisionul cel mai profitabil pentru brokerul impus EOS RISQ Romania BAR SRL, broker care, evident, a facut parte din comisia de evaluare a ofertelor. Aceasta aberatie a adus companiile de asigurari in situatia de a dansa asa cum le-a cantat brokerul agreat de Semenescu.

Fara indoiala, anaconda a pus aceasta conditie pentru binele parcului auto – spun la unison capii „serpariei”. Aiurea! Semenescu a jucat la doua capete: pret de piata nenegociat pentru Apa Nova, comision gras pentru protejatul sau, brokerul EOS RISQ. Desigur, bucurestenul plateste smecheria anacondei, pentru ca toate costurile „serpariei” se regasesc in pretul apei. Inclusiv salariile serpilor din conducerea societatii Apa Nova.

Serpii din apa Capitalei

Anaconda: Ovidiu Semenescu, reprezentant Veolia.

Semenescu este omul care conduce Apa Nova. El se erijeaza in reprezentantul intereselor Veolia in Romania. Desi pe statele Apa Nova sefi sunt Roche si Lalaque, Semenescu decide cine intra in afaceri cu „serparia”. Nimic nu se „unduieste” in Apa Nova fara „suieratul” anacondei.

Cobra: Bruno Roche, directorul general Apa Nova.

Un nimeni care isi traieste viata de huzur fara a avea vreo responsabilitate fata de bucuresteni.

Pitonul: Laurent Lalaque, directorul financiar Apa Nova.

Este cel care a avut grija sa-si plaseze sotia intr-o functie extrem de rentabila pentru familia Lalaque, dar pagubitoare pentru Capitala.

Boa: Remus span, consilier.

Ei bine, omul se bucura de un CV demn de o taratoare. A fost membru al celebrei „Doi si-un sfert”, de unde a fost extirpat prin pierderea certificatului ORNIS. Fost adjunct la Politia de Frontiera, span a pierdut functia din cauza dosarelor penale. in prezent, „boa” a fost intarcat de Semenescu si plasat impreuna cu fostul sau coleg de colectat informatii, serpisorul Doru Catana, la etajul doi al sediului Apa Nova, unde au pus la punct un „Doi si-un sfert” pentru linistea „serpariei” si otravirea financiara a bucurestenilor.

Vipera: Sotia pitonului Lalaque.

O doamna care stie sa faca bani din servicii prestate pentru Apa Nova.

Maleficul „Doi si-un sfert” de la „serparie”

Anaconda Semenescu a mutat Departamentul de achizitii si Departamentul juridic intr-un alt sediu al Apa Nova. Motivul clamat: un spatiu mai generos. Motivul real: cele doua departamente sa fie ferite de ochii curiosi, iar cei doi extirpati din maleficul „Doi si-un sfert”, Remus span si Doru Catana, sa le protejeze mai bine.

Pretul incorect platit de bucurestean

Diferenta de pret intre noiembrie 2011 – 3,95 lei/mc – si februarie 2012 – de 5,86 lei/mc este de 1,91 lei/mc. Iar cum in Bucuresti sunt circa 2 milioane de abonati casnici la unicul serviciu de furnizare a apei – fara sa luam in calcul persoanele juridice care functioneaza pe teritoriul Capitalei -, la un consum mediu de 3,7 mc/luna rezulta un venit suplimentar de circa 168 de milioane de lei, adica 38,5 milioane de euro. Aceasta suma este dubla fata de declaratiile reprezentantilor „serpariei”, si cu 10 milioane de euro mai mare decat costurile de operare ale statiei de la Glina.

Sursa: Puterea

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 1 comentarii | 257 vizualizari | 4 voturi

  Evident, doar oligofrenii si deficientii mintali in stadiu avansat pot crede ca poti lua Covid mai repede mancand o friptura sau band o bere la un restaurant cu cativa prieteni, decat calcandu-te in picioare in hipermarket. Si totusi, nu s-a luat niciodata in calcul inchiderea hipermarket-urilor. A pietelor taranesti, in schimb, da…Explicatia este simpla. Desi […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 130 vizualizari | 3 voturi

  Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

  Autor: Aciduzzul | 28 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 107 vizualizari | 3 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sprijinit de Miscarea Civica Frontul Alfa cere imperativ stoparea TOTALA si URGENTA a defrisarilor de orice fel si interzicerea exportului de masa lemnoasa bruta si prelucrata primar pentru o perioada de zece ani. Aceasta masura putea fi luata oricand pana acum de catre cei care s-au perindat la conducerea tarii, insa […]

  Autor: Aciduzzul | 9 octombrie, 2020 | 0 comentarii | 184 vizualizari | 4 voturi

  Producatorii romani, discriminati in tara lor

  Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 175 vizualizari | 2 voturi

  De ce nu mai gasesc fabricile de conserve rosii pentru bulion in Romania?!

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics