Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editoriale / Opinii
Tare bolsevice care duc la culpabilizari in masa: “scandalul” de la Petru Voda si “bolsevicul” Liiceanu (Napoca News)
Aciduzzul | 23 februarie, 2011 | 1 comentarii | 223 vizualizari |
(2 voturi )

George Bara
Doua evenimente recente parca s-au asteptat unul pe altul, pentru a mai da o lectie de viata si morala unor minti prea mici si inguste pentru a pricepe. De fapt, aceste doua evenimente parca s-au provocat unele pe altele intr-o cascada, dar ce legatura poate sa fie intre duhovnicul Iustin Parvu de la manastirea Petru Voda si Adam Michnik, ziaristul si anticomunistul polonez venit in Romania sa mai dea o lectie de autenticitate inventatilor Liiceanu si Plesu? In mod bizar, exista si o legatura. Parintele Iustin Parvu a fost “prins” pe Youtube de catre aparatorii a tuturor ideilor nemestecate, in timp ce i se canta de catre un grup de maici, chiar in chilia din spitalul de la manastire, cantecul “Sfanta tinerete legionara”.

Imnul Miscarii, pe versuri compuse de marele poet Radu Gyr, al carui singur site biografic este realizat partial de subsemnatul. La cea de-a 92 aniversare a lui Iustin Parvu, un adevarat parinte al Ortodoxiei, cu 17 ani de temnita comunista in spate, in timp ce maicile i-au facut un cadou muzical care sa ii aminteasca de tineretea legionara, ultimii bagatori de seama ai corectitudinii politice, niste adevarati bolsevici care traiesc doar pe retelele de socializare, strigau disperati “extremism” si “antisemitism”, cerand comunitatii evreiesti sa mai arunce o anatema.

Nu a contat ca parintele Iustin nu a fost condamnat pentru vreun act antisemit, ci doar pentru o crima a gandirii, cea de a fi crestin si nationalist intr-o Romanie care cazuse sub imperiul raului de la rasarit. Nu a contat nici faptul ca comemorarea criminalului de evrei Albert Wass era in plina desfasurare, cu acordul autoritatilor locale si judetene, la Miercurea Ciuc. Si mai ales ca niciun evreu de serviciu nu se sesizase, asa cum nu s-a sesizat nici in trecut (a se vedea cazul Emeric Rosza, liderul comunitatii mozaice din Cluj, care a “marturisit” pentru NapocaNews ca nici nu stie cine e Albert Wass!). In schimb, s-a gasit un “reprezentant” care sa acuze si sa ceara linsarea in public a parintelui Iustin, sa aminteasca de miile de evrei ucisi de Legiune (!?). Marco Maximilian Katz, acuzatorul, a uitat insa sa spuna ca in 2001 fusese cercetat de DNA pentru acordarea unei mite de 2,5 milioane de euro catre un reprezentant al guvernarii Nastase, pentru pastrarea magazinelor dutyfree ale firmei EDF in incinta aeroportului Otopeni. Detaliile fac totul, nu-i asa?

Cu mare dreptate se intreaba Victor Roncea daca nu a venit vremea unei dezbateri necesare in Legatura cu Miscarea Legionara, pe fondul “scandalului Petru Voda”, unde un calugar poarta vina de a fi fost membru al Legiunii, fara a fi comis insa vreo crima, in timp ce Marco Katz este curat ca lacrima, din principiu, pentru ca reprezinta un centru de combatere a discriminarii, dar este vinovat de fapte cercetate de DNA. Deci, pana la urma, cine, ce vina poarta?

Avem de-a face cu procese de tip bolsevic in care indivizii sunt acuzati si exterminati pentru apartenenta lor la un grup si pentru faptele lor proprii? Care este vina parintelui Iustin, caci sunt curios sa o aflu si eu? Ca s-a nascut acum 92 de ani si ca nu s-a inscris in PCR alaturi de Ceausescu si a ales o miscare autentica romaneasca, de tineret. “Sunt vinovati cei patru milioane de membri romani de partid pentru crimele facute in numele regimului de catre trupele sovietice ocupante si agentii NKVD coordonatori, “intamplator” exact parintii “nevinovatilor” care ne “monitorizeaza” azi: Tismaneanu, Patapievici si tot GDS-ul?

Este vinovat poporul roman, asa cum mincinos afirma Elie Wiesel referindu-se la evreii deportati din Ardealul ocupat, de catre unguri, ca “romanii au ucis, au ucis, au ucis”. Nu, evident. Asta doar daca nu s-au intors Stalin si Hitler la putere in Europa si nu stim noi. Fiecare raspunde pentru vina lui. Poporul roman nu poate fi vinovat pentru niste crime facute de niste persoane, in circumstante inca incerte, asa cum poporul evreu nu poate fi vinovat pentru crimele comise de catre soldati ai Tsahalului in Teritoriile Ocupate sau taberele de refugiati.” scrie Victor Roncea in editorialul intitulat O dezbatere necesara: Parintele Justin, Petru Voda, Biserica, Miscarea Legionara si Romania. Ziaristi la Portile Raiului.

Acelasi punct de vedere il abordeaza si Michnik, in dialogul sau recent cu privilegiatii Liiceanu si Plesu. “Ai gresit ca ai luat asupra ta stigmatul unui grup de oameni. Cea mai mare nefericire a secolului XX a fost generalitatea. Ai preluat toata filosofia decomunizarii si nu ai fost extremist. Cercul invinovatirii e nesfarsit, la fel te-a acuzat si Herta de lasitate. Asta faceau bolsevicii.

Dar enuntul tau a fost un ecou al gandirii bolsevice, doar acela refuza dreptul unor oameni de-a exista in spatiul public. Responsabilitatea ta e mai mare decat a unui muncitor. Tu ca filosof intelegi bine ca acel limbaj al generalizarii a fost inacceptabil.” Asta i-a spus Adam Michnik lui Liiceanu, plasand cu dibacie o palma pe obrazul intelectualist al patronului de librarii, dupa ce in urma cu cateva luni Herta Muller facuse acelasi lucru la Ateneu.

Caci atat Andrei Plesu cat si Liiceanu nu sunt decat niste intelectuali inchipuiti, cu o opera minuscula si indoielnica, care s-au autointrodus in cercul abstract al “intelectualitatii”, de unde au inceput sa emita vocal judecati de valoare si pareri pline de anvergura. Dar pe Liiceanu, cel care a primit cadou de la Iliescu Editura Politica pentru a transforma-o in masina de bani Humanitas, de ce nu il judeca nimeni la nivelul personal? De ce nu il intreaba nimeni ce anticomunist a fost si ce capitalist este acum (in niciun caz intelectual sau filozof!), cum a plecat de doua ori cu bursa in Germania inainte de 1989, ca favor pentru “Jurnalulde la Paltinis”, si aici nu ma refer la cartea cu acest nume! De ce sa il lasam pe Plesu sa zaca in cercul abstract al filozofilor romani, din care nici nu face parte, numit ministru al Culturii in 28 dec. 1989, cand doar KGB-istii lui Iliescu putea accede la asemea functii?

De ce generalizam si culpabilizam in masa, cand este cazul sa tratam individul? De ce laudam si ne exaltam generalist, cand ar trebui sa ne scarbim de latura personala a individului? Adica, intr-un final, cat de mare trebuie sa fie pacla densa care s-a asezat pe mintea unora, de inca doresc infierarea bolsevica a unui calugar de 92 de ani, pentru asa-zisele fapte unei grupari politice declarate nevinovata la Nuremberg, dar ina privesc cu admiratie si jind catre unele personaje “de cultura” care par a fi ciuca batailor tuturor personalitatilor reale ale Europei?

Sursa: Napoca News

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

  Autor: Aciduzzul | 24 iunie, 2016 | 0 comentarii | 557 vizualizari | 2 voturi

  Brexit-ul este, fara doar si poate, un eveniment de proportii epice prin prisma perpectivelor pe care le deschide. Brexit-ul reprezinta prima fisura intr-un sistem monstrous care parea monolit. Practic, intreaga oligarhie americana si europeana, cu monstroasa masinarie media aservita au fost luate prin suprindere, in ciuda manevrelor diperate de a influenta in extremis opinia publica […]

  Autor: Aciduzzul | 3 iunie, 2016 | 0 comentarii | 590 vizualizari | 2 voturi

  Alegerile locale de duminica se remarca prin ceva unic in ultimii 26 de ani. Nicicand in aceasta perioada de dezmat neobolsevic, de jaf si disolutie a tot ce este romanesc, asadar, nicicand in acest sfert de secol, candidatii oferiti spre votare de gastile de crima organizatea numite eufemistic partide, nu au fost mai jalnici. Practic, […]

  Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2016 | 0 comentarii | 278 vizualizari | 0 voturi

  Charles Simic Widespread ignorance bordering on idiocy is our new national goal. It’s no use pretending otherwise and telling us, as Thomas Friedman did in the Times a few days ago, that educated people are the nation’s most valuable resources. Sure, they are, but do we still want them? It doesn’t look to me as […]

  Autor: Aciduzzul | 6 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 245 vizualizari | 4 voturi

  Marius Serban Nesimtirea de care a dat dovada, astazi, Iohannis (Ioha), presedintele cu o legitimitate fragila al Romaniei, este strigatoare la cer! Astazi, cand se face fix o saptamana de la moartea oamenilor din Colectiv, Ioha a demonstrat cu varf si indesat ca nu a inteles nimic, dar absolut NIMIC, din cerintele strazii,ca nu a […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics