Un proiect de lege bipartizan, introdus în Senatul SUA, prin care se cere tuturor aeroporturilor sa foloseasca scanere corporale totale nu are suficiente garanţii de confidenţialitate, spune un important grup de activisti. Centrul de informare electronica pentru confidentialitate – EPIC spune ca proiectul de lege, introdus în Senat de către senatorul Bob Bennett (R-UT) şi senatorul Amy Klobuchar (D-MN), “conţine prevederi deosebit de slabe privind confidenţialitatea, care ignoră multe dintre problemele ivite deja la aparate”. Proiectul de lege, cunoscut sub numele de Legea de securizare a aeronavelor (“Safer AIR”), ar presupune ca toate aeroporturile comerciale din SUA sa foloseasca scanerele corporale totale ca metodă de screening primar, nu mai târziu de 2013 . Proiectul de lege este un răspuns la criticile lansate din rândul unor parlamentari că DHS a amanat prea mult timp, pana sa implementeze tehnologia.
Scanerele corporale totale au fost testate la unele aeroporturi din SUA pentru mai mulţi ani, şi Departamentul pentru Securitate Internă a consolidat activităţile de extindere a programului de screening, după încercarea de atentat cu bomba din ziua de Crăciun. Unele aeroporturi au instalat 48 de maşini până în prezent, şi DHS a cumpărat 450.
Proiectul de lege include clauze menite să protejeze intimitatea pasagerilor, cum ar fi o cerinţă ca imaginile pe care le creaza scanerul “sa nu poata fi stocate, transferate, copiate sau imprimate.”
Se interzice, de asemenea, personalului de securitate sa aiba camere video în apropierea maşinilor. Aceste clauze sunt concepute pentru a atenua temerile militantilor pentru viaţa privata, care sunt îngrijoraţi că imaginile surprinse de maşini ar putea fi folosite pentru a umili călătorii sau chiar a crea pornografie infantilă.
Cu toate acestea, măsurile de confidenţialitate ale legii par a fi prea putin diferite de politica deja stabilita de către Departamentul pentru Securitate Internă, care prevede că tehnologia scanerelor corporale totale sa fie utilizată în aşa fel încât să “nu se poate stoca, imprima, transmite sau salva imaginea”.
Totusi, aşa cum a relatat RAW Story la începutul acestui an, maşinile ce sunt instalate la aeroporturi au o setare care le permite să stocheze şi sa transmita imagini, şi proiectul de lege al Senatului nu include nici o prevedere cu excepţia excluderii minorilor de la scanare.
Au fost mai multe cazuri de depistare a abuzului de tehnologie. Într-un incident intens mediatizat, un lucrător TSA în Miami, care a fost scanat ca parte a unei sesiuni de training, ar fi agresat un coleg care si-a batut joc de dimensiunea organele sale genitale.
Într-un alt incident, un muncitor britanic de securitate de aeroport a fost mustrat după ce a făcut comentarii despre sanii unei colege, după o verificare.
EPIC a intentat un proces împotriva DHS, cerand ca programul să fie suspendat “în aşteptarea unei revizuiri independente.”
Dar Sens. Bennett şi Klobuchar insista ca nu există “nici o scuză pentru a nu pune în aplicare tehnologia. “Avand in vedere ca ameninţările împotriva reţelelor naţiunii noastre de transport aerian continua să evolueze, ne bazăm pe masurile de implementare a tehnologiilor de screening pentru a identifica şi contracara aceste ameninţări, masuri care trebuie să evolueze în bine”, a declarat Klobuchar într-un comunicat de presă. “Cu atât de mult în joc, trebuie sa ne asiguram că sunt folosite cele mai bune instrumente de securitate şi că toate forţele de securitate lucrează împreună pentru a opri potenţialele ameninţările înainte ca acestea să ridice de la sol.”
“Magnetometrele nu sunt suficiente, în aceasta lume, dupa incidentul din 1 Sept., în care ameninţările au crescut, dar tehnologia de depistare a rămas în mare parte aceeaşi”, a spus Bennett “Cu atat de multe tehnologii avansate pe piaţă, nu există absolut nici o scuză pentru punerea în aplicare a acestora cu întârziere.. ”
Sursa: Iulian Urban, Rawstory
Adauga un comentariu!
Editoriale din aceeasi categorie
Autor: Aciduzzul | 6 martie, 2016 | 0 comentarii | 9900 vizualizari | 9 voturi
Site-urile americane sustin ca hacker-ul roman supranumit Guccifer, extradat recent in Statele Unite, ar fi fost gasit mort in celula in care ese incarcerat, la scurt timp dupa ce ar fi disparut din celula, ulterior interogarii acestuia de catre FBI. Informatia vine la scurt timp dupa ce FBI a anuntat ca nu recomanda procurorilor americani […]
Autor: Aciduzzul | 17 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 480 vizualizari | 6 voturi
Ce urmăresc băieţii de mai jos cu aprobarea unor proiecte de lege în regim de urgenţă? Cine sunt ei, cine îi dirijează şi unde vor să ajungă? Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, Calea Europeană, Asociaţia Română pentru Evaluare şi Strategie, Asociaţia pentru Transformare Europeană, Asociaţia Atlantică a Tinerilor Lideri Politici, Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, […]
Autor: Aciduzzul | 15 ianuarie, 2015 | 1 comentarii | 528 vizualizari | 2 voturi
Cei care vor renunta la libertatea esentiala pentru a dobandi o farama de siguranta pe moment nu merita nici libertate, nici siguranta (Benjamin Franklin) Gata, acum ca a cam trecut si isteria “atentatului sangeros” Charlie Hebdo, hai sa vedem si cu ce scop a fost la cale. Evident, dupa cum ne-am obisnuit deja de la […]
Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 1248 vizualizari | 4 voturi
Faptul că dispozitivele psihotronice au ajuns atât de avansate încât pot menține într-o stare de letargie populația unei întregi țări, de exemplu, nu mai reprezintă o surpriză pentru cei avizați…Desigur, foarte mulți v-ați întrebat probabil cum de este posibil ca într-o țară ca România, jefuită și umilită de decenii, oamenii să nu fie în stare […]
Autor: Aciduzzul | 9 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 156 vizualizari | 2 voturi
“Cei care vor renunţa la libertatea esenţială pentru a dobândi o fărâmă de siguranţă pe moment nu merită nici libertate, nici siguranţă” Benjamin Franklin Ungureanu despre atentatele de la Paris: Este un moment critic pentru viitorul construcţiei europene. Fostul premier şi ministru de Externe Mihai Răzvan Ungureanu consideră că, după atentatele de la Paris, UE […]