Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Unde a disparut Arhiva din Muzeul Masonilor infiintat de Ceausescu (Ziaristi Online)
Aciduzzul | 18 februarie, 2011 | 1 comentarii | 974 vizualizari |
(5 voturi )

Se stie ca in timpul oricarei perioade de criza se petrec fapte incerte dar in realitate atent pregatite, care pot duce la pierderi irecuperabile. De exemplu, in timpul invaziei din Irak, comandouri speciale „private” au avut misiunea devalizarii Muzeului din Bagdad, cu valorile sale inestimabile. La noi, in 1989, un pseudoagent – pseudoactor a avut misiunea incendierii Bibliotecii Centrale Universitare si a Muzeul National de Arta asupra carora s-a tras, de la nici 100 de metri, cu tunurile si mitralierele grele de pe tancuri. Teroristii, ioc. De disparut insa, au disparut destule… o data cu “teroristii”. Tot asa, cred ca punem sa punem o intrebare intemeiata, chiar si dupa 20 de ani: unde se afla arhiva masonica din Muzeul infiintat de Nicolae Ceausescu in 1968, la Balcesti, un bun al patrimoniului national, al Romaniei? Dar inainte de asta, sa trecem putin in registru anumite aspecte ce ar trebui sa intre, totusi, in atentia autoritatilor.

Pe 16 iulie 1938 se nastea la Bucuresti Horia Nestorescu zis si Balcesti. Absolvent de drept in perioada comunista, Nestorescu-Balcesti a activat ca agent al ADAS-ului in tinerete, timp de aproape un an de zile, pana in anul 1960. Dar totul a luat o turnura interesanta in momentul in care acesta a devenit, brusc, directorul Muzeului Memorial “Nicolae Balcescu” din judetul Valcea, in anul 1968. Functia de muzeograf si-a mentinut-o pana dupa 1990. Vom reveni mai tarziu la acest aspect. In anii 1977, 1985 si 1987, Nestorescu a calatorit in Italia unde „a cercetat viata lui Nicolae Balcescu”.

Relatia sa oficiala cu francmasoneria incepe dupa anii ’90, cand intra in masonerie, unde urca imediat pana la gradul 4, in decursul unui singur an, respectiv anul 1994. Din 1998, este angajat al Marii Loji Nationale din Romania, de unde a si iesit la pensie in 2004. Ceea ce este interesant este ca dupa alegerile din MLNR, cand a fost ales Chirovici „Mare Maestru”, Nestorescu-Balcesti a fost dat afara si acuzat, de unii membri, ca si-ar fi insusit o parte din fondul arhivistic si din fondurile financiare (la fel cum a fost si in cazul Marii Loji Nationale Unite din Romania de unde, la fel, si-ar fi insusit bani la plecare). Nu se mai punea vorba despre modul in care a realizat comert cu obiecte masonice fara a plati darile catre fisc. Dar nu acesta este subiectul central. Periplul masonic este „atestat documentar” si nu merita comentat, el inscriindu-se in seria traseismelor masonice, la fel de mult practicate ca si in politica.

Pe 7 noiembrie 2005 Nestorescu primea gradele intr-un alt rit masonic, numit Memphis-Misraim (gradele 4-30). Traseismul il face insa sa treaca, din nou, intr-o alta barca, sub obladuirea unui personaj considerat de francmasonerie ca fiind o persoana care acorda aceste grade pe bani grei, fara nici un fel de plata catre fiscul francez sau italian (este de origine italiana, dar cetatean francez), pe numele de Joseph Castelli. Bun si ce-i cu toate acestea? Sunt cateva detalii pentru cei interesati sa gaseasca Arhiva disparuta de la Muzeul Masonilor infiintat de Ceausescu. Dupa cum va spuneam, Nestorescu-Balcesti este initiat in masoneria romana (MLNR-ul intors din exil, cunoscut astazi sub acronimul MLNUR) in anul 1994, unde primeste gradete 1, 2 si 3, iar apoi primeste gradul 4 in Ritul Scotian (unde a si ramas un mason de nota patru). La scurt timp acesta pleaca si se duce la MLNR (marea loja facuta de masonii italieni de la Grande Oriente d’Italia – cei care s-au intalnit cu Victor Atanasie Stanculescu).

Ca o paranteza, acesta nu a primit niciodata gradul 33 asa cum sustine in Supremul Consiliu al lui Lazarescu, pentru ca acel document oficial facut chiar de Nestorescu-Balcesti si semnat de Lazarescu fara a trece prin ritualul masonic asa cum cere traditia in orice tara civilizata, ceea ce presupune nu doar timp, adica ani de zile, ci si experienta necesara. Nestorescu primeste grade in Ritul York, Ritul Scotian si Ritul Memphis-Misraim, ca fiind membru al MLNR, condus de Gheorghe Comanescu. Toate aceste titluri si grade au fost pierdute in momentul in care a fost expulzat si radiat din MLNR.

In timpul in care a stat la MLNR a facut parte din tot felul de grupari si grupulete mai putin onorabile, dar nu acest lucru conteaza pe cat acela ca faimoasa sa enciclopedie a masoneriei romane, in serie de trei volume, a fost o lucrare comandata si platita din sanul organizatiei pentru a ascunde adevaruri istorice ce nu conveneau liderilor de atunci, iar acesta a executat lucrarea. Mai mult, au fost persoane care au aparut in acele carti platind, logic, fara a primi in schimb chitante, o practica de evaziune fiscala des intalnita dar, iarasi, nu ne intereseaza acest subiect. Se reintoarce cu coada intre picioare la MLNUR unde este primit cu reticenta, dat fiind faptul ca antecedentele nu-l recomandau nici in Somalia.

Se imprieteneste cu generalul Costica Savoiu si incearca sa dea o lovitura de palat pentru a subjuga politic si financiar MLNUR-ul insa ambii sunt expulzati si de aici, ba mai mult, sunt trimisi in judecata, iar tribunalul decide oficial, pe cale legala, expulzarea lor din acea asociatie. O buna perioada de timp a figurat in Supremul consiliu fondat de Lucian Cornescu-Ring de unde a fost dat afara dupa dispute si de unde pleaca impreuna cu Savoiu fondand o noua masonerie numita MLNR 1880, dupa cum spuneam si intr-un alt material, un amestec al acronimului Marii Loji Nationale din Romania cu anul de fondare a Marii Loji Nationale Unite din Romania.

Impreuna cu Savoiu realizeaza ceea ce am semnalat deja (vezi Schapira, atacul impotriva lui Cornescu, intalnirea cu Licio Gelli, Joseph Castelli), spunandu-si in final „Suveran Mare Comandor”, neavand gradul 33 si nefiind ales pe cale democratica de persoane care au primit acest grad. Nestorescu are si un centru de „cercetare masonica” etc., iar in urma cu cativa ani de zile a incercat in van sa intre in cea mai importanta asociatie internationala de acest fel din lume, prin intermediul lui Viorel Danacu… Ah, da, am uitat sa mentionez ca si pe Danacu-l vizita la sediul de pe Gramont… Nestorescu este si un apropiat al lui Voican Voiculescu (care in anul in care Gino Sandri, Marele Secretar al Prioratului Sionului a venit la Bucuresti, a participat la reuniunea cu acesta), cu care-si petrece uneori vacantele in statiunile balneare. Gino Sandri este catalogat „a fraud” de englezi si nu numai.

Ceausescu a infiintat Muzeul Masonilor, Isarescu l-a premiat pe director

Bun si acum sa revenim la Arhiva Masoneriei si perioada comunista, cand Ceausescu, desi nu a fost mason, a ordonat sa se infiinteze un muzeu al masoneriei romane, la Balcesti. Cum-necum, Nestorescu a primit aceasta insarcinare. Este anul 1968, cand Ceausescu se desparte categoric de URSS si incearca cu toate fortele apropiere de Occident. Scopul muzeului era politic si diplomatic. Ceausescu isi propusese sa-i plimbe acolo pe unii sefi de stat sau inalti demnitari care veneau in vizita Romania, multi masoni cu acte in regula.

Dupa 1989, disparitia bogatei si valoroasei comori de la Balcesti a mirat pe foarte multi, iar autoritatile nu s-au obosit sa faca cercetari in acest sens. Vremurile… De abia recent, directorul lasat de Nestorescu la Muzeul din Balcesti – inca de acum 20 de ani! – a inceput sa fie luat la intrebari. Este vorba de istoricul Nicolae Banica-Ologu, despre care saptamanalul Indiscret in Oltenia scria ca a transformat Muzeul intr-un cotet in timp ce bunuri de patrimoniu au disparut fara urma. Indiscret in Oltenia a tras un semnal de alarma in legatura cu faptul ca tezaurul masonilor de la „Nicolae Balcescu”, unic in Romania si de mare interes pentru masoneria internationala, dar si alte peste 14.000 de bunuri culturale si de patrimoniu, sunt cvasi-invizibile. Astazi, toate aripile masoneriei isi disputa arhiva masonica stransa la un loc la ordinul lui Ceausescu.

Publicatia de investigatii Indiscret semnala ca primele disensiuni pe tema „monopolizarii” tezaurului masonic de la Balcesti, de catre directorul Banica-Ologu, au devenit publice in anul 2006. Atunci, Marea Loja a Austriei, prin “Marele Maestru” al Marii Loji a Austriei, Michael Kraus, a solicitat “Marelui Maestru” Eugen-Ovidiu Chirovici al Marii Loji Nationale din Romania (MLNR), cu imprumut, trei sorturi masonice din colectia Memorialului „Balcescu”, pentru expozitia organizata la Muzeul Masonic de la castelul Rosenau.

Insa obiectele nu au ajuns la expozitie, desi MLNR si-a asumat responsabilitatea pastrarii acestora in deplina securitate si readucerea in tara in aceleasi conditii in care au fost preluate. Directorul Muzeului „Nicolae Balcescu“ a recunoscut ca a facut tot ce s-a putut ca obiectele sa nu paraseasca muzeul. Motivul? Din teama sa nu se cada in capcana „Codex Aureus”, a falsificarii, a deteriorarii, a punerii in vanzare pe internet: „Pericolul de efractie fizica si prin influenta poate aparea oricand, in conditiile in care aceste bunuri masonice sunt unicat”, declara Banica-Ologu.

Indiscret mai scria ca pentru cinstirea memoriei lui Nicolae Balcescu, in urma cu cativa ani, la initiativa guvernatorului Bancii Nationale, Mugur Isarescu, valcean si mason, a fost batuta, prin BNR, o medalie cu 990 la mie aur, de 32 de grame. „Sunt doar 250 de exemplare, iar una mi-a fost oferita. La vremea aceea un exemplar costa in jur de 40 de milioane, acum, probabil, o jumatate de miliard. O tin bine ferita. Nu vreau ca fiica-mea sau fiul meu sa isi faca bijuterii din ea”, spune, mai in gluma, mai in serios, Nicolae Banica-Ologu. Poate asa se si explica faptul ca , in ciuda diverselor controale si a celor sesizate de presa, directorul Ologu a ramas, dupa 20 de ani, tot “chelar” al “tezaurului masonilor”.

„Aici se afla o colectie de valori masonice care poate fi echivalata cu un tezaur, unic in muzeele din Romania. Contine 400 de valori: bijuterii, insigne, insemne in grad sau asociative, medalii, plachete, obiecte de ritual, obiecte care au apartinut unor personalitati ilustre, precum si 300 de carti, pro si contra masoneriei. Este o colectie masonica ce imbraca toate ramurile straine si romane”, sustinea Ologu pentru o publicatie centrala filo-masonica. Colectia masonica a fost realizata de Horia Nestorescu-Balcesti, mason declarat, director al Muzeului memorial „Nicolae Balcescu” (1968-1974, 1975-1980) si al Muzeului Judetean Valcea (1980-1989, 1992). Cert e ca nimeni nu a mai vazut “tezaurul masonilor”, de vreo 20 de ani incoace…

Cu toate acestea, surse bine informate ne recomanda sa stam linistiti, caci acest fond arhivistic, proprietate a statului, s-ar afla, de fapt, intr-un apartament din Bucuresti, a carei adresa mi se pare impropriu a o face publica, dat fiind faptul ca exista extrem de multe persoane care o cunosc si cunosc si proprietarul acest apartament, un personaj pitoresc, cu plete si barba si tot felul de echere agatate de gat, conform peisajului in care acestia se invart…

Sursa: „A”

Portalul Ziaristi Online sta la dispozitia tuturor celor interesati in a oferi un drept la replica sau lamuriri in urma afirmatiilor de mai sus.

Sursa: Ziaristi Online

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

  Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 351 vizualizari | 5 voturi

  Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 426 vizualizari | 1 vot

  Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 135 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 224 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2023 © BadPolitics