Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
VIER PFOTEN: Ionuț Anghel NU a fost ucis de câini fără stăpân!
Aciduzzul | 1 septembrie, 2014 | 0 comentarii | 177 vizualizari |
(3 voturi )

62% dintre români cer premierului Ponta străzi sigure fără uciderea câinilor fără stăpân. Organizația internațională pentru protecția animalelor VIER PFOTEN dezvăluie concluziile raportului oficial al investigațiilor privind regretabila moarte a lui Ionut Anghel. Potrivit raportului, câinii care l-au ucis pe Ionuț erau câini de pază aparținând companiei S.C. TEI REZIDENŢIAL S.R.L. BUCUREŞTI [1]. Conform rechizitoriului Procuraturii, cele două entități considerate responsabile pentru uciderea lui Ionut sunt ADMINISTRAŢIA DOMENIULUI PUBLIC SECTOR 2 Bucureşti și S.C. TEI REZIDENŢIAL S.R.L. Bucureşti. În document se specifică faptul că ”minorii au putut intra nestingheriţi pe terenul proprietate privată, păzit de cei 7 câini ai inculpatei S.C. TEI REZIDENŢIAL S.R.L. Bucureşti” și că ”inculpata S.C. TEI REZIDENŢIAL S.R.L. BUCUREŞTI nu îşi asigurase un cadru organizatoric apt să preîntâmpine atacul canin asupra minorului Anghel Ionuţ Cosmin, prin menţinerea integrităţii împrejmuirii curţii societăţii, pentru ţinerea câinilor societăţii exclusiv în interiorul perimetrului îngrădit al firmei, şi prin îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din legislaţia referitoare la deţinerea de câini, inclusiv a celor periculoşi sau agresivi”.

Mai mult, documentul Procuraturii subliniază faptul că ”în ciuda faptului că o parte din câinii care au fost capturaţi pe terenul situat pe str. Tuzla nr. 50 erau din 2009 în evidenţele Centrului Teritorial Veterinar Sector 2 din cadrul Consiliului local sector 2 Bucureşti, fiind sterilizaţi, crotaliaţi şi fiindu-le implantat microcip de identificare, aceştia nu erau, în septembrie 2013, câini fără stăpân. Deţinătorul lor era inculpata S.C. TEI REZIDENŢIAL S.R.L. Bucureşti”.

„Aversiunea personală a președintelui Traian Băsescu împotriva câinilor fără stăpân, emoțiile de înțeles ale oamenilor și manipularea în masă a acestora prin știrile ce au urmat au condus la o lege emotională, fabricată într-o săptămână și fără fundament științific și rațional”, a spus Gabriel Păun, Director de Campanii VIER PFOTEN Internațional.

Potrivit unui sondaj realizat de Mercury Research la solicitarea VIER PFOTEN și dat publicității în luna mai, 62% dintre români sunt împotriva uciderii câinilor fără stăpân, majoritatea românilor agreând în schimb soluții alternative care exclud uciderea.

”Este o adevărată tragedie faptul că animalele fără stăpân au fost făcute responsabile pentru moartea copilului, ceea ce a avut drept consecință nenumărate abuzuri și uciderea a zeci de mii de câini de către municipalități și persoane private”, subliniază Păun.

Potrivit recentelor declarații ale coordonatorului Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), Răzvan Băncescu, 16.000 de câini au fost uciși numai în București, iar alți 2000 se află în adăposturile primăriei.

Mai mult, Băncescu a afirmat că jumătate din acești câini au fost ilegal uciși după ce Curtea de Apel a suspendat Normele metodologice de aplicare a legii uciderii, în urma unei acțiuni a VIER PFOTEN. De atunci, legea nu poate fi aplicată și, în consecință, uciderea este ilegală. Reamintim că VIER PFOTEN a făcut denunț penal pe numele mai multor reprezentanți ai ASPA pentru încălcarea deciziei Curții de Apel.

Recent, VIER PFOTEN a acționat din nou in judecată Guvernul României, solicitând Curții de Apel București anularea unor prevederi HG 1059/2013, prevederi care reglementează aspecte fundamentale ce țin de implementarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân la nivel național.

”Folosim absolut orice oportunitate legala pentru a opri aceasta lege barbară și aberantă. Nu degeaba judecatorul a decis în iunie că Normele de aplicare sunt neconforme și le-a suspendat. Este timpul ca domnul prim-ministru Victor Ponta să vadă că legea este una emoțională, că nu va rezolva problema și că trebuie să acționeze de urgență”, a adăugat Păun.

În iulie 2014, VIER PFOTEN a dat publicității un raport șocant, însoțit de dovezi video, privind activitățile ilegale din marea majoritate a adăposturilor publice din România. În perioada martie – mai 2014, o echipă de investigatori a vizitat și analizat situația din 43 din cele 81 de adăposturi publice înregistrate în România, inclusiv din București. Rezultatele investigației sunt șocante: nici unul dintre aceste adăposturi nu este conform legii. Au fost identificate până la 29 de încălcări ale legii, printre care: suprapopulare, prezența cadavrelor de câini printre câini sănătoși, cățele cu pui ținuți printre câini adulți, hrană contaminată de excremente și gunoaie, padocuri neigienizate și scurgeri reziduale între padocuri. Filmările arată urme de sânge în multe cuști, precum câini răniți sau foarte bolnavi care nu beneficiază de asistență medicală.

„Banii publici nu sunt cheltuit doar pentru a omori ilegal câinii, dar și pentru a fi maltratați în adăposturile publice, adevărate lagăre de exterminare. Au trecut două luni de cand am depus raportul la ANSVSA și nu am primit nici un răspuns, deși sunt obligați să acționeze și să informeze în legatură cu măsurile luate”, a încheiat Păun.

NOTE:
[1] Rechizitoriul oficial emis de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Sursa: Vier Pfoten

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 364 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 438 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 139 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 225 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2024 © BadPolitics