Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Violator PNL. Partidul playboy-ului vintage Crin, plin de “baieti de viata”, a bagat in Parlament un violator: Dan Bordeianu. Cazul Canapeaua Crin-Balasescu reloaded…Vezi PDF – Dosar Penal (Curentul)
Aciduzzul | 13 noiembrie, 2010 | 2 comentarii | 471 vizualizari |
(1 voturi )

Iulia Nueleanu, Ana-Maria Bujor
Ne-am obisnuit in ultimii 20 de ani ca in Parlamentul Romaniei sa gasim, pe langa politicieni onesti, si corupti sau escroci de tipul lui Nati Meir. Recent, in urma unor investigatii facute de ziarul „Curentul“, am descoperit ca Parlamentul Romaniei adaposteste printre deputati si un violator care face legi, ne tine lectii de morala si decide practic viitorul copiilor nostri. Este vorba de deputatul de Vaslui Dan Bordeianu. Partidul care a admis pe listele sale de candidati un violator, fara sa-si puna vreo problema legata de trecutul arhicunoscut al lui Bordeianu in zona Husi in care locuieste, a fost Partidul National Liberal. Sistemul electoral din 2008, negociat la sange de Hrebenciuc cu Bogdan Olteanu, a facut ca Bordeianu sa ajunga in Parlament, desi obtinuse doar 13% din voturile colegiului rural din Vaslui in care a candidat, adica nu mai mult de 1960 de voturi.

A fost nevoie doar de 1960 de voturi adunate din afara orasului Husi, unde faptele sale erau cunoscute, pentru ca un violator sa ajunga deputat in Parlamentul Romaniei. In timp ce in decembrie ‘89 sute de tineri isi dadeau viata pentru libertate, democratie si adevar, Dan Bordeianu ispasea pedeapsa pentru viol la care fusese condamnat de Judecatoria Vaslui in iunie 1985. Ironia sortii face ca societatea romaneasca sa nu faca nimic pentru acei tineri si sa-i deschida toate perspectivele lui Dan Bordeianu, cel care in aprilie 1985, minor fiind, a sechestrat si violat o tanara, impreuna cu doi prieteni.

Rusine PNL-ului care a trecut cu vederea antecedentele morale si penale ale lui Dan Bordeianu si i-a oferit un loc respectabil si o demnitate publica la care multi romani cinstiti si corecti nici macar nu viseaza! Rusine si UNPR-ului care l-a acceptat in randurile sale in vara acestui an pe Dan Bordeianu, care a parasit PNL in speranta ca va reusi astfel sa-si conserve interesele de afaceri din judetul Vaslui si contractele de milioane de euro cu statul pe care le are firma sotiei sale.

Condamnat pentru viol si lipsire de libertate

In urma solicitarilor facute de ziarul „Curentul“, Judecatoria Vaslui ne-a pus la dispozitie sentinta penala nr. 506 din 12 iunie 1985 din dosarul cu nr. 1889/1985 „având ca obiect savârsirea infractiunii de viol de catre Dan Bordeianu“. Pentru a elimina orice urma de indoiala, redam in continuare continutul sentintei date in sedinta speciala cu minori din 12 iunie 1985:

„Pentru astazi venind la ordine pronuntarea procesului penal privind pe inculpatii Bo.Da. (n.r. – Bordeianu Dan), N.M., Da.Ad. trimisi in judecata prin rechizitoriul Procuraturii Locale Vaslui, Nr. 524/P/1985 din 9 mai 1985, pentru savârsirea infractiunii de viol. Procedura completa. Dezbaterile din prezenta cauza au avut loc in sedinta publica din 7 iunie 1985, care au fost consemnate in incheierea din acea zi si care face parte integranta din prezenta sentinta, si când din lipsa de timp pentru deliberare, s-a amânat pronuntarea pentru astazi, când s-a dat sentinta de fata.

Procuratura locala Vaslui prin rechizitoriu nr. 524/P/1985 intocmit la 9 mai 1985 a dispus punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata a inculpatilor minori Bo.Da., N.M. si Da.Ad., pentru comiterea in concurs real a infractiunilor de viol, prev. de art. 197 al. II lit. «b» Cod penal si lipsire de libertate in mod ilegal prev. de art. 189 al. 2 c.p. cu aplicarea art. 33 lit. «a» Cod penal si art. 99 Cod penal“.

Victima, luata cu forta de pe strada

Prin actul de sesizare al instantei se retine in sarcina inculpatilor faptul ca la data de 9 aprilie 1985, in timp ce partea vatamata se intorcea de la serviciu, acestia au acostat-o si cu forta au dus-o la locuinta inculpatului minor…, unde au avut raporturi sexuale cu victima. A doua zi dimineata, profitând de imprejurarea ca cei trei inculpati doreau sa stea la masa, victima s-a oferit sa le pregateasca micul dejun si trecând in bucatarie a deschis usa care fusese asigurata cu un zavor si a fugit acasa.

De mentionat este faptul ca inculpatii au ascuns hainele tocmai pentru a nu putea fugi victima, insa aceasta a plecat imbracata sumar.
Dupa ce partea vatamata a reusit sa fuga de la locul unde s-a comis infractiunea, aceasta s-a adresat cu o plângere organelor de militie, declansându-se astfel cercetarile in cauza.

Expertiza medico-legala a confirmat violul

Expertiza medico-legala efectuata a confirmat faptul ca… a fost victima unui viol, prezinta leziuni de violenta de tipul echimozelor si escoriatiilor, leziuni ce s-au putut produce prin loviri active cu mijloace contondente in vederea infrângerii vointei si consumarii unui raport sexual violent. Si inculpatii minori au fost expertizati, constatându-se ca ei au discernamântul corespunzator vârstei.

Dan Bordeianu a recunoscut infractiunea

In fata organelor de urmarire penala, inculpatii au recunoscut comiterea infractiunii, recunoastere ce se coroboreaza cu declaratiile de recunoastere partiala si in fata instantei de judecata, in sensul ca au aratat ca partea vatamata ar fi acceptat in mod tacit sa aiba raporturi sexuale cu toti inculpatii intrucât ar fi fost prietena cu inculpatul Bo.Da.

Sustinerile inculpatilor minori urmeaza a fi inlaturate pe considerentul ca, folosirea fortei pentru a o constrânge pe victima sa intre in apartament si ascunderea hainelor ca si fuga acesteia de la domiciliul inculpatului…, atesta tocmai imprejurarea ca victima nu a acceptat niciun moment sa aiba de buna voie raporturi sexuale cu inculpatii minori.

In fata instantei de judecata, victima, dându-si seama de consecintele ce urmeaza a le suporta inculpatii minori, ca urmare a faptelor comise, a incercat initial sa confirme sustinerile reclamantilor in sensul ca ar fi acceptat sa aiba raporturi intime cu acestia.

Luându-se insa o declaratie amanuntita asupra modului in care s-a desfasurat activitatea infractionala a inculpatilor minori, victima a aratat ca intr-adevar raporturile sexuale avute cu inculpatii au fost impotriva vointei ei, fiind nevoita sa fuga pentru a scapa din domiciliul unde s-a comis infractiunea. Faptele inculpatilor fiind pe deplin dovedite urmeaza ca instanta in baza art.3 din B.218/1977 sa dispuna trimiterea acestora intr-o scoala speciala de munca si reeducare.

Totodata, in baza art. 191 alin. 1 c.p.p. inculpatii minori vor fi obligati in solidar cu partile responsabile civilmente la plata catre stat a cheltuielilor judiciare si a onorariilor pentru aparatori numiti din oficiu.

Se va deduce din durata masurii luate perioada retinerii si arestarii preventive de la 10 apr.1985.

Condamnati la cinci ani cu executare

Pentru aceste motive in numele legii hotaraste: Conform art.3 din B.218/1977 dispune trimiterea intr-o scoala speciala de munca si reeducare pe o perioada de 5(cinci) ani pentru savârsirea infractiunilor prev. de art. 197 al. 2. lit.“b“ si art.189 alin. 2 cod penal in concurs real a urmatorilor inculpati minori.

-B.D.,(urmeaza datele)
-N.M.(urmeaza datele)
-D.A.(urmeaza datele)

Obliga inculpatii in solidar cu partile responsabile civilmente…..sa achite statului suma de câte 500 lei cheltuieli judiciare si la BCJ Vaslui câte 200 lei fiecare.

Deduce din durata masurii perioadei retinerii si arestarii preventive incepând cu aprilie 1985. Cu recurs in 10 zile de la comunicare.“

(n.r.- intertitlurile apartin redactiei)

Pe scurt, o fata a fost luata de pe strada, sechestrata si violata de Dan Bordeianu si cei doi amici ai sai, cei trei fiind arestati si condamnati sa petreaca urmatorii cinci ani intr-un centru de reeducare pentru minori, adica intr-o scoala de corectie.

Bordeianu & co. nu au facut recurs

Desi aveau dreptul sa faca recurs la sentinta in termen de 10 zile, Dan Bordeianu si tovarasii sai de viol nu au apelat la aceasta cale de atac, Tribunalul Vaslui comunicând, la solicitarea ziarului „Curentul“, ca „s-au efectuat verificari in registrele instantei pentru perioada mentionata de dumneavoastra in cerere – anii 1983-1985 – si nu a fost identificat niciun dosar in care inculpat sa fie numitul Bordeianu Dan pentru savârsirea infractiunii de viol. Este posibil ca acest dosar la care faceti referire sa se fi aflat pe rolul Judecatoriei Vaslui, institutie careia va puteti adresa cu o cerere in acest sens“.

Cinci ani la Târgu Ocna

Dupa sentinta Judecatoriei Vaslui, Dan Bordeianu si-a petrecut urmatorii cinci ani din viata la scoala de corectie de la Târgu Ocna. Acest lucru ne-a fost confirmat de directorul Centrului de Reeducare de la Gaesti, unde se afla in acest moment arhiva scolii de corectie de la Târgu Ocna: „va comunicam ca in arhiva unitatii noastre detinem date cu privire la situatia juridica a fostului minor Dan Bordeianu“.

Asa cum se poate constata, nici violul si nici cei cinci ani de scoala de corectie nu l-au impiedicat pe Dan Bordeianu sa devina deputat pe listele unui partid care intr-o vreme se mândrea cu oameni care au creat România moderna, iar acum accepta sa fie reprezentat, la cel mai inalt nivel, de un violator.

Bordeianu nu a dorit sa discute cu noi

Am incercat, asa cum era si firesc, sa luam legatura cu deputatul Dan Bordeianu, dar domnia sa nu a dorit sa discute cu noi, desemnând o consiliera sa raspunda la telefonul sau:

„Stiu ce problema aveti, puteti sa-mi spuneti fara probleme. Daca puteti sa-mi spuneti mie eu o sa-i transmit. Stiu dna Bujor, stiu demersul facut de ziarul dumneavoastra cu privire la atacul pe care doriti sa-l faceti la adresa domnului deputat Bordeianu, stiu motivele… Din ce data aveti aceasta sentinta? Si credeti ca din anul 1985 pâna acum… Eu o sa-i transmit. Dna Bujor, sunteti o draguta, dar ar fi trebuit sa luati punctul de vedere al domnului deputat inainte sa publicati materialul (n.r. ceea ce am si facut). E o problema de foarte mult timp pentru care nu are o condamnare, era minor, da? Care e problema? O stie toata lumea. O sa-i comunic ca doriti sa vorbiti cu el si daca o sa considere ca vrea sa vorbeasca…“. Nu a considerat , inca.

Oamenii politici au ramas fara replica

Prietenul lui Bordeianu, Ludovic Orban, a ramas mut
Deputatul PNL Ludovic Orban, prieten bun cu Dan Bordeianu, s-a aratat un pic socat de experientele din tinerete ale fostului sau coleg de partid si ne-a raspuns destul de laconic. „Nu stiu ce sa va spun“, a declarat sec domnul Orban, dupa câteva minute in care am incercat sa ii facem un tablou vizavi de incompatibilitatea morala a deputatului Bordeianu cu functia pe care o ocupa in Parlamentul României.

Deputatul PDL Dan Marian: „Avem obligatia morala de a nu mai accepta un astfel de om in Parlament“
Deputatul PD-L de Vaslui Dan Marian a condamnat faptul ca un astfel de personaj se afla la conducerea României, declarând totodata ca locul sau nu mai este in Legislativul român. „Eu am auzit o astfel de poveste. Asa umbla vorba prin târg referitoare la viol. Se stia ca a fost condamnat si a fost tolerat. Avem obligatia morala de a nu mai accepta un astfel de om in Parlament“, ne-a spus Dan Marian.

UNPR reevalueaza relatia cu Bordeianu
Presedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat pentru ziarul „Curentul“ ca cel mai probabil, dupa ce va vedea dovezile in acest sens, vor fi luate masuri contra lui Bordeianu care cauta un loc caldut la UNPR, dupa ce demisionase din PNL. „Nu a fost inca confirmat (in functie de sef UNPR Vaslui – n.r.). Nu am stiut despre acest lucru. Este adevarat, este la noi (la UNPR – n.r.). Sa vedem intâi despre ce e este vorba si apoi vom vedea ce este de facut“, ne-a spus Cristian Diaconenscu.

Am incercat in cursul zilei de ieri sa luam legatura si cu seful PNL Vaslui, fostul ministru de interne Cristian David, dar nu a raspuns la telefon. De asemenea, am incercat sa obtinem un punct de vedere de la presedintele PNL Crin Antonescu, de la presedintele PSD Victor Ponta si de la presedintele UNPR Gabriel Oprea, fara succes insa. N-au raspuns la telefon nici presedinta Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, si nici ministrul Elena Udrea. Nici presedintele din 2008 al PNL, Calin Popescu Tariceanu, nu a fost de gasit ieri la telefon pentru a ne explica modul in care a ajuns pe liste, fara o minima verificare, Dan Bordeianu.

Surprize, surprize pentru colegele de partid si Parlament ale lui Dan Bordeianu

Vicepresedintele PNL Norica Nicolai:
„In aceste conditii domnul Bordeianu nu cred ca trebuia sa se gândeasca sa ocupe un loc in Parlament“
A fost o infractiune calificata. Nu stiam despre asta. Este surprinzator. Inteleg ca este o infractiune grava de viol, in aceste conditii domnul Bordeianu nu cred ca trebuia sa se gândeasca sa ocupe un loc in Parlament. Sunt foarte surprinsa ca aflu acum lucrurile astea.
Fara indoiala ca, fiind minor la perioada respectiva, intre timp au intervenit reabilitarile, dar dincolo de toata chestiunea asta, fapta si circumstansele in care s-a petrecut nu-l calificau ca pe un om care ar merita sa reprezinte public cetatenii. Nu e vorba desptre faptul ca nu m-as simti in siguranta ca femeie, totusi e Parlamentul României si nu cred ca Bordeianu si-ar mai permite sa mai faca vreun viol. Dar nu m-as fi simtit bine ca femeie când stiu ca am ales un asemenea om. E decizia domniei sale daca isi da demisia. E socant, nu pot sa cred asa ceva. Pot sa mai cred ca unii au ratacit, dar…

Liberala Alina Gorghiu asteapta reactia lui Bordeianu
„M-ati luat prin surpindere, nu stiu despre ce e vorba si pâna nu vad oficial… Asa pe vorbe chiar nu as vrea sa… Daca vreti, reveniti mâine cu un telefon. Eu va cred acum pe dumneavoastra pe cuvânt ca e reala povestea, dar pâna nu vad si o reactie din partea domnului deputat si pâna nu vad despre ce e vorba nu pot sa vorbesc asa. Ma intelegeti si pe mine? La revedere!“

Diana Tusa – deptat PNL: „E o surpriza!“
„Nu stiam de lucrul acesta, e o surpriza. Eu sunt de profesie avocat, vad altfel lucrurile, dar nu conteaza pentru ce fapta e, e condamnare si… Iar gravitatea faptei e aceeasi in cazul in care exista o condamnare. Pentru mine e o surpriza, nu am vazut acea condamnare. Cel mai bine ar fi sa vad si eu ce scrie acolo si apoi sa comentez in cunostinta de cauza. Mergem cam departe, din moment ce pâna acum nu mi-a trezit banuieli, nu cred ca o sa ma simt in pericol. Vreau sa stau de vorba cu el sa-mi spuna si mie ce s-a intâmplat si dupa sa va raspund. Eu vorbesc despre ceva ce aflu acum pentru prima data si sunt sigura ca nici ceilalti colegi ai mei sau membri in conducerea partidului nu stiau“.

Sulfina Barbu – deputat PDL: „M-ati lasat fara cuvinte“
„Nu stiu ce sa zic. M-ati lasat fara cuvinte. Noi am facut o modificare la legea electorala prin care fiecare candidat sa aiba obligatoriu la dosarul lui si cazierul. E posibil sa fie fapte care s-au prescris sau fapte care nu mai sunt de actualitate, dar eu cred ca este bine ca alegatorii sa stie atunci când au optiunile de a alege, tot trecutul celui ales. Cred ca o astfel de masura este bine venita si speram ca in plen sa obtinem votul necesar si sa devina o realitate pentru alegerile din 2012. Eu cred ca este o masura necesara pentru ca eu cred ca orice cazier ne arata comportamentul unei persoane in societate, legile sunt facute pentru a fi respectate, iar cetatenii care aleg in mai multi candidati sa stie comportamentul fiecarui candidat in trecutul lui, lucruri care se stiu numai din cazier. Deci o astfel de masura cred ca va aduce mai multa transparenta atunci când ne alegem reprezentantii. Sincer, nu comentez pentru ca o astfel de fapta este foarte grava si nu comentez mai ales ca nu am stiut de o astfel de informatie“.

Lia Olguta Vasilescu – senator PSD:
„Faptele cu minori tin de o alta legislatie“(?!)
„Nu comentez pentru ca nu stiu despre ce e vorba si oricum faptele cu minorii tin de o alta legislatie si… Nu cunosc cazul si nu vreau sa fac declaratii, oricum intr-un ziar care ma face curva. Nu vreau sa comentez.“

Documente Dosar Penal (PDF):

06-gaesti 05-vaslui 04-sentinta 03-adresa

Sursa: Curentul

Sursa Foto: Curentul

2 Comments

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

  Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 372 vizualizari | 5 voturi

  Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 439 vizualizari | 1 vot

  Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 141 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 228 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics