Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
mai 27, 2022, 7:08 pm
Soare
Soare
27°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 36%
Vânt: 11 km/h SV
Răsarit: 5:37 am
Apus: 8:49 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Ciutacisme
“Legionarul” Cristoiu repudiat de Comitetul Oamenilor Muncii din TVR si de CC al GDS. Cristoiu nu se dezice: “Sunt un admirator al lui Corneliu Zelea Codreanu pe dimensiunea anti-coruptiei”. Afirmatiile incriminate AICI. VIDEO (Victor Roncea)
Aciduzzul | 6 decembrie, 2010 | 0 comentarii | 226 vizualizari |
(4 voturi )

„Televiziunea Romana regreta profund faptul ca declaratiile facute de domnul Ion Cristoiu referitoare la Corneliu Zelea Codreanu, in cadrul emisiunii Profesioniştii, difuzata pe TVR 1, in data de 13 noiembrie 2010, au ranit sentimentele celor care au fost afectati in plan personal de violenta, antisemitismul virulent şi crimele impotriva umanitatii ce au marcat o perioada neagra din istoria tarii, de care Mişcarea Legionara este considerata responsabila. Cu atat mai mult cu cat, plecand de la ideea fundamentala ca lectiile istoriei nu trebuie uitate, TVR a incurajat şi va continua sa incurajeze productiile jurnalistice menite sa reflecte dramele umane. Un exemplu recent: o echipa din Departamentul Emisiuni Informative s-a deplasat in Statele Unite pentru a realiza un interviu remarcabil, o marturie zguduitoare cu David Stoliar, singurul supravietuitor de pe nava de transport „Struma”, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, tragedie in care şi-au pierdut viata sute de evrei.

De altfel, chiar emisiunea Profesioniştii a ilustrat adesea dramele prin care a trecut poporul evreu inaintea şi in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Cel mai recent exemplu este interviul Eugeniei Voda cu scriitorul Norman Manea”, se arata intr-un comunicat de presa al TVR, institutie condusa de oamenii lui SOV si ai GDS, “Andi” Lazescu si Rodica Culcer, supranumita “Tovarasa locotenent-colonel”.

„In plus, tinem sa precizam inca o data ca, deşi TVR nu poate interveni asupra libertatii de exprimare a invitatilor din cadrul emisiunilor pe care le difuzeaza, acest lucru nu implica şi faptul ca TVR adera la declaratiile pe care aceştia le fac şi cu atat mai putin ca incurajeaza demersuri care sa puna sub semnul intrebarii responsabilitati deja clar dovedite pentru tragedii de dimensiunea celor aflate in discutie. Din contra, ne delimitam ferm de orice incercare de a promova antisemitismul sau orice alte ideologii care justifica sau incurajeaza crime impotriva umanitatii”, precizeaza documentul, citat de Realitatea.net.

Conducerea TVR a decis sa inainteze acest subiect, spre analiza, Comisiei de Etica şi Arbitraj, urmand a lua alte decizii in functie de recomandarile acesteia, informeaza pe final comunicatul.

Reactia TVR apare in contextul unei scrisori adresate conducerii institutiei de o serie de intelectuali printre care Radu Ioanid sau Dorin Tudoran in care aceştia protestau fata de afirmatiile facute de Ion Cristoiu.

Şi Consiliul National al Audiovizualului (CNA) ar urma sa analizeze marti emisiunea incriminata.

Intr-un interviu realizat de ziaristii Doru Dragomir si George Damian, maestrul Ion Cristoiu afirma, pe aceasta tema, urmatoarele:

“Sunt un admirator al lui Corneliu Zelea Codreanu pe dimensiunea anti-coruptiei”

Ion Cristoiu.: Daca ar fi sa aplic la acest fapt instrumentul meu de scenarii, intrebarea mea: ce se ascunde in spate? Mi-ar fi destul de greu sa raspund deoarece ce surprinde la aceasta intamplare este disproportia dintre fapt şi scandal. Faptul este absolut marunt, a fost o emisiune despre viata mea, Eugenia Voda ştiind ca am lucrat la o carte despre Corneliu Zelea Codreanu şi chiar am aici toate dosarele lui de la Siguranta, cele 24 de volume, le-am citit in arhiva SRI, le-am tras la xerox pe banii mei şi le-am şi fişat şi am vrut sa scriu o carte. In stilul meu am inceput, am scris, a venit un alt proiect, am renuntat la proiectul acesta.

Ea m-a intrebat ce parere am de Corneliu Zelea Codreanu ca pe un om care nu numai ca a vrut sa scrie o carte, dar am şi publicat chiar documente despre Corneliu Zelea Codreanu. Şi i-am spus ca sunt un admirator al lui Corneliu Zelea Codreanu pe o dimensiune, dimensiunea anti-coruptiei, n-am gasit nici un document in arhivele Sigurantei ca ar fi fost corupt, ca a introdus onoarea intr-o lume politicianista in care nu a existat onoare şi ca a rezistat cantecelor de sirena ale lui Carol al II lea, am şi publicat o scrisoare a lui, in premiera, in care ii raspunde lui Carol al II lea ca nu vrea sa vina in audienta, deşi Carol incerca sa-l aduca la putere.

Am formulat o teza care şi acuma imi place: nu pot sa il judec pe Corneliu Zelea Codreanu pentru ca nu a ajuns la guvernare. Cata vreme nu a ajuns la guvernare nu pot sa pun pe seama lui ceea ce a facut Horia Sima. Am avut la Zig-Zag emisiuni chiar cu legionari, deci nu era vorba nici de pozitia lui Codreanu fata de evrei, nici daca a facut sau nu asasinate, era vorba de o anumita dimensiune. A izbucnit un taraboi, cu scrisori…

Eu cred, daca ar fi sa fac un scenariu, ca este ceva care ne scapa noua şi anume ca cea vizata este Eugenia Voda, pentru ca din punctul meu de vedere, cine sa ma poata chema? CNA-ul? Televiziunea? Parchetul? Nu exista, pentru ca nu s-a comis nici o ilegalitate. Şi Eugenia Voda daca ar fi chemata la Comisia de Etica are foarte multe argumente, de doua-trei ori a spus „nu cumva era fanatic?” şi misiunea ei era de autoare de interviu, care nu intra in polemica cu intervievatul, in plus tema emisiunii nu a fost personalitatea pozitiva, negativa, complexa sau gri a lui Corneliu Zelea Codreanu. Era o intrebare despre ce vad eu bun in Codreanu.

Alo! Domnu’, semneaza şi mie scrisoarea asta

Sau e o mancatorie undeva, o intriga care o vizeaza pe Eugenia Voda, insa eu cred ca este un lucru mai complicat pentru ca, din cate ştiu, Eugenia Voda este casatorita cu un evreu şi socrul ei a facut chiar lagar şi, probabil, ca este o batalie intre ei, in interiorul acestei comunitati. Dar dincolo de toate acestea – şi ma mir ca jurnaliştii nu au luat atitudine – ceea ce fac domnii aceştia este absolut inadmisibil, pentru ca la un punct de vedere se raspunde cu un alt punct de vedere. Se puteau scrie articole, eseuri, se puteau face emisiuni in care sa mi se demonstreze mie şi telespectatorilor ca am batut campii…

Poate ca şi aceasta este o cale de a polemiza…

I.C.: Aceasta cale cu proteste şi scrisori care sunt semnate de tot felul de neica-nimeni, pe unii dintre ei ii ştiu, au colaborat cu mine şi nu cred ca ei ştiu cine a fost Corneliu Zelea Codreanu. Nu poti sa semnezi o scrisoare de protest impotriva unui om care chiar a studiat problema respectiva fara sa ştii ceva despre ea. Poetese, matuşi, pitifelnici semneaza, e un fenomen, eu n-am semnat niciodata scrisori de protest, probabil ca este aşa, un fel de Twitter… Probabil ca e un fel de retea dintr-asta: Alo! Nu vrei sa semnezi scrisoarea aceasta? Şi el zice: Da, şi o semneaza fara sa ştie despre ce este vorba.

Imi aminteşte de un scandal din 1991 pe care l-am avut cu dl. Moses Rosen, eu scrisesem un articol despre mareşalul Antonescu anticomunist şi domnul cu pricina a trimis tot aşa un protest şi eu am explicat ca eu am trait cenzura comunista şi orice alta cenzura nu ma intereseaza şi mi se pare inadmisibila. Şi in cazul de fata am studiat prea mult comunismul şi mai ales stalinismul ca sa nu condamn folosirea unor mijloace administrative pentru a pune capat unei dispute de idei. Am vazut şi multe reactii ultra-nationaliste la acest scandal, care arata ca n-a facut bine de loc acest scandal. Pentru mine ca scriitor satiric…

Daca va uitati la lista aia … e un compozitor, unii sunt cu nevestele, altii au semnat neveste cu copii, pe unii nu-i ştiu, pe altii ii ştiu, de exemplu ca este o poetesa acolo, Mariana Codrut, pe care am lansat-o la Supliment şi cred ca in urma cu jumatate de an mi-a trimis o carte cu dedicatie. Aş vrea s-o intreb care este problema ei… Am inteles care e problema cu domnul Katz care este evreu şi probabil şi-a facut un scop al vietii din a nu ne lasa sa greşim. Dar sunt unii ca Dorin Tudoran… daca puteti sa imi explicati şi mie ce treaba are Dorin Tudoran cu povestea asta…

Am vazut un domn Mihai Dinu Gheorghiu cu care am lucrat la Viata Studenteasca, era student şi publica eseuri despre marxism, bune de altfel. Daca aş fi director de ziar, aş face o ancheta: ce te-a apucat? Ca sa semnezi o scrisoare presupune un efort… Cine te-a sunat, ai vazut emisiunea, ai citit ceva de Corneliu Zelea Codreanu, ce parere ai de Ion Cristoiu, ai vreo problema? Pentru ca lista aceea este facuta pe principiul: Alo! Domnu’, semneaza şi mie scrisoarea asta.

Şi I.G. Duca şi Armand Calinescu au comis adevarate crime

Credeti ca piata de idei din Romania risca sa devina monopolul unei singure grupari care da note tuturor?

I.C.: De acord, eu cred ca exista acest monopol al unei grupari, care detine adevarul, ea ştie… Iar in scrisoarea aceea se spun foarte multe prostii din punct de vedere istoric, precursor al Holocaustului… Mişcarea Legionara nu a fost condamnata la Nurenberg, nu are nici o legatura, aş putea sa le tin o lectie ca de fapt Hitler nu a avut de loc incredere in Codreanu, ca el nu avea nevoie de un nebun, el era mai romantic, aşa… Hitler a colaborat cu Carol al II lea, dovada ca ei mare lucru nu au facut dupa ce a fost asasinat. Aş putea sa discut despre faptul ca totuşi mai ticalos a fost Armand Calinescu, care in calitatea lui de ministru de Interne a practicat teroarea de stat impotriva Mişcarii Legionare. Actul terorist individual este una – şi probabil ca din nou o sa indignez – nici in cazul lui I.G. Duca, nici in cazul lui Armand Calinescu ei nu au plecat, au ramas acolo.

Şi I.G. Duca şi Armand Calinescu au comis adevarate crime. Una este ca Armand Calinescu statea in birou şi a dat ordin ca liderii legionari sa fie ştrangulati in padurea de la Tancabeşti, ceea ce este o crima, şi alta este daca d-l Armand Calinescu se ducea singur cu pistolul. Mi se pare o aberatie pentru ca eu cred ca putem discuta in Romania pro şi contra şi despre Ben Laden. Este singura modalitate in lumea aceasta aşa zisa libera de a dezvalui adevarul. Repet, la tezele mele se putea reactiona, se puteau scrie 5.000 de eseuri şi chiar o carte şi poate era mai de folos.

Sursa: Victor Roncea

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 27 februarie, 2014 | 1 comentarii | 601 vizualizari | 4 voturi

Art. 30 / (2) Cenzura de orice fel este interzisă. – Constitutia Romaniei Consiliul National al Audiovizualului (CNA) analizeaza maine, intr-o sedinta speciala, cazul cenzurii fara precedent de la TVR, unde directorul interimar Stelian Tanase a intrerupt transmisia emisiunii “Mostenirea Clandestina” pe TVR International, in urma cu aproape 20 de zile, vineri, 7 februarie a.c., […]

Autor: Aciduzzul | 30 octombrie, 2013 | 2 comentarii | 1042 vizualizari | 5 voturi

Dupa cum era usor de anticipat, “eutansia” nu se va termina in Romania odata cu bietii caini maidanezi. Tocmai a inceput eutanasierea copiilor!! Mai precis a fetitelor…Dupa ce tocmai au rezolvat cainii maidanezi, Realitatea TV a trecut acum la sterilizarea si eutanasierea fetitelor de 11 ani! De data asta, cu un mic ajutor din partea […]

Autor: Aciduzzul | 30 octombrie, 2013 | 7 comentarii | 1697 vizualizari | 6 voturi

Nu-i asa ca sunteti copii mari, educati si cu un IQ rezonabil, calitati care nu va mai permit sa credeti in “coincidente”?!! Ce-ati zice daca ati afla ca, exact cu patru zile inainte de “tragedia” Ionut, in plin clocot al scandalului Rosia Montana, baietii si fetele de la PNL discutau(n-o sa ghiciti!) despre cainii maidanezi?!!(FOTO) […]

Autor: Aciduzzul | 17 octombrie, 2013 | 2 comentarii | 357 vizualizari | 2 voturi

UP-DATE IN PROGRESS…

Autor: Aciduzzul | 14 octombrie, 2013 | 9 comentarii | 1580 vizualizari | 9 voturi

Marius Serban Romania a devenit, mai mult ca niciodata, un spatiu suprarealist. Dadaist. Cred ca este, in acest moment, singura tara din lume in care uciderea cu sange rece a copiilor si violul sunt pe deplin accepate, ba chiar incurajate cu blandete, daca avem in vedere lipsa de reactie a concetatenilor nostri fata de aceste […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2022 © BadPolitics