Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
“Ortodoxia” intr-o coaja de nuca (Rapcea)
Aciduzzul | 19 ianuarie, 2011 | 0 comentarii | 263 vizualizari |
(Fara voturi momentan)

Am ales sa pun in ghilimele cuvantul ortodoxie tocmai pentru o deosebi de Ortodoxia (dreapta credinta a crestinilor) reala, curatata de praful si zurgalaii dogmelor ce i s-au atasat in cei peste 2000 de ani de biserica institutionalizata. De ce intr-o coaja de nuca ? Pentru ca in atata incape conceptia ei ciuntita despre lume, viata si univers. Iar cei ce doresc sa traiasca intr-o coaja de nuca, nu au decat sa o faca, daca asa se simt ok. Am observat ca cei care adera cu fanatism la ”coaja de nuca” a dogmelor ”ortodoxe” traiesc – ca si conceptii – in secolul I dupa Hristos si se impart in doua categorii: O prima categorie sunt persoane slabe (inclusiv din punct de vedere volitiv si intelectual, ce nu au capacitatea de a asimila si integra noul in conceptii vechi), ce au nevoie de certitudini simple si care prefera atunci sa refuze in bloc tot ceea ce contravine ”credintei” lor (a se citi dogmei in care s-au refugiat).

Pe acestia ”ii ia durerea de cap” la propriu daca incearca sa integreze (inteleaga) in conceptia lor cosmologica arhaica despre viata si univers realitatile acestei lumi, descoperirile stiintei, etc. Si atunci, prefera sa isi apere cu inversunarea data de lupta pentru salvarea propriei identitati (strans legata de aceste conceptii) aceste dogme, imaginandu-si ca fac o fapta buna si ca in realitate ei il apara pe Hristos si Ortodoxia!!

Hristos, Lumina Lumii, nu are nevoie sa il apere asemenea pitici nevolnici (intelectualiceste si sufleteste) !!! De fapt, se apara pe ei, in fata unei lumi pe care refuza sa o cunoasca si sa o accepte cu diversitatea si contradictiile ei (aparente).

Pe Hristos l-au aparat pentru romani, un Dumitru Staniloae, un Petre Tutea, un Arsenie Boca, care prin opera si prin exemplul lor de rezistenta nationala, au actualizat mesajul ortodoxiei, l-au adus in concordanta cu actual bagaj de cunostinte despre lume si univers al umanitatii, cu lumea moderna. Pentru mine, ei sunt Ortodoxia.

Bineanteles, acesti ”cruciati” ce apara vajnic pe internet dogma ”ortodoxa” nu se obosesc sa citeasca si sa inteleaga un pic de filosofie crestina de teama sa nu fie obligata de crezurile lor rudimentare, sa ii declare si pe acesti titani ai credintei in Hristos, drept ”eretici” pentru universalitatea si orizontul prea vast al Crestinismului lor, asa cum au procedat cu Parintele Ghelasie Gheorghe, si cum sunt pe cale sa faca cu parintele Arsenie Boca, cel martirizat la ordinul lui Ceausescu, si caruia i se refuza canonizarea (in ciuda puzderiei de minuni facute chiar in timpul vietii)… doar pentru ca pictura profetica de la Biserica Draganescu este… necanonica (a indraznit sa il picteze in Biserica pe Francisc din Assisi, a pictat momentul atacarii turmurilor gemene, etc.)!!!

O a doua categorie de zeloti fanatizati ai unor dogme asa-zis ”ortodoxe” sunt ”convertitii”, cei care au trait pana la ”convertire” (sau intoarcere la credinta) in pacat, in conceptii gresite, neconforme dogmelor si canoanelor Bisericii, iar acum – cu un avant pionieresc demn de cauze mai bune, iau de-a gata toate absurditatile si gogomaniile unui sistem de gandire ce nu are pe alocuri nimic de-a face cu Iisus Hristos si cu iubirea Lui de oameni.

Aceste doua categorii de zeloti ”credinciosi” sunt noua ”politie a gandirii”, noii ”activisti de partid” ai Bisericii, mai rai si mai aprigi de cat activistii comunisti, care inlatura, sterg si rescriu (pe cat le sta in putere) ceea ce nu le convine, si nu pierd ocazia de a predica de la amvon ”adevarurile” dogmei lor, pentru ca nu cumva ”oitele necuvantatoare” ale credinciosilor sa se zminteasca de evidentele unei lumi pe care chiar si ei se prefac ca o ignora.

Fanatismul si lipsa de obiectivitate a unor astfel de indivizi dogmatici nu este egalata decat de ipocrizia lor. Ii vezi cum vorbesc cu infocare despre traiul in saracie, despre conceptia crestina despre viata si univers, despre diavol si pocainta. Ei se arata ”socati” de acceptarea prezervativelor de catre capii unor biserici, aduc argumente nebuloase cu care combat descoperirile moderne despre viata si univers.

Culmea absurditatii, ei afirma cu tarie dogma geocentrismului (pentru contestarea careia a fost ars pe rug Giordano Bruno, iar Galileo Galilei a fost la un pas de aceeasi pedeapsa), in plin secol XXI, cum ca Pamantul este centrul Universului, deci Soarele si toate planetele din sistemul nostru solar se invart in jurul acestuia !!! Acesti ipocriti gasesc peste tot dovezi ”solide” pentru a-si argumenta tezele medievale, de parca s-ar astepta dintr-un moment intr-altul ca Cerul sa se stranga precum un sul iar Apocalipsa sa vina, dar intre timp ei se folosesc cu nonsalanta tocmai de instrumentele oferite de o tehnologie si o stiinta care infirma dogmele lor arhaice, cum este si cazul emisiunii de mai jos.

Acest paradox putini il observa. In ipocrizia lor, acesti ”talibani” (asa-zisi) ortodocsi folosesc internetul, telefonia mobila, radioul si televiziunea pentru a-si promova un mesaj ce vine in contradictie fatisa cu adevaruri stiintifice fara de care chiar tehnologia folosita de ei NU AR PUTEA FUNCTIONA.

Este de-a dreptul schizofrenic acest mod de viata. Sa ai in tine permanent doua persoane: Una care stie si accepta ca foloseste internet, telefon mobil, (deci si realitatile pe care aceste tehnologii le presupun: comunicare prin sateliti, furtuni solare, electricitate, etc.), iar cealalta persoana, medievala in conceptii, neaga cu vehementa aceste lucruri, considerandu-le naluciri diavolesti, inselari satanice.
Daca printr-un miracol tehnologic ”fratii” de dogma de acum 200 de ani ai acestor biete ”nuci ganditoare” (in limita cojii lor de nuca), ar putea fi adusi in prezent, cu siguranta ar condamna folosirea de catre ”talibanii” actuali – a tehnologiilor moderne (ca fiind de la necuratu), si chiar a serviciilor medicale (cum descria cu mult si tragic umor, Umberto Eco in romanul sau, ”Numele Trandafirului”, reactia acelor calugari medievali in fata unei banale perechi de ochelari).

Culmea stupiditatii, am vazut un batran (si de altfel venerabil) parinte al Ortodoxiei condamnand folosirea cipurilor, iar el purta la ureche aparat auditiv (cu implant cohlear) cu un cip foarte performant !!!

In toata aceasta nebunie este si o lipsa de sinceritate (in primul rand fata de ei insisi) a acestor oameni, in fond, frati ai nostri, care de dragul unor dogme, refuza si stramba realitatea. Daca postezi o opinie pe un blog tinut de ei, care nu e conforma crezului lor ingust, nu o posteaza. Vehementi pana la violenta (inclusiv de limbaj). Probabil ca daca ar fi la putere, m-ar arde pe rug pentru acest text ”infam”.
Mai dramatic e faptul ca nu avem de-a face cu oameni in varsta, care au pierdut pasul cu tehnologia, cu intelegerea unei lumi care se misca foarte repede.

Majoritatea sunt tineri, care aleg aceasta cale facila, in locul unei alegeri personale. Aceea de a a-si pune intrebari si de a cauta raspunsuri. Din ce in ce mai prost pregatiti intelectual si cultural, aceasta noua generatie ”ortodoxa” devine masa de manevra medievala pentru clericii de amvon. Acesti tineri isi imagineaza ca ”traiesc” ortodox daca ”bifeaza” in activitatea lor posturile, prezenta saptamanala la slujba bisericeasca si alte cateva reguli ce tin de dogma. Dar ei nu traiesc cu inima Ortodoxia. Probabil ca pe ei nu i-ar soca un astfel de discurs (precum cel din video-ul de mai jos), ci le-ar confirma ideile (chit ca cel din filmuletul de mai jos nu este un ortodox !!!).

Pentru astfel de indivizi, prezenta mea pe internet este o continua amenintare la adresa conceptiilor pe care le au despre lume si viata – mai degraba decat la adresa Ortodoxiei adevarate. Atunci stau si ma intreb: OARE CINE SE TEME DE MIHAI RAPCEA ?! Acestor sarmani ”cu duhul” le voi spune doar atat: eu nu am nimic cu voi. Nu mi-am asumat eu rolul de a va scoate cu capul din galeata de nisip in care va ascundeti de lumea reala, ca strutii. E treaba voastra. Nu stiti ce pierdeti. Minunata lume, cu misterele si tainele ei, ”corola de minuni a lumii”. Dumnezeiesti toate.

Priviti video-ul de mai jos, dedicat mie, si judecati voi insiva. Si, apropos, frate care ridici piatra, infierandu-ma anonim: Vorbesti ca un semidoct, despre lucruri pe care nu le-ai citit. Parintele Paisie – despre care vorbesti, nu a fost niciodata in India. Din cartea la care faci tu referire ”Mari initiati ai Indiei si Parintele Paisie” reiese ca discipolul sau a vizitat ”marii initiati din India”, si probabil nici acela. Pe langa toate astea, un pic de gramatica nu ti-ar strica (faci cam multe dezacorduri gramaticale in diatriba ta (probabil ca nici nu stii ce e aceea – da un search cu goagle pe la scoala, poate afli ceva nou).

Sursa: Rapcea

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 353 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 429 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 138 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 224 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2023 © BadPolitics