Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
Failure notice from provider:
Connection Error:http_request_failed
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
„Gandul“ CTP-ului – frauda la imaginea BNR-ului(Curentul)
Aciduzzul | 23 septembrie, 2010 | 1 comentarii | 475 vizualizari |
(2 voturi )

George Roncea
Zilele trecute, publicaţia „Gandul“, unde tronează Cristian Tudor Popescu, mega-deontologul iliescianismului deşănţat – s-a relansat, printr-o fraudă grosolană, folosindu-se de imaginea BNR, respectiv de cea a guvernatorului Mugur Isărescu, pentru a-şi compune un lustru de respectabilitate. Maniera insalubră şi hoţomană a manevrei de PR a fost efectuată pentru a adăuga un soi de plus valoare specificului soios al brandului lugubrului CTP, „îmbunătăţit“ prin maniere haiduceşti care i-ar fi umplut de respect pană şi pe haidamacii comunişti din a căror ideologie s-a infuzat CTP-ul nostru autohton. În legătură cu utilizarea imaginii guvernatorului BNR de către crucişătorii lui Popescu, ziarul „Curentul“ s-a adresat oficial conducerii BNR cu următoarele întrebări:

„Am remarcat că în cadrul campaniei de relansare a ziarului «Gandul» a fost folosită şi imaginea guvernatorului BNR, Mugur Isarescu.
În baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, vă rugăm să ne comunicaţi dacă guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, şi-a asociat imaginea cu acest ziar în baza unui contract. Dacă există un contract, ce sumă s-a primit pentru promovarea ziarului? Decizia asocierii imaginii BNR cu ziarul «Gândul» a fost luată la nivelul conducerii băncii centrale sau a aparţinut exclusiv guvernatorului?“

Cu promptitudine, Mugur Stet, purtător de cuvant BNR, ne-a răspuns:

„1. Între dl. Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, şi ziarul «Gandul» nu a existat şi nu există niciun contract de publicitate. De asemenea, între BNR sau membri ai conducerii băncii nu există asemenea relaţii contractuale cu ziarul «Gândul».

2. Fotografia utilizată de ziarul «Gandul», pentru promovarea imaginii acestui cotidian, a fost făcută cu ocazia realizării unui interviu.

3. În calitate de purtător de cuvant al BNR, am prezentat ziarului «Gandul» un protest în legătură cu folosirea fotografiei în scopuri promoţionale.
Cu aleasă consideraţie“.

Aşadar, fără nicio consideraţie sau bun-simţ, „Gandul“ l-a înhămat publicitar pe guvernatorul BNR la căruţa cu ciraci de-ai lui Popescu.
Utilizarea frauduloasă a lui Mugur Isărescu pe post de vaselină pentru a da alunecuş rebrănduirii „Gandului“ creat de CTP, pe banii lui Sorin Ovidiu Vîntu, este peste măsură de scandaloasă şi nesimţită, mai ales avand în vedere că tocmai Isărescu a fost cel care s-a străduit să blocheze activitatea cu caracter infracţional a lui Vîntu cerand, cu ani în urmă, un control sever la cele două bănci controlate de SOV – BRS şi BID.

Mălaiul lui Vîntu din „Gândul“ lui CTP

Fondarea cotidianului „Gåndul“ de către CTP este nemijlocit legată de numele înganduratului Sorin Ovidiu Vîntu, deşi Popescu a negat iniţial.

 Apartenenţa CTP-ului la reţeaua de suport a lui SOV – piticii săi de grădină din presă şi politică – a ieşit în evidenţă în ultima perioadă, cånd Popescu s-a remarcat drept un apologet furibund al scrofulosului mogul de pripas ajuns la bulău, pentru scurtă vreme.

În ianuarie 2007, Cristian Sima, fost membru al consiliului de administraţie al Bursei de Valori Bucureşti, a declarat într-un interviu că ziarul „Gåndul“ a fost făcut cu banii lui Vîntu. La plecarea de la „Adevărul“, după stoarcerea de bani a instrumentului fanion al fesenismului iliescian, Cristian Tudor Popescu, Bogdan Chireac („pielea p..lii – în definiţie proprie“), Adrian Ursu (viitor fost ziarist, supranumit şi „zeul somnului“), pe scurt gaşca „Scanteia“, s-au asociat cu Mircea Dinescu („poetul-portofel“), care venea cu banii de acasă, cică, cam un milion şi jumătate de dolari. De acasă de la Vîntu, dezvăluia Sima.

Contextul în care Cristian Sima a aflat de legătura dintre Vîntu şi fondarea jucăriei lui CTP, „Gåndul“, era legat de intenţia lui SOV de a încerca, în 2005, să pună mana pe Fondul Proprietatea, cu banii obţinuţi dintr-un fond de investiţii cu emisiune continuă controlat de SOV, care ar fi vrut să-l utilizeze drept paravan pe Sima. Acesta a fost adus de Mircea Dinescu la întålnirea prelungită desfăşurată la Otopeni, pe terenul lui Vîntu, cu prilejul punerii bazelor cotidianului „Gåndul“.

Ce a urmat se ştie: „ziariştii“ de la „Gandul“ au devenit măciucarii din galantarul eolian de la Realitatea. Shoppingul de loaze ipocrite, pseudo-lideri de opinie, a fost mereu plăcerea lui SOV. CTP, condeierul fostei renuvelate „Scånteia“, şi-a mutat preaplinul gåndirii în studiourile din Casa Scånteii ale Realităţii. Popescu a devenit vandabil pe bani buni, scoşi de Vîntu din frauda FNI, devenind din critic al excrocheriei FNI – realizator la televiziunea lui SOV, „omul de largă respiraţie culturală“, după cum îl definea recent CTP-ul de la „Gåndul“.

Nu degeaba afirma public Vîntu că „Gandul“ e ziarul lui favorit.

Am menţionat că utilizarea scandaloasă a imaginii BNR în campania de relansare a brandului creat de CTP pe banii de la Vîntu include o doză de cinism cu caracter simbolic şi deoarece nu este prima oară cånd această instituţie intră în arealul de mijloace utilizate de Vîntu pentru a-şi atinge scopurile infracţionale. Tocmai Isărescu, efigia BNR, utilizat acum abuziv de „Gåndul“ cetepist, a fost cel care a încercat, sfios, să curme combinaţiile acestuia.

Blestemul Vîntu, Secu şi BNR

Vîntu a intrat în lumea afacerilor din Capitală după 1990, cand a trecut de la comercializarea de blugi, ciungă, ace, brice şi carice, la achiziţia şi vanzarea de titluri de proprietate primite de romani în şmecheriada cuponiadei pedeseriste din 1994. SOV s-a intromisionat pe piaţa de capital care începuse să se mişte la mişto după 1995, penetrand cu oamenii săi/ai Securităţii, convertiţi în „capitalişti de bine“, Bursa de la Bucureşti, şi a înfiinţat o societate de administrare a investiţiilor, după numele lui, SOV Invest, care a puit monstrul FNI.

Sloganul soporific – „Dormi liniştit, FNI lucrează pentru tine“ – preluat de la Ion Iliescu, specialistul în repetarea hipnotică a îndemnului la Linişte (remember „Ion Ilici Iliescu – un preşedinte pentru liniştea voastră“), a reuşit să atragă sute de mii de oameni, narcotizaţi şi păcăliţi de vectori de opinie publică de teapa unui Tatulici, care garantau că Fondul are randamente foarte mari, susţinute de o mirobolantă politică de investiţii super-extra-misterioasă. Presa våndută la pachet lui SOV a creat mitul isteţului Vîntu, „genial“ de-al nostru, din popor, mai tare ca toţi absolvenţii de Harvard şi Yale la un loc.

Trei ani de zile, Fondul – în realitate o clasică schemă Ponzi – a tot crescut cu sprijinul deloc dezinteresat al „ziariştilor“ cumpăraţi la kilogram, care i-au creat un profil de „investitor“ abil – convingere întărită de recrutarea de către Vîntu, spre finalul lui 1999 – începutul lui 2000, a unei echipe de specialişti din BNR care aveau sarcina de a înfiinţa în jurul Gelsor – grup administrat exclusiv de cadre corupte ale SRI şi ale fostei Securităţi – un grup financiar proaspăt spălat şi apretat.

Vîntu l-a racolat pe Vlad Soare, fost viceguvernator al BNR, apoi membru în Consiliul de supraveghere a pensiilor private, Vasile Săvoiu, fost director în BNR, George Mucibabici, director în BNR şi ulterior preşedinte al companiei de audit Delloite Romania, şi pe Daniel Dăianu, fost securist, promovat intens de GDS, fost ministru de Finanţe, fost euro-parlamentar PNL.

Vîntu l-a recrutat şi pe Nicolae Văcăroiu, fost premier şi preşedinte al Curţii de Conturi, Florin Georgescu, fost ministru de Finanţe şi apoi prim-viceguvernator al BNR, plus un alt fost viceguvernator al BNR, Corneliu Croitoru, pentru a crea şi conduce Banca de Investiţii şi Dezvoltare (BID). Toţi aceşti specialişti în finanţe erau suspectaţi de apartenenţă la fostele structuri conspirate ale Securităţii, iar în ce-l priveşte pe Văcăroiu se ştie că acesta face parte dintre cadrele de maximă încredere arondate făpturii diafane, curate şi cinstite a lui Ion Iliescu, criminalul cu mainile roşii de sange.

Vîntu a declarat că are capitalul necesar pentru BID din banii de la FNI, ceea ce a făcut obiectul unui dosar în justiţie în care a fost achitat prin prescrierea faptelor. Numele membrilor reţelei pesediste a lui Vîntu este legat şi de Banca Romană de Scont care, de asemenea, s-a prăbuşit şi unde SOV a plasat la vårf un fost director al SIE din timpul lui Iliescu, Gheorghe Fulga.

Vîntu era atåt tare în gură la vremea aceea, avånd spatele asigurat de SRI-ul lui Timofte, sluga sa servilă, încåt îşi permitea să-l ameninţe public pe Nicolae Cinteză, şeful Supravegherii din BNR, pentru că îndrăznea să îi deranjeze cu controale cele două bănci. Pentru a salva onoarea BNR, guvernatorul Isărescu a intervenit public, dar oricum cele două bănci au fost lichidate, banii au dispărut, iar dosarele s-au prescris după amånări repetate. Poate apropiata întoarcere în ţară a lui Nicolae Popa, scos din ţară de måna dreaptă a lui Timofte, sereistul Victor Velişcu, va aduce o rază de lumină în tenebrele afacerilor bancare derulate de gaşca SOV.

Pană una alta, BNR n-a scăpat nici acum de blestemul Vîntu, Isărescu ajungånd, fără voie, astăzi, agent de imagine al unui instrument media creat de CTP, inginerul vidanjei de la „Scånteia“, pe banii scoşi din ingineria financiară (a se citi ciordeala) „genialului“ „om de (copro)cultură“ SOV.

Sursa: Curentul

One comment

  Adauga un comentariu!

  Nume (necesar)

  Website


  *

  Editoriale din aceeasi categorie

  Marius Șerban Odată cu intrarea într-o nouă stare de criză, după ce tocmai am ieșit din una de alertă, pentru că, nu-i așa, starea de continuă criză este singura formulă prin care mai poate fi controlată cât de cât o populație debusolată, anomizată, se vântură tot felul de versiuni de proiecte de lege, prin care, […]

  Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 3 comentarii | 364 vizualizari | 5 voturi

  Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 438 vizualizari | 1 vot

  Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

  Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 1 comentarii | 139 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

  Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 225 vizualizari | 2 voturi

  Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

  Ofera o donatie
  Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
  fii aproape de noi
  Conferinta_AGROstandard
  PUB
  web design profesionist
  Red Moon Media
  CAMPANII bp
  Atitudine Contemporana
  Televiziunea Copiilor
  Le Pre
  1984 George Orwell
  Televiziunea Copiilor
  piata BIO
  alimente organice
  internet manipulation techniques
  Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
  bad politics

  2009 - 2024 © BadPolitics