Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
septembrie 18, 2021, 6:55 pm
Parţial însorit
Parţial însorit
25°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 41%
Vânt: 4 km/h N
Răsarit: 6:58 am
Apus: 7:20 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Army/Intelligence
Studiu cadru privind infiintarea si folosirea grupelor paramilitare/de partizani in Romania
Aciduzzul | 16 ianuarie, 2012 | 0 comentarii | 458 vizualizari |
(1 voturi )

Preambul: Acest studiu prezinta un concept privind infiintarea/utilizarea grupelor paramilitare/de partizani similare ca idee cu Garzile Patriotice din perioada comunista. Numarul si densitatea acestora pot fi ajustate in functie de specificul local, media fiind de 1 grupa de 6 oameni in fiecare sat si 2-3 in orasele mici de provincie. Astfel se poate realiza o acoperire destul de buna a teritoriului Romaniei cu unitati independente, extrem de mobile si cu o mare putere de foc.

Selectia personalului: folosind actuala infrastructura informatica din sistemul de invatamant, se poate realiza o aplicatie de tip „test grila”, in care viitorul candidat se poate loga folosind numele, initiala/initialele prenumelui si codul numeric personal (de exemplu) si va fi testat dupa teste standard de apritudini, inteligenta, samd. Un fel de „recrutare electronica” ce va scuti candidatul de drumul la centrul militar zonal/judetean, va economisi timp si resurse. Candidatii incadrati la grupa de trupe 0 (echivalentul trupe speciale, parasutisti, vanatori de munte, graniceri, infanterie marina din timpul serviciului militar obligatoriu) vor fi invitati pentru la un interviu cu un psiholog si la un test practic pentru stabilirea aptitudinilor specifice (medical, informatic, sportiv, etc).

Pregatirea personalului se va desfasura in doua faze:

1. Instructia de baza, accentul punandu-se pe pregatirea fizica, orientare in teren/topografie, cunoasterea si manuirea armamentului, prim ajutor, traiul in conditii precare/survival, comunicatii de baza. Acest nivel va fi parcurs fara exceptie de toti candidatii.

2. Instructia avansata, in functie de optiuni/aptitudini:

– pregatire medicala la nivel inalt (triaj medical primar, hemostaza, traumatologie, managementul cailor aeriene, administrare intradermica / intravenoasa a medicamentelor, farmacologie, evacuare medicala de urgenta, etc).

– cursuri specifice: lupta corp-la-corp, lunetisti, demolari/sabotaj, comunicatii (Morse, comunicatii sol-aer, folosirea echipamentelor de criptare, antene improvizate), observatori artilerie/control atac aerian, logistica (conducere pe teren accidentat, mecanica, stabilire zone aterizare/desant), alpinism si schi (in zonele montane).

Componenta grupei paramilitare/de partizani si dotarea:

Grupa este formata dintr-un comandant de grupa, un lunetist, un mitralior, un AG-ist si doi purtatori de munitie/specialisti.

Comandantul de grupa are si functia de radio-operator si/sau sofer, este inarmat cu un pistol mitraliera/pusca asalt, 300 de cartuse, grenade explozive, fumigene si are in dotare un echipament NVG (sistem de vedere pe timp de noapte) – preferabil un sistem integrat binoclu/NVG/telemetru laser ca Vectronix Moskito.

Lunetistul este dotat cu o arma PSL, o rezerva de munitie de 200 cartuse „sniper” de tip 7N14 (FMJ-BT) (optional) si 100 (300 in lipsa munitiei „sniper”) cartuse AP/API (perforante/perforant-incendiare), putand folosi si munitia mitralierei in caz de necesitate. Aditional, grenade explozive si fumigene.

Mitraliorul are in dotare o mitraliera PKM cu banda, cu o rezerva de munitie suficienta de diferite tipuri (glont obisnuit, perforant, trasor).

AG-istul este dotat cu un aruncator de grenade model AG7 cu diferite tipuri de munitie (HEAT/cumulativ, termobaric, anti-personal). Am putea adauga aici modelul suedez SAAB Carl Gustaf M3 ce foloseste printre alte tipuri munitia multifunctionala HEDP 502 care ofera doua moduri de detonare (impact si intarziat) ce sunt selectate prin simpla rotire a proiectilului inainte de introducerea in aruncator. Aditional, poate fi dotat cu un pistol mitraliera/pusca de asalt si 150-210 cartuse.

Purtatorii de munitie sunt dotati cu pistol mitraliera/pusca asalt si grenade explozive/fumigene pt uz propriu. Ei vor transporta rezerva de munitie. Vor functiona in rolul primar de radio-operator/sofer/medic/specialist demolari/tragatori antiaerieni.

Prin folosirea sistemelor de armament specificate mai sus se asigura o logistica simplificata, munitia fiind comuna pentru mitraliera PKM si pusca PSL (calibrul 7.62×54 mm).

Armamanentul greu al grupei poate consta in rachete antiaeriene portabile de tip CA94M, SA24 Igla-S sau FIM93 Stinger, cu ghidare in infrarosu si lansare de pe umar, economisindu-se astfel spatiu in vehiculul grupei prin eliminarea tripodului/stativului. Astfel se pot asigura atat auto-apararea grupei impotriva atacurilor aeriene cat si integrarea intr-o retea de aparare antiaeriana coordonata central.

Alte arme grele, montate pe vehicul, pot fi mitraliere calibru mare tip DShK/KPV, aruncatoare automate de tip AGS17, aruncatoare fara recul de tip AG9, rachetele antitanc dirijate de tip Konkurs/Fagot, MILAN sau Spike MR/LR. Suplimentar, un mortier de calibrul 81/82 mm cu proiectile explozive, fumigene si de iluminare.

De asemenea, se poate adauga o cantitate limitata de exploziv plastic si sisteme de detonare, pentru operatiuni de sabotaj/demolare, precum si mine anti-personal directionale de tip Claymore/MON-50/MRUD (permise prin protocolul de la Ottawa) si mine antitanc.

La dispozitia grupei se va afla o statie radio tactica multibanda, portabila, de tip Harris PRC-117G/Aselsan PRC-9661, cu posibilitati de emisie UHF/VHF, criptare si salt de frecventa, Satcom si transmisie de date, conectabila la un laptop/tableta/PDA pentru transmiterea ordinelor, a hartilor si informatiilor in timp real.

Transportul grupei se poate face cu un camion usor de genul Iveco Daily 4×4 sau Unimog, eventual militarizat/modularizat dupa conceptul britanic CAMELEON (www.cameleon-mms.com), ce poate transporta membrii grupei, armamentul si o cantitate sporita de munitie, avand posibilitatea de a functiona ca baza mobila pt mortierul de 81/82 mm sau 120 mm. Avantajele acestui vehicul utilitar comercial/derivat este reprezentat de pretul relativ rezonabil, intretinerea facila (incluzand piesele de schimb), mobilitatea ridicata si posibilitatea de a fi condus de orice posesor de permis categoria B, printre altele.

Logistica:

1. Se recomanda crearea de catre fiecare grupa a 2-3 depozite de mici dimensiuni, constand in seturi de arme (2-3 pistoale mitraliera/pusti asalt, 1 PSL, o mitraliera, un AG7), cateva unitati de foc pentru fiecare arma, piese de schimb, explozivi, baterii pentru statia radio, NVG, ratii alimentare, apa, rezerve medicale, combustibil, eventual o statie radio de rezerva, amplasate in locuri ascunse, marcate pe harti si cunoscute doar de comandantul grupei.

2. Stabilirea si marcarea pe harti a unor zone de parasutare echipament (drop zones) si a zonelor de aterizare a elicopterelor.

3. Stabilirea, marcarea si amenajarea in imprejurimile oraselor a unor piste improvizate de aterizare pentru avioane cargo de tip C27 Spartan / C130 Hercules pentru transportarea unor cantitati mari de provizii si evacuarea ranitilor. Pistele vor avea dimensiunile de 1000 x 50 de metri, cat mai plate, lipsite de obstacole, materialul fiind pamant compactat. Ca mijloace tehnice se pot folosi o statie meteo automata portabila si o radiobaliza automata. Punctele de instalare a acestora vor fi stabilite din timp conform normelor tehnice adecvate. Statiile radio tactice din dotarea grupelor sunt compatibile cu sistemele de comunicatii ale aeronavelor.

Operatiuni posibile:

1. Atacuri de tip „hit and run”, raiduri, ambuscade. Vehiculul grupei permite o mobilitate ridicata si montarea de arme grele (mitraliere calibru greu – 12,7/14,5 mm, aruncatoare automate de grenade, rachete antitanc) ce pot fi folosite stationar si din miscare impotriva personalului inamic, a tehnicii neblindate/blindate si a depozitelor de materiale.

2. Sabotaje impotriva depozitelor de provizii si a cailor de comunicatie.

3. Atacuri impotriva mijloacelor de lupta aeriana (avioane la joasa inaltime, elicoptere, drone de cercetare) folosind rachete antiaeriene portabile.

4. Dirijarea/corectarea tirurilor de artilerie si a atacurilor aeriene, marcare tinte.

5. Defensiva stratificata cu puncte de rezistenta ce permit campuri de foc incrucisate. Lucrarile genistice (gropi/santuri de tragere, transee, buncare) pot fi construite din timp in punctele de gatuire a cailor de comunicatie si nu numai, in numar suficient si cu mijloace minine.

6. Cercetare in adancime, recunoastere, transmiterea informatiilor in timp real.

7. Recuperarea pilotilor doborati de focul inamic.

Sursa: Resboiu, Semper Fidelis

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2020 | 1 comentarii | 160 vizualizari | 3 voturi

Cele mai multe dintre evenimentele majore ale ultimelor decenii au venit ca reactie la un eveniment precedent, de multe ori fals, o provocare menita a pregati opinia publica pentru ceea ce va urma. Comentatorii politici numesc astfel de evenimente inscenate – false flag – un steag fals. Cele mai clare exemple de atacuri inscenate sunt […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 3 comentarii | 459 vizualizari | 5 voturi

“Alegerile” europarlamentare 2019, in fapt un jalnic exercitiu pseudoelectoral, reflecta cat se poate de clar faptul ca Romania este un stat esuat fara posibilitatea practica de a-si mai reveni. Asistam, de fapt, la o batalie intre diversele factiuni din serviciile secrete romanesti, in fapt doar niste reminiscente bolsevico-securistoide sau neomarxiste extrem de toxice, simple anexe […]

Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 597 vizualizari | 1 vot

Michael Thomas “9/11 was an Anglo-American black operation executed in collusion with Israeli Secret Services and Saudi Arabian financiers.” — 9/11 Investigator. Undoubtedly the 9/11 attacks on New York City and Washington DC are the most misrepresented by officialdom in US history. Whereas the assassination of John F. Kennedy is now understood to have been […]

Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 1 comentarii | 550 vizualizari | 6 voturi

Autor: Aciduzzul | 17 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 1169 vizualizari | 3 voturi

Serghei Malkov, membru la Academia Militară rusă, prezice începutul unui nou război mondial în următorul deceniu. Oamenii de ştiinţă de la Academia Militară au ajuns la această concluzie, bazându-se pe teoria ciclurilor Kondratieff (după numele savantului Nikolai Kondratieff). Ciclurile Kondratieff pot fi definite ca o succesiune regulată a modificărilor structurale din cadrul economiei moderne. Întinzându-se […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics