Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
iunie 13, 2021, 6:26 pm
Predominant însorit
Predominant însorit
17°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 82%
Vânt: 18 km/h ENE
Răsarit: 5:30 am
Apus: 9:01 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
A dat autonomia si-n astia. Tiganii vor gratuitati, subventii si autonomie (AIM)
Aciduzzul | 15 martie, 2010 | 0 comentarii | 154 vizualizari |
(1 voturi )

Invataturile Uniunii Rromilor Crestini pentru Guvern si parlamentari. Un ONG al rromilor cere acte, autorizatii si chiar locuinte gratis. URCR vrea scuze pentru Robie si Holocaust. Alte recomandari: impozite mici, translatori in institutii si autonomie culturala. Regele Cioaba vorbeste si despre instalarea unor tablite bilingve. De ani de zile, unul dintre principalele subiecte care revin periodic in discutie priveste asa-zisa discriminare a rromilor. Diverse ONG-uri sustin ca, in continuare, in Romania tiganii sunt marginalizati si nu beneficiaza de aceleasi drepturi ca restul populatiei. O organizatie a rromilor a gasit insa solutia pentru oprirea acestui “ingrijorator fenomen”.

Uniunea Rromilor Crestini din Romania (URCR) a elaborat o serie de masuri, de-a dreptul hilare, pentru prevenirea si combaterea discriminarii rasiale. Rromii vor gratuitati pentru obtinerea de acte de identitate, autorizatii de constructie si achizitionare de locuinte, sa beneficieze de scutiri de impozite si sa primeasca ajutoare de la stat in vederea accesului la utilitati precum instalatii sanitare, de incalzire sau de iluminat. Nu in ultimul rand, tiganii solicita ca statul sa isi ceara scuze pentru “Robia si Holocaustul rromilor” si sa adopte masuri reparatorii si compensatorii.

Intr-o adresa trimisa catre Guvernul Romaniei, parlamentari si alte institutii ale statului, Uniunea acuza, printre altele, “violenta rasiala a politiei si a altor autoritati de aplicare a legii impotriva rromilor”, “discriminarea rasiala si etnica fata de rromi in toate sferele vietii publice, inclusiv discriminare institutionala la nivelul autoritatilor centrale si locale”, “limitarea severa a accesului copiilor rromi la o educatie scolara de calitate; segregare fortata a copiilor rromi in scoala; discriminare etnica si rasiala in institutiile de invatamant”, “accesul limitat al rromilor pe piata muncii, conducand la o rata ridicata si pe termen lung a somajului in randul rromilor si la saracie severa”, dar si “utilizarea sistematica de catre mass media a unui limbaj prejudiciat rasial si stereotip, care cultiva si amplifica atitudinile si comportamentele rasiste ale publicului larg”.

Scuze pentru Holocaust, translatori si alocare de fonduri

Uniunea Rromilor Crestini din Romania a gasit insa solutii pentru stoparea acestui “ingrijorator fenomen”. Astfel, reprezentantii tiganilor au elaborat si un plan care contine mai multe “recomandari de politici publice” si care trebuie adoptat de Guvern, organizatiile interguvernamentale si “finantatori” in urmatorii zece ani. Majoritatea propunerilor, extrem de originale, sunt insa de-a dreptul hilare.

Una dintre ele vizeaza “stoparea urgenta a uzului excesiv al fortei, a uzului arbitrar al armamentului si a raziilor abuzive al politiei in cartierele de rromi; asigurarea impartialitatii investigatiilor in ceea ce priveste violentele si abuzurile motivate rasial ale politiei si altor factori responsabili de aplicarea legii impotriva rromilor si pedepsirea rapida si adecvata a celor gasiti vinovati; garantarea protectiei impotriva hartuirii si a altor metode de intimidare, pentru rromii care depun plangeri”. De asemenea, Uniunea cere ca statul roman sa recunoasca oficial “Robia si Holocaustul Rromilor”, sa isi ceara “scuze publice” si sa adopte urgent un pachet de “masuri reparatorii si compensatorii”.

O alta masura prevede “crearea cadrului legislativ, alocarea de fonduri speciale si dezvoltarea de structuri institutionale de incluziune e rromilor pe piata muncii, inclusiv prin educatie vocationala si infiintarea de centre de incluziune in munca”.

In ceea ce priveste raporturile dintre tigani si institutiile publice, “reprezentantii societatii civile rrome” nu considera ca acestia trebuie sa invete limba romana. In opinia lor, una dintre masuri ar trebui sa prevada “folosirea unor interpreti in institutiile publice care sa faciliteze accesul rromilor nestiutori de carte la informatia scrisa in documentele de limba romana”.

Locuinte gratis, daca se poate

Uniunea are si recomandari cu impact economic. Astfel, in opinia organizatiei, este necesara “reducerea de impozite pentru societatile care angajeaza rromi, in vederea diminuarii somajului in randul rromilor”. De asemenea, s-ar impune si “stimularea migratiei pozitive legale a rromilor prin incheierea de tratate bilaterale si multilaterale asupra schimbului de forta de munca”.

Tot la capitolul masuri economice, este prevazuta “aplicarea regimului gratuitatii pentru serviciile publice referitoare la obtinerea de acte de identitate si autorizatii de constructie si achizitionare de locuinte, pentru rromii si pentru alte categorii de persoane cu venituri mici”.

Totodata, este necesara “subventionarea de catre stat a gospodariilor rrome cu venituri mici in vederea accesului la utilitati precum instalatii sanitare, de incalzire, de iluminat”, dar si “dezvoltarea lucrarilor publice de imbunatatire a infrastructurii de baza si serviciilor in comunitatile de rromi”.

Autonomie culturala

Nu este uitata nici problema autonomiei culturale si cea a invatamantului. Astfel, Uniunea cere “crearea unui cadru adecvat de asigurare a autonomiei culturale a rromilor prin infiintarea de institutii de formare si reprezentare identitara a rromilor”. O alta masura propusa prevede “formarea si angajarea de mediatori scolari rromi in institutiile de invatamant si implicarea directa si deplina a parintilor rromi la procesul de luare a deciziei in scoala, in vederea unei mai bune comunicari si cresterii increderii dintre familia/comunitatea de rromi si scoala”.

De asemenea, este recomandata si “includerea informatiilor despre rromi in curriculum-ul scolar national obligatoriu, formare interculturala initiala si continua a profesorilor si administratorilor din invatamant si crearea de programe de destigmatizare a identitatii rrome si de afirmare a constiintei de sine a rromilor”.

Regele Cioaba: “Europa este tara noastra”

Contactat de Agentia de Investigatii Media, regele tiganilor, Florin Cioaba, sustine ca unele dintre masuri, precum angajarea rromilor in institutiile statului, sunt cat se poate de bune. “Noi nu ne putem compara cu UDMR pentru ca ei au alta structura. Cred ca intr-adevar in anumite institutii ale statului ar trebui sa fie angajati rromi. Sunt multi care nu cunosc limba romana. Este un prim pas catre integrare. In mare parte, noi am mai cerut acest lucru pentru localitatile unde ponderea rromilor este de 20%. Am cerut sa avem la orase si tablite in limba romanes. Tot ce castigam este binevenit. Noi suntem o minoritate care nu avem tara. Europa este tara noastra”, ne-a declarat regele Cioaba.

“Vor sa fure banii rromilor”

Presedintele unui alt ONG al rromilor considera insa ca, in realitate, prin asemenea masuri se incearca sa se fure “banii pentru rromi care vin din Europa”. “Am auzit mii de astfel de propuneri care ascund, intotdeauna, incercarea de a fura banii pentru rromi care vin din Europa.

Majoritatea ONG-urilor nu sunt interesate de adevaratele probleme ale etniei rrome. Tocmai de aceea sunt si asa de multe. Si toate se lauda ca scapa rromii de discriminare. De fapt, ei nu vor decat bani. Este vorba doar despre grupuri de interese, de ONG-uri de garsoniera, care au reprezentanti ce mananca parizer cu paine si beau apa plata zilnic. Pe banii tiganilor”, ne-a spus Edu Adrian, presedintele Asociatiei Crestin Democrate a Rromilor. (George Tarata)

Sursa: Agentia de Investigatii Media

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 10 martie, 2021 | 1 comentarii | 116 vizualizari | 5 voturi

Legea vaccinarii obligatorii a fost adoptata in UNANIMITATATE in comisia de santate din Camera Deputatilor. Adica au votat-o toate “partidele” politice, fara exceptie! Chiar daca au fost aduse sute de amendamente fata de varianta adoptata acum doi ani de Senat, ce sa vezi, s-a pastrat neatins un articol, cu ginion, articolul 13 care prevede la […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 248 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 0 comentarii | 69 vizualizari | 1 vot

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 127 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 69 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics