Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
iunie 12, 2021, 2:39 pm
Predominant  înnourat
Predominant înnourat
19°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 82%
Vânt: 18 km/h SSV
Răsarit: 5:30 am
Apus: 9:01 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Politica interna
A venit si randul lui Valeriu Stoica. Tartorul brigazilor rosii din PDL, capusarul de 15 milioane euro a statului roman, cercetat de Corpul de Control al premierului
Aciduzzul | 9 iunie, 2012 | 0 comentarii | 187 vizualizari |
(1 voturi )

Valeriu Stoica, avocatul lui Liiceanu, Patapievici si Tismaneanu, taxeaza statul roman cu 15 milioane euro. Corpul de Control al premierului a solicitat tuturor institutiilor publice liste cu firmele de servicii juridice contractate de catre acestea, au declarat surse guvernamentale. Pedelistul Valeriu Stoica susține insa ca doar el e verificat. “Recent, Corpul de control al prim-ministrului a trimis o adresa catre toate institutiile publice si companiile cu capital majoritar de stat pentru a inventaria contractele de asistenta juridica pe care acestea le-au incheiat cu societatea de avocati Stoica & Asociatii. Daca interesul prim-ministrului s-ar referi la toate contractele de asistenta juridica incheiate in sectorul public, nu as fi comentat acest demers. Dar informarea discriminatorie cu privire la aceste contracte, cu excluderea tuturor celorlalte societati de avocatura, este de natura sa nasca un mare semn de intrebare referitor la intentia reala care se afla in spatele acestei actiuni a prim-ministrului”, acuza Stoica, intr-o declarație pentru Mediafax, deși nu este singurul vizat.

Guvernul a aprobat, miercuri, o ordonanta de urgenta prin care, printre altele, a interzis institutiilor publice, regiilor autonome si companiilor nationale sa mai contracteze servicii de consultanta si asistenta juridica daca dispun deja de personal propriu de specialitate.

Premierul Victor Ponta a declarat anterior ca ar trebui ca Valeriu Stoica sa renunte la capusarea tututor firmelor de stat.

“Am vazut ca domnul Valeriu Stoica vorbea de ce lucruri bune o sa faca PDL. Primul lucru, ar trebui ca domnul Stoica sa renunte la capusarea tututor firmelor de stat, ca domnia sa e avocat si, ati vazut, pierde toate procesele. Daca domnul Stoica nu mai capuseaza firmele de stat, s-ar putea ca PDL sa-si revina”, a spus Ponta.

El a mai anuntat ca va trimite Corpul de Control sa verifice situatia de la Posta Romana, aflata in pericol de insolventa dupa ce fosta conducere a companiei, cu asistenta juridica a unui avocat “cunoscut colegilor din PNL”, a pierdut toate procesele aflate pe rolul instantelor, in dosare cu sume cumulate de 103 milioane lei, si inregistreaza datorii de 110 milioane lei catre ANAF.

Ministerul Finantelor, Ministerul Mediului, SRI, SIE, Nuclearelectrica, ANRE si alte institutii ale statului au virat anii trecuți in conturile lui Valeriu Stoica, intr-o perioada de doar 18 luni, 15 milioane euro pentru asistența juridica. Acestea nu sunt insa singurele afaceri ale lui Stoica cu statul derulate de-a lungul anilor.

UPDATE Guvernul confirma ca nu e vizat doar Stoica

“In urma cu cateva zile, Guvernul Romaniei a adoptat o Hotarare de Guvern prin care institutiile publice care au angajati juristi nu vor mai avea posibilitatea sa incheie contracte cu firme de avocatura pentru reprezentarea in instanta. in acest context, in urma nenumaratelor sesizari si informatii aparute in mass-media potrivit carora anumite Case de avocatura au un tratament preferential la unele institutii publice, incasand sume importante de bani, premierul Victor Ponta a cerut Corpului de Control sa solicite institutiilor publice lista tuturor contractelor cu Casele de avocatura pe care le-au incheiat. Acest demers vine in continuarea actiunilor de audit pe care premierul Victor Ponta le-a solicitat din prima saptamana a mandatului sau si are ca scop informarea cetatenilor in legatura cu cheltuirea banului public.”, se arata intr-o informare a Executivului catre presa transmisa presei.

Decizia premierului Victor Ponta de a interzice instituțiilor statului care au angajați juriști sa mai apeleze la asistența juridica externalizata, a starnit o furie teribila in randul PDL și al avocaților pedeliști abonați la contractele cu statul.

Ministerul Finantelor, Ministerul Mediului, SRI, SIE, Nuclearelectrica, ANRE si alte institutii ale statului au virat in conturile vicepresedintelui PDL, Valeriu Stoica, intr-o perioada de doar 18 luni, o suma de peste 15 milioane euro! Cel care este prezentat insistent ca fiind ideologul-sef al liberalismului in Romania este in fapt un campion al afacerilor cu statul roman.

Ca sa nu mai vorbim de cel mai recent exemplu de contract generos pe care l-a primit Stoica de la o autoritate centrala a statului. Este vorba de contractul de asistența juridica despre care a vorbit Victor Ponta chiar in aceasta saptamana, contract primit de Casa de Avocatura Stoica& Asociații de la Poșta Romana, una din instituțiile statului aflata intr-o situație financiara dezastruoasa. Premierul Ponta a explicat in conferința de presa de dupa ședința de guvern de miercuri faptul ca Poșta Romana a pierdut suma de 100 milioane euro intr-un urma unui proces in care instituția era reprezentata de casa de avocatura a lui Valeriu Stoica. Ponta a mai dezvaluit ca avocații de la Stoica& Asociații nu s-au prezentat nici macar o data in instanța pentru a reprezenta Poșta Romana. Din informațiile cotidianul.ro valoarea acestui contract atribuit de Poșta Romana firmei de avocatura a lui Valeriu Stoica este de aproximativ 1 milion de euro.

Cotidianul.ro va prezinta și alte contracte de asistenta juridica importante obtinute de Valeriu Stoica, de la diferite entitati publice. Vorbim deocamdata doar de acelea obținute de Stoica& Asociații in perioada decembrie 2008 – octombrie 2009.

In 27 septembrie, Ministerul Mediului prin Autoritatea de Management a Programului Operational Sectorial de Mediu (AMPOS Mediu) a atribuit un contract de 1.650.250 lei pentru asistenta juridica. Casa de avocatura a vicepresedintelui PDL, Stoica&Asociatii, este una dintre cele cinci firme de avocatura care au primit acest contract.

Stoica&Asociatii urmeaza sa incaseze suma de 250.000 euro din acest contract cu Ministerul Mediului. (n.red. evident ca si celelalte case de avocatura Ratiu&Ratiu, Cabinet individual de avocatura Catalina Marcu sau Bostina si Asociatii sunt recunoscute ca fiind apropiate de PDL. Ratiu&Ratiu chiar a contribuit in mod oficial la campania electorala a PDL din 2009 cu suma de 12.000 lei, iar cabinetul Catalinei Marcu este unul din cabinetele de avocatura cele mai favorizate in regimul Basescu-Boc-Udrea, asa cum s-a putut constata din dezvaluirile publicate in data de 16 noiembrie 2010 de cotidianul.ro.

Firma de avocatura a lui Stoica a mai primit și alte contracte generoase de la Ministerul Mediului. in 2009, in luna noiembrie, dupa iesirea PSD de la guvernare, in plina campanie electorala, in acea perioada in care ministrii PDL erau calare pe cate doua ministere, Stoica&Asociatii a primit de la Ministerul Mediului, condus interimar de Elena Udrea, tot prin prin Autoritatea de Management a Programului Operational Sectorial de Mediu (AMPOS Mediu), un contract de asistenta juridica in valoare de aproximativ 4 milioane euro. in stilul lipsit de transparenta cu care ne-au obisnuit foștii guvernanți de la PDL, acest contract nu a fost niciodata publicat nici pe site-ul Ministerului Mediului si nici pe SEAP.

Valeriu Stoica a reprezentat in instanțe si compania de stat Nuclearelectrica SA, condusa in acea perioada de colegul sau de partid, Pompiliu Budulan. Raportul Curtii de Conturi spunea in 2010 ca Nuclearelectrica SA a cheltuit pentru aceste servicii avocatiale externe cheltuieli in cuantum de 7.060.001 lei, adica aproximativ 1,6 milioane euro.

Si Agentia Nationala pentru Reglementare in Domeniul Energiei a apelat la serviciile juridice oferite de Stoica&Asociatii, firma de avocatura a ideologului PDL castigand in 18 luni 2.135.000 lei, echivalentul a 500.000 euro.

Tot in 2009, Imprimeria Nationala, autoritate aflata in subordinea Ministerului Finantelor, a atribuit un contract de asistenta juridica societatii de avocatura Stoica& Asociatii, in valoare de 3.010.350 lei, adica aproximativ 705.000 euro. Reamintim faptul ca in 2009 Ministerul Finantelor Publice era condus de pedelistul Gheorghe Pogea, coleg de partid cu avocatul Valeriu Stoica.

Stoica reprezinta in instante si interesele Serviciului Roman de Informatii, si de sase luni, si pe cele ale Serviciului de Informatii Externe. Conform aceluiasi raport al Curtii de Conturi, cheltuielile facute de SRI, in perioada decembrie 2008-octombrie 2010, cu aceste servicii externe de avocatura prestate de Stoica&Asociatii se ridicau la suma de 4.265.500 lei, echivalentul a 907.553 euro.

Tot din raportul Curtii de Conturi din 2010, s-a putut vedea ca fostul ministru al Justitiei nu da inapoi nici de la mize mai mici, la nivel local. De pilda, casa de avocatura a lui Valeriu Stoica a reprezentat in instante, in anul 2010, Directia Silvica Bacau, contra unui onorariu de 80.000 euro.

Desigur, acestea sunt doar cateva dintre contractele importante obtinute de avocatul pedelist Stoica de la institutiile statului, multe dintre contractele nedescoperite inca de presa fiind tinute la secret, din ratiuni pe care numai cei aflati la putere le stiu.

Harsitul politician Valeriu Stoica, cel care predica peste tot despre cinstea si curatenia lor, a celor din PDL, probabil tot in spiritul acestei “curatenii” morale, a “omis” sa posteze pe site-ul firmei sale de avocatura, la sectiunea Portofoliu de Clienti, lunga lista a institutiilor si companiilor de stat pe care le reprezinta in instanta. Oricine intra pe site-ul www.stoica-asociatii.ro poate vedea ca la sectiunea Portofoliu de Clienti exista un singur capitol care cuprinde doar lista clientilor din mediu privat, din 1995 pana in 2008.

Intr-un fel e de inteles de ce portofoliul de clienti din mediul privat al Stoica&Asociatii se opreste in anul 2008. Din decembrie 2008, de cand PDL s-a instalat la putere la toate nivelurile statului, vicepresedintele pedelist Valeriu Stoica s-a aplecat cu precadere spre contractele de tipul celor de mai sus, devenind un fel de unic avocat de serviciu al statului condus de Traian Basescu si Emil Boc.

Cotidianul.ro a contactat mai multe nume sonore din avocatura romaneasca, pentru a face o estimare cat mai apropiata de realitate a sumelor castigate de Valeriu Stoica, in doi ani, din contractele de asistenta juridica cu diverse institutii si companii de stat. in baza informatiilor oficiale si a informatiilor provenite din interiorul sistemului juridic romanesc, avocatii bucuresteni consultati de cotidianul.ro au estimat ca societatea de avocatura Stoica & Asociatii a castigat in doar doi ani, din contractele cu statul roman, peste 15 milioane euro!

Sursa: Cotidianul via Ziaristi Online

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 248 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 0 comentarii | 69 vizualizari | 1 vot

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 127 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 69 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 82 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics