Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
octombrie 1, 2020, 6:22 pm
Noros
Noros
17°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 63%
Vânt: 14 km/h V
Răsarit: 7:14 am
Apus: 6:56 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Ambasadorul SUA umileste Guvernul Romaniei in favoarea companiei de publicitate stradala Clear Channel. Elena Udrea replica: Legea a fost aprobata dupa consultarea tuturor partilor. VEZI ce impune LEGEA si VOTEAZA pentru ea (Ziaristi Online)
Aciduzzul | 20 ianuarie, 2011 | 0 comentarii | 108 vizualizari |
(1 voturi )

V-am informat mai jos cum Ambasadorul SUA Mark Gitenstein isi depaseste mandatul dictand schimbarea Legii Elenei Udrea privind interzicerea carpelor mincinoase pe monumentele Romaniei. Ma intrebam mai jos daca nu cumva si ambasadorul nostru la Washington ar trebui sa-i scrie lui Obama sa permita reclame la ciorapii Adesgo, Salamul de Sibiu si Palinca de Bihor pe gardul Cimitirului Arlington. Si cum ar fi sa protesteze printr-o scrisoare catre Casa Alba, care sa ajunga la NYT inainte de a fi primita de destinatar, dupa cum a procedat Ambasada SUA livrand-o Jurnalului National? Este aceasta o practica diplomatica de cand cu WikiLeaks, de a transmite scrisorile catre un prim-ministru prin posta redactie unui ziar? Si, btw, care e legatura dintre Ambasada SUA si Trustul lui Felix?

Practic e vorba de o ingerenta neavenita in actul legislativ romanesc, in favoarea unei companii straine, care, conform ambasadorului SUA, ar trebui privilegiata. Oficialul american ii cere de-a dreptul primului ministru sa nu aprobe legea privind publicitatea stradala, promovata de Elena Udrea. Nu am mai auzit asa ceva in practica diplomatiei. Este o umilire a Guvernului Romaniei care ar merita cel putin o Nota Verbala depunere la punct din partea MAE.

“Doresc sa va rog sa reexaminati aceasta legislatie cu grija si sa descurajati aprobarea acesteia de catre Cabinet in forma actuala”, ii comunica ambasadorul SUA premierului Boc. Ambasadorul mai afirma ca hotararea este discriminatorie si pare a avea drept scop alungarea companiei americane Clear Channel de pe piata romaneasca.

“M-am intalnit recent cu reprezentantii Companiei Clear Channel. Aceasta companie a furnizat publicitate outdoor in Bucuresti si in Romania si este cel mai important furnizor de mesh-uri, panouri publicitare mari. Pentru mai mult de un an, Ambasada SUA a sprijinit eforturile Clear Channel in vederea realizarii unui dialog productiv cu municipalitatea Bucuresti. Hotararea este discriminatorie si pare a avea drept scop alungarea acestei companii americane de pe piata”, subliniaza Gitenstein.

Udrea: Legea a fost aprobata dupa consultarea actorilor implicati in acest domeniu

In replica, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat pentru Ziare.com ca Legea a fost aprobata dupa consultarea actorilor implicati in acest domeniu.

“Legea privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate outdoor a fost aprobata de Guvern in decembrie 2010, dupa consultarea actorilor implicati in acest domeniu, inclusiv a firmei Clear Channel, in cadrul procedurii de consultare publica”, a precizat Elena Udrea intr-un comunicat remis Ziare.com.

Ce prevede proiectul de lege

Potrivit proiectului, amplasarea mijloacelor de publicitate este interzisa:

– pe monumentele naturii, in parcurile si rezervatiile naturale, in parcuri,

– pe cladirile reprezentand sedii ale autoritatilor administratiei publice locale si centrale, precum si ale institutiilor publice, “cu exceptia afisajelor care anunta activitatea ce se desfasoara in interiorul sediilor”,

– pe arbori, pe zona carosabila a strazilor si a drumurilor, “indiferent de categoria acestora”, dar si pe obiectele de arta monumentala si monumentele de for public,

– pe cladirile reprezentand monumente istorice sau componente ale unor ansambluri monument istoric,

-in incinta si pe elementele de imprejmuire a cimitirelor, lacasurilor de cult si gradinilor publice,

– in intersectii, in sensurile giratorii, pe peretii pasajelor rutiere subterane si supraterane ori sub poduri si pe stalpii de sustinere a elementelor de semnalizare rutiera sau de circulatie.

Este interzisa si amplasarea de mesh-uri sau bannere publicitare pe cladirile aflate “in stare avansata de deteriorare”, dar doar in cazul in care acestea afecteaza “structura de rezistenta si stabilitatea si integritatea elementelor constructive si decorative ale anvelopei cladirii”.

Autoritatea locala va trebui sa instaleze panouri “speciale destinate afiselor publicitare si a anunturilor de mica publicitate”, care vor fi curatate saptamanal de angajatii unor “compartimente de specialitate” proprii, astfel incat “sa se asigure actualitatea anunturilor”.
Vehiculele publicitare vor putea fi autorizate sa circule prin localitati doar pe un traseu stabilit de autoritatea administratiei publice locale, stationarea lor urmand sa fie interzisa. Totodata, ele nu vor putea circula in convoaie mai mari de doua, fiind obligate sa mearga cu o viteza mai mare decat jumatatea limitei maxime admise pe drumul pe care circula. Circulatia convoaielor va fi totusi permisa, insa “numai cu ocazia manifestarilor speciale, in baza avizului emis de autoritatile administratiei publice, cu durata de valabilitate de o zi”.

Mesajele publicitare pot fi montate si pe mijloacele de transport in comun, insa numai daca acestea nu obtureaza vizibilitatea calatorilor.

Sanctiuni pentru cei care nu respecta legea

Sanctiunile pentru nerespectarea acestor prevederi legale vor fi cuprinse intre 500 de lei, minimul pentru persoanele fizice care incalca legea, pana la 50.000 de lei, cuantumul maxim prevazut pentru sanctionarea firmelor de afisaj sau a detinatorilor de vehicule de transport in comun.

Pentru un primar care incalca obligatiile care-i revin prin acest proiect de lege, amenda poate fi cuprinsa intre 10.000 de lei si 15.000 de lei.

Ziare.com va invita la vot. Sunteti de acord cu interzicerea reclamelor in parcuri, pe cladiri publice si copaci?

Publicitatea stradala ar trebui interzisa? Votati AICI!

Va multumim pentru vot!

Sursa: Ziaristi Online

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 26 septembrie, 2020 | 0 comentarii | 40 vizualizari | 3 voturi

In Sectorul 6 din Bucuresti lupta reala la alegerile locale din 27 septembrie se da intre actualul primar Gabriel Mutu de la PSD si Ciprian Ciucu de la PNL-USR-Plus. Inutil de precizat ca ambele personaje sunt la fel de inutile, toxice, fara eficienta manageriala si complet lipsite de carisma. Daca Mutu este recunoscut pentru afacerile […]

Autor: Aciduzzul | 26 septembrie, 2020 | 0 comentarii | 54 vizualizari | 4 voturi

Ciprian Ciucu este, probabil, unul dintre cele mai toxice personaje din asa-zisa politica din Romania. Pentru astfel de indivizi se impune nu doar o verificare atenta din partea DNA, ci chiar introducerea expertizei psihiatrice obligatorii pentru aspirantii la functii politice. Evident, niciuna dintre acestea nu este posibila in actualul context politic. Candidatul PNL sustinut si […]

Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 62 vizualizari | 4 voturi

Se pare ca, dupa migratia in masa a baronilor si baronasilor PSD catre PNL, partidul din urma a prins din zbor si cateva dintre obiceiurile primului. Asa se face ca, primarul PNL dintr-o comuna obscura din judetul Arges, Albestii de Muscel, Mihai Catalin Manta, s-a gandit sa-si asigure un nou mandat printr-o metoda sigura, validata […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 3 comentarii | 409 vizualizari | 5 voturi

“Alegerile” europarlamentare 2019, in fapt un jalnic exercitiu pseudoelectoral, reflecta cat se poate de clar faptul ca Romania este un stat esuat fara posibilitatea practica de a-si mai reveni. Asistam, de fapt, la o batalie intre diversele factiuni din serviciile secrete romanesti, in fapt doar niste reminiscente bolsevico-securistoide sau neomarxiste extrem de toxice, simple anexe […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 0 comentarii | 293 vizualizari | 4 voturi

Miza “alegerilor” europarlamentare 2019 este, din perspectiva papusarilor locali si a sefilor lor alogeni, una cat se poate de simpla: cati imbecili vor mai fi vrajiti de necesitatea de a-si exercita “dreptul” de vot in numele democratiei, in perspectiva urmatoarelor “alegeri”, prezidentiale, parlamentale si locale. Prostilor, evident, nu le spune nimeni cui foloseste acesta iesire […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2020 © BadPolitics