Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
august 12, 2020, 12:55 am
Noros
Noros
23°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 73%
Vânt: 4 km/h NNV
Răsarit: 6:16 am
Apus: 8:25 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Politica interna
Apăraţi memoria lui Mircea Vulcănescu! Este timpul sa decidem noi, nu strainii, cine ne sunt eroii si criminalii
Aciduzzul | 8 aprilie, 2014 | 2 comentarii | 296 vizualizari |
(2 voturi )

Ieri am primit o veste stupefiantă: Primăria Sectorului 2 este somată să îndepărteze din spaţiul public (recte Piaţa Sf. Ştefan) bustul lui Mircea Vulcănescu, pe motiv că ar fi al unui criminal de război! Reclamaţia ar aparţine Institutului “Elie Wiesel” (poate vă amintiţi că această instituţie, aflată în subordinea şi în finanţarea guvernului României, a reuşit să obţină retragerea titlului de cetăţean de onoare al lui Valeriu Gafencu – Sfîntul Închisorilor, pe care l-a acuzat de fascism). Mircea Vulcănescu a fost condamnat pentru “crime de război” de către un tribunal comunist, într-un simulacru de proces, doar pentru că a fost subsecretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice din Cabinetul Mareşalului Antonescu. Mircea Vulcănescu a murit ca un martir, în 1952, în temniţa Aiudului. Cu preţul vieţii sale salvase viaţa unui tînăr.

Cititi si:

Institutul Elie Wiesel sau cum se regizeaza condamnarea unui popor. Ultima etapa dintr-un amplu proces de des-fiintare: atacul la sfinti (Valeriu Gafencu si Parintele Justin Parvu)

LISTA. Board-ul si membrii Elie Wiesel – Institutul National pentru Studiul Holocaustului in Romania

Cît de lipsit de discernămînt sau de ticălos trebuie să fii ca să ceri punerea la index a unei valori ca Mircea Vulcănescu, pe baza unei condamnări abuzive, pronunţată, pe motive politice şi fără o culpă reală, de către o instanţă ilegitimă, dintr-un regim – cel comunist – declarat oficial “ilegitim şi criminal”?

Familia lui Vulcănescu şi alte persoane care au fost implicate în proiectul amplasării bustului în sectorul 2 au fost deja alertate şi sînt extrem de mîhnite, pe bună dreptate.

Reclamantul nu ne-a fost confirmat încă, iar public este doar că Primaria 2 a fost sesizată de “cineva”. Primăria Sectorului 2 nu şi-a exprimat deocamdată poziţia.

Pînă vom afla detaliile acestui nou scandal căruia îi cade victimă un uriaş intelectual şi o mare conştiinţă românească din perioada interbelică, aveţi posibilitatea de a apăra memoria lui Mircea Vulcănescu aici.

Este doar un prim pas. Dacă va fi nevoie, vom face şi alţii. Nu putem asista nepăsători cînd ne sînt batjocorite valorile.

Asociația Română de Geopolitică, Geoeconomie și Geocultură lansează inițiativa descrisă mai jos ca urmare a informațiilor primite din partea dnei Mariuca Vulcănescu, fiica marelui gânditor Mircea Vulcănescu și membră de onoare a Asociației noastre.

Semnați Scrisoarea deschisă, ce va fi adresată Ministerului Culturii și Primăriei Sectorului 2, București. Detalii despre inițiativă, mai jos.

Alăturați-vă inițiativei noastre prin completarea formularului, prin trimiterea unui e-mail către office.ar3g@gmail.com sau a unui mesaj pe pagina de Facebook a Asociației, care să conțină fie datele ONG-ului co-semnatar (nume, contact), fie datele persoanelor fizice susținătoare (nume, profesie, contact). Semnăturile sunt necesare pentru demararea procedurilor legale și completarea Scrisorii Deschise adresate Primăriei Sect. 2 și Ministerului Culturii.

Ca urmare a unei reclamații particulare, Primăria Sectorului 2 București intenționează să demareze o acțiune de eliminare din spațiul public a statuii lui Mircea Vulcănescu, situată în str. Popa Soare nr. 13. Informația ne-a fost transmisă ieri de către dna Mariuca Vulcănescu, fiica marelui gânditor și membră de onoare a Asociației noastre.

Acest gest ar reprezenta nu doar întoarcerea la epoca terorii comuniste – care urmărea ștergerea oricăror inteligențe orientate către interesul național din reflexul viu al societății – dar și victoria suficienței de sine a unor interese particulare înguste, inculte și lipsite de inteligență și onoare.

Asociația noastră consideră că statul român, prin instituțiile sale, este dator să integreze personalitățile-tezaur în spațiul public prin intermediul unor politici culturale coerente. Astfel, condamnăm public acest gest care trădează interesele culturii naționale și prin care se sacrifică, încă o dată, una dintre cele mai importante figuri din istoria modernă a României!

Cine a fost Mircea Vulcănescu? Iată câteva aspecte:

1. Una dintre mințile geniale ale culturii române, care la aproape 40 de ani gândea metroul bucureștean în același timp cu reformarea culturii universale, prin punerea la punct a fenomenologiei românești.

2. Secretar de stat la Finanțe în timpul celui de-al doilea război mondial, direct responsabil de succesul negocierilor cu copleșitoarea putere germană, de pe urma cărora România a înregistrat un surplus de 100 milioane de dolari, circa 8 vagoane de aur, confiscate apoi de URSS care, după război, a avut un motiv în plus să-l asasineze la Aiud.

Sursa: AR3G, Claudiu Tarziu

Foto: Victor Roncea

2 Comments

 • bunda
  aprilie 8, 2014

  Vulcanescu a fost un prieten al evreilor. Alaturi de Eliade e singurul care l-a sustinut pe M. Sebastian dupa prefata ucigatoare a lui N. Ionescu la De doua mii de ani. Chiar il urecheaza pe Profesor ca trece de la metafizica la filosofia politica ad libitum. Dar spre deosebire de Eliade, Vulcanescu n-a fost frisonat de Garda de Fier si de CZC. Dimpotriva, i-a fotografiat ca pe niste disperati neomenosi care zapaceau tinerii afectati de marasmul social declansat de Primul Razboi Mondial si de Marea Criza, cand altele erau mijloacele de tratare a “sparturilor ontologice”.

  Nemtii n-au platit Romaniei sumele respective drept recompensa pt trimiterea evreilor in lagarele de concentrare. Aveau nevoie disperata de sprijinul Bucurestiului intr-un moment in care Iarna si Mama Rusie incepusera sa dea peste cap planurile geostrategice ale lui Hitler, care s-a crezut mai breaz decat Napoleon. Ostpolitik nu depindea de exterminarea
  evreilor din Romania. Ci de o variabila aparent insignifianta la un moment dat. E vorba despre materiile prime din Romania si de un aliat aflat in coasta URSS de unde Germania sa aiba o proiectie militara eficienta. Cititi un pic de geostrategie si un pic din Mircea Vulcanescu inainte sa diseminati clisee care va tradeaza, inainte de orice, incultura specifica tuturor sustinatorilor infocati ai religiilor civile.

  Si mai e ceva! Cine crede, dupa Sf. Augustin, ca sfintenia e fundamentul facerii binelui, n-are cum sa fie antisemit.
  La fel de periculosi ca antisemitii sunt cei care cred ca doar inteligenta e instrument al binelui. In definitiv, si-o protozoare e inteligenta. Si pare si mai inteligenta cand se amesteca intr-o dezbatere despre Mircea Vulcanescu.

    (Quote)

 • mada
  aprilie 8, 2014

  In schimbul deportarii evreilor in lagarele de exterminare? Asta n o spuneti?

    (Quote)

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 25 mai, 2019 | 0 comentarii | 144 vizualizari | 0 voturi

Sorina Hanea Sa va zic de ce alegerile de maine, cel putin pentru mine, nu conteaza fiindca oferta electorala este sub asteptari. Participa doar cine trebuie, pe locuri eligibile, doar “alesii”, de catre SRI sau SIE (nu pot sa nu-l citez din nou pe Prostanacu’ Geoana care a grait apoteotic: “Nici noi nu mai stim […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 3 comentarii | 393 vizualizari | 5 voturi

“Alegerile” europarlamentare 2019, in fapt un jalnic exercitiu pseudoelectoral, reflecta cat se poate de clar faptul ca Romania este un stat esuat fara posibilitatea practica de a-si mai reveni. Asistam, de fapt, la o batalie intre diversele factiuni din serviciile secrete romanesti, in fapt doar niste reminiscente bolsevico-securistoide sau neomarxiste extrem de toxice, simple anexe […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 0 comentarii | 278 vizualizari | 4 voturi

Miza “alegerilor” europarlamentare 2019 este, din perspectiva papusarilor locali si a sefilor lor alogeni, una cat se poate de simpla: cati imbecili vor mai fi vrajiti de necesitatea de a-si exercita “dreptul” de vot in numele democratiei, in perspectiva urmatoarelor “alegeri”, prezidentiale, parlamentale si locale. Prostilor, evident, nu le spune nimeni cui foloseste acesta iesire […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 0 comentarii | 336 vizualizari | 3 voturi

Terenurile de fotbal in panta, punctele de informare si documentare in paduri, bazinele olimpice la tara, unde au mai ramas doar batranii, vile pentru politrucii locali, toate realizate cu fonduri europene sunt nimic pe langa realizarea unui primar din judetul Arges din partea Partidului National Liberal. Mihai Catalin Manta, primar in comuna Albesti de Muscel, […]

Autor: Aciduzzul | 3 iunie, 2016 | 0 comentarii | 541 vizualizari | 3 voturi

Caricaturile subumane scoase din joben la aceste alegeri locale arata cat se poate de clar ca gruparile de crima organizata de sorginte bolsevica sunt complet compromise. Si, totusi, se pune intrebarea legitima, pentru cei care au curaj sa mearga la vot – pe cine votam? Sau, si mai clar, pe cine alegem intre primii doi […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2020 © BadPolitics