Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
august 3, 2021, 11:46 pm
Noros
Noros
22°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 82%
Vânt: 4 km/h ENE
Răsarit: 6:05 am
Apus: 8:38 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Tortionari/ Turnatori
Avocata Paula Iacob turna la Securitate inca de pe vremea lui Stalin
Aciduzzul | 3 octombrie, 2011 | 9 comentarii | 2289 vizualizari |
(6 voturi )

Magistratii Sectiei Contencios din cadrul Curtii de Apel Bucuresti au decis ca Paula Iacob, unul dintre cei mai vizibili avocati din Capitala, veteran al Baroului Bucuresti, devenita celebra odata cu procesul lui Nicu Ceausescu, a facut politie politica. Conform deciziei pronuntate de judecatori, informatiile privitoare la mai multe persoane, oferite Securitatii de catre Paula Iacob, au vizat si adus atingere atat „dreptului la libera exprimare“ cat si „dreptului la viata privata“ a celor pe care i-a turnat. Pronuntata dupa citiva ani de procese, sentinta confirma informatiile oferite de catre cercetatorii CNSAS care, in urma studierii documentelor fostei Securitati au aflat ca distinsa avocata care ne ofera frecvent lectii de conduita si morala la televizor a fost recrutata ca turnator inca de pe vremea lui Stalin, pe la inceputul anilor 50, la doar cativa ani dupa ce Romania intrase sub calcaiul de fier ai „dictaturii proletariatului“.

Conform documentelor de epoca depuse pe masa magistratilor, rezulta ca Paula Iacob a avut primul contact cu Securitatea la sfarsitul anului 1952 , pe data de 5 decembrie, cand fost recrutata ca informator, cu numele de cod „Gabriela“. Aceasta prima etapa a „colaborarii“ a durat pana pe 19 iunie 1954, cand organele de represiune au renuntat la serviciile „sursei Gabriela“ deoarece nu mai prezenta interes, intrucat nu mai avea potential informativ. La dosarul cauzei a fost depus si un document semnat chiar de manuta tinerei, pe atunci, Paula Iacob care isi lua angajamentul sa nu discute cu nimeni cele aflate in urma colaborarii cu „organele de stat“.

„Sursa“ buna si pe vremea lui Ceausescu

Dupa acea prima faza a colaborarii cu Securitatea, inceputa de pe vremea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, Paula Iacob a reintrat in atentia „organelor“ pe vremea lui Ceausescu, in anul 1970, cand Securitatea i-a dat un alt nume de cod, „Ioana“. Din aceasta noua etapa a colaborarii, CNSAS a descoperit prin arhive si a depus pe masa judecatorilor, angajamentul de colaborare si note scrise, semnate de Paula Iacob, dar si notele de sinteza intocmite de agentii de Securitate pe baza declaratiilor acesteia.

In aceasta noua etapa a colaborarii sale cu Securitatea, Paula Iacob a oferit informatii privitoare la reprezentantii emigratiei romanesti din Germania, dar si legate despre anumiti jurnalisti ai postului de radio „Europa Libera“. In urma analizei acestor documente, magistratii Curtii de Apel au constatat ca „rapoartele“ nu sunt procese verbale incheiate in cursul vreunui interogatoriu sau a unei confruntari cu vreun inculpat, confruntare la care ea ar fi fost obligata sa „dea cu subsemnatul“ in cursul vreunei anchete de natura politica,, ci „rapoarte“ oferite de buna voie. Astfel ,avocata Paula Iacob nu poate sa invoce statul de victima a vreunei anchete la care ar fi fost supuse de catre Securitate.

Dupa metoda lui „Felix“

Documentele din arhivele fostei Securitati arata ca, intr-adevar, „turnatorii“ nu aveau nici mama, nici tata si erau dispusi sa-si „toarne“ chiar si rudele apropiate care faceau imprudenta de a-i primi sub acoperisul lor. Iar in aceasta privinta, Paula Iacob nu este cu nimic mai prejos decat „Mircea-Felix“ cel pe care noi il cunoastem, acum sub numele de Dan Voiculescu, turnatorul deja demonstrat, cel pe care jocurile electorale l-au cocotat in scaunul de vicepresedinte al Senatului.

Iar daca „Felix“ isi turna verisoara din Germania, Paula Iacob aflata intr-o vizita in strainatate, raporta si ea Securitatii despre ruda care o gazduise si o omenise ca „desi are un castig modest, este vizitata frecvent de diferiti cetateni romani carora le acorda casa, masa, iar unora chiar si bani. Printre acestea, dr. V. P. domiciliat in Bucuresti, N. V., medic la Spitalul Panduri, S. P., medic, si D. S., profesor economist“.

Conform documentelor CNSAS „ parata a informat ca ruda sa T.A. i-a destainuit ca toti se manifesta dusmanos la adresa regimului din R.S. Romania si nu intelege cum unor asemenea oameni li se permite sa plece in strainatate. In plus, „sursa Ioana“ a mai informat ca „la inapoierea in tara am avut ocazia sa cunosc personal pe prof. dr. V. R, in casa la ruda mea T. C, unde a avut aceleasi manifestari despre care mi-a vorbit vara mea“.

Iar intr-o alta nota „sursa“ a mai raportat ca „In noiembrie 1968, am facut, impreuna cu sotul meu, o calatorie de 30 de zile in RFG, in vizita la o ruda. Cu ocazia unei vizite la Manheim, am intalnit pe A.E., un evreu plecat cu forme legale. Din discutiile cu el am aflat ca este vizitat de diversi cetateni romani, care-i solicita bani, printre care, in mod special gazetarul G.M, de la Lumea“. Cati oameni or fi fost anchetati de Securitate in urma acestor „ciripeli“? Nu o sa aflam probabil niciodata.

Tot din documentele furnizate magistratilor de la Curtea de Apel de catre CNSAS a mai rezultat ca Paula Iacob a furnizat informatii despre angajati ai postul de radio Europa Libera si despre persoane aflate in anturajul acestora. De-a lungul procesului Paula Iacob a negat, in mod constant ca ar fi facut politie politica. Fapt contrazis de catre magistratii care i-au judecat dosarul si care au mentionat ca: „Parata sustine in apararea sa ca nu a furnizat nici o nota informativa, astfel ca nu se poate retine calitatea sa de colaborator al Securitatii.

Aceasta aparare nu poate fi primita, intrucat art. 2 lit. b din OUG nr. 24/2008 defineste drept „colaborator al Securitatii – persoana care a furnizat informatii, indiferent sub ce forma si nu instituie conditia obligatorie a existentei notelor informative. Prin urmare, este suficient ca din coroborarea inscrisurilor depuse la dosar sa reiasa ca informatiile au fost furnizate de parat“.

In plus magistratii arata ca „modul detaliat in care informatiile au fost consemnate in notele si rapoartele depuse la dosar fac improbabila ipoteza ca datele astfel consemnate sa fie concepute de lucratorii Securitatii si puse in seama Paulei Iacob, intrucat anumite detalii nu puteau fi cunoscute de alte persoane decat parata insasi“. Decizia de colaborare pronuntata la Curtea de Apel nu este definitiva si poate fi atacata prin recurs care va fi judecat, pe 10 mai 2012, de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Paula Iacob: „Nu stiu nimic, nu sunt in tara“

Contactata telefonic, Paula Iacob ne-a declarat privitor la acest aspect al vietii sale: „Eu, in momentul acesta nu stiu nimic. Nu sunt in tara. Exista o actiune pe rol, dar in acest moment nu stiu nimic. Vin in patru zile acasa si atunci voi vorbi pe larg despre asta“.

Desi banuita, decizia prin care Curtea de Apel Bucuresti i-a confirmat Paulei Iacob statutul de turnator la Securitate este orecum trista, acum cind aflata la varsta senioratului doamna avocat isi poate agasa in panoplia profesionala atat curajul de a-l fi aparat, intr-o perioada deosebit de tulbure, atat pe Nicu Ceausescu cat si pe „Boschito“, maidanezul acuzat ca ar fi provocat moartea unui cetatean japonez venit la noi cu afaceri. Din pacate, ceea ce ramine dupa toate acestea ar trebui sa fie doar lespedea grea a tacerii.

Sursa: Curentul

9 Comments

 • martie 15, 2013

  <CITITZI CARTEA ,, BALADA SPANIOLA ,, SHI VETZI VEDEA CE SPUNEA REGELE ALFONS AL SPANIEI , DESPRE EVREI …
  FF PERICULOSI , SHI SA NU LE SPUI SECRETELE ,SA NU-I AI IN PREAJMA , CAND FACI CEVA ….. CA TE ,,TOARNA ,,.

    (Quote)

 • iulie 30, 2012

  excelentele voastre doamnelor si domnilor, vin din nou astazi 30 iulie 2012 pentru a va comunica un lucru cutremurator si revoltator la scara planetara,,.este cu alte cuvinte un blestem si la adresaromaniei post89 astfel am gasit un siteu foarte amplu prin care se cere,,. canonizarea lui adolf hitler,, cum s a ajuns la asa ceva nu anteleg astfel acest mare criminal dintotdeauna este asimilat astazi an 2012 ca un lupator contra comunismului,,. vai noua rostesc an aceste momente parcurgem vremuri grele,,. atunci nu aveamvoie chipurile sa mergem la biserica, astazi excelentele voastre repudiem cu buna stiinta acest domeniu sacru,,. rusine noua rusine romani rusine romania,, blestemata sa fi lume a secolului 21 si a mileniului trei,,.nihil sine deo,.marian,,……

    (Quote)

 • ianuarie 15, 2012

  rusine romani,rusine romania

    (Quote)

 • ianuarie 11, 2012

  EXCELENTELE VOASTRE, EU PROMIT ACUM SI AICI SA O LAS AN VOIA DOMNULUI PE DOAMNA AVOCAT ASADAR SIGUR SE TEME CA AN CAZ DE NECESITATE VA AVEA NEVOIE DE MEDICII TICALOSI ANTALNITI DE MINE CARE SIGUR NU O VOR AJUTA,,.O TARA DE RAS DOMNILOR SI DOAMNELOR,,……… CU RESPECT,M. M. AN REZERVA TANASE MARIAN,,…………

    (Quote)

 • ianuarie 9, 2012

  multumesc excelentelor voastre pentru permisivitate ,sa traiti,,… cu un cuvant greu de rostit la adresa lui stalin si altor eroi ai planetei albastre pamant,,……. cu o resemnare poate la adresa unei soarte crude a noastra pe aceasta planeta murdara si murdarita,,.nihil sine deo,,…….

    (Quote)

 • ianuarie 8, 2012

  excelentele voastre tatal meu,,dumnezeu sa l odihneasca,, ami spunea ca daca cineva fura un stiulete de pirumb era ampuscat,,iar acum se fura zilnic cu vagonul sde cale ferata,,…………… rusine acestei lumi murdara si murdarita,,………..

    (Quote)

 • ianuarie 8, 2012

  excelentele voastre sa o lasam pe doamna si avocat an pace ,,stalin ramane un erou al acestei planete murdare si murdarite an exces,,.

    (Quote)

 • decembrie 28, 2011

  EXCELENTELE VOASTRE DOMNILOR MODERATORI AN ,,MEDIA INTERNET,, EU AM VAZUT ANSCRISUL MEU PUBLICAT, VA MULTUMESC DIN SUFLET,SPER SA GASESC O POSIBILITATE DE A FI AJUTAT, VA ROG TASTATI LE ,,GOOGLE,,,, DR VIRGINIA ION TANASE MARIAN ,, PENTRU A MI ANTELEGE DRAMA CU MULT RESPECT SI CU SARUTARI DE MAINI DOAMNELOR ,SA TRAITI,,..

    (Quote)

 • decembrie 28, 2011

  excelentei sale doamna avocat paula iacob, cu mult respect va comunic urmatoarele,,…… ma numesc maistru militar tanase marian, sunt grav bolnav excelenta voastra datorita radiatiilor electromagnetice primite cat am lucrat la ,,s. t. s. ,, 25 de ani, am lucrat tehnic si un politic am fost candva coleg de liceu cu domnul general tanase tudor acum si domnia sa an rezerva cer scuze pentru scrisul dificil ,,nu agramat,,,,.astfel acum opt ani am suferit un ,,a. v. c. ,, grav la care deplasandu ma la spitalul militar al ministerului de interne am gasit medicii miitari beti an cabinet care m au nenorocit prin nepe\rezentare,,.,,.acum un an excelenta, la o recadere a CAZULUI MEU TOTAL NETRATAT ,AM MERS LAPITALUL FUNDENI CU COPII SI SALVAREA UNDE UN DERBEDEU MEDIC BOLNAV PSIHIC,M A DAT AFARA AN STRADA DESI NU PUTEAM STA AN PICIOARE AN FATA LUI,CAND I A PLANS An fata ca nu pot merge ca si acum dealtfel,,….. nu pot sa merg de un an , am mers dupa vizita la acel derbedeu bolnav psihic la spitalul de urgente floreasca une o aventuriera nepregatita profesional mi aluat banii m a culcat antr un pat rupt si mi a dat sa mi cumpar ,,prestarium,, care mi a declansat un diabet pe care nu l pot trata neputand merge coerent,,…… ce sa fac excelenta voastra , sunt o victima amarata a unui sistem bolnav an totalitate,, cautati doamna avocat pe google,,dr. virginia ion tanase marian,, an care aveti detaliile cazului meu,,. nu am medic am picioarele talpile amortite de la zona boltei anspre fata,nu pot merge nici an casa normal vin cu ideia ca an acest cag greu nu se mai poate face ceva decat untrataMENT COMPETWNT UNDEVA AN VEST POATE,,……………. SUNT UN PLATITOR DE TAXE SI IMPOZITE ASTFEL AFANTA DOAMNA MIE MI SE FURA LUNAR DSIN PENSIA MILITARA DE 2070 REONI ,IMPOZIT DE 190 RONI PLUS 70 DE RONI LA ,,C. A. S. ,, IAR LA SOLICITARE Am fost nenorocit,,.excelenta voastra va declar sincer ca nu am posibilitatea de a va prezenta dumneavoastra un caz juridic ,,materialvorbind,, doresc doar sa va implicati moral an cazul meu fara de scapare,,……… am muncit greu chiar foarte greu la s. t. s. an radiatii si acum sunt numit securist,,eu nu am avut decat munca mea tehnica cu aceste aparate am facut o meserie de credinta cu o pregatire de tinuta stiintifica analta ,o scoala tehnica de specialitate,.excelenta va cer scuze pentru acest caz ce vi l prezint va declar ca sunt disprat si distrus sufleteste eu AM MAI MULT DE UN A DE CAND NU PT SA CIRCUL COERENTNICI MACAR AN CASA,,.CU RSPECT EXCEENTA VOASTA SI CUSARUTARIDE MAINI,,ROG DOMNII MODERATORI SA MA ANTELEAGA SI SA MA AJUTE,ASTFEL SA MI PERMITA ACEASTA LEGATURA CU SFANTA DOAMNA AVICAT PAULA IACOB,,.SA TRAITI,,………….NIHIL SINE CDEO

    (Quote)

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 28 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 409 vizualizari | 5 voturi

Romania este condusa de satanisti insetati de sange si crima! Urmasii bolsevicilor care au inecat tara in sange in anii ’50 au recidivat dupa 2000 recurgand acum la uciderea ritualica si simbolica a cainilor. Pentru ca in secolul XXI a devenit cam dificil sa-si satisfaca setea de sange precum bunicii lor in anii de glorie […]

Autor: Aciduzzul | 20 octombrie, 2014 | 0 comentarii | 810 vizualizari | 4 voturi

Inainte de 1989, nici un procuror nu ajungea sef daca nu era instruit special la scoala Securitatii de la Bran, dezvaluie ex-procurorul Alexandru Pantea intr-un amplu interviu pe care il publicam incepand de astazi in “Romania libera”. La scoala Securitatii de la Bran, tinerii procurori erau invatati sa fabrice probe, sa santajeze, sa aresteze, sa […]

Autor: Aciduzzul | 7 aprilie, 2014 | 0 comentarii | 1051 vizualizari | 2 voturi

Ioan T. Morar, un tip cat de cat cunoscator in ale externelor, ca doar n-a fost consul in port la Marsilia chiar degeaba, afirma despre Andrei Badin, un fel de jurnalist traseist prin trusturile fostilor DIE-isti, recte Voiculescu si, acum, Paunescu, ca e “cam slab la minte” si ca “a trecut si pe la SIE”. […]

Autor: Aciduzzul | 21 ianuarie, 2014 | 1 comentarii | 1122 vizualizari | 2 voturi

La sfarsitul anului trecut, Cotidianul a publicat poate cea mai completa sinteza a evenimentelor din decembrie 1989, realizata de unul dintre cei care a fost in miezul problemei. Noi am publicat prima parte, sub titlul: Decembrie 1989: Atacul Ungariei asupra Romaniei vazut de serviciile secrete romanesti (I). “Neorevizionismul ungar a devenit vârful de lance al […]

Autor: Aciduzzul | 6 august, 2013 | 3 comentarii | 1707 vizualizari | 5 voturi

Cunoscutul analist politic Bogdan Chirieac, implicat in scandalul de santaj cu seful Agentiei Nationale de Integritate, Catalin Macovei, si cercetat in trecut si de CNSAS, la cererea Civic Media, este acuzat acum de analistul militar Ion Petrescu, colonel (r) si fost sef al Direcţiei Informare şi Relaţii Publice din M.Ap.N, ca apartine Mossad (în ebraică […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics