Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
martie 8, 2021, 5:59 am
Senin
Senin
0°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 74%
Vânt: 4 km/h V
Răsarit: 6:40 am
Apus: 6:13 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Banii de campanie ai lui Mircea Geoana (Blogul lui Poalelungi)
Aciduzzul | 15 noiembrie, 2009 | 1 comentarii | 409 vizualizari |
(1 voturi )

REUNIUNEA BIROULUI PERMANENT PSDAm primit pe mobil, “sopirle” PD-L de inveninare electorala impotriva inamicului PSD. Intr-unul scria: “PSD a cheltuit 50 de milioane euro in campania electorala, iar Geoana cheltuieste zilnic 100 milioane lei din buzunarul lui. De unde au atatia bani?” 100milioane de lei de cheltuiala in campanie pare enorm pentru un salariat sau un pensionar. Suma insa este interesant de studiat si este posibil ca suma sa fie cheltuita justificat, pentru ca mai tot ce se cheltuie in campanie este justificat. Tipariturile, spatiile publicitare de pe panouri si banner ori autobuze, spatiile cumparate din ziare si spatiile media, deplasarile electorale si personalul de campanie, toate costa.

Orice deplasare electorala inseamna cheltuieli legate de inchirierea salilor de intrunire, de catering, de bani dati de comunicatii si combustibil, pe organizarea de evenimente, de la insonorizari si montaj scena pina la organizarea vreunui spectacol in care vor cinta artistii tocmiti pe bani buni.

Orice campanie costa, de la conferintele de presa si interviurile la televiziuni si radio pina la productia de materiale promotionale si distribuirea acestora.
Partidele mari sunt mari tocmai pentru ca ele au tocmit din timp sponsorizari de la cei care au primit afaceri de unde s-au adunat cotizatiile pentru campanie.

Este interesant cit cheltuie zilnic pentru campania electorala si Traian Basescu cum este interesant de aflat si sursa banilor domniei sale.

Daca Mircea Geoana cheltuieste din buzunarul propriu, conform spuselor sms ului PD-L, acele 100 milioane lei, inseamna ca pe toata campania acesta va cheltui 3 miliarde lei sau 75.000euro. Suma nu e mare pentru o campanie electorala prezidentiala si ajustari de ultim moment sunt destule si toate necesare. Banii de campanie nu se cheltuiesc frenetic si cu desfriu!

Sumele de bani de campanie vin de la centru, din teritoriu si de la candidati.
Mai sunt sponsorii mari care cotizeaza la toate capetele si taberele. 50milioane de euro pentru 30 de zile de campanie inseamna 1,5 milioane la 40 de judete adica circa 40.000 euro bani alocati pentru campanie zilnic.

Sincer cifra e exagerata daca nu se ia in calcul costurile timpilor de emisie la radio si tv ca si campaniile de infuzie media pe web dar am rezerve!

40.000euro zilnic pe judet ar insemna ca zilnic sa se schimbe bannerele, panotajul stradal si cablistii sa transmita non stop clipuri video cu binefacatorii care candideaza si vor voturile prostimii tv.

In genere, partidele folosesc, in marile orase, echipe de tineri care distribuie tiparituri pentru 200 mii lei zilnic, deci 5 euro.

Cum echipele sunt formate de un numar de 20 sau 40 tineri si pot fi 3 echipe, se cheltuiesc pentru distributie intre 200 si poate 1000euro.

Materialele promotionale costa si ele ca si sediile de campanie inchiriate si amenajate ca atare.

Daca ar fi sa consider un adevar ceea ce e scris in sms-ul pedelist, pe ce anume poate cheltui zilnic Mircea Geoana cei 100milioane de lei?

Daca in 5 mari sectoare ale capitalei are echipe de cite o echipa de 20 de peroane de distribuitori de tiparituri si acestia primesc 400 mii lei zilnic, asta inseamna ca zilnic Mircea Geoana scoate din buzunar 40 milioane lei vechi doar pentru distributia de tiparituri din capitala, deci restul de 60 milioane ar parea firesc sa fie distribuiti, din buzunar, celorlalti tineri din tara care ii distribuie fluturasii.

La Galati, tinerii care distribuie fluturasii PD L primesc 200 mii de lei vechi pe zi si nu a stat nimeni sa le faca socoteala si nici sa se intrebe de unde au banii?

In plus, sunt artistii…de exemplu, trupa Bambi poate veni la un spectacol sau concert pentru o suma intre 500 si 1.200 de euro, Haiducii intre 1.000 si 1.200 de euro, BlackRose intre 400 si 500. Preturile sunt pur orientative si ca orice alt lucru, in general, urmeaza regulile marketingului – cerere si oferta.

La toate sumele vehiculate mai jos se poate adauga TVA, banii de transport (undeva intre 1.5 – 2 RON / KM, dus intors), cazarea (daca este cazul, numarul de camere fiind diferit de la artist la artist) si eventual masa (in functie de eveniment, conditii, distanta fata de Bucuresti).

Sursa: Blogul lui Poalelungi

One comment

 • Chiriac Tiberiu Paul
  noiembrie 24, 2009

  Domnule Presedinte

  Ma numesc Chiriac Tiberiu Paul si traiesc in Italia din 1996.Sunt unul dinte ai vostri simpatizanti unde in ziua de 22.11.2009 la sectia de votare de la consulatul Romaniei din Italia de la Roma,am fost primul la care pentru presedinte al Romaniei am votat Mirece Geoana.Tin sa aduc la cunostinta ca la sectia de votare la care am votat si eu,persoanele care faceau parte din comisia pentru votare ieseau afara din sectie si sfatuiau Romanii care stateau afara la coada sa voteze Traian Basescu.
  Va rog si va implor sa luati atitudine si act de situatia mea in Italia,in care din 16.11.2009 pana azi 23.11.2009 sunt in greva foamei si a setei,protestand in fata consulatului din Italia la Roma impotriva:csenofobiei,rasismului,discriminari,mafiei si a coruptiei la care am fost supus si eu insumi.
  Regimu Basescu,un regim securist cu o democratie falsa,mafioata si corupta a carui victima am cazut si eu,batut si amenintat cu moartea de catre autoritati si mafia din Italia;amenintat si injurat de catre autoritatile Romane din Italia.
  Istoria mea a fost publicata in nenumerate ori de ziare de prestigiu si televiziuni italiene si romanesti(CORRIERE DE LLA SERA,TV RAI,Cotidianul,Adevarul,Gazeta Romaneasca,PRO TV-ROMANIA TE IUBESC)
  Pentru a avea mai multe detali despre cazul meu va dau adresa blogului meu(http://tiberiuchiriac.wordpress.com)unde o sa gasiti o parte din ziarele si televiziunile care vorbesc despre istoria mea in Italia.”Tel: 00393405434955″

    (Quote)

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 2 comentarii | 197 vizualizari | 1 vot

Niciodata in intreaga sa istorie statul si poporul roman, atat cat a mai ramas, nu au fost atat de aprope de extinctie ca acum. Practic, acum se joaca viitorul Romaniei intr-un context politic international extrem de nefavorabil. Lipsa de reactie inseamna acum, pur si simplu, extinctie! Practic, toate partidele, cu exceptia Partidului Noua Romanie (PNR) […]

Autor: Aciduzzul | 1 decembrie, 2020 | 0 comentarii | 33 vizualizari | 1 vot

Partidul Noua Romanie (PNR) considera ca Justitia din Romania este una dintre cele mai corupte institutii publice, fapt confirmat de sondajele de opinie, deciziile contradictorii si arbitrare ale magistratilor avand repercursiuni catastrofale asupra oamenilor si decredibilizand semnificativ statul roman, si asa in disoulutie. PNR sustine cu tarie o lege prin care magistratii sa fie trasi […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 1 comentarii | 80 vizualizari | 2 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, sustine ca este o problema de siguranta nationala, in contextul crizei economice fara precedent care va lovi Romania, confiscarea averilor ilicite, investigarea surselor averii afisate, cu precadere pentru demnitari si functionarii publici, audit pentru verificarea datoriei publice a Romaniei, reintroducerea pedepsei cu moartea si majorarea […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 45 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romanie (PNR), sustinut de Miscarea Civica Frontul Alfa, cere deratizarea de urgenta a institutiilor publice, populate in prezent cu amante, nepoti, lipitori de afise pe la partide, si alte astfel de specimene. PNR considera ca eliminarea rapida a acestora este o reala problema de siguranta nationala, cu atat mai mult cu cat se […]

Autor: Aciduzzul | 29 noiembrie, 2020 | 0 comentarii | 60 vizualizari | 3 voturi

Partidul Noua Romania (PNR), sustinut de catre Miscarea Civica Frontul Alfa, cere decapusarea bugetului public, drenat in prezent catre buzunarele unei clici bolsevico-securiste, cu efecte grave asupra dezvoltarii si bunei functionari a societatii romanesti. In contextul crizei economice fara precedent care se intrevede la orizont inca din aceasta iarna, decapusarea bugetului public reprezinta o chestiune […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics