Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
septembrie 29, 2020, 3:24 am
Parţial noros
Parţial noros
17°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 87%
Vânt: 4 km/h NNV
Răsarit: 7:11 am
Apus: 7:00 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Politica interna
Bucurestiul a pierdut batalia pentru Basarabia?! Ne mai permitem luxul de a fi condusi de imbecili bolsevici?!!
Aciduzzul | 13 mai, 2013 | 0 comentarii | 128 vizualizari |
(1 voturi )

Concertul organizat de Ambasada Federației Ruse în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, a fost unul care i-a dat posibilitate vicepremierului rus, Dimitrii Rogozin să se adreseze direct cetățenilor moldoveni aflați în Piața Marii Adunări Naționale. În luarea sa de cuvânt, oficialul rus a pledat pentru o apropiere mai mare a Republicii Moldova de Federația Rusă și de ţările din fosta Uniune Sovietică. Moldovenii, a spus Rogozin, au mai multe în comun, din punct de vedere istoric și cultural, cu spațiul fostei URSS. Uralele celor mai mult de 10 mii de cetățeni moldoveni, prezenți la aceste ample manifestări, au arătat acordul domniilor lor cu afirmațiile făcute de politicianului rus.

O criză geopolitică identificată

Criza politică prin care trece Republica Moldova este rezultatul direct al faptului că linia de confruntare civilizațională s-a mutat de pe arcul carpatin spre est și trece în acest moment prin inima Moldovei. Vizita lui Rogozin la Chișinău nu a fost una întâmplătoare. Domnia sa, într-un mod ușor cinic, dar corect din punct de vedere politic, a pus degetul pe sângerânda rană moldovenească – afilierea geopolitică. Dmitri Rogozin a spus că “fuga la Bruxelles n-a dat roade şi nici nu va da”. Potrivit lui, interesul naţional al Republicii Moldova ține de apropierea de Rusia, Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan şi Uniunea Euroasiatică. „Această apropiere va avea loc mai devreme sau mai târziu, este cursul firesc al istoriei. Ţările noastre au un trecut comun şi trebuie să fim împreună“, a spus-o pe șleau vicepremierul rus. Iar până la urmă, politicienii moldoveni vor trebui să dea un răspuns eternei întrebări – Moldova încotro?

Un concert electoral

Vrem sau nu, printre beneficiarii nostalgicului concert se numără și Vladimir Voronin iar împreună cu domnia sa, comuniștii moldoveni. Prezent la concert, liderul comuniștilor moldoveni a stat alături de Dimitrii Rogozin și ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova. Dincolo de faptul că a fost printre puținii politicieni moldoveni care a avut posibilitatea de a se întreține în mod liber cu vicepremierul Federației Ruse, Voronin a fost singurul care a primit salutări din partea lui Iosif Cobzon, o legendă a muzicii de estradă sovietice. Pentru publicul aflat în Piața Marii Adunări Naționale, urările lui Cobzon, fac mai mult decât orice clip electoral. Sprijinul obținut de către comuniștii moldoveni pe data de 9 mai, face posibilă presupunerea că PCRM-ul va obține și pe mai departe susținerea politică a unor instituții din Federația Rusă. Vor fi de acord comuniștii moldoveni să plătească mai târziu prețul anunțat de Rogozin? Se pare că da.

Un răspuns tardiv

Luați prin surprindere de prezența pe scenă a importantului oficial rus, politicienii moldoveni au fost puși în situația de a reacționa post-factum. Unul din importanții lideri ai liberal-democraților, Valeriu Ghileţchi a sesizat în mod corect importanța politică a adresării făcute de Rogozin cetățenilor Republicii Moldova. „Afirmaţiile făcute vizavi de integrarea în spaţiul euroasiatic sunt o ingerinţă în politica externă a Republicii Moldova. Presupun că aceste afirmaţii aduc tensiuni sau aduc un nou val în contextul crizei politice.”, a spus Ghilețchi.

Rogozin sarbatoreste cu oficialii transnistreni si-i ignora pe cei de la Chisinau

Solicitat de publicația “Adevărul”, Victor Chirilă, directorul executiv al Asociației pentru Politică Externă a afirmat că „vizita lui Rogozin este o provocare. Acei cetăţeni care văd viitorul Moldovei în UE cu siguranţă sunt ofensaţi de declaraţiile lui. Ar fi trebuit să stea acasă şi să vină cu altă ocazie. Mesajul vizitei lui înseamnă că Moscova a fost, este şi va rămâne aici“. Directorul executiv al Asociaţiei pentru Politică Externă critică autorităţile municipale pentru că au permis ca acest concert să aibă loc în centrul oraşului. „9 mai este o zi controversată în Moldova.

Acest concert nu trebuia să aibă loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale, ci oriunde în altă parte. Piaţa are o încărcătură foarte mare pentru tânărul stat moldovenesc. Aici s-a decis independenţa, suveranitatea noastră, şi nu ar fi trebuit să fie organizat aici un astfel de eveniment“, a adăugat analistul. Ca și alte instituții abilitate, primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a recunoscut că a fost luat prin surprindere de amploarea și importanța simbolică a manifestărilor puse la cale de către Ambasada Federației Ruse.

Bucureștiul a pierdut

Victor Chirilă are dreptate. Mesajul vizitei lui Rogozin la Chișinău este unul simplu – Moscova a fost, este şi va rămâne în Republica Moldova. În ciuda vizitelor făcute la Chișinău de importanți demnitari ai Uniunii Europene, veniți să salveze un guvern pro-european, politicienii ruși au demonstrat prin fapte că știu să puncteze mult mai bine. Prezența în vârful topurilor realizate de sondajele de opinie, la capitolul celor mai importanți oameni politici, a președintele rus Vladimir Putin este un semnal care vorbește despre discreta eficiență a pârghiilor, economice, culturale și mediatice ruse.

Dacă ar fi avut loc, vizita președintelui Băsescu la Chișinău, putea pune punct unui război politic care a culminat cu demisia guvernului comun al Alianței pentru Integrare Europeană. Modestia cu care oficialii bucureșteni se implică în viața publică moldavă ne vorbește despre faptul că Republica Moldova este asumată de către oficialii români, doar în vorbe, nu și la un conștientizat nivel instituțional.

Tăcerea mediatică care are loc în spațiul public românesc la adresa Chișinăului, este mai mult decât grăitoare. Pe 6 mai s-au împlinit 23 de ani de la Podul de Flori de peste Prut. Nici o instituție media românească nu și-a adus aminte de acest eveniment. Este oare semnul indiferenței? Sau poate e semn că Bucureștiul a pierdut bătălia pentru Basarabia? Nu știu. Știu însă că lamentările autumnale ale oficialilor bucureșteni vor fi tardive. Moscova nu crede în lacrimi. Nici moldovenii !

Sursa: Victor Nichitus via Rumania Military

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 26 septembrie, 2020 | 0 comentarii | 41 vizualizari | 4 voturi

Foarte ciudat Coronavirusul asta! De Paste cand erau vreo 170 de cazuri de infectati pe zi nu v-au lasat nici sa luati lumina din curtea Bisericii! Bine, e edevarat, puteati sa o luati direct din supermarket ca sa nu fie afectate prea tare multinationalele. Pe batranii vostri i-au inchis in casa ca pe aia de […]

Autor: Aciduzzul | 26 septembrie, 2020 | 0 comentarii | 40 vizualizari | 3 voturi

Mihai Popescu Obscure si ferite de ochii muritorilor de rand sunt caile Covidului. De mai bine de jumatate de an, “dreapta” neobolsevica majoritara in Romania, prin intermediul sagetilor sale principale USR si PNL, sprijinite de factiuni majoritare din noua Securitate Neobolsevica au intoxicat, prin intermediul “presei” integral controlata si hranita corespunzator cu sute de milioane […]

Autor: Aciduzzul | 26 septembrie, 2020 | 0 comentarii | 35 vizualizari | 4 voturi

Ioana Rosenberg Am arătat deja că principalii beneficiari ai Afacerii Maidanezul sunt firme protejate de SRI și oameni care au legături strânse, de afaceri și de prietenie, cu Serviciile. Și că, la nivel național, din măcelărirea câinilor denumită pompos  „program de gestionare a câinilor fără stăpân”, companii producătoare sau distribuitoare de medicamente de uz veterinar […]

Autor: Aciduzzul | 26 septembrie, 2020 | 0 comentarii | 38 vizualizari | 3 voturi

In Sectorul 6 din Bucuresti lupta reala la alegerile locale din 27 septembrie se da intre actualul primar Gabriel Mutu de la PSD si Ciprian Ciucu de la PNL-USR-Plus. Inutil de precizat ca ambele personaje sunt la fel de inutile, toxice, fara eficienta manageriala si complet lipsite de carisma. Daca Mutu este recunoscut pentru afacerile […]

Autor: Aciduzzul | 26 septembrie, 2020 | 0 comentarii | 51 vizualizari | 4 voturi

Ciprian Ciucu este, probabil, unul dintre cele mai toxice personaje din asa-zisa politica din Romania. Pentru astfel de indivizi se impune nu doar o verificare atenta din partea DNA, ci chiar introducerea expertizei psihiatrice obligatorii pentru aspirantii la functii politice. Evident, niciuna dintre acestea nu este posibila in actualul context politic. Candidatul PNL sustinut si […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2020 © BadPolitics