Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
septembrie 19, 2020, 9:37 am
Noros
Noros
15°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 47%
Vânt: 22 km/h ENE
Răsarit: 7:00 am
Apus: 7:18 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editorialele editiei
Cand tradatorii sunt transformati in eroi
Aciduzzul | 7 iulie, 2013 | 1 comentarii | 372 vizualizari |
(2 voturi )

Nu pot să nu observ felul în care foarte mulţi istorici sau simpli români şi-au dezvoltat un obicei din a-l ridica în slăvi pe Nicolae Titulescu. Nu pot să nu observ cum acest individ este prezentat în istorie drept cel mai mare diplomat român al sec. XX, o figură remarcabilă şi serenisimă a politicii româneşti, dar totodată nu pot să nu observ felul în care acest individ este lăudat pe nedrept. Dintre toţi oamenii politici români din sec. XX Nicolae Titulescu este probabil cel mai vinovat de distrugerea României Mari şi de politica externă, îngustă la minte, dusă de guvernul României în perioada interbelică. N-am reuşit niciodată să înţeleg de ce un om precum Nicolae Titulescu este considerat până astăzi un mare român, un mare diplomat, un geniu al politicii externe româneşti când tot ce a făcut a fost să trădeze interesele neamului românesc. Poate este considerat un geniu şi un erou datorită faptului că a refuzat toate propunerile de colaborare ale celui de-al Treilea Reich, preferând compania Uniunii Sovietice ? Poate este considerat un mare diplomat pentru că a pus bazele dezmembrării României Mari ? Că pentru alte motive nu poate fi considerat un mare român.

Perioada interbelică a fost probabil una dintre cele mai dificile perioade pentru politica externă a României în sec. XX, o perioadă în care atâtea ”mari porţi” s-au ridicat, toate pretinzând să aducă ”lumina”. O lumină venea de la Roma, alta de la Paris şi alta, legată de Paris, de la Moscova. Dar dintre acestea trei doar două mai reprezentau puteri serioase în perioada interbelică : axa Roma-Berlin şi Moscova comunistă. În ciuda acestui fapt politica externă a României în perioada interbelică a continuat să meargă pe o linie învechită şi îngustă, linia Parisului şi a Londrei, ignorând şi chiar insultând puterile fasciei şi ale naţional-socialismului (cu excepţia celui de-al doilea guvern averescian) şi neluând seama de pericolul sovietic, de lumina falsă, dar arzătoare, ce venea dinspre răsărit.

În acest context după un amplu război mondial ”marele diplomat” Nicolae Titulescu se bagă din nou în politica externă a României. El se asigură că politica noastră rămâne orientată pe direcţia vechilor aliaţi a căror putere dispare pe zi ce trece, dar totodată semnează o serie de documente cu Uniunea Sovietică, încercând să formeze o relaţie cu un stat care a dovedit-o de nenumărate ori, în special în războiul cu Polonia, că nu poate fi de încredere.

Unul dintre aceste documente, din fericire neterminat, ar fi permis Uniunii Sovietice să-şi mişte trupele prin teritoriul României în contextul unui conflict cu Germania naţional-socialistă şi Italia fascistă. Titulescu ne-a condamnat foarte mult, dar ce-ar fi însemnat şi acest pact pentru România dacă era finalizat ? Ura deplină a Germaniei şi Italia, dar şi o şansă în plus pentru sovietici să ocupe România, distrugând totul în cale aşa cum au procedat soldaţii ruşi dezorganizaţi după revoluţia bolşevică din 1917.

Oricum, prin politica externă dusă de Nicolae Titulescu România a pierdut orice garanţii serioase pentru integritatea sa naţională. În primul rând că acele garanţii venite din partea vechilor aliaţi, aşa cum am precizat deja, nu mai valorau nimic, vechii aliaţi având o putere militară şi politică extrem de redusă în noile circumstanţe politice interbelice. În al doilea rând orientarea pro-sovietică a lui Titulescu nu a reprezentat altceva decât o insultă la adresa noilor puteri ce se ridicau în Europa, puteri a căror caracteristică principală a fost mereu anti-comunismul. Titulescu ne-a orientat întreaga politică externă spre nişte puteri învechite, a căror ”muşchi” erau deja atrofiaţi de la lipsa de activitate, şi spre o naţiune care ne era adversară prin însăşi istoria ei, dar mai ales prin imperialismul noii ideologii comuniste.

În timp ce Titulescu se pupa pe obraz fraţii de la Paris şi tovarăşii de la Moscova, politica sa externă cu privire la Germania şi Italia a fost una de respingere absolută. Prinţul Mihail Sturdza în cartea sa, ”România şi sfârşitul Europei”, a prezentat într-un mod foarte clar oftertele de ajutor economico-militar şi garanţiile pentru integritatea noastră teritorială, cât şi pentru suveranitatea noastră naţională.

Aceste oferte venite din partea guvernului celui de-al Treilea Reich prin ministrul Goering, oferte care nu cereau în schimb decât asigurarea că trupele ruseşti nu vor trece prin România, au fost cu totul ignorate de către Nicolae Titulescu şi mai târziu de către regele Carol al II-lea. Ele au pecetluit soarta României, asigurând o politică ostilă din partea Germaniei şi implicit dictatul de tristă amintire de la Viena, pierderea Transilvaniei de nord, cât şi a altor regiuni precum Basarabia şi Bucovina în contextul în care Regatul României nu avea nici o asigurare geopolitică şi militară în contra pericolului sovietic.

Există persoane care ar putea spune că Titulescu nu poate fi răspunzător pentru pierderea regiunilor ţării în contextul în care acesta a fost destituit de către regele Carol al II-lea din funcţia de ministru de externe. Dar aşa cum arată şi Horia Sima, comandantul Mişcării Legionare, asta este doar apă de ploaie. Titulescu a fost destituit doar datorită faptului că lumea îl cunoştea deja ca şi agent al Moscovei. Mişcarea Legionară se manifesta împotriva lui (implicit jumătate din tineretul ţării), adăugând la asta partidele de opoziţie care au înţeles unde se află loialitatea lui Titulescu sau cel puţin unde ne duce politica sa.

”Lumina” de la răsărit, dirijată de forţe oculte, nu ar fi avut nici un câştig serios păstrându-l pe Titulescu la guvernare.

În schimb el a fost destituit, iar, aşa cum bine notează Horia Sima în articolul său ”Pentru ce am pierdut războiul din răsărit şi am intrat în robia comunistă”, politica titulesciană a fost continuată de regimul de dictatură regală a lui Carol al II-lea, adăugând de data asta puţin echilibru spre Germania pentru ca lucrurile să nu mai fie la fel de evidente, iar integritatea tronului, a dinastiei, să mascheze orientarea pro-sovietică a camarilei regale. Atâta tot că Germania ştia deja că nu poate avea încredere în noi, aşa că s-a orientat spre noi aliaţi.

Această politică externă dusă de către Nicolae Titulescu nu a provocat decât rău acestei ţări. Nu-l putem considera un imbecil, aşa cum erau majoritatea oamenilor politici ai vremii care îl idolatrizau, dar tocmai din acest motiv nu-l putem considera un erou sau o mare personalitate a istoriei noastre româneşti. Cât timp suntem conştienţi de geniul diabolic al lui Titulescu şi de faptul că era întreg la minte când şi-a desfăşurat politica externă în numele statului român nu-l putem vedea pe Titulescu decât ca un trădător al intereselor noastre naţionale. Politica externă dusă de acest individ nu a făcut decât să destabilizeze statul român şi să ne condamne, să ne distrugă viitorul.

Cât timp el a fost perfect conştient de acţiunile sale nu i se poate găsi nici măcar o scuză.Faptele sale au fost autentice fapte de trădare naţională. Şi totuşi, în ciuda acestor fapte se pare că Nicolae Titulescu este încă privit de unii oameni ca un mare diplomat al României sau chiar ca un erou. Actuala politică externă a României îi urmează modelul. Mie unuia îmi rămâne doar să mă întreb : Când o să ne revenim din această beţie ? Din această formă de imbecilitate care ne-a mai condamnat odată în trecut? Alexandru Suditoiu

Sursa: Front Press

One comment

  • atentie
    iulie 7, 2013

    mi se pare ca si Ponta Victoras seamana izbitor de mult cu asta …aceeasi fata de tradator ovala si subversiva..nu stiu daca N.T. avea posteriorul asa de bom(bar)bat ca si Victoras…toate cele bune

      (Quote)

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 7 septembrie, 2020 | 1 comentarii | 40 vizualizari | 4 voturi

Se pare ca, dupa migratia in masa a baronilor si baronasilor PSD catre PNL, partidul din urma a prins din zbor si cateva dintre obiceiurile primului. Asa se face ca, primarul PNL dintr-o comuna obscura din judetul Arges, Albestii de Muscel, Mihai Catalin Manta, s-a gandit sa-si asigure un nou mandat printr-o metoda sigura, validata […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 3 comentarii | 406 vizualizari | 5 voturi

“Alegerile” europarlamentare 2019, in fapt un jalnic exercitiu pseudoelectoral, reflecta cat se poate de clar faptul ca Romania este un stat esuat fara posibilitatea practica de a-si mai reveni. Asistam, de fapt, la o batalie intre diversele factiuni din serviciile secrete romanesti, in fapt doar niste reminiscente bolsevico-securistoide sau neomarxiste extrem de toxice, simple anexe […]

Autor: Aciduzzul | 24 mai, 2019 | 0 comentarii | 288 vizualizari | 4 voturi

Miza “alegerilor” europarlamentare 2019 este, din perspectiva papusarilor locali si a sefilor lor alogeni, una cat se poate de simpla: cati imbecili vor mai fi vrajiti de necesitatea de a-si exercita “dreptul” de vot in numele democratiei, in perspectiva urmatoarelor “alegeri”, prezidentiale, parlamentale si locale. Prostilor, evident, nu le spune nimeni cui foloseste acesta iesire […]

Autor: Aciduzzul | 8 februarie, 2019 | 0 comentarii | 288 vizualizari | 2 voturi

Incredibil ce se intampla in Romania! Un sat intreg retrocedat unei familii, caz fara precedent in Romania! Satul Nadas din judetul Arad ramane retrocedat, dupa ce Tribunalul Olt a admis recursul formulat de familia Colteu, considerand ca cererea de reviziuire depusa de autoritatile locale este tardiva. In 2006, familia Colteu a mostenit un sat in […]

Autor: Aciduzzul | 22 octombrie, 2018 | 0 comentarii | 293 vizualizari | 1 vot

Tocmai am citit o nota a Jurnalistului de serviciu, suparat ca la o dezbatere despre Mediu la ProRomania n-a putut bea nici macar un pahar cu apa…. Pai, normal, la cat de multi sunt in firul de asteptare pentru devalizarea tarii asteia, nu-si pot permite sa aiba cheltuieli nedeductibile nici macar cu apa chioara, dar […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2020 © BadPolitics