Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
iulie 22, 2017, 3:48 am
Senin
Senin
23°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 51%
Vânt: 4 km/h SSV
Răsarit: 5:52 am
Apus: 8:52 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Lucruri de stiut
Danone recunoaşte minciuna. Toţi producătorii folosesc bacterii din fecale şi tractul uro-genital, modificate genetic
Aciduzzul | 23 august, 2011 | 6 comentarii | 4424 vizualizari |
(8 voturi )

Gigantul producător de iaurturi Danone nu va mai promova în reclamele sale din Statele Unite benefiiciile pentru sănătate, în cazurile Actimel şi Activia, deoarece s-a descoperit că, de fapt, acestea nu au atributele pretinse. Potrivit presei britanice, cel mai mare producător de iaurturi din lume a mărturisit că a exagerat în reclamele produselor, care, de fapt, nu au acele beneficii prezentate. Astfel, Danone a fost de acord să nu mai spună în spot-urile de televiziune că Activia îmbunătăţeşte tranzitul intestinal, iar despre Actimel că întăreşte sistemul imunitar. Putină lume ştie ce mănâncă. Şi mai puţină lume citeşte ambalajul la ce mănâncă. Iar şi mai puţină lume are noţiuni de microbiologie. Iaurturile probiotice, o invenţie a concernelor americane, conţin bacterii care nu au fost folosite, înainte, niciodată în alimentaţie. Una din aceste bacterii este specia “Bifidobacterium bifidum”. Aceste bacterii se găsesc de obicei în flora vaginală, în rect, şi în tractul uro-genital, în excremente de porci şi alte animale.

Aceste bacterii nu sunt prezente în mod normal niciodată în intestinele subţiri, în stomac sau în gură, în afară că omul a făcut contact direct cu cele de mai sus. Aceste bacterii bifide nu supravieţuiesc de regulă acidul din stomac atunci când sunt îngurgitate pentru a nu perclita flora din intestine, în special din cel subţire. Concernele nu numai că ni le-au introdus în iaurturi, însă le-au mai şi modificat genetic ca să supravieţuiască acidului din stomac. De aici se vede şi reavoinţa şi perversitatea celor care le-au desemnat pentru consumul inconştient al umanităţii moderne.

Prin intermediul iaurtului “probiotic” folosit ca un cal troian microbilogic aceste bacterii vaginale şi fecale modificate genetic ajung în intestinul subţire al omului. Şi acest lucru duce automat la tot felul de probleme ulterioare căci prin ele se schimbă automat flora naturală, care este înlocuită cu o floră tipic vaginală. Danone & Co vă creează deci un fel de floră vaginală în intestine, ceva contrar naturii umane şi cu efecte nocive pt. sănătate.

Cunoscutul specialist în tehnica alimentară Udo Pollmer, care apare des la televiziunea germană ca specialist în domeniu pe teme de alimentaţie, a făcut cunoscut acest fapt în una din cărţile sale. Însă cui îi pasă? La televizor el însa nu poate vorbi despre aşa ceva şi nici nu este întrebat. Nu-i de mirare la cât se câştigă cu reclama la iaurturile probiotice de către posturile de televiziune.

Cum să-ţi alungi clienţii? Citatul din carte cu privire la acest truc şi daunele aduse de consumul de probiotice este aici în limba germană: www.wahrheitssuche. org/probiotische -bakterien. html. “Bacteriile profane de iaurt nu au obiceiul să se lipească de pereţii intestinelor căci ele trăiesc din lapte proaspăt şi nu din lucrurile digerate. Pe de altă parte bacteriile probiotice nu sunt în stare să facă lapte gros, căci această sarcină o au bacteriile lactoacide. De aceea preţioasele bacterii (probiotice) se introduc, se amestecă pe altă cale, ulterior, în iaurtul deja fermentat”. (Udo Polmmer).

“Bacteriile din fecale şi din secreţiile vaginale sunt bacterii care, după microbiologul alimentar Prof. Michael Teuber, reprezintă noi specii. Bacterii la care lucrează şi tehnologii genetice, care provin din fecale de porc sau din intestine de şobolani. Bacterii a căror specie nici nu este definită clar şi care au fost testate fără scrupule şi la sugari. Aici trebuie specificat că bacteriile bifide pot fi şi patogene, aşa cum avertizează specialistul elveţian. Unele bacterii bifide pot provoca carii şi chiar meningită” – spuneUdo Polmmer.

Deci aceste bacterii nici măcar nu pot produce iaurt din lapte! Ele sunt amestecate în iaurt după ce acesta a fermentat. Consumul produselor probiotice poate deci să afecteze flora intestinală. Pentru microbiologi acest lucru nu este o surpriză. La urma urmei nici o bacterie nu are chef să se lupte cu alţi patogeni. Bacteriile se ceartă mai degrabă cu rudele lor, care au aceleaşi preferinţe alimentare la trocul cu mâncare. Şi întradevăr, indicii despre efectul nociv al produselor probiotice nu lipsesc. În anul 2000 presa germană scria “iaurturile probiotice pot periclita viaţa”.

Cauza acestor scandaluri era un congres medicinal în Birmingham unde imunologul vienez Dr. Wolfgang Graninger îşi prezentase rezultatele cercetărilor. Conform acestora, iaurturile probiotice pot duce, la persoanele cu sistemul imunitar slăbit, la boli periculoase ca meningita, pneumonia sau septicemia. La acest congres a fost prezentat cazul unui diabetic mai în vârstă care a primit de la consumul de probiotce un abces la ficat şi care a putut fi salvat doar prin operaţie.

Şeful spitalului vienez, Dr. Elisabeth Pittermann a scos după această întâmplare iaurturile probiotice din menu-ul spitalului. Firma Scheitz din Andechs care produce iaurturi ecologice a eliminat bacteriile probiotice din lista de ingrediente. „Cine vinde cu plăcere produse care conţin bacterii, care atunci cand sunt găsite de specialiştii în igienă reprezintă o dovadă de contaminare fecală?” (Udo Polmmer).

Problema şi mai mare este că, de la introducerea “proboticelor”, concernele au convins, încetul cu încetul, ori prin persuativitatea tipic americană, ori prin preţul mai mic al culturilor acestora. Cam toţi producătorii de iaurturi, folosesc aceste bacterii nocive la preparat iaurtul, aşa că este greu de găsit un iaurt natural făcut cu bacterii tradiţionale.

Acestea proveneau înainte de la viţel sau vacă. După Pollmer ele se numesc Streptococcus thermophilus şi Lactobacillus bulgaricus. În Germania este acum foarte greu de găsit un iaurt care să nu aibă culturi bifide. Cu alte cuvine, este greu de găsit un iaurt care nu este produs din bacterii vaginale şi fecale. Mâncăm caca… fără să ştim, fiindcă îi credem orbeşte pe cei care fac reclama la TV. Asta e.

În Google este între timp extrem de greu de găsit un articol din care să reiasă evident ceea ce acum câteva decenii era bine cunoscut despre aceste bacterii. Însă, dacă citiţi cărţi mai vechi sau căutaţi cu grijă, puteţi vedea că aceste bacterii nu au nimic de-a face nici cu iaurtul, nici cu intestinele şi că fac cu adevărat parte din flora altor organe. Toate articolele noi despre aceste bacterii mint cu neruşinare sau au preluat minciuna de la alţii.

Sursa: facebook

Pentru buna, completa si corecta informare a cititorilor www.badpolitics.ro, avem rugamintea sa actualizati articolul respectiv cu precizarile Danone de mai jos.

Raspunsul oficial al companiei pe aceasta tema:

“Fermentii folositi de Danone in toate iaurturile sale, respectiv bacteriile benefice care transforma laptele in iaurt, sunt naturali (nu au suferit niciun fel de interventii genetice) si au fost izolati, adica selectati, din produse lactate fermentate.

Mostre din tulpina de bifidobacterii selectionata si utilizata de Danone (Bifidobacterium animalis, subsp. lactis ) sunt pastrate in banca de tulpini bacteriene apartinind Centrului de Cercetare Danone, care cuprinde peste 4000 de astfel de culturi de bacterii si se afla depusi si in banca de tulpini cateriene apartinand Institutului Pasteur din Paris.

Daca va intereseaza mai multe date, puteti sa consultati si:

– Un articol (lnk: http://mmbr.asm.org/content/74/3/378.full.pdf+html) in care gasiti informatii, la pagina 388, despre simplitatea genomului bacteriilor probiotice, simplitate care dovedeste ca aceste bacterii au trait in mod constant, generatie dupa generatie, in acelasi mediu de viata (laptele), de aceea nu au suferit modificari genomice de adaptare la alte conditii de viata

– Opinia European Food Safety Authority, autoritatea de reglementare europeana, privind siguranta bacteriilor probiotice, publicata in The EFSA Journal (2007) 587, 1-16 (http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/587.htm).

Mentionam ca produsele noastre au o istorie indelungata de consum in intreaga lume (primele produse sub marca Danone dateaza din 1919, Activia a fost lansata in anul 1987, iar Actimel in 1996) si sunt consumate de peste 650 milioane de consumatori.”

6 Comments

  • Andreea Ardeleanca
    februarie 11, 2015

    Bifidobacterium bifidum se afla si in laptele matern. Asta ce mai inseamna oare. Hai sa auzim un savant despre daunele alaptarii…. Hm, oare ii fac rau intentionat copilului meu alaptandu-l, dandu-i Bifidobacterium bifidum?
    Ce porcarie de articol.
    Despre antibiotice nu scrie cat de mult distrug ele flora intestinala, si ca penicilina s-a izolat din mucegai, adica papam mucegai cand suntem nevoiti s-o luam, nu-i asa?
    Eu nu cred toate porcariile de articole, mai bine ma bucur de viata mea impreuna cu familia mea. Faceti si voi la fel daca credeti ca e mai sanatos.

      (Quote)

  • Alia
    februarie 10, 2015

    Bacteriile bune sau probioticele se gasesc intr-adevar in colon si vagin si sunt distruse de antibiotice. N-ar fi deloc surprinzator ca in spatele unui marketing de exceptie, sa stea larg deschis iadul. Ca de fapt asta e si scopul. Niciunul dintre marii titani, mai ales din industria alimentara, nu s-a dezvoltat prin practici ortodoxe. Producatorii inocenti sunt bietii tarani, si nici atunci nu toti dintre ei.

      (Quote)

  • ianuarie 20, 2013

    De cand este Facebook o sursa de incredere?

      (Quote)

  • mihail
    octombrie 25, 2011

    Referitor la articol , din 2007 cind am facut o toxiinfectie alimentara de la laptele danone sau actimel nu am reusit nici pina in prezent 2011 sa ma refac complet. Atenti mare la aceste produse MI-AU DISTRUS SANATATEA , produsele DANONE……..

      (Quote)

  • august 23, 2011

    La urma urmei, şi Lactobacillus bulgaricus tot în tractul intestinal al vacii se găseşte. Asta nu înseamnă că mîncăm balegă. Ce să vă spun? S-a găsit o comunitate de bacterii la vită şi la om în populaţia din arealul natural al bacteriei. E de notat că oamenii de acolo sunt printre cei mai longevivi de pe Planetă.

    Vreţi chestii şi mai scîrboase? Primele băuturi alcoolice se preparau prin mestecarea prelungă a grînelor, şi scuiparea lor într-o tigvă. Amilaza salivară hidroliza amidonul, iar bacteriile bucale (în special cele provenite de la femei) fermentaul produsul scuipat. În Okinawa, metoda a fost folosită pînă în 1963, dar la unele populaţii amazoniene, prepararea băuturilor alcoolice după metoda descrisă continuă.

      (Quote)

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 23 ianuarie, 2016 | 0 comentarii | 169 vizualizari | 2 voturi

Oamenii de stiinta au descoperit de ce ne iubim cainii aproape la fel de mult ca pe propriii copii. Astfel, potrivit sciencealert.com, care relateaza concluziile unui studiu publicat recent, atunci cand ne uitam in ochii unui caine, atat in creierul oamenilor, cat si in cel al animalului se elibereaza oxitocina – ”hormonul iubirii/fericirii”. Mecanismul este […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 333 vizualizari | 2 voturi

Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul “material” al acestui fenomen divin. “O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg […]

Autor: Aciduzzul | 4 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 159 vizualizari | 1 vot

What’s wrong with Genetic Engineering? Genetic engineering refers to a set of technologies used to change the genetic makeup of cells and move genes across species boundaries to produce novel organisms. Once released, these genetically modified organisms (GMOs) can easily spread and interbreed with other organisms, and they are virtually impossible to recall back to […]

Autor: Aciduzzul | 3 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 105 vizualizari | 0 voturi

Indiferent de cât de buni șoferi am fi niciodată nu putem fi siguri că alți participanți la trafic nu vor comite vreun gest neașteptat, cum ar fi o frână pusă brusc sau trecerea la limită la semafor, care până la urmă ne-ar putea implica într-un accident rutier. Dar o regulă importantă, însă tot mai puțin […]

Autor: Aciduzzul | 26 noiembrie, 2014 | 4 comentarii | 560 vizualizari | 4 voturi

Traficul de catei nevinovati pe bani publici se pare ca este profitabil. Pentru cei care nu vad inca legatura dintre afacerea Dogtown(de vreo 100 de mil. euro, cu ramificatii in Cipru, potrivit gurilor rele) si primarul Sorin Oprescu, iata inca un mic argumet. Directorul Dogtown, Florian Fugasin, fost PR la Porsche Romania (adica cu referinte […]

"Producatori si bazine legumicole"
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2017 © BadPolitics