Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
iulie 31, 2021, 7:50 am
Soare
Soare
21°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 4 km/h NNE
Răsarit: 6:02 am
Apus: 8:42 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Editoriale / Opinii
De ce sunt romanii impotenti cand vine vorba despre revolte si revolutii chiar daca restul lumii da in clocot?!! De ce ne-au facut altii toate revolutiile?!!
Aciduzzul | 13 aprilie, 2014 | 2 comentarii | 831 vizualizari |
(5 voturi )

Marin Neacsu
Cine nu învaţă din istorie, riscă să o repete. Unii însă o repetă la nesfârşit şi degeaba. O vorbă de duh spune că omul deştept învaţă din greşelile altora, omul obişnuit din greşelile sale, iar omul prost de loc. Să fie românii atât de proşti încât să nu înţeleagă de loc din greşelile istorice ? Îmi vine greu să cred şi totuşi, se pare că aşa este. Dacă mă uit la războaiele pe care le-a purtat acest popor la greşelile sau trădările care au dus de fiecare dată la înfrângerea, umilirea şi subjugarea acestui neam, la ruperea unor bucăţi din acest pământ observ că toate au avut ca numitor comun manipularea, amestecul străin şi trădarea unor politicieni sau conducători aflaţi la putere.

Nici faptele bune sau să le spunem măreţe nu s-au făcut dintr-un imbold intern. Revoluţia din 1821 a fost pornită, dirijată, falimentată de ruşi şi Eterie, cea de la 1848 exportată de francezi, cea din ‘89 de serviciile străine ostile lui Ceauşescu şi naţiunii române. Istoria s-a repetat şi se va repeta pentru că nu suntem în stare să învăţăm din istorie.

Să admitem că până în anii recenţi lumea nu avea atâtea posibilităţi de informare de studiere şi verificare a unor date pentru a putea lua o decizie în cunoştiinţă de cauză. Dacă avem, în vedere explozia informaţională a ultimelor decenii, s-ar putea spune că acuma este imposibil să mai prosteşti pe cineva. Aiurea, acuma este si mai uşor să prosteşti, acuma au apărut atât de multe “surse”, atât de diverse, atât de contradictorii şi atât de accesibile încât cine vrea să se documenteze pe un subiect dă un clic şi are zeci poate sute de puncte de vedere care mai de care mai originale, încât nici dacă vrea să afle cât face 2 x 2 nu mai este sigur că va găsi un singur rezultat. Asta ca să nu mai spun ce se întâmplă când un sistem media, că déjà putem vorbi de sisteme media, nu doar concerne, patroni sau moguli, vrea să manipuleze pe un anumit subiect.

Şi atunci se pune întrebarea când şi cum putem să învăţăm ceva, după cine să ne luăm? Aici e durerea, aici e marea dilemă a veşnicului cetăţean turmentat care este românul. Românul, matrafoxat sau nu, a avut mereu nevoia să se ia după alţii, să îi spună cineva ce să facă, unde să se uite, ce să spună, cu cine să facă alianţe, pe cine să injure, cui să dea peşcheşul şi de la cine să aştepte răsplata. Această meteahnă nu se manifestă numai la omul de rând ea este proprie românului pe orice treaptă s-ar afla el, ba cu cât este mai sus cu atât este mai aplecat câtre şoaptele, cuvintele sau ordinele din afară sau de la pupitre. Ţăranul de jos, obiditul, (nu mai pot spune muncitorul, pentru că această categorie a dispărut din peisajul socio-economic roman, acuma avem doar angajaţi pe termen limitat sau nelimitat), muritorul de foame nu prea are nevoie de instrucţiuni ca să dea cu sapa, să pună cârca la bătaie sau să tragă în jug, el o face instinctiv, reflex, automatic, iar eventualele ajustări le primeşte cu capul jos, fără să ciulească urechile, fără să întrerupă activitatea de umplere a buzunarelor celor care îl stăpânesc. România nu mai are conducători, nu mai are guvernanţi, nu mai are conducere, pentru că asta presupune anumite calităţi şi anumite relaţii sociale care au dispărut. România are stăpâni, interni şi externi.

În acest context, pe cine mai miră, cine să se mai sesizeze, cine să se întrebe şi cine să se revolte, când stăpânii împing biata ţară acolo unde vor ei, fără să le pese de ce se va întâmpla cu angajaţii, aceşti sclavi moderni care nu mai au timp nici să se întrebe de ce au ajuns să îşi piardă copii, fie plecaţi să muncească sau să fure prin alte părţi, fie ucişi de boli despre care bunicii lor habar nu aveau? Dureros este nu doar faptul că ne pleacă copii la muncă negăsind de lucru în România, deşi cei 740000 de şomeri (aflaţi în evidenţă, fără a-i socoti pe cei neînregistraţi care nu iau şomaj, sau pe cei plecaţi din ţară pe acelaşi motiv), ar trebui să dea în judecată statul roman pentru nerespectarea dreptului la muncă, ÎN ROMÂNIA drept garantat în Constituţie. Durerea constă în faptul că aceştia, cei tineri în mod special, când pleacă din ţară, la muncă, la furat sau la dracu în praznic, pleacă înjurând acest pământ, această ţară, acest popor de uituci, odată cu stăpânii care sunt vinovaţi de toate astea, pentru că i-au adus în situaţia să plece în altă parte, în necunoscut şi nimic nu îi va mai aduce înapoi pentru că şcoala i-a învăţat cine este Barroso, cine este Van Rompuy, cine este Angela Merkel, au văzut cum arăta ea când era jună şi neliniştită, au învăţat că acolo la ei sunt bani, iar aici doar foamete, bătaie de joc, sărăcie şi şomaj.

Mulţi dintre ei habar nu au unde le sunt îngropaţi bunicii, nu ştiu nici măcar cum se numeau sau ce scrie pe crucile lor, nu ştiu unde este capul lui Mihai şi de ce Tudor Vladimirescu a fost aruncat într-o fântână. Şi atunci pentru ce să rămână aici, pentru cine să lupte, de ce să se mai întoarcă. Tudor Vladimirescu, Dej, Ceauşescu şi generalul Guşă sunt singurii conducători de stat sau armată care au avut curaj să înfrunte conducătorii unor armate “prietene” mai puternice şi să le ceară să iasă din ţară sau să rămâna în locurile lor. Pentru asta au plătit toţi.

Astăzi România se află în faţa unui nou prag a unui nou eveniment a unei noi provocări a unui nou brânci dat de stăpânii din afară. La graniţa de Est este mişcare, mişcare pornită de alţii, pe care românii sunt împinşi să o rezolve sau la care sunt chemaţi, împinşi să participe. Li se spune de către cei care fac legile, legea celui mai puternic şi legea banului, că aşa trebuie, că aşa este bine, că asta înseamnă democraţie, să respecţi voinţa celui mai tare. Din nou nu putem gândi cu propriul nostru cap, din noi primim mutările în plic, din nou suntem pionii de sacrificiu pe tabla de şah a marilor puteri. Nu învăţăm şi nu ne învăţăm minte niciodată.

Ai crede că România este plină de trupuri fără cap că suntem toţi blestemaţi de la trădarea lui Mihai, să umblăm fără cap aşa cum a fost el lăsat pe Câmpia Turzii sau suntem toţi copii de brâncoveni. Şi pentru ca românii să nu se întrebe de ce sunt vârâţi la înaintare într-un conflict declanşat de marile puteri din ambiţie sau plictiseală, li se spune că fraţii Moldoveni sunt în pericol şi că este momentul să se unească dar fără să aibă un referendum în Moldova care să stabilească dacă asta vor moldovenii.

Pe de altă parte, în timp ce românii stau cu ochii atintiţi pe graniţa de Est, pe la spate, mişeleşte, pe graniţa opusă şi pe lângă ea pământurile româneşti sunt vândute sat cu sat, oraş cu oraş bucată cu bucată en gross şi en detaille cu ştirea şi aprobarea tacită a guvernului, aşa cum a trecut şi legea subordonării STS de către MI.

Stăpânii se fac că nu văd şi nu aud ce se întâmplă în Transilvania, pământurile ne sunt furate cu ajutorul administraţiei de stat şi a unor judecători corupţi iar noi ne uităm peste Prut şi plângem de mila ucrainienilor şi a ruşilor din Crimeea care au cerut să se unească cu ţara, ceea ce Moldovenii noştri încă nu au făcut şi nu ştiu dacă o să facă.

Românii sunt din nou amăgiţi, trimişi la luptă în interesul altora, din nou li se promite câte ceva, ca la alegerile româneşti, o mărire de pensie, o ieftinire la pâine, dar pe partea celalaltă se scumpesc gazele, energia, combustibilul deci viaţa. Nu învăţăm nu vrem să învăţăm de loc din istorie, din experienţă, din greşeli, din trecut. Ne uităm ca iepurii în ochii şarpelui, şi nu îi vedem colţii veninoşi, fermecaţi de ochii lui sticloşi. Oare ce blestem purtăm în noi ? Să fie al lui Burebista, al lui Decebal, al lui Ioan Vodă, sau al celuilalt Ion, cel al cărui nume românii nici nu mai au voie să îl rostească, tot la îndemnul stăpânilor străini care ne stabilesc nu numai pe cine să iubim sau pe cine să urâm, cu cine să bem, sau ce să mâncăm, ce să sărbătorim, pe cine să punem la justiţie sau ce legi să votăm, ne impun şi eroii şi trădătorii, după cum s-au purtat sau au turnat la ei. Jalnică tară cea în care până şi eroii sunt stabiliţi de o putere străină. Ce soartă poate să aibă o astfel de ţară în care cetăţenii ei nu învaţă, nu se învaţă minte, nu vor să gândească cu propriul cap, umblă ca nişte moroi într-o lume ireală.

Sursa: In cuiul catarii

2 Comments

 • procescolectivbanci
  mai 23, 2014

  3 tipuri de procese colective:

  FORMULAR I Proces colectiv pentru clauze abuzive: comision administrare, de risc, dobanda, denominare, alte clauze abuzive.

  FORMULAR II Proces colectiv pentru obtinerea de daune morale pentru cei care au obtinut deja hotarare impotriva bancii.

  FORMULAR III Proces colectiv pentru firmele care au incheiat contracte de credit cu clauze abuzive.

  Cine poate participa?

  La FORMULAR I Orice persoana fizica ca a incheiat un contract de credit cu banca – ipotecar sau de nevoi personale

  FORMULAR II Orice persoana fizica care a obtinut deja hotarare impotriva bancii – definitiva. Hotarea este definitiva daca ati obtinut castigarea procesului in prima instanta.

  FORMULAR III Orice societate care a incheiat un contract de credit sau o linie de credit cu o banca. Aici se va aplica Codul Civil si Nu legea 193/2000

  Ce putem obtine?

  La FORMULAR I: Anularea clauzelor abuzive sau chiar intreg contractul de credit pentru persoanele fizice FORMULAR II: Cate 10000 de lei fiecare persoana

  FORMULAR III: anularea clauzelor abuzive sau chiar intreg contractul de credit pentru societati

  Cat sunt taxele de timbru?

  La FORMULAR I nu se timbreaza.

  La FORMULAR II Taxa de timbru de 100 lei pentru fiecare persoana.

  La FORMULAR III Se va calcula in functie de valoarea solicitata.

  a) pana la valoarea de 500 lei – 8%, dar nu mai putin de 20 lei;

  b) intre 501 lei si 5.000 lei — 40 lei + 7% pentru ce depaseste 500 lei;

  c) intre 5.001 lei si 25.000 lei — 355 lei + 5% pentru ce depaseste 5.000 lei;

  d) intre 25.001 lei si 50.000 lei — 1.355 lei + 3% pentru ce depaseste 25.000 lei;

  e) intre 50.001 lei si 250.000 lei — 2.105 lei +2% pentru ce depaseste 50.000 lei;

  f) peste 250.000 lei — 6.105 lei + 1% pentru ce depaseste 250.000 lei.

  De stiut ca aceste taxe sunt impartite in mod proportional cu membrii procesului colectiv.

  Unde ne judecam?

  Pentru ca sunt procese destul de importante ne vom judeca la sediul central al fiecarei banci.

  La FORMULAR I se achita un onorariu de 600 lei + TVA de fiecare persoana care acopera cheltuielile administrative.

  La FORMULAR II se achita la final – cand se castiga irevocabil – 10 % plus tva din suma obtinuta.

  La FORMULAR III I se achita un onorariu de 600 + TVA lei de fiecare persoana care acopera cheltuielile administrative.

  Cat dureaza procesul?

  Aproximativ 15 luni pentru FORMULAR I, FORMULAR II si FORMULAR III. (Formularele le gasiti in paginile si categoriile site-ului)

  Care sunt sansele de castig?

  Pentru FORMULAR I, FORMULAR II si FORMULAR III de 100%. Daca incep acest proces, mai pot fi executat silit de catre banca? Nu veti putea fi executat silit pe durata acestui process pentru ca banca nu poate invoca scadenta anticipate.

  Sunteti specialisti in astfel de procese?

  Administram un portofoliu de 5358 de dosare, dintre care peste 80% sunt deja castigate si restul se afla pe instanta.

  Cum facem sa ne inscriem?

  Veti completa formularele.

  Cand se considera format grupul?

  Grupul pentru FORMULAR I, FORMULAR II si FORMULAR III se considera constituit cand avem 100 de persoane minim.

  Exista o perioada maxima de inscriere?

  Perioada este de maxim 1 luna din data de 23.04.2014

  Ce se intampla daca nu pot sa ma inscriu sau aflu mai tarziu de aceste demersuri?

  Putem forma noi grupuri in maxim 2 saptamani de la expirarea perioadei.

  Puteti sa ne dati exemplu de procese castigate?

  Va rugam sa intrati aici http://portal.just.ro/SitePages/cautare.aspx?k=clauze%20abuzive&r=sitename%3D%22AQ12ZG9zYXJfdmRvc2FyCHNpdGVuYW1lAQFeASQ%3D%22

  De ce nu ar trebui sa asteptam dosarele depuse de ANPC?

  Pentru ca deja bancile au schimbat acele contracte, iar in final procesul nu va avea nicio finalitate.

  De ce colectiv si nu individual?

  Pentru ca aveti costuri de 5 ori mai mici si sanse de 100% de castig.

  Care a fost cel mai mare proces colectiv administrat?

  564 de persoane castigat irevocabil.
  http://procescolectivbanci.wordpress.com/

    (Quote)

 • PARIA
  aprilie 16, 2014

  revolutiile sunt cicluri istorice care se repeta la cca. 40 de ani.Mamaliga tot va exploda din nou…

    (Quote)

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 24 iunie, 2016 | 0 comentarii | 535 vizualizari | 2 voturi

Brexit-ul este, fara doar si poate, un eveniment de proportii epice prin prisma perpectivelor pe care le deschide. Brexit-ul reprezinta prima fisura intr-un sistem monstrous care parea monolit. Practic, intreaga oligarhie americana si europeana, cu monstroasa masinarie media aservita au fost luate prin suprindere, in ciuda manevrelor diperate de a influenta in extremis opinia publica […]

Autor: Aciduzzul | 3 iunie, 2016 | 0 comentarii | 576 vizualizari | 2 voturi

Alegerile locale de duminica se remarca prin ceva unic in ultimii 26 de ani. Nicicand in aceasta perioada de dezmat neobolsevic, de jaf si disolutie a tot ce este romanesc, asadar, nicicand in acest sfert de secol, candidatii oferiti spre votare de gastile de crima organizatea numite eufemistic partide, nu au fost mai jalnici. Practic, […]

Autor: Aciduzzul | 11 ianuarie, 2016 | 0 comentarii | 272 vizualizari | 0 voturi

Charles Simic Widespread ignorance bordering on idiocy is our new national goal. It’s no use pretending otherwise and telling us, as Thomas Friedman did in the Times a few days ago, that educated people are the nation’s most valuable resources. Sure, they are, but do we still want them? It doesn’t look to me as […]

Autor: Aciduzzul | 6 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 240 vizualizari | 4 voturi

Marius Serban Nesimtirea de care a dat dovada, astazi, Iohannis (Ioha), presedintele cu o legitimitate fragila al Romaniei, este strigatoare la cer! Astazi, cand se face fix o saptamana de la moartea oamenilor din Colectiv, Ioha a demonstrat cu varf si indesat ca nu a inteles nimic, dar absolut NIMIC, din cerintele strazii,ca nu a […]

Autor: Aciduzzul | 5 noiembrie, 2015 | 0 comentarii | 141 vizualizari | 2 voturi

George Roncea …peste ei, scârbele astea mizerabile și criminale care au ucis în 89 – ca să ajungă la Putere, au ucis în iunie 90 ca să rămână la Putere – și apoi vreme de 25 de ani ne-au batjocorit, umilit, jefuit, călcat în picioare și scuipat în față. A venit momentul să le arătăm […]

Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2021 © BadPolitics