Sustine Bad Politics
arhiva stiri
starea vremii
mai 22, 2019, 2:24 pm
Predominant  înnourat
Predominant înnourat
23°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 49%
Vânt: 22 km/h V
Răsarit: 5:42 am
Apus: 8:44 pm
 
ANUNTURI UMANITARE
Army/Intelligence
Dezvaluire infioratoare – fostul purtator de cuvant al SRI, Nicolae Ulieru: Seful SIE, Razvan Ungureanu, agent al unui serviciu secret strain (Ziua)
Aciduzzul | 22 noiembrie, 2009 | 1 comentarii | 1859 vizualizari |
(3 voturi )

Mihai_Razvan_UngureanuDirectorul numit de Traian Băsescu la carma SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, se vede confruntat cu o acuzatie de cea mai mare gravitate, formulată de fostul purtător de cuvint al SRI, lt.col.Nicolae Ulieru, anume că ar fi agent al unei puteri străine. Nicolae Ulieru, cel care a avut cel mai lung mandat de purtător de cuvant al SRI, după revolutie, afirmă că actualul director al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, este agent si spune că e gata să ofere probe in acest sens, dacă va fi audiat de comisiile parlamentare de resort, de control al SRI si SIE.

“Dacă Comisia parlamentară de control a SRI sau SIE vrea să mă asculte, as putea spune lucruri interesante”. El a mai dezvăluit că acelasi Mihai Răzvan Ungureanu a făcut interventii pentru ca un avocat, exponent al unui grup israelian de lobby, să aibă acces de trei ori la Omar Hayssam in celulă fără ca procurorul de caz să ii dea aprobare, lucru care, in opinia lui Ulieru, nu face decat să confirme apartenenta lui Ungureanu la un serviciu străin.

Prezent la Realitatea TV, lt.col. Ulieru a declarat că seful SIE “a avut o ascensiune fulminantă pentru condiţia lui de tanăr istoric anonim de la Iaşi. A fost adus de Plesu secretar de stat in Ministerul de Externe, a rămas secretar de stat şi in Guvernul Năstase, apoi a fost numit ministru de Externe de către liberalul Călin Popescu Tăriceanu, recuzat de acesta pentru că nu i-a dat niste documente, si după ce a fost recuzat de premier, presedintele l-a numit şeful SIE.

Eu, cand am auzit numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE, am avut o tresărire. Am spus “oare presedintele chiar nu stie cine e omul ăsta, sau SRI nu l-a informat?” a spus fostul aghiotant al lui Virgil Măgureanu.

El a adăugat: “inainte de a fi secretar de stat, Mihai Răzvan Ungureanu a avut, ca istoric la Iasi, o poveste, un scandal care l-a scos din anonimat. El a făcut o conferintă de presă in care a denuntat faptul că un ofiter de la secţia judeţeană al SRI a incercat să il racoleze.

Şi ca urmare a acestei conferinţe de presă s-a constituit o celulă de criză in careul SRI, care a hotărat să il demită pe ofiterul respectiv, iar purtătorul de cuvant din vremea aia, Nicolae Ulieru, să dea un comunicat care să condamne practicile nelegale ale acelui ofiţer. Relevanţa e următoarea, că acel ofiter nu a fost un ageamiu. El a incercat recrutarea lui Mihai Răzvan Ungureanu pe nişte motive foarte intemeiate.

Iar sacrificarea acelui ofiţer a fost făcut la dorinţa expresă a unui serviciu străin şi stat străin”.

Nicolae Ulieru a declarat, in exclusivitate pentru Q Magazine, ca acest incident a fost „organizat” pentru ca Mihai Razvan Ungureanu sa capete notorietate si sa fie propulsat in vizorul opiniei publice.

Fragment din pozitia lui Nicolae Ulieru exprimata in QMagazine

Vorbind, la Realitatea T.V., despre „fulminanta ascensiune” a d-lui Ungureanu (ascensiune pe spirala careia fusese „inscris” inca dinainte de Decembrie ’89), spuneam ca „totul” (sau aproape totul) isi are explicatia in „incidentul” de la Iasi: incident caruia dl. Ungureanu ii datoreaza nu doar notorietatea; ci mult mai mult: o (ne)meritata reputatie de ins care, chipurile, rezista „eroic” presiunii (agresiv-racolatoare) a vechilor structuri securiste (prezente, vai, in S.R.I.).

Adevarul e cu totul altul, si dl. Ungureanu il cunoaste: chiar mai bine decat subsemnatul, caci e adevarul domniei sale – eu fiindu-i, acestui adevar, doar un „diac tomnatic si alumn”.

Adevarul e ca incidentul de la Iasi i-a fost, ca sa zic asa, „organizat”: de catre cei care, dorind sa-l propulseze mai repede (si mai convenabil) pe spirala ascensiunii de care vorbeam, au socotit necesar sa-l inzestreze pe dl. Ungureanu cu exact ceea ce, pe atunci, ii lipsea (notorietate si reputatie)… Sarcina a fost indeplinita; mai departe, lucrurile au decurs oarecum de la sine.

Ar mai fi cate ceva de spus; ca, de n-ar fi, nu s-ar povesti… Dar, imi sopteste daimonul meu, parca nu totdeauna sta bine sa vorbim despre ceea ce se povesteste. Si, in fond, ajunge o maciuca la un car de oale. Sau, cum spune cineva: Despre ceea ce nu se poate vorbi trebuie sa se taca… E, cumva, si asta o alegatie?

Nicolae Ulieriu

P.S. O (dubla) precizare: Nu-l cunosc personal pe dl. Mihai Razvan Ungureanu si nu ma aflu in vreun „conflict de interese” cu S.I.E. Cel putin, pana acum…

Sursa: Ziua

One comment

Adauga un comentariu!

Nume (necesar)

Website


*

Editoriale din aceeasi categorie

Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 0 comentarii | 462 vizualizari | 1 vot

Michael Thomas “9/11 was an Anglo-American black operation executed in collusion with Israeli Secret Services and Saudi Arabian financiers.” — 9/11 Investigator. Undoubtedly the 9/11 attacks on New York City and Washington DC are the most misrepresented by officialdom in US history. Whereas the assassination of John F. Kennedy is now understood to have been […]

Autor: Aciduzzul | 14 septembrie, 2015 | 1 comentarii | 478 vizualizari | 6 voturi

Autor: Aciduzzul | 17 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 1013 vizualizari | 3 voturi

Serghei Malkov, membru la Academia Militară rusă, prezice începutul unui nou război mondial în următorul deceniu. Oamenii de ştiinţă de la Academia Militară au ajuns la această concluzie, bazându-se pe teoria ciclurilor Kondratieff (după numele savantului Nikolai Kondratieff). Ciclurile Kondratieff pot fi definite ca o succesiune regulată a modificărilor structurale din cadrul economiei moderne. Întinzându-se […]

Autor: Aciduzzul | 17 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 397 vizualizari | 2 voturi

Teoriile conspirației au început să apară în jurul atacurilor de la Paris. Printre colportori. politicienii turci, în frunte cu președintele Erdogan, ale căror opinii coincid perfect cu cele de la Moscova și Teheran. Aceștia sugerează (când nu o afirmă direct) că serviciile secrete americane sau israeliene s-ar afla în spatele atacurilor de la redacția Charlie […]

Autor: Aciduzzul | 12 ianuarie, 2015 | 0 comentarii | 639 vizualizari | 1 vot

“Liviu Maior (n.r. tatal actualului director SRI) – agent dublu”. “Florian Coldea coordoneaza toata activitatea SRI”. Senatorul PSD Valer Marian a facut, recent, o noua declaratie politica, si aceasta incendiara, vizat fiind prim adjunctul directorului SRI Florian Coldea, despre care spune ca ar fi vinovat, printre altele, de infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor […]

Voturi
Vizualizari
Comentarii
Ofera o donatie
Dacă vrei să contribui și tu, poți dona aici:
fii aproape de noi
Conferinta_AGROstandard
PUB
web design profesionist
Red Moon Media
CAMPANII bp
Atitudine Contemporana
Televiziunea Copiilor
Le Pre
1984 George Orwell
Televiziunea Copiilor
piata BIO
alimente organice
internet manipulation techniques
Adauga banerul de partener Badpolitics pe site-ul tau bad politics
bad politics

2009 - 2019 © BadPolitics